بیوگرافی رحمان عموزاد نابغه کشتی ایران از ازدواج و لقب جنجالی تا درخشش
قهرمانی آسیا و قهرمانی جهان و مدال المپیک از افختارات بی شمار ستاره کشتی کشورمان می باشد که سال گذشته به جرگه متاهلین پیوسته و همسرش لقب رحمان بی رحم را برازنده او نمی داند. در ادامه عکس ها و بیوگرافی رحمان عموزاد را در پرشین وی مشاهده کنید.
بیوگرافی رحمان عموزاد
رحمان عموزاد خلیلی در ۲۶ تیر ۱۳۸۱ در خلیلشهر محله کشیرخیل، بهشهر، استان مازندران در خانواده ای اهل کشتی به دنیا آمد. وی سه برادر و یک خواهر دارد و کشتی را از ۶ سالگی به کمک برادرانش شروع کرد. فرزاد عموزاد، برادر بزرگتر او قهرمان جوانان جهان و سوم آسیا شده است و برادران دوقلوی او محمدعلی و فرشاد نیز کشتی گیر هستند.
این کشتی گیر جوان در سال ۱۴۰۲ در ۲۱ سالگی با فاطمه صالحی ازدواج کرده و زندگی متاهلی دارد.
شروع حرفه ای کشتی
وی در دوره نوجوانی توانست افتخارات زیادی کسب کند از جمله قهرمانی آسیا ۲۰۱۸ در تاشکند با شکست تمامی رقبا به عنوان نخست دست یافت. وی توانست عنوان قهرمانی آسیا و قهرمانی جهان خود در سال پیش را در سال ۲۰۱۹ نیز تکرار کند.
سپس در مسابقات جهانی در صوفیه شرکت کرد و توانست با کسب ۳۰ امتیاز و از دست دادن تنها ۵ امتیاز در چهار رقابت خود عنوان نخست را در همین دسته از آن خود کند.
عموزاد به سبب عملکرد درخشان خود در سال ۲۰۱۹، از سوی اتحادیهٔ جهانی کشتی به عنوان بهترین آزادکار نوجوان سال برگزیده شد. در نوجوانی نیزدر مسابقات قهرمانی کشتی آزاد جوانان جهان ۲۰۲۱ در اوفای روسیه با پیروزی بر لهستان، آذربایجان، روسیه و هند به مدال طلا رسید.
درخشش نابغه کشتی ایران
در ادامه بیوگرافی رحمان عموزاد وی در دوره بزرگسالی در سال ۲۰۲۰ به تیم دانشگاه آزاد اسلامی پیوست و زیر نظر علیرضا رضایی، سرمربی این تیم در لیگ برتر کشتی آزاد ایران شرکت کرد.
او در دور رفت فصل عادی این مسابقات توانست در وزن ۶۱ کیلوگرم، احسان رنجبر و یونس سرمستی را با امتیاز عالی شکست بدهد. وی به عنوان قهرمان نوجوانان جهان جواز حضور در مسابقات انتخابی تیم ملی بزرگسالان ایران را به دست آورد و در ۵ نوامبر ۲۰۲۰ در این رقابتها حضور یافت و عنوان سوم را کسب کرد.
به طور کلی وی در ردهٔ نوجوانان دو بار قهرمان آسیا و دو بار قهرمان جهان شده است و در ردهٔ جوانان نیز قهرمان جهان شده است. وی در مسابقات قهرمانی کشتی آسیا ۲۰۲۲ با پیروزی در برابر باجرانگ پونیا دارنده مدالهای نقره و برنز جهان و برنز المپیک توکیو برای اولین بار توانست در رده بزرگسالان قهرمان شود.
بیوگرافی رحمان عموزاد و اوج شهرت با شکست حریف آمریکایی
رحمان عموزاد آزادکار وزن ۶۵ کیلوگرم تیم ملی کشتی ایران که به واسطه جنگندگی و کشتی های رو به جلو در بین اهالی کشتی به «رحمان بی رحم» معروف است با پیروزی در فینال رقابت های کشتی آزاد قهرمانی جهان در صربستان به مدال طلا رسید.
رحمان عموزاد در فینال وزن ۶۵ کیلوگرم رقابت های کشتی آزاد قهرمانی جهان به مصاف دیاکومیهالیس (Yianni Diakomihalis) از آمریکا رفت. عموزاد در این دیدار پر التهاب و دیدنی با نتیجه قاطعانه ۱۳ بر ۸ پیروز شد و به مدال طلا رسید.
پیش از این تیم ملی کشتی آزاد ایران با کامران قاسمپور در وزن ۹۲ کیلوگرم صاحب مدال طلا شده بود و رضا اطری، محمد نخودی و حسن یزدانی در ۶۱، ۷۹ و ۸۶ کیلوگرم به ۳ مدال نقره و یونس امامی و امیرحسین زارع در ۷۴ و ۱۲۵ کیلوگرم ۲ مدال برنز رسیده بودند.
واکنش همسر رحمان عموزاد به لقبش رحمان بی رحم نیست
همسر رحمان عموزاد در مستندی که از زندگی اش منتشر شده است نسبت به انتخاب لقب بی رحم برای او واکنش نشان داد. فاطمه صالحی، همسر رحمان عموزاد درباره روحیات اخلاقی او و لقب رحمان بیرحم توضیحاتی داد.
او میگوید بر خلاق لقب بی رحم که به رحمان داده اند، او بسیار مهربان است و دل رئوفی دارد و با مردم هم با توجه به روحیات لطیفی که دارد بسیار خوش برخورد است. رحمان عموزاد در المپیک پاریس با شکست در فینال به مدال نقره دست یافت.
در ادامه بیوگرافی رحمان عموزاد وی یکی از ستاره های تیم ملی کشتی آزاد ایران به حساب می آید. توانست تا ۲۰ سالگی ۱۰ مدال طلای جهان و المپیک را از آن خود کند. رحمان عموزاد در رده نوجوانان توانست ۲ بار قهرمانی جهان را از آن خود کند و در رده جوانان هم توانست قهرمان شود.
در مسابقات قهرمانی کشتی آسیا ۲۰۲۲ توانست با پیروزی در برابر باجرانگ پونیا، دارنده مدال نقره و برنز جهانی و برنز المپیک توکیو ، در رده بزرگسالان قهرمان آسیا شود و در مسابقات قهرمانی کشی جهان ۲۰۲۲ در مسابقه نهایی با شکست جان دیاکومیهالیس آمریکایی به قهرمانی جهان در رده بزرگسالان دست پیدا کرد.
بیوگرافی رحمان عموزاد در المپیک ۲۰۲۴ پاریس
غافلگیری بزرگ برای ستاره بیرحم ایران
درست مثل حسن یزدانی و امیرحسین زارع، با نمایشی که از رحمان عموزاد تا قبل از فینال دیدیم، طلا را برایش کنار گذاشته بودیم. اما پاریس و فینالهای آن برای ستارههای کشتی آزاد ایران خوش یمن نبود. بعد از غافلگیری در فینال یزدانی و زارع این بار نوبت به رحمان بیرحم رسید.
عموزاد که تا قبل از فینال حتی یک امتیاز هم به رقبایش نداده بود، نتوانست برابر کشتیگیر چغر و زبل ژاپنی کاری از پیش ببرد و اگر ۳ دقیقه اول یکی-دو ثانیه دیرتر تمام شده بود، در همان تایم نخست کار تمام شده بود!
کوتارو کیوکا از ژاپن که کاملا بابرنامه وارد تشک شده بود، بعد از اینکه نتوانست از اخطار داوران به رحمان استفاده کند، در فاصله ۳۰ ثانیه به پایان وقت اول با گرفتن مچ پای عموزاد پشت او رفت و سپس فیتیله رحمان را در اختیار گرفت. بعد از ۴ بار تاباندن و اجرای فیتیله پیچ فقط تمام شدن تایم ۳ دقیقه اول بود که آزادکار ایرانی را از شکست نجات داد.
رحمان که گویا در شوک به سر میبرد توسط مهدی تقوی و محسن کاوه کمی بیدار شد، اما در تایم دوم هم کشتیگیر ژاپنی به خوبی دفاع را در برابر او به اجرا گذاشت و فقط یک رکبی دو امتیاز نصیب رحمانی شد که تا قبل از فینال خیلی بیرحم کشتی میگرفت.
در ثانیههای آخر هم تلاش رحمان عموزاد که دیروز خودش را پادشاه معرفی کرد و حتی تاج پادشاهی را برابر دوربینها در جشن زودهنگام قهرمانی اش روی سر گذاشت، ثمری نداشت.
رحمان عموزاد کشتی فینال را در اوج ناباوری ۱۰-۳ واگذار کرد تا بعد از حسن یزدانی و امیرحسین زارع سومین فینالیست شکست خورده کشتی آزاد ایران باشد و به طلسم نقره ای آزادکاران پایان دهد.
صحبت های کشتی گیر جوان ایرانی
رحمان عموزاد کشتیگیر جوان و خوشآتیه کاروان المپیک ایران که امیدوار بود در المپیک پاریس بتواند با کسب مدال طلا به ایران بازگردد، حالا برخلاف میل و انتظاراتش با مدال نقره به کشور بازگشت.
کاروان تیم کشتی آزاد ایران به کشور بازگشت تا بدین ترتیب مدالآوران و افتخارآفرینان به عنوان آخرین تیم از پاریس به ایران برگردند.
رحمان عموزاد که با استقبال ویژه مردم روبهرو شد، در گفتوگو با خبرنگاران در مورد شرایطش گفت: من به قرعه فکر نمی کردم و ۹ ماه با تمام وجودم جنگیدم.
این مدال تمام زحمات من بود و هر بار که تمرین میکردم آماده تر از قبل بودم. البته فینال نشد که بتوانم طلا به دست بیاورم اما از حالا میخواهم بررسی کنم تا دوباره جبران کنم.
او ادامه داد: خیلی راه مانده و حداقل ۱۰-۱۵ سال دیگر می خواهم کشتی بگیرم. ما از مسئولین و مردم هیچ انتظاری نداریم اما می خواهیم مسئولین حق مدالآوران کشتی و تکواندو را بدهند تا باز هم مدالآوری کنیم و ۴ سال بعد عملکردی بهتر داشته باشیم.
عموزاد همچنین در پایان تاکید کرد: آن چیز که باید میشد نشد. من الان میخواهم بررسی کنم تا ببینم چرا نشد که با طلا برگردم. قطعا جبران خواهم کرد. شرایطی پیش آمد و این گونه شد.
روزیاتو , ورزش سه , ایسنا , عصر ایران , اینستاگرام