حکم شرعی عاشق شدن و ارتباط بین دختر و پسر

از معضلات جامعه روابط دختر و پسر می باشد .و خانواده ها و مسئولین لازم است بدون در نظر گرفتن احساسات به بررسی این مشکل بپردازند .زیرا که اسلام بسیار به حفظ حریم میان زن و مرد تاکید کرده است . در این بخش قصد داریم روش صحیح برخورد خانواده با روابط دختر و پسر را بیان کنیم . مطالب ما را در پرشین وی ببینید.
روابط دختر و پسر
آیت الله سیستانی از مراجع عظام تقلید، در پاسخ به سؤالات جوانان،احکام ارتباط و دوستی پسران و دختران و نیز حکم شرعی عاشق شدن را پاسخ داده اند.متن سؤالات و پاسخهای این مرجع تقلید به شرح ذیل است:
* سؤال:آیا عاشق دختر شدن حرام است؟
پاسخ: امر غیراختیاری حکم ندارد گرچه مقدمات آن اختیاری است.اگر حرام باشد نباید آن را مرتکب شد ولی هرگونه رفتار شهوت آمیزقبل از عقد شرعی حرام است.
* سؤال:
آیا دوست شدن دختر و پسر نامحرم بدون لمس گناه است ؟
پاسخ: ارتباط دو نامحرم بدون عقد ازدواج منجر به ارتکاب گناه می شود و جائز نیست.
رابطه دوستی سالم دختر و پسر
* سؤال:
اسلام برای دوستی با دختران چه محدودیتی برای پسران قرار داده است ؟
پاسخ: چون خوف وقوع در حرام موجود است جایز نیست.
* سؤال:
دوستی با دختر(در صورتیکه انسان از تنهایی دیگر تحمل نداشته باشد و امکان ازدواج برایش فراهم نباشد) بدون هیچ قصدو اطمینان از خود چه حکمی دارد ؟
پاسخ: جایز نیست و باید سعی در فراهم ساختن وسایل ازدواج داشته باشد.
* سؤال:
آیا هر گونه رابطه(دوستی) دختر و پسر با یکدیگر از نظر شرعی و اسلامی اشکال دارد ؟یعنی حتی اگر دو طرف، تمام کارهایی را که اسلام انسان را از انجام آنها منع کرده رعایت کنند وانجام ندهند و رابطه (دوستی) آنها از روی هوس نباشد، دوستی آنها اشکال دارد؟ در چه صورت مشکلی وجود ندارد؟و اگر در همه حال ایراد و مسئله دارد، دلیل آن چیست ؟
پاسخ: اگر ترس آن باشد که انسان به گناه بیفتد جایز نیست.
حوزه