بیوگرافی اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس ؛ از زندگی شخصی تا شهادت در تهران

وی از رهبران ارشد جنبش مقاومت اسلامی فلسطین و رئیس دفتر سیاسی حماس بود که برای شرکت در مراسم تحلیف مسعود پزشکیان رئیس حمهور کشورمان در تهران حضور یافته بود در محل اقامتش به شهادت رسید. در ادامه جزئیات و عکس ها و بیوگرافی اسماعیل هنیه را در پرشین وی مشاهده کنید.
بیوگرافی اسماعیل هنیه
اسماعیل هنیه، با نام کامل اسماعیل عبدالسلام احمد هنیه با کنیه ابو العبد در ۲۹ ژانویه ۱۹۶۳ در اردوگاه الشاطی در غزه به دنیا آمد.
وی ساسیت مدار مشهورفلسطینی است. اسماعیل هنیه ملقب به ابوالعبد رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس پس از سال هایی طولانی حضور در عرصه مبارزه و جهاد علیه رژیم صهیونیستی، امروز به شهادت رسید.
اسماعیل هنیه ملقب به ابوالعبد رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس پس از سالهایی طولانی حضور در عرصه مبارزه و جهاد علیه رژیم صهیونیستی، امروز به شهادت رسید.
ابو العبد اسماعیل هنیه متولد سال ۱۹۶۳، (۶۰ ساله) از رهبران ارشد جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس بود. وی در ۶ مه ۲۰۱۷ رئیس جدید دفتر حماس و جایگزین خالد مشعل شد.
دوران تحصیل و خانواده رئیس دفتر سیاسی حماس
در ادامه بیوگرافی اسماعیل هنیه وی تحصیلات ابتدایی و راهنمایی را در مدارس سازمان آنروا در اردوگاه الشاطی در غزه گذراند. تحصیلات دبیرستان را در دانشسرای دینی الازهر در غزه کامل کرد و در سال ۱۹۸۱ وارد دانشگاه اسلامی غزه شد و به عضویت انجمن اسلامی این دانشگاه در آمد.
او همچنین از سال ۱۹۸۳ تا ۱۹۸۴ عضو شورای دانشجویی دانشگاه و از سال ۱۹۸۵ تا ۱۹۸۶ ریاست شورای دانشجویی دانشگاه را بر عهده داشت. وی لیسانس زبان عربی را از دانشکده تربیت دانشگاه اسلامی غزه دریافت کرد.
هنیه متأهل و دارای ۱۳ فرزند است که سه نفر از آنها در سال ۲۰۲۴ کشته شدند. در اکتبر ۲۰۲۳ جنگنده های ارتش اسرائیل خانه هنیه در شهره غزه را بمباران کردند که طی این حادثه ۱۴ نفر از اعضای خانواده وی از جمله یک برادر و برادرزادهاش کشته شدند.
و در نوامبر ۲۰۲۳، طبق گزارش ها، یک نوهٔ او در یک حمله هوایی اسرائیل در شهر غزه کشته شد و در اواخر همان ماه، نوه بزرگش در حمله اسرائیل کشته شد. سه تن از پسران و سه نوه او در حمله هوایی اسرائیل در نوار غزه در ۱۰ آوریل ۲۰۲۴ کشته شدند.
بیوگرافی اسماعیل هنیه از رهبران ارشد جنبش مقاومت
اسماعیل عبدالسلام هنیه در سال ۱۹۶۲ در اردوگاه الشاطی غزه به دنیا آمد. او در دانشگاه اسلامی غزه تحصیل کرد و با مدرک لیسانس در رشته ادبیات عربی در سال ۱۹۸۷ فارغالتحصیل شد.
هنیه در سال ۱۹۹۷ به ریاست دفتر حماس منصوب، در انتخابات فلسطین در سال ۲۰۰۶ پیروز و دهمین نخستوزیر فلسطین شد. او تا سال ۲۰۰۷ در این سمت بود.
هنیه که تقریبا همزمان با آغاز انتفاضه اول فارغالتحصیل شد، در تظاهرات انتفاضه اول شرکت کرد و توسط دادگاه نظامی رژیم صهیونیستی به زندان محکوم شد. در سال ۱۹۸۹ به مدت سه سال زندانی و پس از آزادی، در سال ۱۹۹۲، مقامات نظامی صهیونیست او را همراه با «عبدالعزیز الرنتیسی» و «محمود الزهار» و ۴۰۰ فعال دیگر از رهبران ارشد حماس به لبنان تبعید کردند.
این فعالان بیش از یک سال در «مرج الظهور» جنوب لبنان ماندند، جایی که به گفته بیبیسی «حماس در معرض رسانههای بیسابقهای قرار گرفت و در سراسر جهان شناخته شد».
اسماعیل هنیه یک سال بعد به غزه بازگشت و به ریاست دانشگاه اسلامی منصوب شد. رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۰۳ نیز برای ترور هنیه اقدام کرد اما شکست خورد.
در جریان حملات رژیم صهیونیستی به غزه سه نفر از پسران و سه نوه او در حمله هوایی ۱۰ آوریل ۲۰۲۴ به شهادت رسیدند.
واکنش همسر هنیه پس از شنیدن خبر شهادت فرزندان و نوههایش
همسر اسماعیل هنیه که از شهادت فرزندان و نوههایش در حمله اخیر رژیم صهیونسیتی بی اطلاع بود پس از شنیدن این خبر واکنش جالبی داشت.
ام عبدالسلام، همسر اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس چند روز مانده به عید بر اثر بیماری در بیمارستان بستری بود و هنیه روز پنجشنبه به ملاقات او رفت و خبر شهادت فرزندان و نوههایش را به اطلاع او رساند.
همسر هنیه پس از شنیدن این خبر شکر خدا را به جا آورد، وضو گرفت و دو رکعت نماز شکر به جا آورد و این عکس از اسماعیل هنیه و همسرش گرفته شد.
ام عبدالسلام علاوه بر فرزندان شهید خانواده، قبلا با دو نوه و یکی از برادران، همسر برادر و همینطور نوههای برادر دیگرش که به شهادت رسیده بودند وداع کرده بود.
در حمله ارتش اسرائیل به اردوگاه الشاطئ در شهر غزه، ۳ فرزند و ۳ نوه اسماعیل هنیه به شهادت رسیدند.
بیوگرافی اسماعیل هنیه و دیدار با رهبر انقلاب
روایت آخرین دیدار پیش از شهادت
اسماعیل هنیه رهبر سیاسی حماس، که روز گذشته برای شرکت در مراسم تحلیف مسعود پزشکیان به ایران آمده بود، بامداد امروز به شهادت رسید.
او روز گذشته و پیش از مراسم تحلیف همراه با زیاد النَّخاله دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین، دیدار با رهبر انقلاب داشت.
در ادامه مشروح این دیدار را بخوانید؛
حضرت آیتالله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و زیاد النَّخاله دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین، با تجلیل از ایستادگی و مقاومت کمنظیرمردم مظلوم غزه، تاکید کردند: امروز بلندترین پرچم اسلام در دست ملت فلسطین و مردم غزه است و به برکت این مقاومت زمینه ترویج بیش از پیش اسلام فراهم آمده است.
رهبر انقلاب اسلامی یک از دغدغههای همیشگی متفکرین اسلامی را چگونگی ترویج اسلام و ارائه یک الگو از جامعه اسلامی برشمردند و افزودند: گرایش روزافزون به اسلام در مقطع فعلی نشان دهنده عظمت ایستادگی ملت فلسطین و مردم غزه است.
حضرت آیتالله خامنهای تاکید کردند: عامل اصلی عظمت و شکوه مقاومت، مردم غزه و ساکنان ساحل غربی هستند و امیدواریم ملت فلسطین و نیروهای مقاومت مشمول کمک و حمایت و بشارتهای الهی باشند.
دیدار رهبر انقلاب و رئیس دفتر سیاسی حماس
در این دیدار اسماعیل هنیه با تبریک انتخاب رئیس جمهور جدید ایران، برگزاری انتخابات اخیر را جلوه ای از مردم سالاری بر مبنای تفکر اسلامی دانست و با اشاره به دیدار خود با پزشکیان گفت: ما در این دیدار بار دیگر شاهد مواضع خوب و مستحکم جمهوری اسلامی ایران در قبال موضوع فلسطین و جریان مقاومت بودیم و از این مواضع احساس افتخار کردیم.
رئیس دفتر سیاسی حماس با تشریح آخرین وضعیت میدانی و سیاسی در غزه و کرانه باختری، گفت: دیروز سیصدمین روز جنگ غزه بود و اکنون به مرحلهای حساس و تاریخی رسیدهایم که مردم فلسطین و نیروهای مقاومت باید قهرمانی و پیروزی خود را تثبیت کنند.
در این دیدار همچنین زیاد النَّخاله دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین با تبریک انتخاب آقای پزشکیان رئیس جمهور جدید و تجلیل از مواضع وی در حمایت از فلسطین و مقاومت گفت: حضورمشترک رهبران حماس و جهاد اسلامی در دیدار امروز نشانه نمادین از وحدت نیروهای مقاومت در فلسطین است و به برکت این وحدت، هماهنگی و همکاری در میان جبهه مقاومت در منطقه نیز در بهترین حالت خود است.
بیوگرافی اسماعیل هنیه و شهادتش در تهران
«اسماعیل هنیه» ملقب به «ابوالعبد» رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) که بامداد امروز در محل اقامت خود در تهران به شهادت رسید، از رهبران محبوب مقاومت بود که پس از عملیات طوفان الاقصی به چهره ای شناخته شده تر در سطح جهان تبدیل شد و رژیم صهیونیستی او را در لیست ترور قرار داده بود.
به گزارش ایسنا، اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس که برای شرکت در مراسم تحلیف «مسعود پزشکیان» رئیس جمهوری اسلامی ایران در تهران حضور داشت، پس از برگزاری این مراسم و در بامداد ۱۰ مرداد ماه ۱۴۰۳ در محل اقامت خود ترور شد و به شهادت رسید.
روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه ای اعلام کرد هنیه و یکی از محافظان او در اثر اصابت قرار گرفتن محل اقامت آن ها در تهران به شهادت رسیدند.
در پی جنایت جدید اشغالگران در تهران، گروه های مقاومت فلسطین، انصارالله یمن و کشورهای مختلف در اظهاراتی متعدد به شهادت اسماعیل هنیه واکنش نشان دادند.
نبض بازار , ایسنا , نور نیوز , عصر ایران , خبر انلاین , فرارو