سه شنبه, ۲۴ مهر , ۱۴۰۳
درخواست تبلیغات

بیوگرافی محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت ؛ از زندگی شخصی تا سوابق

اشتراک:
محمدرضا ظفرقندی بیوگرافی افراد مشهور
دکتر محمدرضا ظفرقندی که کتاب شرح درد اشتیاق خاطرات وی از جنگ ایران و عراق می باشد به عنوان وزیر بهداشت دولت چهاردهم رسما کار خود را آغاز کرده و ایشان به عنوان شانزدهیمن وزیر سکاندار وزارت بهداشت شده است.

آقای وزیر دولت چهاردهم فوق تخصص جراحی عروق و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد و از جبهه جنگ تا دانشگاه و اکنون در مقام وزارت فعالیت داشته است. در ادامه عکس ها و بیوگرافی محمدرضا ظفرقندی را در پرشین وی مشاهده کنید.

بیوگرافی محمدرضا ظفرقندی

دکتر محمدرضا ظفرقندی، زاده سال ۱۳۳۷ و متولد تهران است. این جراح عروق ۶۶ ساله حالا در شرایطی راهی مجلس می‌شود تا از مجلس نشینان رای اعتماد بگیرد که بسیاری در میان سیل انتقادات به گزینه‌های پیشنهادی کابینه مسعود پزشکیان، این گزینه وزارت بهداشت و درمان را دستکم شایسته چنین پستی می‌ دانند. وی در سال ۶۱ ازدواج کرده و از زندگی شخصی اش اطلاعاتی بیشتری در دسترس نیست.

بیوگرافی محمدرضا ظفرقندیمحمدرضا ظفرقندی

او که در محله سرچشمه تهران به دنیا آمده و دوران کودکی خود را تا مقطع دیپلم در خیابان ایران و در مدرسه علوی سپری کرد و بعدتر نیز در سال ۱۳۵۵ برای تحصیل در رشته پزشکی وارد دانشگاه شد، اما این ورود به دانشگاه به آن سادگی‌ها برای محمدرضا ظفرقندی آن روز‌ها جوان، به فارغ التحصیلی ختم نشد.

دو سال بعد از ورودش به دانشگاه بود که در آخرین انقلاب کلاسیک جهان در ایران رخ داد و چهار سال بعد از ورود او به دانشگاه رژیم بعث عراق به ایران حمله کرد.

این دانشجوی رشته پزشکی در شرایطی که دوره انترنی را می‌گذراند پس راهی میدان جنگ شد و این بار ساک به دست از این میدان نبرد به میدان دیگر برای نجات مجروحان یک جنگ تحمیل شده به کشورش تلاش می‌ کرد.

بیوگرافی محمدرضا ظفرقندیعکس های محمدرضا ظفرقندی

تشکیل گروه «پزشکان ساک به دست» از ابتکارات دوران جنگ

در ادامه بیوگرافی محمدرضا ظفرقندی اما خود دکتر درباره خاطرات جبهه اش به نکات جالبی اشاره می‌کند. ظفرقندی درباره خاطراتش از دوران جنگ تحمیلی می‌گوید: «از دوره انترنی داوطلبانه به عنوان تیم پزشکی وارد جبهه‌ها شدیم عمدتاً هم به خطوط مقدم رفته و کار‌های مقدماتی مجروحان را برای انتقال به پشت جبهه انجام می‌دادیم.

کار‌های مقدماتی مثل بند آوردن خونریزی، وصل کردن سرم، گذاشتن چست تیوب بود تا بتوانیم تهدید‌های حیات را در مرحله خط مقدم کم کرده و مریض را به بیمارستان صحرایی منتقل کنیم تا در آنجا کار‌های عمیق‌تر و بیشتری برای سلامت وی انجام شود.»

وزیروزیر بهداشت

البته ظفرقندی درباره تشکیل گروه پزشکان ساک به دست نیز در دوران جنگ با رجوع به خاطراتش می‌گوید: «در دوره رزیدنتی یک مقدار کار تخصصی‌تر شد، در عملیات مختلف شرکت کردیم و وقتی برمی‌گشتیم، درسمان را ادامه می‌دادیم. باید اواخر سال ۱۳۶۲ فارغ التحصیل می‌شدم، اما تا سال ۱۳۶۳ به تعویق افتاد و بعد هم وارد دوره رزیدنتی جراحی شدم.

علاقه من به رشته جراحی هم عمدتاً برای خدمت به جنگ و مجروحان بود، چون بیشتر می‌شد در این رشته کمک کرد. بعد هم با یکسری از رزیدنت‌ها و پزشکان رشته‌های مختلف جراحی، ارتوپدی، جراحی اعصاب، بیهوشی، تکنسین اتاق عمل و آزمایشگاه دانشگاه تهران گروه پزشکان ساک به دست را تشکیل دادیم. این گروه در ۱۴ یا ۱۵ عملیات با همدیگر شرکت کردند. عملیات رمضان، والفجر‌ها که من در والفجر ۴ مجروح شیمیایی شدم، خیبر، کربلای ۴، کربلای ۵ و در عملیات مختلف.»»

بیوگرافی محمدرضا ظفرقندیتصاویر محمدرضا ظفرقندی

بیوگرافی محمدرضا ظفرقندی از جانبازی در جنگ با گاز خردل و بازگشت به دانشگاه

دکتر ظفرقندی از اولین گروه تشکیل دهندگان حلقه پزشکان ساک به دست بود و حضورش آنچنان در جبهه‌ها جدی بود که در نهایت نیز خود مجروح شد. او در سال ۱۳۶۲ و در عملیات والفجر ۴ و در زمان امدادرسانی به مجروحان، خود نیز با استنشاق گاز خردل مجروح می‌شود. اما این پزشک ساک به دست دوران جنگ، با پذیرش قطعنامه این بار بدون همان ساک به دانشگاه بازگشت و تلاش کرد برای بهبود وضعیت بهداشت و درمان در کشور تلاش کند.

دکتر محمدرضا ظفرقندی بعد از جنگ دوره فوق تخصص را در سال ۱۳۷۰ در رشته جراحی عروق در بیمارستان شهدای تجریش گذراند و پس از فارغ التحصیلی در بیمارستان سینا به عنوان جراح و استاد مشغول به فعالیت شد.

در آن زمان بیمارستان سینا به عنوان قدیمی‌ترین بیمارستان ایران جراح عروق نداشت. به این ترتیب دکتر ظفرقندی رشته جراحی عروق را در دانشگاه علوم پزشکی تهران و در این بیمارستان پایه‌گذاری کرد.

بیوگرافی محمدرضا ظفرقندیمحمدرضا ظفرقندی

از دیگر فعالیت‌های مهم این گزینه وزارت بهداشت دولت چهاردهم یکی همین بود که او در سال ۱۳۷۴، موفق به راه‌اندازی مرکز تحقیقات تروما در بیمارستان سینا شد و در سال ۱۳۸۳ به درجه استاد تمامی دانشگاه نائل شد.

وی با راه‌اندازی فلوشیپ جراحی عروق در دانشگاه علوم پزشکی تهران عملاً معلم بسیاری از جراحان عروقی است که در سراسر کشور در حال خدمت به مردم هستند.

توسعه و پژوهش از بیمارستان تا دانشگاه و نظام صنفی

همچنین در ادامه بیوگرافی محمدرضا ظفرقندی وی از سال ۱۳۷۶ به عنوان رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران وارد عرصه مدیریت ارشد اجرایی شد که توسعه فیزیکی این دانشگاه را در دستور کار قرار داد.

خودش، اما درباره تلاش برای این توسعه می‌گوید: «برنامه ما این بود که فضای دانشگاه از محدوده میله‌های سبز فراتر برود به طوری که از شمال به بلوار کشاورز، از جنوب به خیابان انقلاب، از شرق به خیابان وصال و از غرب به خیابان کارگر برسد و همه این فضا را خریداری کنیم این طرح در دولت تصویب شد. وزیر مسکن آقای عبدالعلی زاده بود که قانع شد با این شرط که ۸۰ درصد توسعه فضای سبز شود، اما در دولت بعد این طرح پیگیری نشد.»

بیوگرافی محمدرضا ظفرقندیمحمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت

دکتر ظفرقندی دو بار نیز رئیس سازمان نظام پزشکی بود و در دوره اول این مسئولیت توانست با مصوبه مجمع تشخیص مصحلت نظام قانون این سازمان را اصلاح کند و اختیارات این سازمان را افزایش دهد.

حتی اختیار تعرفه گذاری خدمات پزشکی را برای بخش خصوصی به این سازمان آورد که البته عمر اجرای آن کوتاه بود. کما اینکه او در یکی از مهم‌ترین دوران‌های این سازمان یعنی از ۳ اسفند ۱۳۹۷ تا ۱۰ مهر ۱۴۰۰ در اوج اپیدمی کرونا نیز رئیس سازمان نظام پزشکی ایران بود.

ظفرقندی همچنین استاد و مدیر گروه جراحی عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز بوده و به عنوان استاد دانشگاه و مدیر گروه جراحی عمومی در این دانشگاه فعالیت کرد و در تربیت نسل‌های جدید پزشکان نقش مهمی داشت.

بیوگرافی محمدرضا ظفرقندیوزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی

بیوگرافی محمدرضا ظفرقندی و سوابقش

محمدرضا ظفرقندی زاده ۱۳۳۷ در تهران، پزشک و سیاستمدار است. وی از ۳ اسفند ۱۳۹۷ تا ۱۰ مهر ۱۴۰۰ در اوج همه‌گیری کووید ۱۹ رئیس سازمان نظام پزشکی ایران بود.

ظفرقندی فوق تخصص جراحی عروق و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران است. وی در حال حاضر دبیر کلی انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران را بر عهده دارد.

ظفرقندی در شهر تهران متولد و بزرگ شده محله سرچشمه است. دوران ابتدایی تا دبیرستان را در مدرسه علوی به آموختن پرداخت و در سال تحصیلی ۱۳۵۴-۱۳۵۵ فارغ‌التحصیل شد. پس از آن به دبیرستان مفید رفت تا به امر معلمی بپردازد. وی همزمان با معلمی در سال ۱۳۵۵ در رشته پزشکی دانشگاه تهران قبول و ادامه تحصیل داد.

وزیرمحمدرضا ظفرقندی

وی برای کمک به مصدومان جنگ به عنوان جراح داوطلب به جبهه جنگ ایران و عراق اعزام شد. پس از بازگشت از جنگ و اتمام دوره دستیاری جراحی در دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال ۱۳۶۸ به درجه استادیاری نائل و سپس در سال ۱۳۷۰ دوره فلوشیپ جراحی عروق و تروما را در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آغاز کرد، رشته‌ای که ثمره آن راه‌اندازی بخش جراحی عروق در سال ۱۳۷۴ در دانشگاه علوم پزشکی تهران شد.

ظفرقندی در سال ۱۳۷۴، موفق به راه‌اندازی مرکز تحقیقات تروما در بیمارستان سینا شد و در سال ۱۳۸۳به درجه استاد تمامی دانشگاه نائل شد.

وزیرعکس های محمدرضا ظفرقندی

شانزدهمین وزیر بهداشت جمهوری اسلامی

در ادامه بیوگرافی محمدرضا ظفرقندی وی وزیر پیشنهادی بهداشت توانست رای اعتماد نمایندگان مجلس را بگیرد. نمایندگان مجلس با ۱۶۳ رای موافق تصدی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را به او سپردند.

از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز ۱۵ وزیر بر مسند وزارت بهداشت تکیه زده‌اند و حالا محمدرضا ظفرقندی به‌عنوان شانزدهیمن وزیر سکاندار وزارت بهداشت شده است، او فوق تخصص جراحی عروق، و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران است.

محمدرضا ظفرقندیمحمدرضا ظفرقندی

قبل از شروع جلسات رای اعتماد در مجلس، سیرضا رئیس کرمی، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران به خبرآنلاین گفته بود: «فردی به عنوان وزیر بهداشت معرفی شده که سابقه مثبت  و طولانی در حوزه سلامت دارد، فعالیت اجرایی در دانشگاه، ریاست سازمان نظام پزشکی و سال‌ ها فعالیت کاری در حوزه پژوهش، آموزش و درمان  را در کارنامه خود دارد.

اقتصاد۲۴ , جماران , خبر انلاین , ایسنا , تجارت نیوز

گردآوری:
برچسب ها:
اخبار مرتبط:
فیلم پرشین وی
ترک اعتیاد