بیوگرافی فرید سجادی حسینی بازیگر پیشکسوت؛ از تئاتر تا کارگردانی و تهیه کنندگی

بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی به جز بازیگری به عنوان کارگردان و تهیه کننده در عرصه هنر فعالیت داشته و فرزندانش نیز در این عرصه به عنوان های مختلف کار کرده و در برخی از آثار با پدر خود همبازی بوده اند. در ادامه عکس ها و بیوگرافی فرید سجادی حسینی را در پرشین وی مشاهده کنید.
بیوگرافی فرید سجادی حسینی
فرید سجادی حسینی متولد ۱۳۲۸ در اهواز، کارگردان، بازیگر، تهیه کننده، فارغ التحصیل زبان انگلیسی است و بیشتر به خاطر نقش آفرینی در فیلم سینمایی فروشنده شناخته می شود. وی ازدواج کرده و ۴ پسر به نام های آرش و احسان با روزبه و ناصر ثمره زندگی مشترکش می باشد و همسرزش فوت کرده است.
فرزندان آقای بازیگر
ناصر سجادی حسینی متولد اهواز بوده و در زمینه عکاسی و بازیگری فعال است و آرش متولد تهران و به عنوان ( کارگردان، دستیار کارگردان و برنامه ریز ) کار می کند و احسان نیزز ( دستیار کارگردان و برنامه ریز ) بوده و روزبه( دستیار کارگردان و برنامه ریز ) می باشد.
ناصر سجادی حسینی در مصاحبه ای درباره محیط خانواده اش گفته بود که: “ما چهار پسر بودیم واقعا تحمل چهار پسر با فاصله سنی کم در خانه خیلی سخت است اما مادرم همیشه با آرامش با ما برخورد میکرد هیچ وقت محدودیتی نداشتیم. نوبتی با پدرم سرکار میرفتیم و دوستان پدرم به خانه ما میآمدند.
این سبک زندگی ناخودآگاه ما را در محیط هنری نگه داشت و هر کدام از ما در یک شاخه مشغول به تحقیق و کار شدیم و خدا را شکر همگی هم موفق بودیم. اگر اختلافی بین ما به وجود میآمد پدرم یا مادرم هیچ وقت دخالت نمی کردند و می گفتند بروید بیرون اختلافتان را حل کنید و به خانه بیایید و نکته اینجاست که واقعا اختلاف ما حل می شد.”
شروع فعالیت هنری بازیگر فیلم فروشنده
در ادامه بیوگرافی فرید سجادی حسینی وی بازیگری را در دوران دبیرستان از صحنه تئاتر آغاز کرد.سال ۱۳۴۲ شروع به اجرای نمایش در باشگاه شرکت نفت کرد. با قبولی در دانشگاه به تهران آمد و در سال ۱۳۴۶ با بازی در نمایش در اعماق ماکسی گروکی فعالیت خود را بصورت حرفه ای آغاز کرد. سال ۱۳۷۰ با بازی در فیلم مدرسه پیرمردها به سینما آمد.
فرید سجادی حسینی در فیلم فروشنده اصغر فرهادی به اوج شهرت رسید و برای نقش خود در فیلم فروشنده در نوزدهمین جشن خانه سینما برنده تندیس زرین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شد.
وی را بسیاری از مخاطبان به عنوان بازیگر و با فیلم «فروشنده» میشناسند، اما او در سریال هایی مانند «مسافر ری»، «امام علی(ع)» و «روزگار قریب» و فیلم «روز واقعه» به عنوان دستیار کارگردان حضور داشته و در زمینه کارگردانی نیز فعالیت کرده است.
داستان فروشنده در مورد اتفاقات پیرامون یک زوج جوان به نام عماد (با بازی شهاب حسینی) و رعنا (با بازی ترانه علیدوستی) است. در طول روز، عماد یک معلم ادبیات باشخصیت در مدرسه است.
عصرها، هم عماد و هم ترانه در صحنه تئاتر به بازی مشغول میشوند. آنها در حال تمرین نمایش مشهور مرگ فروشنده (۱۹۴۹) نوشته آرتور میلر هستند. عماد در آن نمایش نقش کاراکتر نگونبخت “ویلی لومان” را بازی میکند و رعنا نیز نقش همسر ویلی یعنی “لیندا” را به عهده دارد.
بیوگرافی فرید سجادی حسینی بازیگر سریال گناه فرشته
حامد عنقا که بیشترین همکاری با کارگردان را با بهرنگ توفیقی و محمدحسین لطیفی در کارنامه دارد، حالا اولین تجربه سریالسازی را پشت سر میگذارد. فرید سجادی حسینی در نقش عنایت خادم در سریال گناه فرشته بازی کرده است.
بازیگران این سریال حامد عنقا این ستاره ها هستند؛ شهاب حسینی (در نقش حامد تهرانی)، امیر آقایی (در نقش نوید عشیری)، لادن مستوفی (در نقش مهتاب محتشم)، مهدی سلطانی سروستانی (در نقش مشفق)، دیبا زاهدی، آشا محرابی، فخرالدین صدیق شریف و سیدمهرداد ضیایی و با معرفی نفس بازغی و با حضور بهروز رضوی و پردیس پورعابدینی. ….
خلاصه داستان رسمی سریال گناه فرشته، این جمله مبهم و پر رمز و راز است: «آتیش چیز بدی نیست، اونچه اضافه اس رو میسوزونه، چیزی موندنی باشه میمونه!» اما آنچه مشخص است داستان سریال درباره اتهام قتل امیر عشیری به فرشته است، وقتی حامد تهرانی برای دفاع از او وارد داستان پیچیده و پراتفاقی میشود که فکرش را نمی کرد…
گفتگویی متفاوت با بازیگر سریال هم سایه
سجادی حسینی در سریال «همسایه» ساخته محمدحسین غضنفری را از شبکه سه روی آنتن داشته و با نقش یک مهاجر افغانستانی در تلویزیون دیده می شود. به همین بهانه با او گفتوگویی کردهایم که در ادامه می خوانید.
چه چیزی در نقش یا قصه برایتان جذاب بود که باعث شد بازی در سریال «همسایه» را بپذیرید؟
بخشی از قصه به پناهندگان افغانستانی مربوط میشد و رویکرد جدیدی درباره این مسئله داشت که برایم جالب بود. خود نقش هم به عنوان یک پناهنده افغانستانی برایم جذاب بود.
به نظرتان «همسایه» چقدر توانسته مشکلات مهاجران افغانستانی را به درستی روایت کند و آیا میتواند در تغییر دیدگاه مردم موثر باشد؟
میزان تاثیرگذاریاش بستگی به میزان پذیرش جامعه دارد. به قول شما این روزها این قدر مردم گرفتاری دارند که ممکن است به این نکته خیلی توجه نکنند، اما این که سازندگان چقدر به این مسئله درست و دقیق پرداختند، به نظر من خیلی درست عمل کردند. یک دوست بسیار محترم داشتیم که افغانستانی و مشاور لهجه بود، ایشان قصه را رد نمیکرد و درست میدانست.
پس برای آموزش لهجه افغانستانی از مشاور لهجه سریال کمک گرفتید.
بله، با کمک ایشان لهجه را یاد گرفتم. ایشان راهنماییهای زیادی میکرد، همیشه سر صحنه حضور داشت و هرجا اشتباه میکردیم یا غلط فاحشی وجود داشت، تذکر میداد و فوری اصلاحش میکردیم.
در این سریال با پسر واقعی خودتان همبازی هستید و نقش پدر و پسر را بازی میکنید، نسبت شما با یکدیگر، به شکلگیری رابطهتان در سریال و واقعیتر شدن آن کمک کرده است؟
بله، به من کمک کرده. روی واقعیتر شدنش تاکیدی ندارم، ولی در این که در هر پلان رابطهام را سریعتر برقرار کنم و سریعتر به آن حس برسم، خیلی به من کمک کرد. فکر نمیکنم اگر فرد دیگری نقش پسرم را بازی میکرد، این رابطه کمتر واقعی میشد. در هر صورت قابل باور میشد، اما شاید زحمت زیادی میبرد.
بیوگرافی فرید سجادی حسینی بازیگر میخواهم زنده بمانم
به تازگی با «میخواهم زنده بمانم» در نمایش خانگی حضور موفقی داشتید، تجربه همکاری با آقای شاهحسینی چطور بود؟
فوقالعاده و بسیار عالی بود. بگذریم که این اثر گرفتار بعضی مسائل جانبی شد، اما آقای شاهحسینی بسیار خوب راهنمایی میکرد، همه چیز درست پیش میرفت و در همان زمان کوتاهی که در خدمتش بودم، از این همکاری خیلی لذت بردم.
مخاطب عام شما را با فیلم «فروشنده» میشناسد، همکاری با آقای فرهادی در این فیلم چه تاثیری در ادامه مسیر شما به عنوان بازیگر داشت؟
خیلی تاثیر داشت. من پشت دوربین کار میکردم، گاهی نقشهای کوچکی هم جلوی دوربین بازی میکردم تا این که ایشان من را برای بازی در «فروشنده» انتخاب کردند.
این همکاری هم از لحاظ جنس کارگردانی ایشان، تاثیرشان روی نگاه من به بازیگری و هم از لحاظ این که بعد از «فروشنده» مدام به من نقش پیشنهاد میشد و دیگر مجال این که بخواهم به بخش دیگر کارها برسم برایم باقی نمیگذاشت، خیلی در زندگی من تاثیر داشت.
روزی یک جایی گفتم و باز هم میگویم، انگار که من داشتم در این سینما فسیل میشدم، پیر شدم، ناگهان ایشان پیدا شد و دم مسیحاییشان باعث شد من جان تازهای بگیرم.
گفتگو با بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی
منظورتان از تاثیر آقای فرهادی بر نگاه شما به بازیگری چیست؟
در همه جای دنیا بازیگران پیروان متد اکتینگ و به نوعی شاگردان استلا آدلر و دیگران هستند، اما ممکن است خوانش و برداشت من از این مکتب با خوانش بازیگر دیگر خیلی تفاوت داشته باشد.
به همین دلیل، دو بازیگر پیرو متد اکتینگ در دنیا نمیبینید که مثل یکدیگر و کپی باشند. هرکدام با برداشتهای خودشان متد را فهمیدهاند و کار میکنند. منظورم این بود.
برداشتی که آقای فرهادی از متد و ناتورالیسمی دارد که در کارش به کار میبرد، درس آخری بود که من گرفتم. قبل از این آقای کیانوش عیاری، آقای داود میرباقری، آقای شهرام اسدی و بزرگان دیگر، همه اینها استادان من بودند، در کنار هم کار کردیم و من مدام آموختم تا این که رسیدیم به آقای فرهادی.
ایفای کدام نقش در سینما تجربه بهتری برای شما بوده؟
نقشی که در فیلم «مغزهای کوچک زنگ زده» هومن سیدی بازی کردم، تجربه خوبی برایم بود. گرچه تجربیات «فروشنده» سر جای خودش هست، یعنی چیزی از آن کم نمیکند و بعد از این فیلم، نقشم در «مغزها…»، نوع ارتباطی که با هومن داشتیم، هدایتهایی که ایشان برای بهتر درآمدن نقش میکرد خیلی خوب بود. منتظرم درخشش عجیبی را از هومن سیدی ببینم.
سلام سینما , خبرانلاین , روزنامه خراسان , فیلیموشات , اینستاگرام