شنبه, ۱۷ آذر , ۱۴۰۳
درخواست تبلیغات

داستان مذهبی ، ماجرای پسر و کوتاه کردن چمن

احکام و مسائل شرعی
دین ما دین بسیار پر ماجرایی بوده است و از ابتدای کار پیامبر تاکنون بیشتر وقایع تاریخی حول محور اسلام و مسلمانان اتفاق افتاده است. طبیعی است که در این میان داستان ها و عبرت های آموزنده بسیاری نقل شده باشد.

داستان های مذهبی که باخواندن آن افراد درس عبرت میگیرند در کتاب های زیادی همچون داستان راستان شهید مطهری آورده شده اند. در این قسمت داستان هایی از قران که بسیار حکمت اموز و پند اموز است را جمع اوری کرده ایم تا شما با خواندن این نوع داستان ها لذت ببرید. برای خواندن  این نوع داستان ها با ما در پرشین وی همراه باشید.

داستان مذهبی

پسر کوچکی وارد مغازه ای شد، جعبه نوشابه را به سمت تلفن هل داد و بر روی جعبه رفت تا دستش به دکمه های تلفن برسد و شروع کرد به گرفتن شماره.مغازه دار متوجه پسر بود و به مکالماتش گوش می داد.پسرک پرسید: خانم، می توانم خواهش کنم کوتاه کردن چمن های حیاط خانه تان را به من بسپارید؟زن پاسخداد: کسی هست که این کار را برایم انجام می دهد !

پسرک گفت: خانم، من این کار را بانصف قیمتی که او می دهد انجام خواهم داد!زن در جوابش گفت که از کار این فرد کاملاً راضیاست.پسرک بیشتر اصرار کرد و پیشنهاد داد: خانم، من پیاده رو و جدول جلوی خانه را هم برایتان جارو میکنم.در این صورت شما در یکشنبه زیباترین چمن را در کل شهر خواهید داشت.مجددا زن پاسخش منفی بود.

پسرک در حالی که لبخندی بر لب داشت، گوشی را گذاشت.مغازه دار که به صحبت های او گوش داده بود به سمتش رفت و گفت: پسر…، از رفتارت خوشم آمد؛به خاطر اینکه روحیه خاص و خوبی داری دوست دارم کاری به تو بدهم.پسر جواب داد: نه ممنون، من فقط داشتم عملکردم را می سنجیدم.من همان کسی هستم که برای این خانم کارمی کند!آیا ما هم می توانیم چنین ارزیابی از کار خود داشته باشیم؟تا به حال شما به این موضوع فکر کرده اید؟هر یک از ما در جایگاه های مختلفی در جامعه هستیم…

داستان مذهبیداستان سنجش عملکرد

داستان سنجش عملکرد

نقش مادری…همسری…پدر خانواده…فرزند خانواده…عروس و داماد خانواده…مدیر شرکت…آبدارچی…مسئول خدمات…کارمند و…آیا انقدر از کارکرد خود راضی و مطمئن هستیم که این گونه عمل کنیم؟از منظورم سوء برداشت نشود…منظور خودخواهی و از خود راضی بودن به معنای منفی آن نیست…اینکه هر کاری را آن گونه که باید در حد توان به بهترین شکل سر و سامان می دهیم؟ تکمیل می کنیم؟

من فقط داشتم عملکردم را می سنجیدم.من همان کسی هستم که برای این خانم کار می کند!دختر جوان در برنامه تلویزیوندریکی از برنامه های ایام ماه رمضان که از تلویزیون لحظه ی افطار پخش می شد مهمانی را آورده بودندکه دختر، فرزند خوانده خانواده بود.مجری از او سوال کرد که اگر پدر و مادرت که تو را سر راه گذاشتند بیایند، تو به آنهاملحق می شوی؟دختر جوان با تمام اقتدار و صلابتی که داشت گفت: نه…آنها وظیفه ی خودشان را به خوبی از عهده اش بر نیامدند…داستان مذهبی و من این پدر و مادر فعلی ام را با هیچ کس دیگری حاضر نیستم لحظه ای عوض کنم…

زندگی مورچه به زندگی و کارهای مورچه ها تا به حال دقت کرده اید؟ دانه ای را یا بلند نمی کنند، یاوقتی بلند کردند اگر صد بار هم زمین بیافتد، باز دست از تلاش بر نمی دارند و تا کار را
کامل نکنند و به مقصد نهایی نرسانند، از پای نمی ایستند…کار ، مورچه، چمن زنی به واقع اگر همگی در زندگی هایمان این نکته را سرلوحه خود قرار دهیم که هر کاری که بر عهده مان است به خوبی، کامل و شایسته انجام دهیم، بسیاری از مشکلات خانواده ها و جوامع از بین می رود.

تلاش کنیم این نکته را در زندگیمان عملی کنیم؛ چرا که با انجام این کار خواهیم دید که قطعاً دیگرخانواده ها به راحتی از هم پاشیده نمی شوند؛ چرا که به طور مثال مرد خانواده حاضر نیست کسی دیگررا لحظه ای به عنوان همسری غیر از همسر خودش داشته باشد، اصلاً این چنین فکرها به ذهنش نخواهد رسیدچرا که تمام نیرو و وقتش در حال سپری شدن در زمینه بهتر و کامل انجام دادن کارهایش است.

داستان مذهبی کودکانهداستان های ماندگار مذهبی

مادر خانواده و تک تک اعضای خانواده همین حال را دارند و خانه و خانواده فرصتی برای بحث و دعواو فروپاشی نخواهد بود و آن وقت است که محیط خانواده به آن رسالت نهایی اش خواهد رسید: وَاللّهُ جَعَلَ لَکُم مِّن بُیُوتِکُمْ سَکَنًا: خداوند از خانه های شما محل سکونت و آرامش برایتان قرار داد.[نحل، ۸۰]با انجام اینتکنیک مدیر شرکت، موسسه، کارخانه از کارمندانش راضی است و یک شرکتی که به سوی هدفی در حرکت هستند به زیبایی و هرچه بهتر به مقصد خواهند رسید.

از قول پیغمبر اکرم صلی الله و علیه وآله که قرآن مجسّم بوده اند: کانَ خُلقُهُ القُرآن؛ (ابوالفضل قاضی عیاض،الشفاء ‌بتعریف حقوق المصطفی، ۱۹/۹۶) نقل شده که فرمودند: رَحِمَ اللَّهُ اِمرَأً عَمِلَ عَمَلاً فَاَتقَنَه؛(مسائل علی بن جعفر و مستدرکات ها، علی بن جعفر (علیه السلام) ص ۹۳) رحمت خدا بر آن آدمی که کاری را که انجام می دهد،محکم ‌کاری می کند؛ کار را درست و کامل انجام می دهد.

داستان کوتاه

وقتی کار محکم و به خوبی انجام داده شود  داستان مذهبی نتیجه کار تمیز خواهد بود و آنجا است که اسلام، اینچنین کاری را عبادت به حساب آورده است.رحمت خدا بر آن آدمی که کاری را که انجام می دهد، محکم ‌کاری می کند؛ کار را درست وکامل انجام می دهدبه قول شاعر :من نمی گویم سمندر باش یا پروانه باش چون بهفکر سوختن افتاده ای، جانانه باش

قرآن کریم نیز در این زمینه می فرماید: الّذی خَلَقَ المَوتَ و الحیاهَلِیبلُوَکُم أحسَنُ عَمَلاً: خداوند، مرگ و زندگی را بیافرید تا شما را بیازماید که کدام یک کاری بهتر می کنید.(سورهمُلک، ایه ۲)از امام صادق (علیه السلام) درباره آیه مزبور، روایت شده است: مقصود، عمل بیشتر نیست، بلکه عمل بهتراست.(الکافی، کلینی، ج۲،ص۱۳)

همچنین پیامبر خدا (صلی الله و علیه وآله) فرموده است: خداوند، دوست دارد که هر کارگزاری کهکار می کند، نیکو کار کند.(الجامع الصغیر، سیوطی، تحقیق: عبد الله محمّد درویش، ج۱، ص۲۲۱)و نیز آن حضرت درحدیثی دیگر فرموده است: خداوند، در هر کاری، نیک انجام دادنِ آن را فرمان داد.(همان، ج۱، ص۲۱۰)در سیره پیامبر(صلی الله و علیه وآله) آمده است که چون سعد بن معاذ درگذشت و پیکرش را به لب قبر آوردند،آن حضرت به درون قبر رفت و پیوسته می گفت: «سنگ بدهید، گِل بدهید» تا این که درز خشت هارا پر کرد و قبر را هموار ساخت.

چنین می نماید که پیامبر، آن قدر قبر را خوب درست کرد که اصحاب در شگفت شدند که چرا این همه محکم کاری در ساختن یک قبر!پس آن حضرت فرمود: إنّی لَأعلم أنّه سیبلی و یصلُ إلیه البَلی ولکنّ الله یحبُّ عبداً إذا عَملَ عملاً أحکمَه.(وسائل الشّیعه، شیخ حُرّ عاملی، ج۳، ص۲۳۰) می دانم که به زودی فرسودهمی شود و می پوسد؛ امّا خداوند، بنده ای را دوست دارد که چون کاری انجام می دهد، آن رادرست (استوار) انجام دهد.

همچنین امیر المومنین علیه السلام فرموده است: قیمهُ کُلَّ امریء ما یحسِنُه.(نهج البلاغه، حکمت۸۱) ارزش هر کس به چیزی (کاری و هنری) است که آن را نیکو می داند.(انجام می دهد)پس چه خوب است که تا زمان نگذشته ووقت داریم، کارهایمان را خودمان به تمام و کمال انجام دهیم؛ چرا که به قول امیر مومنان علی علیه السلام:فرصت مانند ابر از افق زندگی می گذرد پس مواقعی که فرصت های خیری برایتان پیش می آید غنیمت بشماریدو از آنها استفاده کنید.(غررالحکم ، صفحه ۳۴۰)

تبیان

گردآوری:

برچسب ها:
اخبار مرتبط: