بیوگرافی مبینا نعمت زاده دختر تکواندوی ایران ؛ از زندگی شخصی تا المپیک پاریس
او تنها ۱۹ سال سن دارد و اولین تجربه اش در المپیک را با افتخار آفرینی پشت سر گذاشت و موفق به کسب مدال برنز بازی های المپیک ۲۰۲۴ پاریس شد. در ادامه عکس ها و بیوگرافی مبینا نعمت زاده را در پرشین وی مشاهده کنید.
بیوگرافی مبینا نعمت زاده
مبینا نعمت زاده، متولد ۲۷ اردیبهشت ۱۳۸۴ در تهران تکواندو کار ایرانی و دارای مدال برنز بازی های المپیک تابستانی ۲۰۲۴ است. وی برنز بازی های آسیایی هانگژو را نیز در کارنامه دارد.
خانه و خانواده دختر دهه هشتادی ایران
دوازدهمین روز مسابقات المپیک روز شانس کاروان ایران بود. روزی که با قهرمانی ساروی کشتیگیر خوب کشورمان اولین مدال طلا روی سینه ایران نشست و مبینا نعمت زاده هم ، دختر وزرشکار ایران دومین مدال المپیک تاریخ تکواندو را به دست آورد و برنزی شد.
شاید رقابت سخت و نفسگیر مبینا خیلی از ما را پای تلویزیون میخکوب کرد، اما این فقط مبینا نبود که روی تشک میجنگید تا ایران روی سکوهای پاریس سهم داشته باشد، تمام خانواده او سالها پا به پای هم تلاش کردند تا رویای المپیک پاریس، خاطره خوب خانوادهشان بشود البته با مدالی که قرار است مبینا برایشان به سوغات بیاورد.
پدر مبینا مربی بدنسازی بود، برای همین هم از ۶ سالگی دختر ارشد خانواده عاشق ورزش شد و راه پدرش را پیشگرفت، اما در رشته تکواندو.
البته انگار استعداد ورزشی ارثیه خونی مبینا بود، چرا که یک سال بعد از ورودش به تیم نونهالان تهران در مسابقات کشوری قهرمان شد، درحالی که همه حریفانش از او بزرگتر بودند. ۱۰ ساله بود که به تیم ملی ایران دعوت شد و در مسابقات مختلف برای کشورمان همیشه خوشرنگترین مدالها را کسب کرد.
شروع تکواندو و ملی پوش شدن در ۱۰ سالگی
زمانی که متولد شد رشته تکواندو در بین کاروان المپیکی ایران به یک ورزش مدال آور تبدیل شده بود و یک طلا و یک برنز هادی ساعی در کنار تنها برنز یوسف کرمی سه دستاورد بزرگ برای این رشته المپیکی محسوب میشد.
خانواده نعمتزاده که پیش از آن هم یک خانواده ورزشی نشان داده بود، با تولد مبینا در سال ۱۳۸۴ خودشان را برای پرورش و تربیت یک ورزشکار دیگر آماده کرده بودند.
نعمتزاده از ۶ سالگی تکواندو را آغاز کرد و عضو تیم نونهالان تهران شد و یک سال بعد در مسابقات کشوری در حالیکه همه حریفانش ا او بزرگتر بودند، قهرمان شد تا مشخص شود یک استعداد تازه در رشته تکواندو بروز و ظهور پیدا کرده. او هنوز ۱۰ سال داشت که به تیم ملی دعوت شد تا در جهان صاحب یک رکورد جالب شود. ورزشکاری که در ۱۰ سالگی ملی پوش شده!
بانوی مدال آور هانگژو
در ادامه بیوگرافی مبینا نعمت زاده استعداد درونی و درخشش ادامه دار وی در بخش نوجوانان و جوانان به قدری بود که او زودتر از هم سن و سالانش در عرصه ورزش قد کشید و بزرگ شد.
با این حال او هنوز هم در عرصه نوجوانان فعالیت دارد و همین سال ۲۰۲۲ بود که در رقابتهای آسیایی ویتنام و در رقابتهای جهانی بلغارستان طلایهدار شد.
حضور در هانگژو آن هم در سن ۱۸ سالگی، به ورزش دوستان ایرانی نشان میداد که قرار است شاهد درخشش یک ستاره خوش آتیه دیگر در جهان ورزش تکواندو باشیم تا پس از کیمیا علیزاده و ناهید کیانی، یک نام دیگر را هم در بین بانوان تکواندوکار ایرانی به حافظه خود بسپاریم.
او برای حضور در المپیک پاریس با توجه به رقیبان سرسختی که در مسابقات جایزه بزرگ داشت، برای کسب سهمیه تا شروع مسابقات چین صبر کرد تا خیلی زود در ۱۹ سالگی اولین المپیک زندگیاش را تجربه کند.
بیوگرافی مبینا نعمت زاده و قدم به قدم در المپیک پاریس
در دور نخست مقابل نماینده لسوتو که در قاره آفریقا مدالهای رنگارنگ زیادی را کسب کرده بود، عملکرد بینظیر داشت اما خودش هم از حساسیت بالای مراحل یکچهارم نهایی و نیمهنهایی آگاه بود.
مبینا نعمتزاده در دومین تقابل المپیکی خود برابر رقیب اسپانیایی سرسختش قرار گرفته بود که پیش از آن هم در جریان مسابقات جایزه بزرگ رم و پاریس، دو مرتبه مبینا را شکست داده بود و یکچهارم نهایی مسابقات المپیک پاریس بهترین زمان برای انتقام گرفتن بود!
او با فراموش کردن دو شکست قبلی به گونهای در سالن حاضر شده بود که بسیاری از مردم وقتی متوجه سن و سالش شدند، ابروهایشان از میزان تعجب برانگیخته شده بود. مبینا ۱۹ سال سن دارد اما لحظه به لحظه این جدال سخت و نفسگیر را به مانند یک المپین با تجربه مدیریت کرد و در بهترین زمان ممکن انتقام خودش را از رنک ۲ جهان گرفت.
نعمتزاده پله پله به مسیر نگاه میکرد و میدانست ۸۰ میلیون ضربان به امید پیروزی دختر ایران برابر نماینده چین میتپد و خودش هم برای این روی شیاپجانگ قدم برمیداشت که بتواند انتقام نیمهنهایی بازیهای آسیایی هانگژورا از او بگیرد اما به هر ترتیب نشد!
او ۱۹ سال دارد و اکنون کاری را انجام داده که پیش از این تکواندوکاران زیادی در تاریخ ایران جز سرآمدان این رشته انجام نداده بودند ولی المپیک پاریس همان لحظه بزنگاهی است که میتواند به مردم ایران امید دهد تا ۴ سال بعد، در دل المپیک لسانجلس ۲۰۲۸، این بار برای مدال طلای مبینا از جا برخیزند و او را تشویق کنند.
بیوگرافی مبینا نعمت زاده دختر تاریخ ساز المپیکی
بین قفسههای اتاق مبینا که افتخاراتش را چیده، درست میان مدالهای خوشرنگش یک قاب فیروزهای هم نشسته است، قابی که با خط طلایی نام حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف رویش به چشم میخورد.
پشت و پناه مبینا جز مردم کشورش، جز خانوادهای که او را مهیای المپیک کردند، امام حی و ناظری بود که رشته دل دختر قهرمانمان گره خورده است به او.فقط خدا میداند این سهسال مبینا چقدر با آن قاب و صاحبش درد دل کرده و از او کمک و یاری خواسته است، اما هرچه هست اتصال این دل به امام زمان عج الله تعالی فرجه الشریف حسابی وصل است
که ارزشمندترین مدالش را چیزی که همیشه برای آن جنگیده و همه این سهسال خود و خانوادهاش برایش بسیج شدهاند، پیش از هرکسی تقدیم میکند به امام زمان عج الله تعالی فرجه الشریف.
مبینا نعمتزاده در ردهبندی وزن ۴۹ کیلو گرم تکواندو زنان به پیروزی مقابل حریف عربستانی رسید و دومین مدال برنز کاروان المپیک ایران را قطعی کرد که کسب مدال برنز توسط او بازتاب و واکنش زیادی از سوی مسئولان کشوری، ورزشکاران، هنرمندان و … داشت.
استقبال دانشگاه تهران از مبینا نعمتزاده
در ادامه بیوگرافی مبینا نعمت زاده سید محمد مقیمی با تبریک این مدالآور ایران در المپیک ۲۰۲۴، اعلام کرد: در پی درخواست خانم نعمتزاده برای پذیرش بدون کنکور، دانشگاه تهران از پذیرش این فرزند متعهد و اخلاقمدار ایران استقبال می کند.
رییس دانشگاه تهران تصریح کرد: بررسی لازم از نظر مقررات آموزشی وزارت علوم برای پذیرش بدون کنکور مدالآوران صورت گرفت و قوانین اجازه پذیرش بدون کنکور این افتخار تکواندوی ایران را میدهد.
نعمتزاده که دومین مدال تاریخ زنان ایران در بازیهای المپیک را بدست آورده است، گفته است: از رئیس جمهور درخواست میکنم من را در دانشگاه قبول کنند، چون بخاطر المپیک نتوانستم کنکور بدهم. درسم هم خوب است، اما بخاطر المپیک نتوانستم کنکور بدهم.
سید محمد مقیمی با تبریک این مدالآور ایران در المپیک ۲۰۲۴، اعلام کرد: در پی درخواست خانم نعمتزاده برای پذیرش بدون کنکور، دانشگاه تهران از پذیرش این فرزند متعهد و اخلاقمدار ایران استقبال می کند.
رییس دانشگاه تهران تصریح کرد: بررسی لازم از نظر مقررات آموزشی وزارت علوم برای پذیرش بدون کنکور مدالآوران صورت گرفت و قوانین اجازه پذیرش بدون کنکور این افتخار تکواندوی ایران را میدهد.
نعمتزاده که دومین مدال تاریخ زنان ایران در بازیهای المپیک را بدست آورده است، گفته است: از رئیس جمهور درخواست میکنم من را در دانشگاه قبول کنند، چون بخاطر المپیک نتوانستم کنکور بدهم. درسم هم خوب است، اما بخاطر المپیک نتوانستم کنکور بدهم.
گروه زندگی , ورزش سه , فارس , همشهری آنلاین