سه شنبه, ۲۹ اسفند , ۱۴۰۲
درخواست تبلیغات

چگونگی برخورد با افراد دمدمی‌ مزاج

اشتراک:
افراد دمدمی‌ مزاج روانشناسی
فردی که دمدمی‌مزاج است برای تصمیم‌گیری به کمک اطرافیان خود نیاز دارد.

دمدمی ­مزاج بودن طبیعی است. همه‌ ما می­‌توانیم پریشان باشیم. اما اگر بیش از ۳۰ سال دارید، دمدمی ­بودن افراد دمدمی‌ مزاج احتمالا جاذبه‌اش را برای شما از دست داده است.

افراد دمدمی‌ مزاج

چنین افرادی نیاز به شنیده‌شدن، حمایت و مراقبت دارند و اگر مورد توجه قرار نگیرند، قطعا به افسردگی بالینی و سایر اختلالات و نوسانات خلقی دچار خواهند شد. اما نوع دیگری از دمدمی­ مزاج بودن وجود دارد که مختص افراد قلدر است. آنها از خلق‌وخوی خود برای ترساندن استفاده می‌‌کنند. در اینجا می­‌خواهیم درمورد این جنبه از مسئله صحبت کنیم. هرچه باشد، باید طرز برخورد با افراد دمدمی‌ مزاج را بدانیم.

افراد دمدمی‌ مزاجبرخورد با افراد دمدمی‌ مزاج

نادیده‌گرفتن راه‌حل مناسبی است

به‌طور معمول افراد دمدمی­‌مزاج از روی عادت، به احساسات خودشان در برابر احساسات دیگران اولویت می­‌دهند و خدای نکرده اگر ما یک وقتی دمدمی­ مزاج شویم، قادر به تحملش نیستند. دیگران همواره نگران‌ند که آنها چه فکر می‌­کنند. این عدم‌اشتراک­‌گذاری عاطفی یا بی‌توجهی به احساس خودتان و توجه بیش‌ازحد به احساسات آنها، نوعی حرص و طمع است و مهم نیست ظاهرش چگونه باشد.در طرز برخورد با افراد دمدمی‌ مزاج، ممکن است درک‌کردن و گوش‌دادن برای این افراد مفید باشد، البته اگر خلق‌وخوی آنها ناخودآگاه به‌سمت کنترل دیگران نباشد. اما اگر آنها از دمدمی‌مزاج بودن منافعی مانند توجه، نفوذ و موقعیت به‌دست می‌‌آورند، این رفتار متوقف نمی­‌شود. بنابراین چگونه می‌توان به بهترین شکل تأثیرات آدم‌های دمدمی­ مزاج را مدیریت کرد، یا بهترین طرز برخورد با افراد دمدمی‌ مزاج چیست؟

گزینه های خود را در نظر بگیرید

اگر کسی را می‌­شناسید که به‌نظر می­‌رسد همیشه فضای احساسی را تحت سلطه می­‌گیرد، بهتر است با خودتان صریح باشید: او «قلدر» است. اگر همدلی، دلسوزی، نصیحت و توجه کلی شما به آنها کمک نمی­‌کند و دمدمی‌ مزاج بودن‌شان شما را آزار می‌­دهد، و همچنین اگر به‌نظر نمی‌رسد برای این مسئله اهمیتی قائل باشند، پس به‌دقت بررسی کنید: آیا شما در زندگی‌تان به این فرد نیاز دارید؟ اگر به هر دلیلی مجبورید چنین افرادی را در زندگی‌تان تحمل کنید، این موارد را در طرز برخورد با آنها در نظر داشته باشید:

وارد بازی‌شان نشوید

به‌یاد داشته باشید که مردم تا زمانی که برای تغییرنکردن، پاداش می‌گیرند، تغییر نخواهند کرد. اکنون مصمم شوید که بی­‌جهت تحت تأثیر قرار نگیرید. مراقبت‌کردن و دادن امتیازات ویژه را متوقف کنید.یکی از روان‌شناسان می‌گوید: یکی از زنانی که برای روان‌درمانی به من مراجعه کرده بود، شکایت می‌کرد که همکارش وقتی سرحال است، داستان‌های جذابی درباره‌ آخر هفته­‌هایش تعریف می­‌کند، اما وقتی دیگران درباره فعالیت‌های‌شان صحبت می‌کنند، اغلب بی‌حوصله و کلافه به‌نظر می‌­رسد. این خانم صحبت‌کردن درباره‌ خودش را با زن دمدمی مزاج کاملا متوقف کرده بود و اساسا تبدیل به «گوش اجاره‌ای» شده بود.

به دمدمی‌ مزاج بودن پاداش ندهید

افراد دمدمی مزاج تمایل دارند کنترل اوضاع را در دست بگیرند، هرچند در این راه موفقیت زیادی نمی‌توانند کسب کنند و به‌دلیل تصمیمات متضاد، مختلف و سریعی که می‌گیرند، هم خودشان و هم شما را اذیت خواهند کرد. بهتر است این رفتارشان را تأیید نکنید و وقتی تصمیمی می‌گیرند، زیر بارشان نروید. نگذارید تحت تأثیر شرایطی قرار بگیرید که آنها ایجاد می‌کنند.

سؤال کنید

بعضی افراد دمدمی‌ مزاج ممکن است از خشم به‌عنوان راهی برای تحت تأثیر قراردادن شما استفاده کنند یا در لاک خود فروروند و حرف نزنند. ممکن هم هست ناگهان به‌شیوه­‌ای منفی شروع به صحبت‌کردن درباره چیزهایی کنند که برای شما عزیز و محترم‌اند. یک روز حال‌شان خوب است و یک روز بد. آنها مانند شن‌های روانی زیر پای شما هستند و نمی­‌گذارند بفهمید کجا ایستاده‌­اید. همه‌ ما ممکن است کمی نوسان داشته باشیم، اما تیپ­‌های شخصیتی دمدمی مزاج دقیقه‌به‌دقیقه تغییر می‌کنند.

اگر به‌جای اینکه صرفا به این فکر کنید که چه احساسی دربار‌ه اتفاقات رخ‌داده دارید، صرفا این اتفاقات را زیر نظر بگیرید، خواهید دید که تغییرات خلق‌وخوی این افراد، هدفمند و برای تحت تأثیر قراردادن دیگران است.اما اگر یک‌وقت از خود بدخلقی نشان دهید، ممکن است شگفت‌زده و حتی عصبانی شوند، چرا که شما وارد قلمرو آنها شده‌‌اید.توجه‌نکردن به خلق‌وخوی افراد دمدمی مزاج ممکن است بازی‌هایشان را برهم بزند. این یکی دیگر از نکاتی است که در طرز برخورد با این افراد به شما کمک می­‌کند. چه کسی گفته است که رفتار آنها نباید مورد سوال قرار گیرد؟ گاهی به‌چالش‌کشیدن خلق وخوی این اشخاص ممکن است باعث شود رفتار خود را از بیرون مشاهده کنند.

خوب است بدانید دمدمی‌مزاج‌ها چه شخصیتی دارند؟ ‌

افراد دمدمی‌ مزاجشخصیت افراد دمدمی‌ مزاج

رییس سازمان نظام مشاوره و روان‌شناسی استان زنجان گفت: فردی که دمدمی‌مزاج است
برای تصمیم‌گیری به کمک اطرافیان خود نیاز دارد.

سیدعبدالله احمدی‌قلعه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه زنجان،
با بیان این مطلب، اظهار کرد: افرادی که در رأی و نظر خود برای تصمیم‌گیری ثبات ندارند
دمدمی‌مزاج نامیده می‌شوند. این افراد وقتی برای انجام کار یا انتخاب‌های‌شان تصمیمی می‌گیرند
خیلی زود دچار تردید شده و دائماً نظر خود را تغییر می‌دهند، در واقع گاهی احساس می‌شود
که هیچ‌گونه قدرت تصمیم‌گیری ندارند.

این کارشناس ادامه داد: متأسفانه این افراد شناخت و درک صحیحی از توانایی‌ها، علایق،
سلایق و ذائقه شخصی خود ندارند و بیشتر اوقات دچار تلاطم درونی و هیجان‌اند. از این ‌رو
اطرافیان‌شان موظفند هیجانات این شخص را حین تصمیم‌گیری تا حدودی کاهش دهند
که این امر در خصوص هیجانات منفی بیشتر صدق می‌کند.

وی افزود: در واقع اطرافیان باید سعی کنند تا حدودی سلیقه واقعی فرد را شناخته
و هنگام تصمیم‌گیری و انتخاب نه ‌تنها وی را به حال خود رها نکنند، بلکه با مشاوره، راهنمایی
و صحبت‌های مکرر شخص را به سمت تصمیم درست سوق دهند؛ چرا که این افراد اگر
به تنهایی تصمیم بگیرند خیلی زود پشیمان شده و دچار تزلزل می‌شوند.

احمدی‌قلعه همچنین خاطرنشان کرد: توصیه می‌شود افرادی که از دمدمی‌مزاجی رنج می‌برند
برای کاهش این حالت خود به شکل مستمر به مشاورانی در زمینه‌های شغلی و تحصیلی مراجعه کنند.

روزنامه آرمان و ایسنا

گردآوری:
برچسب ها:
اخبار مرتبط:
فیلم پرشین وی
آرون گروپ
آرون گروپس
تالارکده