کدام زنان در رکاب امام زمان هستند

در احادیث آمده است که زمانی که جهان را نا امیدی و ظلم فرا گرفت آخرین فرزند از نسل پیامبر اسلام ظهور می کند و جهان را از عدل و داد پر می کند.، یاران خاص و ستاد فرماندهى آن حـضـرت هستند که تعدادشان ۳۱۳ نفر است در این مجموعه از ان دسته یاران زن امام زمان توضیحاتی داده ایم با ما در پرشین وی همراه باشید .
یاران زن امام زمان
اولین گروه از زنانی که به محضر امام زمان میشتابند آنهایند که در آن ایّام میزیستهاند و همانند دیگریاران امام(علیه السلام)، به هنگام ظهور در حرم امن الهی بهخدمت امام(علیه السلام)، میرسند.در اینباره دو روایت وجود دارد
روایت اول:
امّ سلمه ضمن حدیثی درباره علایم ظهور، از پیامبر(صلی الله علیه وآله) روایت کرده است که فرمود:”در آن هنگام پناهندهای به حرم امن الهی پناه میآورد و مردم همانند کبوترانی که از چهار سمت به یک سو هجوم میبرند بهسوی او جمع میشوند تا اینکه در نزد آن حضرت سیصد و چهاردهنفر گرد میآیند که برخی از آنان زن میباشندکه بر هر جبار و جبار زادهای پیروز میشود.”
روایت دوم :
جابربن یزید جعفی، ضمن حدیث مفصلی از امام باقر(علیهالسلام)، در بیان برخی نشانههای ظهور نقل کرده که:”بهخدا سوگند، سیصد و سیزده نفر میآیند که پنجاه نفر از اینعده زن هستند که بدون هیچ قرار قبلی در مکه کنار یکدیگر جمع خواهند شد.این است معنای آیه شریفه: «هرجاباشید خداوند همه شما را حاضر میکند.زیرا او بر هر کاری توانا است». در روایتی که نام یاران برشمرده شده است نام هیچ زنی وجود ندارد.در پاسخ این شبهه میتوان گفت : این چند نفر در زمره همان سیصد و سیزده نفر هستند.
زنان نمونه
زیرا:ئاولاً امام(علیه السلام)، میفرماید : “فیهم” یعنی در این عده پنجاه زن میباشد.شاید تعبیر مردان بدین سبب باشد که بیشتراین افراد مرد هستند و این کلمه از باب فزونی عدد مردان ، چنین ذکر شده است.اگر مقصود همراهی خارج از این عده بود امام میفرمود: “معهم” ، نه اینکه بفرماید “فیهم” ، زیرا این سیصد و سیزده نفر مانندعدد اصحاب بدر برشمرده شدهاند و همه یاران و فرماندهان عالیرتبه و ازنظر مقام و قدرت درحد بسیار بالایی هستندکه برخی با ابر جابهجا میشوند و اینها بدون شک با بقیه مردم آن زمان فرق بسیار دارند.بنابراین اگر بگوییم
آنها جزو همان سیصد و سیزده نفر هستند برای آنها رتبه و موقعیت ویژه قائل شدهایم و اگر بگوییم درزمره یاران دیگر حضرت باشند از امتیاز کمتری برخوردارند.
ب) زنان آسمانی
دسته دوم چهارصد بانوی برگزیده هستند که خداوند برای حکومت جهانی حضرت ولیعصر(عج الله تعالی فرجه )، در آسمان ذخیره کرده است و با ظهور آن حضرت به همراه حضرت عیسی(علیه السلام)، به زمین میآیند.ابوهریره از پیامبر(صلی الله علیهذ وآله) روایت کرده که: “عیسیبن مریم به همراه هشتصد مرد و چهارصد زن از بهترین و شایستهترین افراد روی زمین
فرود خواهد آمد.”آیا این زنان از امتهای پیشین هستند یا امت اسلامی زمان پیامبر(صلی الله علیه وآله)، و معصومین(علیهم السلام)؛یا از دورانهای مختلف؟ آنها از چه زمان و به چه علت به آسمان برده شدهاند و برای عهدهداری منصبیدر حکومت حضرت میآیند یا برای مسایل دیگر؟ اینها پرسشهایی است که این حدیث از آنها چیزی نمیگوید.
زن، انتظار، ظهور
ج) رجعت زنان
سومین گروه از یاوران حضرت بقیه اللَه(علیه السلام)، زنانی هستند که خداوند به برکت ظهور امام زمان آنها را زنده خواهد کرد و بار دیگر به دنیا رجعت خواهند نمود.این گروه دو دستهاند : برخی با نام و نشان از زنده شدنشان خبر داده شده و برخی دیگر فقط از آمدنشان سخن به میان آمده است.در منابع معتبر اسلامی نام سیزده زن یاد میشود که به هنگام ظهور قائم آل محمد(صلی الله علیه وآله)، زنده خواهند شد و در لشکر امام زمان به مداوای مجروحان جنگی و سرپرستی بیماران خواهند پرداخت.
طبری در دلائل الامامه، از مفضلبن عمر نقل کرده که امام صادق فرمود :همراه قائم آل محمد ، سیزده زن خواهند بود.گفتم آنها را برای چه کاری میخواهد؟ فرمود: به مداوای مجروحان پرداخته، سرپرستی بیماران را بهعهده خواهند گرفت. عرض کردم: نام آنها را بفرمایید.
فرمود : قنواء دختر رشید هجری، ام ایمن، حبابه والبیه، سمیه [مادر عمار یاسر]، زبیده ام خالد احمسیّه، ام سعیدحنفیه، صیانه ماشطه، ام خالد جهنّیه.”صیانه ماشطه” در زمان حضرت موسی میزیسته است و مادر عمار یاسر در ابتدای بعثت به شهادت رسید.”حبابه” در زمان علی(علیه السلام)، و “قنواء” در زمان امام حسن و امام حسین(علیه السلام)، و بقیه در زمانهای دیگر زندگی میکردهاند.این گروه سیزده نفری رجعت خواهند کرد و خداوند برای قدردانی از آنها ، به برکت امامزمان(عج الله تعالی فرجه) آنها را زنده خواهد کرد.
در این روایت امام صادق(علیه السلام)، از آن سیزده زن فقط نام نه نفر را یاد میکند.در کتاب خصایص فاطمیّه بهنام نسبیه، دختر «کعبه مازینه» ، و در کتاب منتخبالبصائر بهنام «وتیره» و «أحبشیه» اشاره شده است.
روزگار نو