بیوگرافی شهلا میربختیار بازیگر پاییز صحرا؛ از ازدواج تا شهرت و زندگی در استرالیا
بازیگر نقش پاییز صحرا به کارگردانی اسدالله نیک نژاد که با این مجموعه به شهرت رسید این روزها بعد از سال ها تصاویری از چهره جدید وی بعد از مهاجرتش به استرالیا منتشر شده است. در ادامه عکس ها و بیوگرافی شهلا میربختیار را در پرشین وی مشاهده کنید.
بیوگرافی شهلا میربختیار
شهلا میربختیار متولد سال ۱۳۳۱ در تهران، بازیگر و کارگردان سینما، تئاتر و تلویزیون و مدرس بازیگری و کارگردانی است، تبار او از چهارمحال و بختیاری است و دارای لیسانس تئاتر است. او هم اکنون ساکن پرت استرالیا است.
شروع فعالیت هنری و کتاب های وی
بازیگری را از قبل از انقلاب و از دهه پنجاه با تئاتر آغاز کرده و در آثاری چون طنز آوران و افسانه های کهن ایرانی و سریال پر مخاطب و بیاد ماندنی طلاق در سال ۵۶ بازی کرده است.
وی بعد از انقلاب نیز فعالیت خود را از سر گرفت و از سال ۱۳۶۳ وارد عرصه بازیگری شده و کار خود را با بازی در سینما در فیلم هیولای درون در همان سال آغاز کرد و یک سال بعد در سریال پاییز صحرا سریالی جنجالی و پر مخاطب بازی کرد که این سریال در آن دوران حواشی زیادی را به همراه داشت. از دیگر آثارش بیاد ماندنیش، بازی در سریال هزاردستان در نقش قمر بانو همسر رضا خوشنویس است.
ایشان علاوه بر سینما و تلویزیون در تئاتر نیز نمایش هایی چون آنتیگونه به کارگردانی علی رفیعی و ادیپوس شهریار، آهای اونوری ها به کارگردانی جمشید ملکپور بازی کرده و چند نمایش را نیز کارگردانی کرده است که از جمله حکم دادگاه، پرده داری و … می باشد.
این بازیگر مشهور کتاب های شکوه علفزار ، کلامپن ، ساغرم شکست ای ساقی را نوشته است.
زندگی شخصی جمشید ملک پور و همسرش
شهلا میربختیار سال ها پیش با جمشید ملک پور کارگردان تئاتر ازدواج کرد و یک فرزند به نام مینیاتور ملک پور دارد.
جمشید ملکپور، نویسنده، پژوهشگر، کارگردان تئاتر و استاد ایرانی، یکی از چهرههای مهم و شناختهشده در حوزۀ پژوهش دربارۀ نمایش ایرانی است و داری مدک کارشناسی ارشد هنرهای نمایشی از آمریکا و دکتری هنرهای نمایشی از استرالیا است.
کتاب مرجع وسه جلدی ادبیات نمایشی در ایران، یکی از مهمترین پژوهش های جامع دربارۀ تاریخ نمایش در ایران ، از این نویسنده است. گزیدهای از تاریخ نمایش در جهان، تطور اصول و مفاهیم در نمایش کلاسیک و سیر تحول مضامین در شبیهخوانی، از دیگر پژوهشهای اوست.
همچنین کارگردانی و اجرای نمایش های «پرومته در بند»، «مکبث»، «آنتیگون»، «اودیپ شهریار» و «افسانه اندوهی دلخراش» را در کارنامه کاری خود دارد.
فیلمسازی را با ساخت فیلم «که یاران فراموش کردند» برای تلویزیون شروع کرد. جمشید ملکپور در فیلمهای بلندی همچون «باد سرخ» و «دیدار» به عنوان کارگردان و نویسنده فیلمنامه حضور داشته است.
او پیش از مهاجرت به استرالیا، کارگردان مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدرس مجتمع دانشگاهی هنر، دانشکده هنرهای زیبا و مرکز آموزش هنر بود. ملکپور از سال ۲۰۰۵ به عنوان استاد مهمان در دانشگاه گلف کویت تدریس می کند.
بیوگرافی شهلا میربختیار بازیگر سریال پاییز صحرا
پاییز صحرا نام سریالی به کارگردانی اسداله نیکنژاد است که در سالهای ۱۳۶۴ و ۱۳۶۵ تولید و در سال ۱۳۶۵ ازتلویزیون ایران پخش شد. این سریال را پیشگام مجموعه های ملودرام خانوادگی در ایران می دانند. شهلا میربختیار با نقش صحرا به اوج شهرت رسید.
این سریال داستان یک زوج متعلق به دو طبقه اجتماعی مختلف به نامهای صحرا (شهلا میربختیار) و ساسان (داریوش مودبیان) را بازگو میکند که ازدواجشان با دخالتهای مادر ساسان (با بازی جمیله شیخی) و عوامل و مسائل دیگر رو به فروپاشی و طلاق می رود.
پس از پخش سریال برخی از مراجع و فقهای وقت شورای نگهبان نسبت به پوشش بازیگران زن به ویژه شهلا میربختیار اعتراض کردند که امام در پاسخ گفت: من در این فیلم نشانههایی از خلاف عفت یا عوامل انحراف و تحریک نمیبینم
به گفته اسدالله نیکنژاد وی قبل از انتخاب شهلا میربختیار، سوسن تسلیمی را برای این نقش انتخاب کرده بود؛ ولی پس از چند بار روخوانی متن داستان به این نتیجه رسیده است که سوسن تسلیمی چهره بسیار معروف و شناختهشدهای میان مردم است و بازیگر «صحرا» باید چهره جدیدی باشد.
در سال ۱۹۹۶، نسخه چهار ساعته این سریال با موسیقی و زیرنویس انگلیسی که توسط توسط نیکنژاد تدوین شده بود، از شبکه سراسری PBS در آمریکا، به عنوان سریال ایرانی پخش شد. شبکه آی فیلم در سال ۱۳۹۲ اقدام به پخش مجدد این سریال با کیفیتی جدید و اصلاح رنگ تصاویر کرد.
حواشی سریال پاییز صحرا و نظر امام درباره آن
یکی از مهمترین مسائلی که در باره این سریال به وجود آمد، حجاب بازیگران زن بود. به خصوص در مورد شهلا میربختیار که نقش اصلی را بازی میکرد و جمیله شیخی که نقش مادر شوهر او را داشت.
بازیگران زن سریال در صحنههایی که در خانه هستند، روسری یا مقنعه به سر ندارند و تنها پارچهای دور سرشان پیچیده شده است. با پخش چند قسمت همین مسئله باعث شد سریال بر سر زبانها بیفتد و تعدادی از روحانیون از آن شکایت کردند.
کار آنقدر بالا گرفت که محمدهاشمی، مدیرعامل وقت سازمان صدا و سیما در این مورد به امام خمینی نامهای نوشت و نظر او را جویا شد. امام هم پاسخ داد: نظر نمودن به این قبیل فیلمها و نمایشنامهها هیچ یک اشکال شرعی ندارد و بسیاری از آنها آموزنده است و پخش آنها نیز اشکالی ندارد؛ و همین طور فیلمهای ورزشی و آهنگها اکثراً بیاشکال است.
گاهی خلاف به طور نادر دیده میشود که باید بیشتر مواظبت کرد. لیکن دو نکته باید مراعات شود: اول آنکه کسانی که گریم میکنند باید محرم باشند و اجنبی حرام است چنین کاری را انجام دهد. دوم آنکه بینندگان از روی شهوت نظر نکنند.
بیوگرافی شهلا میربختیار بازیگر سریال هزاردستان
بازیگر نقش قمر بانو همسر رضا خوشنویس در هزاردستان
هزاردستان یک مجموعهٔ تلویزیونی ایرانی ساختهٔ علی حاتمی است که در سال های ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۶ به صورت مجموعهٔ تلویزیونی برای تلویزیون ایران ساخته شد. پروژهٔ هزاردستان بعد از ۸ سال تمام شد.
طرح اولیه این سریال در سال ۱۳۵۴ با عنوان جادهٔ ابریشم و با حضور شخصیتهایی مثل سید حسن مدرس، میرزا کوچک خان و رضاشاه به ذهن حاتمی آمد و بعد از تغییرات اساسی که ماهیت کار را عوض کرد و این مجموعهٔ تلویزیونی در روز جهانی میراث دیداری و شنیداری در فهرست ملی برنامهٔ حافظه جهانی یونسکو ثبت شد.
رضا (با بازی جمشید مشایخی) شخصیت اصلی هزاردستان است. ابتدا او را در هیئت پیرمردی خوشنویس می بینیم که با همسرش، قمربانو (با بازی شهلا میربختیار)، در مشهد و به دور از جنجال های سیاسی تهران زندگی میکند. خلوت این زن و شوهر پیر را حضور مفتش ششانگشتی (با بازی داود رشیدی) برهم می زند.
مفتش رضا را به علتی نامعلوم دستگیر میکند و با تهدید و ارعاب و شکنجه از او می خواهد به جرمی نامشخص اعتراف کند. این بازجویی ها محملی میشود برای بازگشت به گذشتهٔ پر ماجرای «رضا خوشنویس» در سی سال پیش، زمانی که شهرتش «تفنگچی» بود. و …
فعالیت های هنری خانم بازیگر بعد از مهاجرت به استرالیا از زبان خودش
در ادامه بیوگرافی شهلا میربختیار وی نوشت : اشک های بودا، روح نیلوفر آبی، خاکسترهای کانبرا، شکوه علفزار و… که اکثر آنها در فستیوال های تئاتر در استرالیا شرکت داده شدهاند.
و جزو پروداکشن های منتخب بوده اند. باز هم برای مثال: اجرای آنتیگونهیی که به کارگردانی من و آقای جمشید ملک پور در سال ۲۰۰۲ در کانبرا به صحنه رفت در کتابی تحت عنوان «اجراهای مدرن و معاصر آنتیگونه در جهان» که در سال ۲۰۱۱ در دانشگاه آکسفورد به چاپ رسیده است و از آن به عنوان یکی از اجراهای برتر یاد شده است.
در سال ۲۰۰۶ هم کتابی از من درباره سینمای ایران توسط انتشارات «مک فارلند» در امریکا به چاپ رسیده است. در حال حاضر هم مشغول تدریس بازیگری و کارگردانی در دانشگاه هستم. این مجموع اتفاقاتی است که بعد از ترک ایران برای من افتاده است.
مواردی که گفتم به نوعی کارنامه هنری من در خارج از ایران بود. من همچنان به کارم ادامه خواهم داد. من و زندگی و حرفهام هر سه یکی هستیم.
ایران کتاب , خبرانلاین , آفتاب نیوز , اینستاگرام