طرز تهیه تارت گلابی خوشمزه
تارت گلابی یکی از انواع تارت ها می باشد که در فصل تابستان همزمان با رسیدن گلابی تهیه می شود و طعم و مزه فوق العاده ای دارد و اگر علاقمند به این میوه هستید حتما ان را تهیه کنید و لذت ببرید. با ما د پرشین وی باشید .
مواد لازم تارت گلابی
کره: ۱۰۰ گرم
تخممرغ: ۲ عدد
آرد سفید: ۲ و ۴/۱ پیمانه
پودر شکر: ۴/۱ پیمانه
گلابی: ۵ عدد
کشمش:۳ قاشق سوپخوری
بادام پودر شده: ۴/۱ پیمانه
آب سرد: ۸/۱ پیمانه
بیکینگپودر: ۱ و ۲/۱ قاشق چایخوری
گردوی نگینی خرد شده: ۸/۱ پیمانه
مواد زرینه:
زرده تخممرغ: ۱ عدد
شیر: ۱ قاشق سوپخوری
زعفران آب زده: ۱ قاشق چایخوری
کنجد: به میزان لازم
روش تهیه تارت گلابی
کره، آرد سفید، بیکینگپودر، پودر شکر و بادام پودرشده را با هم مخلوط کنید تا کاملا یکدست و حالت خردهنان پیدا کند..سپس تخممرغها و آب سرد را اضافه کنید و ورز دهید تا خمیر درست شود.سپس خمیر را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید.بعد از آن دو سوم خمیر را درون قالب تارت پهن کنید..از مخلوط کمپوت گلابی، کشمش و گردوی خرد شده بریزید.سپس از باقیمانده خمیر، نوار و رشتههای باریک درست کنید وبه صورت تار و پود و حالت چهارخانه کنار هم قرار دهید.
میتوانید یک رشته هم دور قالب قرار دهید و از مواد زرینه روی آن بمالید و کنجد بپاشید.
طرز تهیه زرینه:
زرده تخم مرغ، شیر و زعفران را با هم مخلوط کنید و با چنگال بزنیدتا یکدست شود.
کمپوت گلابی:
گلابیها را پوست کنده، رنده کنید و همراه دارچین و کره روی حرارت به مدت ۴ الی ۵ دقیقه تفتدهید تا گلابیها کمی نرم شود.سپس بین پیروک قرار دهید.درصورت دلخواه میتوانید یک قاشق سوپخوری شکر قهوهای به گلابیها اضافه کنید.پیروک آماده شده را به مدت ۴۵ دقیقه در فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد بگذارید، سپس از فر خارج کنید وبه مدت ۱ ساعت در محیط قرار دهید و بعد از ۵ ساعت قرار دادن در یخچال به اندازه دلخواه برش بزنید.پیروک گلابی را میتوانید درون ظرف دردار به مدت یک هفته نگهداری کنید.
انواع مختلفی از کنجد مانند دانههای سفید، سیاه و قهوهای وجود دارد. دانه کنجد سفید نسبت به دانههای سیاه محتوای آهن بیشتری دارد و بیشتر به عنوان مواد غذایی یا به صورت روغن استفاده میشود.دانههای کنجد سیاه از طعم بیشتری برخوردار هستند و رایحه قویتری نسبت به کنجد سفید یا قهوهای دارد و ترجیحاً در داروها استفاده میشود. آنها حاوی ۶۰درصد کلسیم بیشتر است. دانههای کنجد سفید، پوست میشود، در حالی که دانههای سیاه و قهوهای پوست خود را حفظ میکنند.
مزایای سلامتی دانههای کنجد
این دانهها علاوه بر کاربردهای آشپزی، دارای خواص مغذی، پیشگیرانه و درمانی هستند که باعث میشود در داروهای سنتی قابل استفاده باشد. روغن دانه کنجد منبع غنی از مواد مغذی گیاهی مانند اسیدهای چرب امگا ۶، آنتی اکسیدانهای فنولیک فلاونوئید، ویتامینها و فیبرهای غذایی است. بنابراین، این دانهها مزایای مختلفی را ارائه میدهند. فواید دانه کنجد برای سلامتی شامل موارد زیر است؛دانه کنجد منبع خوبی از پروتئین غذایی است، اسیدهای آمینه با کیفیت بالا ۲۰درصد دانه را تشکیل میدهد. بنابراین آنها برای تشکیل بخشی از رژیم گیاهخواری با پروتئین بالا، بسیار مناسب است. فقط آنها را روی سالادها و سبزیجات بپاشید.
دانه کنجد حاوی منیزیم و سایر مواد مغذی است که برای مقابله با دیابت موثر معرفی شده است. مشخص شده است که استفاده از روغن دانه کنجد به عنوان تنها روغن خوراکی در کاهش فشار خون و گلوکز پلاسما در بیماران دیابتی با حساسیت بالا موثر است.روغن دانه کنجد از ضایعات آترواسکلروتیک جلوگیری میکند و از این رو برای سلامت قلب مفید است. آنها حاوی یک ترکیب آنتی اکسیدان و ضد التهاب به نام سزامول هستند که همچنین خواص ضد آتروژنیک از خود نشان میدهد، بنابراین سلامت قلب و عروق را بهبود میبخشد.
مجله زندگی ایده آل – تبیان