بیوگرافی سودابه بیضایی بازیگر نقش آنیه در طوبی ؛ از تئاتر و کارگردانی تا نویسندگی و شهرت
بازیگر سریال های ارمغان تاریکی ، هوش سیاه ، کیمیا و کلبه ای در مه در تازه ترین کار هنری خود در سریال طوبی در نقش آنیه بازی کرده است. در ادامه عکس ها و سودابه بیضایی را در پرشین وی مشاهده کنید.
سودابه بیضایی
او بازیگر سینما و تلویزیون کشورمان ۱۸ اردیبهشت ۱۳۶۰ در شیراز متولد شد و فارغ التحصیل رشته ادبیات است و پدرش دبیر شیمی بوده و دو خواهر کوچکتر از خود دارد که یکی گریمور است و دیگری معماری می خواند و هیچ نسبتی با بهرام بیضایی کارگردان ایرانی ندارد.
شروع فعالیت هنری
وی از سال ۱۳۸۱ در کلاس های استاد حمید سمندریان شرکت کرد و پس از مدتی در اولین تجربه حرفه ای اش سال ۸۲ در فیلم “گیس بریده” بازی کرد، سپس بعد از این با سه فیلم و سریال، در مجموعه جابربن حیان، توانایی خود در بازیگری رو اثبات کرد.
او از سال ۱۳۸۱ به کلاس های بازیگری استاد سمندریان رفت و پس از مدتی برای بازی در فیلم گیس بریده انتخاب شد و بازیگری را با این فیلم آغاز کرد، بعد از این فیلم هم با بازی در سه تله فیلم و سریال جابربن حیان، پله پله در سینمای ایران بالا آمده، وی همچنین کلاسهای فیلمنامهنویسی و داستان نویسی ناصر تقوایی را گذرانده، او گاهی شعر میگوید و به نقاشی و موسیقی می پردازد.
ایشان قبل از این در سریال های سریال کیمیا (در نقش مرضیه ) و سریال آمین ( در نقش نیروانا ) را بازی کند در آثاری همچون ارمغان تاریکی, پروانه, هوش سیاه, بال های خیس و … و همچنین فیلم های سینمایی روز روشن, توهم, گیس بریده, توهم, عروس برفی و … به ایفای نقش پرداخته بود.
اولین کتاب بازیگر مشهور ایرانی
این بازیگر و مستندساز در نمایشگاه کتاب با اولین کتابش حضور دارد. «نقطهی اتّصال» اولین مجموعه داستان بیضایی شامل هفت داستان کوتاه است که راوی اول شخص دارد.
داستان هایی که در همین زمان و مکانی که زندگی می کنیم می گذرد با دغدغه هایی که زنان جامعه با آنها دست و پنجه نرم می کنند. هر داستان، ماجرای خودش را دارد اما ایدهها و طرحهای مشترکی بین داستانها وجود دارد.
«نقطهی اتّصال» در عین پیچیدگیهای روایی، زبان سرراستی دارد و برای همهی علاقهمندان به ادبیات داستانی انتخاب خوبی است. این مجموعه داستان اواخر سال گذشته منتشر شد و نشر پایتخت ناشر کتاب است. نشر پایتخت یکی از زیرمجموعههای نشر شانی است که به صورت اختصاصی داستان ایرانی منتشر می کند.
سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از نوزدهم اردیبهشت ماه آغاز میشود و از این کتاب در غرفهی نشر شانی رونمایی میشود. علاقهمندان میتوانند کتاب را از کتابفروشیهای سراسر کشور هم تهیه کنند. پخش کتاب با ک تابستان و صدای معاصر است.
سودابه بیضایی کارگردان مستند آواز باد
خانم نویسنده و بازیگر ایرانی با مستند «آواز باد» در جشنواره فیلم زنان بینالمللی بیروت (BWFF) حضور دارد.
آواز باد دومین تجربهی کارگردانی مستند سودابه بیضایی است که در شهر گهواره از شهرهای استان کرمانشاه فیلمبرداری شده، و داستان پگاه، دختر جوانی است که در مسیر جستوجوی خویش، با استاد طاهر یارویسی نوازنده مطرح تنبور آشنا میشود و قدم در راهی جدید میگذارد.
بیضایی پیش از این مستندی ساخته بود به نام «مثل اسمم پگاه» درمورد معضلات جوانان دهه هفتادی در جامعه با موضوع مواد مخدر که در دوازدهمین دوره جشن مستند خانه سینما، جایزه بهترین فیلم مستند بلند را دریافت کرد.
جشنواره فیلم زنان بینالمللی بیروت (BWFF) یک رویداد سالانه است که توسط جامعه فیلم بیروت تحت عنوان «زنان برای رهبری» در بیروت برگزار میشود و نقش زنان به عنوان رهبران در جوامعشان را برجسته میکند؛ و سازندگان فیلم و علاقمندان به سینما را از سراسر جهان به هم جمع میکند.
BWFF مسائلی مانند برابری جنسیتی، هویت جنسی، خشونت خانگی و سایر مسائل را از طریق قدرت لنز و سینما که پنجرهای به جامعه و به ویژه زنان در این موارد است، مورد بررسی قرار می دهد.
BWFF که شامل فیلمهایی درباره زنان و/یا توسط زنان ساخته شده است، هدفش برجسته کردن قدرت زنان در شرایط مختلف زندگی است، سازماندهندگان جشنواره به ایجاد تصویر مثبتی از زنانی که با عزت برای ایجاد تغییر در محیط خود تلاش میکنند، اعتقاد دارند.
بازیگر نقش آنیه در سریال طوبی
سریال تاریخی «طوبی» که از ۱۳ مرداد به کارگردانی سعید سلطانی روانه آنتن رفته است چند ویژگی کنجکاوی برانگیز دارد. سلطانی که سریال پرمخاطب «ستایش» را در کارنامه دارد، این بار هم در یک مجموعه طولانی سراغ فراز و نشیب های زندگی یک زن رفته است. اقتباسی بودن «طوبی» و گره خوردنش به پیادهروی اربعین دیگر ویژگی های مهم سریال است.
سودابه بیضایی در طوبی نقش آنیه را بازی می کند که یک زن متمول با قدرت عراقی است.
داستان این کتاب که برگزیده «جایزه جهانی اربعین» هم شده، درباره زندگی زنی است که بخش عمدهای از تاریخ معاصر ایران و عراق را به چشم دیده است. زمانیکه داعش به عراق حمله کرده، تا نزدیکی کربلا هم آمده است و مردم شمال عراق آواره شده اند.
در سریال تلویزیونی طوبی بازیگران زیادی نظیر داریوش ارجمند، هومن برق نورد ، مهدی سلوکی، امین زندگانی، فرهاد آئیش ، شبنم قربانی، فریبا متخصص ، رامین راستاد، سودابه بیضایی، پرویز فلاحی پور، رحیم نوروزی ،اعظم کبودیان، شهین تسلیمی، شیما جعفرزاده، زهرا سزاوار، حسین باشه آهنگر، فرید قبادی، یلدا قشقایی، محمد شهریاری، مریم موسویان، مهدی رحیمی، محمدرضا هلال زاده، علی میری، محمد امیری، محمد رشنو، آرزو مجیدی، شاپورکلهر، بهراد خرازی، نیلوفر شیخ، محمدرضا سامیان، امیر حسین نعمتی و… به ایفای نقش می پردازند.
گفتگو با سودابه بیضایی بازیگر فیلم میرو
فیلم سینمایی «میرو» به تهیه کنندگی سعید الهی و کارگردانی حسین ریگی در بخش سودای سیمرغ چهل و دومین جشنواره فیلم فجر حضور دارد و در چهارمین روز جشنواره در برج میلاد برای اهالی رسانه به نمایش درآمد.
سودابه بیضایی بازیگر این فیلم سینمایی درباره حضورش در «میرو» و چالشهایی که داشته است به خبرنگار مهر گفت: من در فیلم نقش مادر میرو با نام مهگل را بازی کرده ام. او یک زن بلوچ با لهجه، زبان بدن و ویژگیهای رفتاری و به طور کلی یک زیست متفاوت است.
وی افزود: معیارم در انتخاب نقشها این است که بتوانم با قلب و درون شخصیت ارتباط برقرار کنم و به نقش روح دهم؛ گرچه با شخصیت مهگل تفاوت زیادی داشتم، اما احساس میکردم قلبم خیلی به او نزدیک است، ارتباط قلبی و درونی، احساسی است که شاید نشود با کلمات آن را بیان کرد ولی این ارتباط اثر مستقیم روی این مساله دارد که چقدر بتوانی یک نقش را هم خودت باور کنی و هم آن را برای مخاطب باورپذیر کنی.
بیضایی با بیان اینکه تجربه حضور در «میرو» در تمام ابعاد برای او بسیار جدید بود و تازگی داشت، اظهار کرد: از همان مواجهه اولم با فیلمنامه متوجه شدم که داستان «میرو»، سفر قهرمانی و کمال و عقلانیت یک پسر نوجوان است و نقش اثرگذار مهگل و همراهیاش در گذر فرزندش از این مسیر پر فراز و نشیب بسیار جذاب بود.
مصاحبه با بازیگر فیلم سینمایی میرو
به گزارش خبرنگار مهر،این هنرمند با تاکید بر اینکه در زمان فیلمبرداری فیلم «میرو»، همه چیز در نهایت باورپذیری بود، گفت: از قبل میدانستم که حسین ریگی و سعید الهی از سینمای مستند آمدهاند و از آنجا که بازی در سینمای حقیقی و واقع بینانه برای خودم همیشه جذاب بوده است برای باورپذیر بودن روایت و اقلیمی که قصه در آن محیط میگذرد پیشنهاد بازی را قبول کردم.
وی در عین حال بیان کرد: عامل مهمی مثل حضور بازیگران بومی با لهجه ها، چهرهها و زیست منحصر به فرد خود در این منطقه نیز به باورپذیری این فیلم کمک زیادی کرده است.
او به هدف عمده فیلم اشاره و اظهار کرد: ایفای نقش مادری که در عین رنجش و عصبانیت از شیطنتها و خلافکاریهای فرزند خود، او را عاشقانه دوست دارد و به سرنوشت او مدام فکر می کند نیازمند برخورداری از ۲ حس متفاوت توسط بازیگر است که امیدوارم مخاطبان فیلم در جشنواره فجر از بازی بنده در این بخش رضایت کافی داشته باشند.
این بازیگر سریالهای تلویزیونی که آخرین بار با «کلبه ای در مه» در یک سریال به ایفای نقش پرداخت از حضور مجدد خود در تلویزیون بعد از ۲ سال خبر داد و بیان کرد: در سریالی با نقش یک زن شیرازی حضور دارم که البته سریال در شیراز اتفاق نمی افتد اما چون من اصالتاً شیرازی هستم در این مجموعه هم چنین نقشی دارم. درباره کارگردان و جزئیات چون هنوز خبری نشده است نمیتوانم توضیح بیشتری بدهم.
مهر , ایسنا , خبرانلاین , روزنامه قدس , اینستاگرام