بیوگرافی سعید جلیلی کاندیدای ریاست جمهوری ۱۴۰۳؛ از زندگی شخصی تا سوابق اجرایی
یکی از سیاستمداران مشهوری که در اولین روز ثبت نام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ به وزارت کشور رفت تا ثبت نام کند در شهر مشهد متولد شده و عضو تشخیص مصلحت نظام می باشد. در ادامه عکس ها و بیوگرافی سعید جلیلی را در پرشین وی مشاهده کنید.
بیوگرافی سعید جلیلی
سعید جلیلی متولد ۱۵ شهریور ماه ۱۳۴۴ در شهر مشهد استان خراسان رضوی، سیاستمدار اصولگرا و دیپلمات ارشد ایرانی است که در حال حاضر به عنوان عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، عضو شورای راهبردی روابط خارجی و نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران مشغول به فعالیت میباشد.
وی همچنین از سال ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۲ به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی و رئیس گروه مذاکره کننده هسته ای ایران با کشورهای غربی فعالیت کرد.
زندگی و تحصیلات سیاستمدار معروف
سعید جلیلی در سال ۱۳۴۴ در مشهد و در خانوادهای فرهنگی چشم به جهان گشود. پدر او محمد حسن جلیلی دبیر و مدیر مدرسه نواب صفوی، یکی از دبیرستانهای معروف مشهد و اصالتاً اهل بیرجند بود که تحصیلات خود در رشته زبان فرانسه به پایان برده بود.
وی تحصیلات ابتدایی و دبیرستان خود را در شهر مشهد به پایان برد اما با آغاز جنگ تحمیلی و در زمانی که در دبیرستان حضور داشت بارها به جبهه اعزام میشود و در همین زمان بود که برای ادامه تحصیلات خود به دانشگاه امام صادق (ع) در تهران میرود.
او در سال ۶۵ و وقتی که عضو تیپ ۲۱ امام رضای خراسان بود از ناحیه پا مجروح و جانباز میشود. با اتمام جنگ سعید جلیلی در سال ۱۳۷۱ کارشانی ارشد خود را نیز به اتمام می رساند و در نهایت ده سال بعد یعنی در سال ۱۳۸۱ موفق به اخذ مدرک دکترای خود از دانشگاه امام صادق (ع) می شود.
بیوگرافی سعید جلیلی و همسر و پسرش
سعید جلیلی در سال ۱۳۷۱ و بعد از دریافت فوق لیسانس با فاطمه سجادی ازدواج کرد. فاطمه سجادی پزشک عمومی است. این زوج دارای یک پسر به اسم سجاد هستند.
پدر وی محمد حسین جلیلی اهل بیرجند و معلم و مدیر دبستان نواب صفوی ناحیه یک مشهد است و به زبان فرانسه نیز مسلط است. مادر وی نیز آذری زبان و اهل اردبیل است.
سعید جلیلی پیش تر درباره زندگی شخصی خود گفته بود که پسرش دانشجوی کارشناسی ارشد برق در دانشگاه شریف است و خود نیز در منزل سازمانی ۱۲۵ متری سکونت دارد و ماشین شخصی اش نیز پراید است.
خدمت در دوران جنگ تحمیلی
بعد از پیروزی انقلاب و با آغاز جنگ تحمیلی، جلیلی نیز در جبهه های جنگ حضور یافت، او که دیده بان تیپ ۲۱ امام رضا (ع) خراسان بود در دی ۱۳۶۵ خورشیدی زخمی شد و به دلیل نبود امکانات کافی در بیمارستان صحرایی منطقه شلمچه پای راست خود را از دست داد، پس از آن در تدارکات لشکر حاضر شد.
فعالیت ها و مسئولیت ها
اولین مسئولیتهای سعید جلیلی با حضور در جبهههای جنگ به عنوان دیدبان تیپ ۲۱ امام رضا خراسان آغاز میشود که در نهایت منجر به قطع پا و جانبازی او در سال ۶۵ میشود. پس از پایان جنگ، جلیلی در سال ۱۳۶۸ وارد وزارت امور خارجه شد و در ۲۶ سالگی به ریاست اداره بازرسی وزارت امور خارجه برگزیده میشود که تا سال ۱۳۷۵ در ریاست این اداره باقی میمانَد.
سعید جلیلی در سال آخر دور دوم ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی، بهعنوان معاون اداره اول آمریکا در وزارت امور خارجه فعالیت میکند، اما با روی کار آمدن دولت اصلاحات به عنوان مدیر بررسی های جاری دفتر رهبری مشغول به فعالیت می شود.
با روی کار آمدن دولت اول محمود احمدی نژاد، سعید جلیلی مجدداً به وزارت خارجه بازمی گردد و این بار مسئولیت معاونت اروپا و آمریکای این وزارت خانه را برعهده میگیرد. وی همچنین در برخی از مذاکرات هستهای علی لاریجانی، دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی با طرفهای اروپایی حضور داشت.
بیوگرافی سعید جلیلی و گرایش سیاسی وی
سعید جلیلی یک سیاستمدار مستقل است که در هیچکدام از دسته بندی های سیاسی کشور از جمله اصول گراها و اصلاح طلبان قرار نمی گیرد و در هیچ حذب مشخصی فعالیت نداشته است.
اما با این وجود گرایش های فکری و سیاسی او تا حد زیادی به اصول گراها نزدیک است و در کل در بین مردم به عنوان یک شخصیت راست گرا شناخت شده است.
غلامحسین الهام در مهرماه سال ۱۳۸۶ با اعلام خبر استفای علی لاریجانی، سعید جلیلی را به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی معرفی کرد و بعد از آن آیت الله خامنه ای در تاریخ هشتم تیرماه ۱۳۸۷ وی را نماینده خود در شورای عالی امنیت ملی معرفی کرد.
سابقه در وزارت امور خارجه
سعید جلیل سابقه ای ۱۸ ساله در اداره وزارت امور خارجه دارد. سعید جلیلی در سال ۱۳۶۸ وارد وزارت امور خارجه شد و در ۲۶ سالگی به سمت ریاست اداره بازرسی امور خارجه برگزیده شد و تا ۱۳۷۵ در این سمت باقی ماند.
وی تا سال ۱۳۷۶ و زمانی که سید محمد خاتمی به ریاست جمهوری می رسد به عنوان معاون اداره اول آمریکا در وزارت امور خارجه فعالیت می کند.
بعد از این سمت به عنوان مدیر بررسی های جاری دفتر رهبر انقلاب انتخاب شد و در دولت احمدی نژاد به عنوان معاون اروپا و آمریکا در وزارت امور خارجه دوباره به فعالیت پرداخت.
وی در این مدت همراه با علی لاریجانی، دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی، در برخی مذاکرات با خاویر سولانا حضور داشت.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری
در ادامه بیوگرافی سعید جلیلی وی در اردیبهشت سال ۱۳۹۲ با شعار «حیات طیبه» وارد یازدهمین کارزار انتخابات ریاست جمهوری ایران شد که پس از تأیید صلاحیت، با کسب حدود ۵ میلیون رأی پس از حسن روحانی و محمدباقر قالیباف، سوم شد.
سعید جلیلی در بیانیهای که بعد از شکست در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲، ایده تشکیل دولت در سایه (برای کمک به دولت مستقر و کم کردن کاستیهای این دولت) را مطرح نمود که تاکنون به نتیجه نرسیده است.
جلیلی در انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۰ نیز نامزد شد اما در نهایت به نفع سید ابراهیم رئیسی کناره گیری کرد. باید دید که انتخابات ۱۴۰۳ ریاست جمهوری چه سرنوشتی پیدا خواهد کرد.
گفتنی است وی در مهر ۱۳۸۶ و به دنبال استعفای علی لاریجانی از سمت دبیر شورای عالی امنیت ملی، محمود احمدی نژاد، سعید جلیلی را به عنوان جانشین لاریجانی در این سمت معرفی کرد و حدود یک سال بعد نیز رهبر معظم انقلاب طی حکمی وی را نماینده خود در شورای عالی امنیت ملی معرفی نمودند.
عمده فعالیت سعید جلیلی به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی به مذاکرات هستهای ایران با کشورهای اروپایی گذشت که در نهایت با روی کار آمدن دولت اول حسن روحانی، علی شمخانی در شهریور ۱۳۹۲ جایگزین وی شد و مذاکرات پرونده هستهای ایران نیز به دستگاه دیپلماسی و وزارت خارجه محول شد.
آنا , فرارو , روزیاتو , همشهری آنلاین