دوشنبه, ۲۶ شهریور , ۱۴۰۳
درخواست تبلیغات

پنج عذاب سخت برای سوگند دروغ!

اشتراک:
احکام و مسائل شرعی
یکی از گناهان بزرگ کلامی که همه ما روزانه در معرض آن قرار داریم، دروغ گفتن است. سوگند یاد کردن به دروغ، نظراتی دارند که توجه به آن‌ها می‌تواند راهگشای مشکل بسیاری از ما در زندگی باشد.با ما همراه باشید .

دروغ یکی از نکوهش ترین رفتار ها و گفتار انسان است که باعث می شود اعتماد میان انها از میان رود. قسم دروغ سوگندی است که به دروغ برای تأکید بر درستی انجام شدن یا نشدن کاری در گذشته مطرح می‌شود. این قسم از گناهان کبیره است و کفاره ندارد.آثار سوگند دروغ را در پرشین وی ببینید.

آثار سوگند دروغ

چمعى از دانشمندان یهود مانند “ابى رافع” و “حى بن اخطب” و “کعب بن اشرف” به هنگامى که موقعیت اجتماعى خود را در میان یهود در خطر دیدند، کوشش کردند نشانه هایى که در تورات درباره آخرین پیامبر وجود داشت و شخصاً در نسخى از تورات با دست خود نگاشته بودند، تحریف نمایند و حتى سوگند یاد کنند آن جمله هاى تحریف شده از ناحیه خداست! به همین جهت آیه ۷۷ نازل گردید و شدیداً به آنها اخطار کرد.

در آیه ۷۷ سوره آل عمران می خوانیم:«إِنَّ الَّذِینَ یَشْتَرُونَ بِعَهْدِ اللّهِ وَأَیْمَانِهِمْ ثَمَنًا قَلِیلاً أُوْلَـئِکَ لاَ خَلاَقَ لَهُمْفِی الآخِرَهِ وَلاَ یُکَلِّمُهُمُ اللّهُ وَلاَ یَنظُرُ إِلَیْهِمْ یَوْمَ الْقِیَامَهِ وَلاَ یُزَکِّیهِمْ وَلَهُمْ عَذَابٌ أَلِیمٌ.»«کسانی که عهد خدا وسوگندهای خود را به بهایی اندک می فروشند در آخرت نصیبی ندارند و خدا در روز قیامت نه با آنانسخن می گوید و نه به آنان می نگرد و نه آنان را پاکیزه می سازد و برایشان عذابی دردآوراست.»

سه نکته:*اشعث زمین خوار!جمعى از مفسران نیز گفته اند که این آیه درباره “اشعث بن قیس” نازل گردید که به دروغمى خواست زمین دیگرى را تملک کند.هنگامى که آماده اداى سوگند براى ادعاى دروغ خود شد، آیه ۷۷ نازلگردید و در این هنگام اشعث بن قیس ترسید و اعتراف به حق کرد و زمین را به صاحبش بازگرداند.** گناه بزرگپیامبر اکرم صلى الله علیه و آله فرمودند: «هر کس با سوگند، مال و ثروت برادرش را به ناحق بخورد،مورد غضب الهى است.» سپس این آیه را تلاوت نمودند.باید مراقب باشیم که درباره کمتر گناهی در قرآن کریم بهاندازه شکستن عهد و پیمان و خیانت در امانت هشدار داده شده است.

آثار سوگند دروغحکم مجازات قسم دروغ

قسم دروغ در دادگاه و مجازات آن

*** پنج عذاب سخت برای سوگند دروغ!سوگند دروغ ، سبب محرومیّت در قیامت مى شود.البته تنها این نیست بلکه چهار تهدید زیر نیز شامل حالش خواهدشد: محرومیّت از خطاب الهى، محرومیّت از نظر لطف الهى، محرومیّت از پاکى از گناه و گرفتارى به عذاب دردناک!و بسیار باعث تاسف است که در بازارهای ما و حتی در محاورات روزمره مان چقدر قسم دروغ خورده می
شود حال آنکه در روایات داریم که قسم راست هم نخورید!

نوع اول: اگر قسم بخورد که کارى را انجام دهد یا ترک کند مثلا قسم بخورد که روزه بگیرد، یا سیگار نکشد، چنان چه عمداً مخالفت کند، باید کفّاره بدهد؛ یعنى یک بنده آزاد کند، یا ده فقیر را سیر کند، یا آنان را بپوشاند، و اگر اینها را نتواند باید سه روز پى در پى، روزه بگیرد.

نوع دوم: کسى که براى اثبات یا نفى چیزى قسم مى‏خورد، اگر حرف او راست باشد قسم خوردن او مکروه است و اگر دروغ باشد حرام و از گناهان بزرگ است ولى کفاره قسم را ندارد. ولى اگر براى این که خودش یا مسلمان دیگرى را از شر ظالمى نجات دهد، قسم دروغ بخورد اشکال ندارد بلکه گاهى واجب مى‏شود امّا اگر بتواند توریه کند؛ یعنى: موقع قسم خوردن طورى نیّت کند که دروغ نشود بنا بر احتیاط واجب باید توریه نماید؛ مثلا اگر ظالمى بخواهد کسى را اذیت کند و از انسان بپرسد که او را ندیده‏اى؟ و انسان یک ساعت قبل او را دیده باشد، می تواند بگوید او را ندیده‏ام به این قصد که از پنج دقیقه پیش ندیده‏ام

کفاره شکستن قسم قسم دروغ در روایات

عواقب وحشتناک قسم دروغ در زندگی

آثار و عواقب قسم دروغ در نکوهش قسم ناحق و دروغ و آثار و پیامدهای آن احادیث فراوانی داریم که به نمونه هایی از آن اشاره می کنیم: از امام محمد باقر (ع) نقل شده که فرمودند: در کتاب علی (ع) آمده: قسم دروغ و قطع رحم موجب این می شود که خانه ها از اهلش خالی شوند (کنایه از ویرانی خانه ها یا فقر و تنگدستی صاحبان آنها است؛ یعنی خانه ها خالی از رزق و برکت می شوند) و موجب سنگینی رحم می شود؛ یعنی انقطاع نسل

از امام جعفر صادق (ع) روایت شده: هر کس سوگند یاد کند در حالی که می داند دروغ است با خدا مبارزه کرده است. در حدیثی قدسی نیز از قول خداوند متعال چنین نقل شده است: کسی که مرا در معرض سوگندهای دروغ قرار می دهد به رحمت من نمی رسد. از امام جعفر صادق (ع) روایت شده که او از پدران بزرگوارش و آنان از پیامبر (ص) روایت کرده اند که در حدیث مناهی یکی از عواقب قسم دروغ را غضبناک بودن خداوند متعال هنگام ملاقات با بنده برشمرده است مگر این که توبه کند.

تراز  –  ستاره

گردآوری:
برچسب ها:
اخبار مرتبط:
فیلم پرشین وی