با این گناه در همین دنیا مجازات می شوید
رنجها و دشواریها در زندگی بعضی انسانها برای این است که خداوند تبارک و تعالی میخواهد آنها مکافات همه بدیها را در دنیا بکشند تا در روز قیامت بدهکار نباشند و یکسره در بهشت رحمت الهی بسر برند. کیفر گناهان را در پرشین وی ببینید.
کیفر گناهان
همان طور که نیکی به پدر و مادر انسان را ثروتمند و عاقبت به خیر می کند ، ازار و رنجاندن انها هم سبب فقر و تهیدستی می شود ، بیشک نفرین انها دامن انسان را می گیرد و باعثذلت و حواری و فقر می گردداحادیثرسول خدا (ص) می فرماید از نفرین والدین دوری کنید ،زیرا به طور حتم به اجابت می رسد وتاثیر نفرین انها از شمشیر برنده تر است
امام کاظم علیه السلامدر بیان اثار نارضایتی و عقوق والدین می فرماید:عقوق والدین کمی و تنگدستی را به دنبال دارد و انسانرا به ذلت و خواری می کشاندامام صادق(ع) فرمود: اگر خداوندچیزی کمتر از اُف (اوه) گفتن سراغ داشتاز آن نهی میکرد: و اُفگفتن از کمترین مراتب عاقشدن است.نوعی از عاقشدن این است که انسان به پدر ومادرش تیز نگاه کند.(خیره شود).
مجازات دنیایی
امام صادق(ع) فرمود: کسی که از روی نفرت به پدر و مادرش که به او ستم کردهاند نگاه کند، نمازشدر درگاه الهی پذیرفته نمیشود.امیرالمؤمنین علی(ع) فرمود: کسی که پدر و مادر خویش را غمگین سازد عاق والدین شده است.(حق آنها را رعایت نکردهاست).امام صادق (ع) فرمود: پدرم مردی را دید که پسرش همراهش راه میرفت و به بازوی پدر تکیه کرده بود،(وقتی این جریان را دید) تا زنده بود از روی ناراحتی و خشم با او صحبت نکرد.
امام صادق(ع) فرمود: هر کس با این سه نفر کشمکش کند خوار میگردد: پدر، سلطان حق و شخص بدهکار.پیامبر خدا(ص) فرمود: از عاق والدینشدن بپرهیزید، زیرا با اینکه بوی بهشت از مسافت هزارسال به مشام میرسد، عاق والدینو کسی که قطع رحم کند آن بو را احساس نخواهد کرد.(یعنی بیش از هزار سال از بهشت فاصله دارد).امام صادق(ع) فرمود: عاق والدین و شرابخوار و انسان خیر منتگذار وارد بهشت نمیشود.
رسول خدا(ص) فرمود: در قیامت خدا به چهار گروه نظر رحمت نخواهد کرد: ۱- عاق والدین ۲- منتگذار ۳- منکرقضا و قدر ۴- شرابخواررسول اکرم (ص) فرمود: کیفر سه گناه به قیامت نمیماند (یعنی در همین دنیا مجازات میشود).۱- عاق پدر و مادر ۲- ظلم و تجاوز به مردم ۳- ناسپاسی در مقابل احسان و نیکی.
گناهان کبیره
کیفر گناه و آثار و عواقب خطرناک آن» کتابی است بسیار خواندنی و تأثیرگذار درباره آثار و عواقب گناه و که چاپ های متعدد آن، این ادعا را بخوبی ثابت می کند. کتاب، حاصل سخنرانی های مؤلف در حدود ۴۰ سال پیش است که پس از تنظیم، در همان سالها چاپ شده و به علت استقبال خوانندگان، بارها توسط ناشران مختلف، چاپ شده و حتی به زبان های عربی و ترکی نیز ترجمه و منتشر گردیده است. نسخه حاضر، ویراست دوم این اثر می باشد. مؤلف کتاب، سعی کرده برای تأثیرگذاری بیشتر موعظه ها، از شواهد متنوع تاریخی و داستانهای قرآنی و اشعار نیز بهره بگیرد.
کتاب، در ۸ بخش تنظیم شده که دو بخش اول، به «معنای گناه» و اینکه در واقع، «گناه، بیماری است»، اختصاص دارد. ۶ بخش بعدی، هرکدام، یکی از آثار سوء گناه را مورد بررسی قرار می دهند. عواقبی که مؤلف محترم برای گناه عنوان کرده، عبارتند از: مانع دعا و استجابت آن، عامل دگرگونی نعمتها و نابودی ملّتها، کوتاهی عمر، پرده دری، سلب آرامش خاطر، کفر.
ویژگی دیگر کتاب، این است که با توجه به اینکه در روایات، برخی آثار و عواقب، برای گناهان خاصی عنوان شده، مؤلف، این گناهان را بصورت خاص ذکر کرده و از تعمیم آن آثار به عموم گناهان، پرهیز کرده است. معنای گناه، گناه نوعی بیماری، گناه مانع دعا و استجابت آن، گناه عامل دگرگونی نعمت ها و نابودی ملت ها، گناه سبب کوتاهی عمر، گناه عامل پرده دری، گناه سلب کننده آرامش خاطر و گناه عامل کفر انسان، عناوین هشتگانه بخش های این اثرند.
صبح سپید – ایسنا