گفتن ما سگ امام حسینیم چه حکمی دارد؟
سگ امام حسین بودن گفتن این جملات شایسته نیست و در هر حال مناسب است مؤمنین مراعات شؤون عزاداری معصومین(ع) بویژه سید و سالار شهیدان اباعبدالله الحسین(ع) را بنمایند و لازم است عزاداری سالار شهیدان هرچه گرمتر و پرشورتر و به شیوه سنتی و با مضامین روشنگر و معرفت زا انجام گیرد.با ما در پرشین وی همراه باشید .
سگ امام حسین بودن
گفتن ما سگ امام حسینیم سوال: آیا گفتن این جمله در مداحی که «ما سگ امام حسینیم» اشکال شرعی داردامام خامنه ای (مد ظله العالی)گفتن این جملات شایسته نیست و در هر حال مناسب است مومنین مراعات شوون عزاداری معصومین(علیهم السلام) به ویژه سیدو سالار شهیدان اباعبدالله الحسین(علیه السلام) را بنمایند و لازم است عزاداری سالار شهیدان هرچه گرم تر و پرشورتربه شیوه سنتی و با مضامین روشنگر و معرفت زا انجام گیرد.
حضرت آیه الله العظمی مکارم شیرازی(مد ظله العالی)عزاداری خامس آل عبا از مهم ترین شعائردینی است ولی باید از سخنان و اشعاری که متناسب با عزاداران اهل البیت نیست جداً خودداری شود زیرا حضرتسیدالشهدا از این گونه امور بیزار است.مداحان و سخنرانان مجالس مذهبی و هم چنین مردم عاشق امام حسین (ع) و مسلمان، آیا باید منتظر بمانیم تا دست غیب آسیب های عزاداری را از جامعه تشیع بزداید. آیا ما خودمان نباید به اندازه سهم خودمان با انحرافات و کج روی های برخی دین نما از قبیله خوارج مبارزه کنیم:
در ارتباط با مداحی و روضه خوانی که هویت شیعه، به همین عزاداری ها و اشک ها و مصیبت خوانی ها گره می خورد، علاوه بر مطالب گفته شده در خصوص معضلات تبلیغ (در بندهای ۱ تا ۱۱)، چند موضوع دیگر نیز نیاز به بررسی دارد:طالب ازدحام جمعیت بودنشهید مطهری (ره) می فرماید: «غالب بانیان و روضه خوان ها دنبال دو چیز هستند: اول؛ کثرت جمعیت، دوم: شور و واویلا به پا کردن. مگر می خواهیم سان ببینیم؟ مگر می خواهیم رژه برویم.»
عزاداران امام حسین
گاهی با تفاخر بیان می شود که فلان مجلس دو هزار نفر را اطعام کرد: «کَمْ مِنْ فِئهٍ قَلیلَهٍ غَلَبَتْ فِئهٍ کَثیَرهٍ (بسا گروه اندکی بر جمع بسیاری غالب می شوند. سوره بقره، آیه ۲۴۶)»، جمعیت در تقبل اعمال و تقرب به خدا چه اندازه ملاک است؟ اصلاً هدف چیست؟ یا گفته می شود فلانی یخش نگرفت! (کنایه از عدم توانائی وی در منقلب کردن مجلس). توقع شور و کربلا به پا کردن به هر قیمتی که ارزش ندارد. به قول استاد مطهری (ره): «از راه قصابی کردن مردم اگر یک دریا هم اشک بگیرند و داد بکشند، فائده ای ندارد، انتظاری که برای کربلا شدن داریم، خودش دروغ ساز است.»
۲- اصوات و اشعار ناموزون و سبک های مبتذل هنوز شعار «هدف وسیله را مباح می کند» در عرصه دین داری قربانی می گیرد و ما خوابیم! مرحوم سیدجمال الدین اسدآبادی رساله ای به فارسی درباره اصلاح رفتارهای مسلمین دارد که در آن ریشه بدعت، سیر تاریخی آن و منافات آن با اسلام، مشروحاً بیان گردیده است. تلاش او بر این بوده است که مسلمانان را عمیقاً مؤمن کند، چرا که اسلام قادر است به عنوان یک دین، مسلمانان را نجات دهد و به استبداد و استعمار فرهنگی و نظامی پایان دهد. این ما هستیم که بدون شناخت دقیق اسلام و منزلت اهل بیت(ع)، آب به آسیاب دشمن می ریزیم.
مراسمات مذهبی
شهید مطهری (ره) در باب شبیه خوانی می فرماید: «شبیه خوانی ما شکل مدرنش، نمایش هایی است که برای عرفا و فلاسفه می گیرند. مجلس سَماع با چهار رقاصه و مطرب! که آنچه سرشان نمی شود معانی عرفانی است. یک مجلس شهوت رانی می شود شأن مولوی!»عبارات موهن و مخرب (چشات مه و ملیحه! آخر از عشق خودت کار می دی دستم! عاشق ودیوونتم!…) با اصوات و الحان غربی و سبک های مفسده انگیز، ظاهراً به نام امام حسین(علیه السلام) است و باطناً به کام دشمنان آن امام شهید!
خانم جلسه ای به بهانه «یَفرَحُون بِفَرَحِنا (شیعیان، در شادی ما شادند)» با چند قلم آرایش و لباس آن چنانی، دایره به دست، چنان اُرجوزه می خواند انگار نه اینکه چشم های صدها دختر، بناست از او الگو بگیرند. مصیبت اینجاست که سی دی آقایان در شمارگان وسیع پخش می شود و حتی مداحان شهرستانی هم ناآگاهانه از این روش ها تقلید می کنند. وظیفه مداحان ارزشمند این است که سره را از ناسره معرفی کنند و اجازه گستاخی و مسموم کردن فضای معنوی مجالس را به جهال ندهند. آیا نسل شیفته اهل بیت(ع)، باید با این ترانه های طاغوتی با مکتب آل الله(ع)، خو بگیرند؟
فدایی اسلام – تبیان