بیوگرافی حامد شاکرنژاد قاری بین المللی ؛ از زندگی شخصی تا انداختن شال هنگام تلاوت

یکی از قاریان برجسته کشورمان که در کشور عربستان نیز موفق به کسب مقام اول شد در یک خانواده قرآنی که پدر و برادر بزرگش حمید نیز از قاریان مطرح هستند پرورش یافته است. در ادامه عکس ها و بیوگرافی حامد شاکرنژاد را در پرشین وی مشاهده کنید.
بیوگرافی حامد شاکرنژاد
حامد شاکرنژاد در ۳۱ فروردین ماه سال ۱۳۶۲ شمسی در شهر مشهد متولد شد. تلاوتهای پدرش در منزل موجب آشنایی او و برادرش با آیات قرآن و جذب این دو به سوی تلاوت قرآن شد. او و برادرش از سن ۵ سالگی وارد جلسات قرآنی شدند و زیر نظر محمود فرقانی، جواد و مجتبی سادات فاطمی، که در تعلیم و تربیت آن دو نقش بسزایی داشتند، شروع به تقلید در قرائت قرآن و فعالیتهای قرآنی کردند.
او در سن یازده سالگی به عنوان نمایندهٔ جمهوری اسلامی ایران در مسابقات بینالمللی قرآن در عربستان شرکت نماید و در ردهٔ سنی بزرگسالان، حائز رتبهٔ نخست این مسابقات شود. نکتهٔ جالب توجه در این موفقیت این بود که او برای نخستین بار در مسابقات بینالمللی حضور پیدا کرده بود و تا آن زمان هیچ قاری ایرانیای نتوانسته بود در این مسابقات، رتبهٔ نخست را کسب کند.
وی هم اکنون مدیر طرح ملی تلاوت و همچنین مُبَلّغ قرآنی کشورهای مختلف اسلامی و غربی است و این قاری برجسته چند سالی است که ازدواج کرده است.
خانواده قاری برجسته ایرانی
در ادامه بیوگرافی حامد شاکرنژاد پدر او محمد شاکرنژاد و همچنین برادر بزرگتر او حمید شاکرنژاد، از قاریان مطرح قرآن بهشمار میآید و موفق به کسب عنوان نخست رشته قرائت تحقیق، در مسابقات بینالمللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران شدهاست.
شاکرنژاد در تلاوتهای خویش پیرو سبک مصطفی اسماعیل بودهاست. وی با فن اختلاف قرائات آشناست و در تلاوتهای مجلسی خویش قرآن را با روایتهای چندگانه قرائت میکند.
از خراسان رضوی، سال ۱۳۶۰ و در جوار حرم امام رضا(ع) در خانواده قرآنی محمد شاکرنژاد، پسری به دنیا آمد که نامش را حمید گذاشتند. شاید در آن زمان کسی تصور نمیکرد او روزی با پشتکار و البته حمایتهای پدرش، قاری ممتاز و بینالمللی شود.
در این خانواده قرآنی علاوه بر حمید، پدر و برادرش هم به شکل جدی و حرفهای در عرصه فعالیتهای قرآنی حضور دارند و از این جهت میتوان گفت که این خانواده نمونهای خاص هستند که حمید شاکرنژاد در چنین خانوادهای با قابلیتهای ویژه رشد کرده است و امروز در حالی شاهد نوآوریهای وی در عرصه قرائت هستیم.
بیوگرافی حامد شاکرنژاد و تقلید از شیخ مصطفی اسماعیل
در اوایل انقلاب، بیشتر مردم تنها عبدالباسط را به عنوان قاری قرآن می شناختند و در چنین شرایطی بود که رهبر انقلاب، مصطفی اسماعیل را به مردم شناساند و تأکید کرد «مصطفی اسماعیل، طوری قرآن را میخواند که انگار الان نازل شده است» و پدر حامد هم به سبک مصطفی اسماعیل علاقهمند شد، او و حمید هم در دوران کودکی از وی تقلید می کردند و در همان سالها هم، یکبار در حضور آیت الله خامنهای، قرآن را به سبک او تلاوت کرد.
وی در دوران کودکی و نوجوانیاش، از دهها تلاوت شیخ مصطفی اسماعیل تقلید کرد. همزمان با آن قرائت قرآن را از ابتدای قرآن شروع میکرد و خود الحانی را که از نوار فرا گرفته بود، به جاهای دیگر تعمیم میداد تا تسلط وی بر تمام قرآن یکدست شود و بتواند تمام قرآن را همچون شیخ مصطفی اسماعیل تلاوت کند. حضور در جلسات قرآنی و استفاده از تجربیات اسماعیل اصلمند نقش بسزایی در روند رو به رشد وی در این مسیر بود.
علاوه بر تقلید، او روزانه ۳۰ صفحه از قرآن را به روش تحقیق تلاوت میکرد.
او ابتدا از سبک تلاوت شیخ مصطفی اسماعیل بهره میبرد و از آن استفاده میکرد و در دوران کودکی پس از شرکت در دو مسابقهٔ کشوری و بینالمللی از صحنهٔ مسابقات خارج شد و به ارتقای سطح قرائت خود پرداخت و توانست در ادامهٔ فعالیت خود در حوزهٔ تلاوت به شهرت برسد.
انداختن شال هنگام تلاوت توسط قاری جوان
در ادامه بیوگرافی حامد شاکرنژاد وی همواره در هنگام تلاوت یک شال بر روی دوش او دیده میشود. در این رابطه وی اعتقاد دارد که لباس قاری نباید یک لباس عادی و مثل بقیه مردم باشد، به طوری که لباس او نشان دهندهٔ موقعیت اجتماعی قاری باشد، و شنونده بر روی قاری حساب ویژهای باز کند، تا جذب کردن معنای قرآن برایش آسانتر شود؛ همانطور که بسیاری از حرفهها نیز لباس مخصوص خود را دارند.
وی دربارهٔ حالات بدناش هنگام تلاوت توضیح می دهد: «حرکات دست و سر، حالات شخصی است و به سبک خواندن ارتباطی ندارد، هیچ عمدی هم در کار نیست و این حرکات ناخودآگاه از درونم سرچشمه میگیرند نمیدانم چقدر درست است اما معتقدم قاری باید راحت بتواند با حرکات دست یا سر معنای آیات را به مخاطب القا کند؛ یعنی شاید یکجا لازم باشد قاری با دستش، نکتهای را تأکید کند باید توجه داشته باشیم که همه چیز باید در خدمت معنا باشد.»
بیوگرافی حامد شاکرنژاد و سبک جدید تلاوت با تایید رهبری
حامد شاکرنژاد سبک جدیدی در تلاوت قرآن ایجاد کرد که مورد تایید رهبری قرار گرفت و حالا اکثر جوانان و نوجوانان ایرانی و غیر ایرانی از او تقلید می کنند.
او معتقد است چون آیات قرآن تکراری نیستند، پس الحانی هم که مخصوص آیهٔ مربوط به خود است نباید تکراری باشد، تا شنونده بتواند عمیقتر با معانی ارتباط برقرار کند.
ابتهالخوانی
تنها ابتهالی که او خواندهاست، ابتهال حبالحسین است که برای امام سوم شیعیان، امام حسین ع خواندهاست.
او گفتهاست که یک ابتهال خوان نیست و ابتهال حبالحسین را هم فقط به دلیل عشق و ارادتی که نسبت به او دارد، اجرا کردهاست.
طرح ملی تلاوت
پس از پیشنهاد طرح ملی تلاوت، توسط شاکرنژاد، این طرح در اختتامیهٔ بیستمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در تهران توسط معاونت وقت قرآن و عترت وزارت ارشاد اسلامی رونمایی شد، که مدیریت این طرح بر عهده خود شاکرنژاد است.
طی این طرح نوجوانانی که دارای استعداد قرآنی هستند، در تمام کشور جذب می شوند و به آن ها در ۶ بخش آموزش های لازم داده می شود تا استعدادهای قرآنی و جوان کشور پرورش یابند.
قرائت قرآن توسط حامد شاکرنژاد در مراسم تشییع شهدای خدمت
حامد شاکرنژاد قاری مطرح در مراسم تشییع رئیسجمهور و همراهانش حضور یافتند. مراسم تشییع و وداع با پیکر شهدا نیز با قرائت قرآن توسط وی آغاز شده بود.
نفر اول در عربستان
در ادامه بیوگرافی حامد شاکرنژاد وی در سال ۱۳۷۴ بعد از کسب مقام اول کشوری توانست در دو ماه جزء ۵ قرآن را حفظ کرده و راهی مسابقات بین المللی قرآن کریم در عربستان شد. او در حالی موفق به کسب مقام اول مسابقات بزرگسالان شد که تا آن زمان هیچ قاری از ایران به این مقام دست نیافته بود.
این قاری و حافظ قرآن بعد از کسب مقام اول در عربستان علاوه بر پاداش مالی، از طرف پادشاه وقت عربستان «ملک فهد» دو جایزه دیگر مادی و معنوی نیز دریافت کرد. جایزه معنوی او اجازه ورود یک ساعته به داخل خانه کعبه بود، جایی که حضرت علی علیه السلام در آن به دنیا آمده بود.
تابناک , مهر , فرارو , نبض بورس , ایسنا