راهکار قرآنی برای خواستگاری دختر از پسر!
یکی از دغدغه های مهم جوانان داشتن ازدواج موفق می باشد زیرا که ازدواج در این زمانه بسیار دشوار شده است و نسبت به قدیم حتی سخت تر هم می باشد و جوانان امروز فراموش کرده اند که به ائمه و خدا توسل و یا توکل کنند. در ادامه برخی از آیات و ادعیه مربوط به ازدواج در این بخش بیان کرده ایم. راهکار قرآنی برای خواستگاری را در پرشین وی ببینید.
راهکار قرآنی برای خواستگاری
اگر روزی یک دختر نجیب و عفیف، از رفتار و ادب یک پسر خوشش بیاید و او را یک مردایده آل برای زندگی خود ببیند و از طرفی بیم آن داشته باشد که از ازدواج با چنین پسری محرومشود، چه کند؟ چگونه می تواند از آن پسر خواستگاری کند؟
سکانس اول:
انتخاب همسر پسران و دختران متفاوت است.بنابر فرهنگ وآداب جامعه ما، انتخاب همسر در مرحله اول، انتخاب آزادانهای است که نصیب پسر می شود.پسر می تواند خصوصیاتی که برای شریک زندگیاش در نظر دارد را مطرح کند و از آن سو در بیندخترانی که برای ازدواج با او مطرح می شوند مناسب ترین گزینه را انتخاب کند.اما دختران از این آزادی نسبی بی بهرهاند.آن ها در مرحله اول باید انتظار بکشند تا خواستگاری به سراغشان بیاید.
بعد اگر او را مطابق شرایط وخواسته هایشان دیدند انتخابش کنند؛ اما ممکن است که خواستگار حاضر، شرایط یک زندگی ایده آل را نداشته باشد.در اینصورت یا باید دست رد به سینه او بزنند و یک مرحله به عقب برگردند و دوباره انتظار خواستگار دیگری را بکشند، یا از ترس اینکه خواستگار دیگری در کار نباشد تن به ازدواج با گزینه مردود حاضر داده، نقدرا بر نسیه ترجیح دهند و دچار زندگی سختی بشوند که دردسرهای متعدد بعدی را به دنبال داشته باشد.
بهترین سوره و دعا برای ازدواج
خصوصاً اگرخانم ترس بالا رفتن سن را هم داشته باشد؛ در این صورت است که کار برای او بسیار دشوار میشود.اما اگر یک دختر جوان، نجیب، پاکدامن و متدین، بخواهد این خصوصیات را برای خود حفظ کند و همچنین دچارمشکلاتی که مطرح شد، نشود و از طرفی، فرد مناسب برای زندگی خود را در نظر داشته باشد، غیر ازاینکه بنشیند و انتظار بکشد تا آن پسر جوان به خواستگاریاش بیاید چهکار دیگری می تواند انجام دهد؟
آیا اومی تواند به خواستگاری آن جوان برود؟پاسخ به این سوال کمی توضیح می طلبد.برای شروع به یک نمونه قرآنی اشارهمی کنم:جوان از ترس مأموران، از شهر خود گریخته بود و به بیابان ها پناه آورده بود.از دور دست عدهای را دید که به همراه گوسفندانشان پیرامون چشمه آبی جمع شدهاند.خود را به آن ها رساند.منظرهای توجهش را جلب کرد: دو دختر جوان کنار ایستاده بودند و دام هایشان را پیرامون خود جمع کرده بودندتا مردان شهر گوسفندهایشان را سیراب کنند و بروند و بعد آن ها برای آب دادن به گوسفندانشان به کنار چشمه بروند.
سوالی ذهنش را مشغول کرد: اینکه این دختران با این حیا و پاکی چرا خود اقدام به چرا بردن گوسفندانکردند؟ علت را از خودشان پرسید.آن ها گفتند که پدر پیری دارند که چرای گوسفندان از او ساخته نیست.جوان، بعداز شنیدن صحبت های آنان، در حالی که هنوز مردان شهر از کنار چشمه آب متفرق نشده بودند گوسفندهای آنانرا سیراب کرد.وقتی دختران به منزل بازگشتند، پدر از بازگشت زود هنگام آنها پرسید و آن ها همه ماجرا را تعریف کردند.پدرکه مشتاق دیدار جوان شده بود و می خواست پاداش محبت او را بدهد، یکی از دخترانش را به دنبالاو فرستاد.
دختران برای رعایت این امر که نفع اصلی آن نیز متوجه خود آن هاست و موجب حفظ کرامت و شخصیتشانمیشود، باید به نحوی پسر را به خواستگاری دعوت کنند؛ اما این دعوت نباید به صورت مستقیم توسط خود دخترانجام شود، بلکه می توان از طریق پدر و مادر، فامیل، آشنایان و حتی دوستان اقدام نموددر راه منزل،آن جوان کمی جلوتر از دختر حرکت می کرد.دختر که حرکات جوان را زیر نظر داشت از یاریاش در آبدادن به گوسفندان، از قوّت بازو و توانایی اش و از همه مهم تر، از حیا و تعهد آن جوان خوشش آمد.از این رو ماجرا را با پدر در میان گذاشت.پدر که جوان را جوانی برازنده و مناسب دید، ارا در منزل خویش اسکان داد، دخترش را به ازدواج او درآورد و چراندن گوسفندانش را به او سپرد؛ هم به او منزل داد، هم همسر و هم شغل.
راهکار قرآنی برای خواستگاری
سکانس دوم:
این ماجرای حضرت موسی و شعیب نبی علی نبینا و آلهو علیهما السلام را حتماً شنیده یا خواندهاید.در این حکایت که نمونه های مشابهی از آن را می توان در تاریخ یافت، پسر جوان به خواستگاری نرفت.بلکه خواستگاری از طرف خانواده دختر مطرح شد.علاوه بر اینکه حرمت و کرامت دختر به صورت کامل حفظ شد و کوچکترین آسیبی به دختر، شخصیتش و آبرویش وارد نشد.این حکایت می تواند الگوی مناسبی برای دختران جوان و پاکدامن باشد.دخترانیکه فرد مناسبی را برای زندگی خود یافتهاند و نمی خواهند فرصت را از دست بدهند و منتظر بنشینند، بلکه
می خواهند خودشان کاری کنند.مطابق فرهنگ ما، خواستگاری از سوی پسر انجام می شود و هرگز خواستگاری از سوی دخترنه توصیه شده و نه امری پسندیده دانسته می شود.
دختران برای رعایت این امر که نفع اصلی آن نیز متوجه خود آن هاست و موجب حفظ کرامت و شخصیتشانمیشود، باید به نحوی پسر را به خواستگاری دعوت کنند؛ اما این دعوت نباید به صورت مستقیم توسط خود دخترانجام شود، بلکه می توان از طریق پدر و مادر، فامیل، آشنایان و حتی دوستان اقدام نمود.ماجرای حضرت موسی و شعیب نبی علی نبینا و آله و علیهما السلام را حتماً شنیده یا خواندهاید.در این حکایت که نمونه های مشابهی از آن را می توان در تاریخ یافت، پسر جوان به خواستگاری نرفت.بلکه خواستگاری از طرف خانواده دختر مطرح شد.علاوه بر اینکه حرمت و کرامت دختر به صورت کامل حفظ شد و کوچک ترین آسیبی بهدختر، شخصیتش و آبرویش وارد نشد آنچه در این راه، مهم است این است که دختران عفیف، خود را ازنعمت مشاوره محروم نکنند.در صورتی که با این مسئله رو به رو شدند، حتماً مشاوری امین و متعهد را انتخاب و از راهنمایی های او استفاده کنند.حتی همین مشاور می تواند واسطه بسیار مناسبی برای دعوت از پسر برای خواستگاری باشد.
تبیان