فرید قبادی بازیگر نقش فتاح در سریال طوبی ؛ از تئاتر و سینما تا شهرت
بازیگر مطرح عرصه تئاتر کشورمان که در فیلم های شعله ور و سینما مترو پل بعد از سریال های هفت سر اژدها و ملکاوان در سریال طوبی در نقش فتاح بازی کرده است. در ادامه عکس ها و بیوگرافی فرید قبادی را در پرشین وی مشاهده کنید.
بیوگرافی فرید قبادی
فرید قبادی بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون ایرانی در سال ۱۳۵۳ در تهران متولد شد. او دارای مدرک تحصیلی کاردانی رشته ی روانشناسی از دانشگاه خوارزمی است و علاقه ای به رشته اش نداشته و به گفته خودش به جبر در این رشته تحصیل کرده است. از زندگی شخصی وی اطلاعاتی در دست نیست و در صحفه شخصی وی نیز چیزی منتشر نشده است.
شروع فعالیت هنری
او یک تئاتری ریشه دار و استاد ایفای نقش های چندلایه و چندوجهی است و بیشتر در این حوزه فعالیت دارد و نخستین بار در سینما در سال ۱۳۹۳ در سن ۴۰ سالگی با فیلم جاده شهریار به کارگردانی وحید قاضی میرسعید دیده شد. فرید قبادی در سال ۱۳۹۶ با بازی در سریال دلدادگان در نقش دکتر تبعیدی در کنار آرش مجیدی درخشید و همچنین در سریال بچه مهندس ۳ ایفای نقش کرده است.
در آثار بسیاری از جمله مجموعه های تلویزیونی چمدان، می خواهم داستان بنویسم، به به چه هوایی، مثل همیشه، حلقه سبز و شهر قشنگ ایفای نقش داشته است.
فرید قبادی از جمله بازیگران آرام، متین و بدون حاشیه تئاتر، سینما و تلویزیون و استاد ایفای نقش های چندلایه و چند وجهی است. او سهسال قبل در نقش یک قاضی آرام در فیلم «قصیده گاو سفید» بازی درخشانی از خودش ارائه کرد. قبادی با درک درست از مختصات نقش هایی ماندگار در معرض دید مخاطب قرار می دهد.
بازیگر نقش فتاح در سریال طوبی
سعید سلطانی که سریال پرمخاطب «ستایش» را در کارنامه دارد، این بار هم در یک مجموعه طولانی سراغ فراز و نشیب های زندگی یک زن رفته است. اقتباسی بودن «طوبی» و گره خوردنش به پیاده روی اربعین دیگر ویژگی های مهم سریال است.
وی یکی از کارگردانان پرکار تلویزیون در دهه ۷۰، ۸۰ و ۹۰ است که بیشتر با سریال های «پس از باران» و اثر چند فصلی «ستایش» در بین مخاطبان شناخته می شود.
داستان «طوبی» در آستانه پیاده روی اربعین پخش می شود و محتوایش نیز با این موضوع ارتباط دارد. این سریال از داستان کتاب اربعین طوبی اثر محسن امامیان اقتباس شده است.
داستان این کتاب که برگزیده «جایزه جهانی اربعین» هم شده، درباره زندگی زنی است که بخش عمده ای از تاریخ معاصر ایران و عراق را به چشم دیده است. زمانی که داعش به عراق حمله کرده، تا نزدیکی کربلا هم آمده است و مردم شمال عراق آواره شده اند.
شبنم قربانی در این سریال نقش «طوبی» را ایفا می کند. او در سال ۱۴۰۲ با بازی در مجموعهٔ عشق کوفی در نقش نائله به شهرت رسید. قربانی در همین سال برای بازی در مجنون برندهٔ سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن جشنواره فیلم فجر شد.
رحیم نوروزی، فریبا متخصص، پرویز فلاحی پور، هومن برق نورد، امین زندگانی، فرهاد آییش، شبنم قربانی، رامین راستاد، مهدی سلوکی، سودابه بیضایی و … از جمله بازیگران این سریال هستند.
بیوگرافی فرید قبادی و گفتگویی متقاوت با وی درباره فعالیت هایش
با توجه به گزیده کار بودن شما آیا به خاطر نام و اعتبار محمد باشه آهنگر در فیلم سینما متروپل بازی کردید یا نقش تان هم جذابیت هایی داشت؟
بازیگر کم کار و سختگیری هستم و هر نقشی را بازی نمیکنم و انتخابم معمولا دشوار انجام می شود. شاید علت اصلی کمکار بودنم همین سختگیری هایم در انتخاب نقش هاست. من ترسی از ایفای نقش های سخت و پیچیده ندارم و به این نقش ها حمله و کشف شان می کنم.
البته در بازیگری نقش سهل و آسان وجود ندارد. یک بازیگر برای ایفای نقش های کوچک هم باید بسیار زحمت بکشد. نکته مهم دیگر باید نقش و ابعادش تاثیرگذاری و جذابیتش باشد و نظر بیننده را به خودش جلب کند.
اما درباره حضورم در فیلم سینما متروپل باید عنوان کنم دو عامل مهم باعث شد بازی در این فیلم را قبول کنم. مسأله اول حضور سیدحامد حسینی در مقام تهیه کننده بود که رفاقت چند ساله ای با او دارم و لطفش همیشه شامل حالم است و تهیهکننده موفق، حرفهای و خوشنامی است.
نام و اعتبار باشه آهنگر و احترامی که برای او به عنوان کارگردان سرو زیر آب دارم عامل دیگری برای حضورم در این فیلم بود. موقعی که نام باشه آهنگر به عنوان کارگردان در اول فیلمنامه پیشنهادی الصاق می شود بازیگر قدرت نه گفتن را پیدا نمی کند.
مصاحبه خواندنی با بازیگر مشهور تئاتر
نقش چه ویژگیهایی داشت که برای شما حائز اهمیت بود؟
در ادامه بیوگرافی فرید قبادی : صحبت هایی که در شروع تمرینات و دورخوانی داشتیم به جمع بندی های خوبی درباره فضا، جنس و کنش شخصیت ها رسیدیم. من در این فیلم نقش شخصیتی را بازی می کنم
که مابهازای واقعی دارد و کارگردان اتفاقات و زندگی این آدم را در دوران جنگ و حصر آبادان برایم تعریف کرد که این شخصیت در آن دوران چقدر کارهای ایثارگرانه و عجیب و غریب انجام داده و در تاریخ نگاری سرزمینش تاثیر داشته است. من هم با شنیدن این توضیحات با این شخصیت ارتباط درستی برقرار کردم.
نحوه برخورد کارگردان در مواجهه با پیشنهادات بیشمار شما درباره نقش که ریشه در پیشینه تئاتری شما دارد چگونه بود؟
تا حد زیادی آزادی عمل داشتم. نویسنده و کارگردان بهشدت از شخصیت درون فیلمنامه مراقبت می کرد و در برخی لحظات فضا این امکان را فراهم می کرد که در درون فیلمنامه فضاهای شیرینی خلق بشود و در ضمن در این باره هم به شدت مراقب بود که اندازه و مقدار این فضا در فیلم زیاد نشود و لطمه ای به روابط بین شخصیت ها وارد نکند.
در مجموع، فضا برای من بازیگر درباره ارائه نظر و تحلیل نقشم باز بود. نکته مهم و کلیدی در این بحث شکلگیری فیلمنامه است که بر اساس خاطرات کارگردان نوشته شده است.
شباویز , افکارنیوز , جام جم , خبرآنلاین , اینستاگرام