جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
درخواست تبلیغات

چاقی با چه سرطان هایی مرتبط است؟

اشتراک:
چاقي پزشکی
چاقی به علت های مختلفی به وجود می آید یکی از مهمترین دلایل چاقی کم تحرکی و ورزش نکردن است
یکی از بزرگترین مشکلات افراد در جوامع امروزی چاقی است. با پیشرفت تکنولوژی و تغییر سبک زندگی افراد و یک جا نشینی چاقی در افراد زیاد شده است. خیلی از بیماری ها مانند سرطان پستان و کلیه و روده به دلیل چاقی در افراد بروز میکند و سالانه چندین میلیون نفر به دلیل این بیماری ها می میرند.

چاقی

سرطان عامل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است به طوری که تنها در سال ۲۰۱۵ بیش از ۹
میلیون نفر بر اثر انواع مختلف این بیماری جان خود را از دست داده‌اند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد چاقی با ۱۱ نوع سرطان از جمله سرطان‌های پستان، کلیه، روده و پانکراس ارتباط دارد.

چاقیارتباط چاقی با سرطان

سازمان جهانی بهداشت (WHO) هشدار داده است که تعداد مرگ و میرهای ناشی از ابتلا به انواع سرطان طی ۲۰
سال آینده حدود ۷۰ درصد افزایش می‌یابد.

چاقی به طور خاص خطر ابتلا به تمامی انواع بیماری های جسمی از جمله دیابت و بیماری قلبی را افزایش
داده و طبق بررسی انجام گرفته خطر ابتلا به انواع سرطان هم با چاقی بیشتر می‌شود.

در این مطالعه توضیح داده نشده چرا و چگونه افزایش وزن بدن می‌تواند با خطر فزآینده ابتلا به انواع سرطان
مرتبط باشد اما می‌توان اظهار کرد چربی مازاد با افزایش سطح انسولین و استروژن و همچنین افزایش التهاب بدن مرتبط
است.
این شرایط در سلامت متابولیک و تعادل هورمونی بدن اختلال ایجاد می‌کند.

به گزارش ساینس ورلد ریپورت، “پاول آویارد” از دانشگاه آکسفورد هشدار داد: جوامع باید اقداماتی برای از بین بردن معضل
چاقی انجام دهند.

بیش از یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون بزرگسال در سراسر جهان به چاقی یا اضافه وزن دچار هستند.

جزئیات بیشتر درباره علل، انواع و اشکال مختلف چاقی

چاقیمشکلات مرتبط با چاقی

اگر غذایتان زیاد است و تحرکتان کم، نباید از چاقی خودتان تعجب کنید. اما اگر
غذای چندانی نمی‌خورید و تحرکتان هم چندان کم نیست، حق دارید اگر از افزایش وزنتان یکه بخورید.

داشتن شکمی برآمده و چاق برای هرکسی ناخوشایند است، نه تنها از جهت زیبایی بلکه به این دلیل که اندازه ی زیاد دور کمر یک عامل خطرناک جهت ابتلا به برخی بیماری هایی است که ناشی از تجمع چربی هستند.

چاقی چیست؟
چاقی یک بیماری متابولیکی مزمن می باشد. امروزه چاقی به شکل یک معضل درآمده است، زیرا انواع و اقسام بیماری ها از چاقی منشا می گیرند؛ بیماری هایی از قبیل: سرطان روده بزرگ ، سرطان سینه، شکستگی استخوان ، دیابت، فشار خون بالا، بیماری های ریوی و قلبی و سنگ کیسه صفرا. چاقی باعث بروز افسردگی، افزایش خطر در عمل جراحی، نامنظمی قاعدگی، افزایش آمار طلاق و خودکشی می گردد.

علت چاقی
مقصر اصلی چاقی شکم، چربی احشایی است که در اعماق شکم تجمع پیدا می کند. چربی احشایی هم نوعی چربی است که ارگان های داخلی بدن را احاطه کرده است و سوخت و ساز فعالی دارد، به این معنا که می تواند مواد شیمیایی را در بدن آزاد کند که ممکن است موجب آسیب اکسیداتیو شوند.

به طور واضح تر، چربی های اضافی شکمی به ارگان ها و عروق خونی آسیب می رساند، در نتیجه خطر ابتلا به فشار خون بالا، کلسترول بالا، سکته ی مغزی، بیماری های قلبی، دیابت، برخی سرطان ها و حتی زوال عقل را افزایش می دهد.

کاهش مصرف مواد غذایی حاوی شکر و کربوهیدرات فرآوری شده برای طولانی مدت بسیار موثر است. تأکید بر مصرف مواد غذایی تازه مانند غلات سبوس دار و کاهش مصرف گوشت قرمز و چربی ها مانع چاقی خواهد شد.

دلایل مختلف چاقی

با این وجود دلایل دیگری برای چاقی هم وجود دارد که در زیر به برخی از آن ها اشاره می شود.

خواب کم و یا خواب زیاد
خوابیدن ۵ ساعت یا کمتر در شب برای طولانی مدت در نهایت موجب افزایش چربی شکمی می شود. همین طور خواب بیش از ۸ ساعت نیز این شرایط را ایجاد می کند. کمبود خواب باعث می شود بدن برای داشتن انرژی، واکنش های سوخت و ساز بدن را کاهش دهد. فرد هم برای کسب انرژی مواد غذایی را مصرف می کند که نباید مصرف شوند.

بعضی داروهای اعصاب
یک عارضه جانبی برخی از داروهای ضدافسردگی افزایش وزن است، بنابراین اگر فکر می‌کنید داروی ضدافسردگی تان باعث چاقی تان شده، با پزشک درباره تغییر برنامه درمانی‌ مشورت کنید اما هرگز خودسرانه دارو‌هایتان را تغییر ندهید.

ترک سیگار
افرادی که سیگار را ترک می‌کنند به‌طور میانگین کمتر از ۵ /۴ کیلوگرم وزن اضافه می‌کنند زیرا با حذف نیکوتین چند اتفاق می‌افتد: فرد احساس گرسنگی بیشتری می‌کند و غذای بیشتری می‌خورد که این احساس گرسنگی ممکن است پس از چند هفته برطرف شود. بدون اینکه میزان کالری دریافتی کم شده باشد، سوخت‌وساز کند می‌‌شود. غذا‌ها برای فرد خوشمزه‌تر به‌نظر می‌رسند که ممکن است به پرخوری بینجامد. فرد به خوردن غذاهای حاضری پرچربی و پرقند روی می‌آورد.

کم‌کاری تیرویید
اگر تیرویید (غده پروانه‌ای شکلی که جلوی گردن قرار دارد)، به اندازه کافی هورمون تیروییدی تولید نکند، احتمالا احساس خستگی، ضعف و سرما خواهید کرد و اضافه وزن پیدا می‌کنید.

استرس
در زمان استرس میزان ترشح کورتیزول یا «هورمون استرس» در بدن افزایش می‌یابد و اشت‌ها را زیاد می‌کند. علاوه بر این ممکن است برای تسکین خودتان هنگام استرس به خوردن غذاهای پرکالری روی بیاورید. ترکیب این دو عامل زمینه را برای افزایش وزن فراهم می‌کند.

ایسنا و نبض ما

گردآوری:
برچسب ها:
اخبار مرتبط:
فیلم پرشین وی
آرون گروپ
آرون گروپس