بیوگرافی لیلی فرهادپور از نویسندگی تا بازیگری و زندگی شخصی

لیلی فرهادپور، بازیگر، نویسنده و روزنامهنگار ایرانی، در اسفند ۱۳۴۰ در تهران به دنیا آمد. او تحصیلات خود را در رشته علوم ارتباطات و روزنامهنگاری آغاز کرد و در کنار آن به نویسندگی و ترجمه متون انگلیسی پرداخت.فرهادپور با مسرور تنکابنی ازدواج کرده و یک پسر به نام بهرنگ دارد که سردبیر نشریه فرهنگ و آهنگ است در ادامه عکس ها و بیوگرافی لیلی فرهادپور را در پرشین وی مشاهده کنید.
بیوگرافی لیلی فرهادپور
لیلی فرهادپور در اسفندماه سال ۱۳۴۰ در شهر تهران به دنیا آمد. وی دوران تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته علوم ارتباطات و روزنامهنگاری سپری کرد و پس از دریافت مدرک، خیلی زود به عرصه خبر و روزنامه راه یافت.
او بازیگری خود را در سال ۱۳۸۸ با فیلم لطفاً مزاحم نشوید شروع کردد و در فیلم و سریالهای بسیاری بازی کرده است.
روزنامه نگاری و نویسندگی
لیلی فرهادپور در همان سال های جوانی برای نشریه ها و روزنامه های گوناگون ایرانی قلم زد و نام خود را به عنوان یک ستون نویس و روزنامه نگار، بر سر زبان ها انداخت.
او که علاقهی زیادی به نوشتن داشت، ادامهی مسیر حرفهای خود را به سوی رمان نویسی پی گرفت و با انتشار اولین رمان هایش، موفقیت های چشمگیری کسب کرد.
اولین رمان این هنرمند ایرانی، «شنبه های راه راه» نام داشت که نمایانگر ذوق و مهارت وی در این عرصه بود. اما لیلی فرهادپور با رمان دومش، یعنی «خط چهار مترو» بود که توانست جایگاه خود را بهعنوان یک رماننویس تثبیت کند. او برای نوشتن این داستان، نامزد جوایز داخلی نیز شد.
ازدواج و زندگی شخصی
او با مسرور تنکابنی ازدواج کرد و صاحب فرزندی به نام بهرنگ شد.بهرنگ تنکابنی سردبیر نشریه فرهنگ و آهنگ است.
لیلی فرهادپور علاوه بر نویسندگی و بازیگری مدیر مسئول مؤسسه «آپ آرت مان» نیز هست. این مؤسسه یک مؤسسهٔ فرهنگی هنری است که مجوز آن به منیژه حکمت تعلق دارد و ریاست آن بر عهدهٔ پگاه آهنگرانی بازیگر جوان سینما و تلویزیون است.
بهرنگ تنکابنی، فرزند لیلی فرهادپور، همانند مادرش به فعالیت در عرصه فرهنگ و هنر علاقهمند بوده است. او بهعنوان سردبیر نشریه فرهنگی و هنری فرهنگ و آهنگ شناخته میشود. بااینحال، اطلاعات دقیقی در مورد سن، تحصیلات و سایر فعالیتهای هنری بهرنگ در دسترس نیست. تنها میدانیم که ازدواج کرده و صاحب پسری بهنام هامون است.
فعالیت در موسسه آپ آرت مان
فرهادپور علاوهبر فعالیت های ادبی و بازیگری به عنوان مدیر موسسه فرهنگی هنری آپ آرت مان نیز شناخته می شود. مجوز این موسسه به نام منیژه حکمت ثبت شده است و ریاست آن را پگاه آهنگرانی و سجاد افشاریان بر عهده دارند.
این هنرپیشه در این موسسه به برگزاری فعالیتهای فرهنگی و هنری متعدد پرداخته و حتی دورهای برای آموزش اکوخوانی نیز راهاندازی کرده است.
ورود خانم بازیگر به سینما
در ادامه بیوگرافی لیلی فرهادپور با وجود آن که وی در آستانهی پنجاه سالگی و از سال ۱۳۸۸ قدم به دنیای بازیگری گذاشت و اما خیلی زود موفق شد تا به چهره و نامی آشنا در فیلم های سینمایی تبدیل شود و محبوبیتی نسبی در میان مخاطبان ایرانی کسب کند.
ورود او به دنیای سینما در سال ۱۳۸۸ با بازی در فیلم «لطفا مزاحم نشوید» رقم خورد. چندسال بعد وی به ایفای نقش در فیلم «رگ خواب» به کارگردانی حمید نعمت الله پرداخت؛ اما متاسفانه تمام سکانس های مربوط به نقش او حذف شد.
یکی از فیلمهای شناختهشده در کارنامهی بازیگری او، «طبقه حساس» به کارگردانی کمال تبریزی و نویسندگی پیمان قاسم خانی است که در آن، با بازیگران مشهوری همچون رضا عطاران هم بازی شد. این فیلم در زمان اکرانش توسط میلیون ها نفر دیده شد و به اثری محبوب در سینمای ایران بدل گردید و به این ترتیب فرهادپور با ایفای نقش در مقابل دوربین کمال تبریزی، بر شهرت خود افزود.
یکی از دیگر آثار کارنامهی هنری لیلی فرهادپور که توجهات بسیاری را به خود جلب کرد، فیلم «بوسیدن روی ماه» به کارگردانی همایون اسعدیان بود که باز هم بر شهرت و محبوبیت این هنرمند ایرانی در میان مخاطبان افزود.
از میان دیگر فیلم های تحسینشده و مشهور کارنامهی لیلی فرهادپور، میتوان به «کیک محبوب من»، «قصیده گاو سفید» و « تابستان داغ» اشاره کرد.
یکی از نقاط عطف کارنامه هنری لیلی فرهادپور بازی در فیلم درام ایرانی بوسیدن روی ماه به کارگردانی همایون اسعدیان در سال ۱۳۹۰ بود. او در این فیلم در کنار بازیگران مطرحی ازجمله مسعود رایگان و صابر ابر به ایفای نقش پرداخت.
بیوگرافی لیلی فرهادپور و فیلم هایش و درخشش او در کیک محبوب من
لیلی فرهادپور در طول فعالیت هنری خود در فیلمهای متعددی ایفای نقش کرده است. یکی از نقشآفرینیهای ماندگار او حضور در فیلم «کیک محبوب من» با ظاهری متفاوت بود که بازتاب گستردهای درمیان اهالی رسانه، هنر و مخاطبان سینما داشت.
لیلی فرهادپور بیشتر به عنوان روزنامه نگار و منتقد مشهور است و با وجود تجربههای مختلف در بازیگری، این اولینبار است نقش اصلی یک فیلم را به عهده می گیرد.
بازیاش روان است و بهخوبی میتواند زیست و احساسات یک زن پابهسنگذاشته تنها را به نمایش بگذارد. فرهادپور از میمیک صورتش برای انتقال احساسات استفاده درستی میکند و در بیان دیالوگها (جز چند مورد محدود) و ابرای هیجانها موفق است.
با اینحال یکی از مهمترین برگ برندههای فیلم با بازی درخشان اسماعیل محرابی رقم میخورد؛ بازیگر باتجربه تئاتر، سینما و تلویزیون که با تمام وجود نقش را درک کرده و به بهترین شکل از پس ایفای آن برآمده است.
«کیک محبوب من» به کارگردانی مریم مقدم و بهتاش صناعی ها، با بازی لیلی فرهادپور، اولینبار در جشنواره بینالمللی فیلم برلین به نمایش درآمد و برنده جایزه فیپرِشی شد. مقدم و صناعیها همچنین برای دریافت جایزه خرس طلایی نامزد شدند اما آن را به دست نیاوردند. این سومین تجربه کارگردانی این زوج پس از «احتمال بارش باران اسیدی» و «قصیده گاو سفید» است.
بیوگرافی لیلی فرهادپور و گفت و گو با وی
من در سینما یک مشاهدهگر هستم
ین روزها لیلی فرهادپور بازیگر سینما و تلویزیون با فیلم سینمایی «کیک محبوب من» بهترین تجربه سینمایی خود را پشت سر میگذراند.
به گزارش سینماسینما، حضور بر فرش قرمز برلیناله و کسب جایزه بهترین بازیگر زن از جشنواره کرافت اسلوونی و به نمایش درآمدن بازی او بر پرده سینماهای ترکیه و آلمان تنها بخشی از دستاوردهای این بازیگر و سازندگان «کیک محبوب من» است.
با لیلی فرهادپور که بازیاش تحسین و توجه منتقدان را به خود جلب کرده به گفتگو نشستیم و او از تجربههایش به عنوان بازیگر در سینما گفت.
شما در این ۱۵ سال فعالیت در سینما تا به حال به عنوان بازیگر مصاحبهای نداشتهاید و مصاحبههای شما همواره در حوزه نویسندگی و ترجمه بوده است.
بله من هیچ وقت به عنوان بازیگر زیر بار مصاحبه نرفتهام. الان هم شما من را در مراسم رونمایی کتابی که ترجمه کردم گیر آوردی!
چطور شد که در ۴۸ سالگی آن هم با سابقه سالها روزنامهنگاری و نویسندگی وارد دنیای بازیگری شدید؟
بعد انتخابات ۸۸ بود و من میخواستم به نویسندگان دفاع مقدس نامهای بنویسم و از شرایط موجود انتقاد کنم. من از یکی از همکارانم در روزنامه اعتماد ملی خواستم به من برای ارسال این نامه کمک کند و چون او قبول نکرد بین ما بحث درگرفت.
من با ناراحتی و عصبانیت از دفتر روزنامه بیرون آمدم و به فروشگاهی در خیابان سنایی رفتم. پسرم آنجا بود و من با عصبانیت و جدیت شروع کردم به تعریف آنچه بین من و همکارم رد و بدل شده بود.
این در حالی بود که آقای مجتبی میرطهماسب و محسن عبدالوهاب در حال تماشای این موقعیت بودند و هیچ کدام هیچ حرفی نمیزدند. شب پسرم با من تماس گرفت و گفت مامان فیلم بازی میکنی؟ من جواب دادم فقط همین کار را تا حالا نکردهام و او گفت یعنی بازی نمیکنی؟ که من گفتم چرا بازی میکنم. و این جوری بود که وارد سینما شدم.
مصاحبه با بازیگر و نویسنده مشهور
شما بدون گذراندن هیچ دوره بازیگری جلو دوربین رفتهاید. از تجربه بازیگری با چنین پیشزمینهای برای ما بگویید.
در ادامه بیوگرافی لیلی فرهادپور : اولا فکر نمیکنم همه بازیگرها دوره بازیگری گذرانده باشند. از طرف دیگر من فکر میکنم دو چیز اصلی لازم است. اول اینکه تو جلوی مخاطب اجرا داشته باشی؛ هر نوع پرفورمنسی. من سابقه سخنرانی و میزگرد داشتم و به این خاطر اصلا مشکل مواجهه با مخاطب را نداشتم.
مسئله دوم این است که من نویسندهام و چون شخصیتپردازی میدانم، وقتی که قرار است نقشی را بازی کنم مثل این است که دارم این نقش را دوباره مینویسم. من در هنگام مواجهه و بازی هر نقش با همان روش شخصیتپردازی و پرسیدن این سوالها که اگر من این شخصیت را مینوشتم چطور راه میرفت، حرف میزد و …. آن نقش را برای خودم از نو خلق میکنم.
من در کلاسهای نویسندگیام به شرکتکنندهها میگویم باید جزئیات شخصیت خود را بدانند. بنابراین وقتی با نقش برخورد میکردم این کار انجام میدادم و خیلی وقتها به کارگردانها گفتهام که برای مثال این شخصیت این کار را انجام نمیدهد.
بازی شما در کیک محبوب من بسیار تحسین شده و یک نقطه عطف در کارنامه کاری شما محسوب میشود. برای اینکه بتوانید به چنین بازی روانی در نقش مهین برسید چه حال و هوا و چالشهایی را پشت سر گذاشتید؟
اول اینکه تعامل بسیار زیادی با هر دو کارگردان داشتم. به خصوص از نظر بازیگری با مریم مقدم. به نظر من مریم در کسوت کارگردانی بازیگردان بود. بهتاش بیشتر ایرادات را مطرح میکرد و مریم به من راهحل پیشنهاد میداد. دوم اینکه ما دو ماه در پیش تولید روخوانی داشتیم. حتی قبل از اینکه آقای محرابی انتخاب و به ما ملحق شوند.
اتفاق دیگری هم که میافتاد و برای من عادی نبود این بود که هر پلان چندین مرتبه گرفته میشد. من در تجربههای قبلیام عموما تک برداشته بازی میکردم.
بیوگرافی لیلی فرهادپور بازیگر فیلم کیک محبوب من
شاید برای دلایل دیگر به برداشت دوم و سوم میرسید اما به خاطر بازی هرگز این اتفاق برای من نیفتاده بود. من بیشتر از سه برداشت را در تجربههای قبلیام به خاطر نمیآورم. همیشه کارگردانها زود تحت تاثیر بازیام قرار میگرفتند. و خب من چون تا به حال نقش اول بازی نکرده بودم و به نسبت نقش مکملهایی که به من سپرده میشد کار من خوب بود و میدانستم چه کار میکنم.
یادم میآید در سریال آکتور یک صحنهای میبایست سالاد میخوردم و قرار بود نمای اینسرت از دست من گرفته شود. نیما جاویدی گفت که یک چنگال برای من بیاورند اما من گفتم این شخصیت با چنگال غذا نمیخورد با قاشق سالاد میخورد.
جاویدی از این حرف من خیلی خوشش آمد. تنها جایی که دو برداشت بیشتر شد در همین سریال بود. آن هم چون کارگردان میگفت چرا حرف «ر» را تلفظ نمیکنی. من چون عموما این حرف را تلفظ نمیکنم. خیلی سخت بود برایم.
هم باید به لهجه جنوب شهری حرف میزدم و هم تلاش میکردم «ر» را تلفظ کنم. فردای آن روز کارگردان گفت که تدوینگر جاهایی که من ر را تلفظ نکرده بودم بیشتر پسندیده بود. ولی بعد به بهتاش صناعیها رسیدیم و ۲۰ برداشت کمتر امکان نداشت.
در تمام این فیلم که همه سکانس پلان بود امکان نداشت زیر ۲۰ برداشت بگیرد. مرتب میگفت لیلی نشو مهین باش. ولی به هرحال خیلی سخت بود اما تجربه خوبی بود. بعد این کار دچار ترومای نقش اول شده بودم.
مصاحبه خواندنی با بازیگر فیلم کیک محبوب من
وقتی که تازه وارد سینما شدید فکر میکردید روزی چنین نقشی را در فیلمی چون کیک محبوب من بازی کنید؟
نه اصلا. دلم میخواست یک روز کتابهایم به چنین موقعیتی برسند اما درباره بازیگری چنین تصوری نداشتم. وقتی که روی فرش قرمز بودم به این فکر میکردم که چقدر آدمها و بازیگران هستند که فقط آرزویشان این است که روی این فرش قرمز حضور داشته باشند و به چنین موقعیتی برسند.
اما در آن لحظه فقط این برایم مهم بود که من نماینده مریم و بهتاش هستم و به جای آنها چه باید بگویم و چطور باید رفتار کنم. اصلا برایم فرش قرمز مهم نبود و فکر میکردم چقدر برای دیگران یک رویاست و برای من اصلا آن معنی را نداشت.
زمانی که مطلع شدید کیک محبوب من به جشنواره فیلم برلین راه یافته است چه حسی داشتید؟
وقتی که بهتاش به من زنگ زد و گفت فیلم برای برلیناله انتخاب شده است من همراه با برادرم در خیابان مشغول خرید بودم. من خیلی خوشحال شدم از این خبر اما اولین چیزی که به برادرم گفتم این بود که من از شهرت میترسم. از توی چشم بودن میترسم و نمیدانم با این وحشت چکار کنم.
اما وقتی به روی فرش قرمز رسیدم فقط خود واقعیام بودم، لیلی فرهادپور و تنها به این فکر میکردم نماینده بهتاش و مریم هستم. چون همانطور که میدانید آنها ممنوع الخروج شده بودند.
بیوگرافی لیلی فرهادپور بازیگر نقش مهین در کیک محبوب من
شما با فیلم کیک محبوب من تجربه منحصربهفردی را کسب کردید و در واقع این نقش یک نقطه عطف در کارنامه بازیگری شما محسوب میشود. حالا با رسیدن به این نقطه، آینده بازیگری خود را چطور میبینید؟
نقطه پایان. فقط شاید یک نقشی را بازی کنم که قبل از این فیلم یکی از دوستان راجعبه آن با من صحبت کرده بود. البته الان نمیتوانم اسمی ببرم.
این به این معناست که شما ممنوعالکار شدهاید؟
نه کسی به من نگفته است. چون اصلا بعد از بازی در این فیلم و حتی قبل از اینکه فیلم اکران شود من تمام پیشنهادات بازی در فیلم را رد کردم. چون همانطور که گفتم این فیلم را نقطه پایان بازیگری خودم لحاظ کرده بودم. در واقع خودم را سنگین نگه داشتم که منتظر ممنوع الکاری نمانم.
همکاری خانم بازیگر با کارگردانان مشهور
از میان فیلمسازانی که با آنها همکاری داشتهاید کدام یک را بیشتر دوست دارید؟
مریم مقدم و بهتاش صناعیها و صفی یزدانیان را خیلی دوست دارم. یزدانیان در فیلم ناگهان درخت سر تمرین دائم به من میگفت که نه اینجوری نه! من با خودم فکر کردم از من چه مدل بازی میخواهد.
و بعد فیلم در دنیای تو ساعت چند است یزدانیان را در ذهنم مرور کردم و به نظرم آمد حالت خانم زری خوشکام را که در آن فیلم حضور داشتند اینجا از من میخواهد. که بعد وقتی من آن را اجرا کردم گفتند همین را میخواهند.
یک بار هم آقای یزدانیان از من پرسید رانندگی بلد هستم که گفتم من فقط به اجسام ایستاده میزنم. اجسام متحرک خودشان از من دور میشوند. با این حرف من رنگ از صورت یزدانیان و مسئول ماشین پرید اما از پس ماشین برآمدم.
در کل ناگهان درخت خیلی خاطره خوبی برای من شد. همکاری با حمید نعمتالله هم بسیار خوب بود. هر چند که نقش من کلا در این فیلم حذف شد. واقعا دیدن نعمتالله در لوکیشن عالی بود.
همیشه قبل فیلمبرداری داخل لوکیشن میرفت قدم میزد و بعد شروع به فیلمبرداری میکرد. نیما جاویدی هم کارگردان خیلی خوبی است و کار کردن با او تجربه خوبی بود.
روزیاتو , فیلم نیوز , سینما سینما , سلام سینما , خبر انلاین , اینستاگرام