کاهش زمان پاسخ سرور با ۶ راهکار
کاهش زمان پاسخ سرور یکی از دغدغه های اصلی وب مستران امروزی میباشد. زمان پاسخگویی سرور زمانی است که مرورگر وب بازدیدکننده شما از سرور میزبان وب شما پاسخ دریافت میکند. ایا میدانید افزایش سرعت وب سایت شما و کاهش زمان پاسخ سرور چقدر مهم است؟در این مقاله شما را با ۶ راهکار کاهش زمان پاسخدهی سرور آشنا خواهیم شد.
هر یک ثانیه تاخیر در زمان بارگذاری صفحه باعث میشود که:
- ۱۱٪ بازدید صفحه کمتر داشته باشید.
- کاهش ۱۶ درصدی رضایت مشتریان را بهمرا دارد.
- ۷ درصد ضرر در تبدیل و سرمایه گذاری شما دارد.
اگر سایت شما چند ثانیه بیشتر بارگذاری شود، تأثیر منفی بر توانایی شما در جذب بازدیدکنندگان و فروش دارد. این بدان معناست که داشتن یک سایت سریع نه تنها برای سئو سایت و رتبهبندی خوب در گوگل ، بلکه برای بالا نگه داشتن سود نهایی شما ضروری است.
زمان پاسخ سرور چیست؟
گوگل TTFB را به عنوان زمان صرف شده در انتظار سرور برای ارائه پاسخ اولیه تعریف میکند و علاوه بر زمان واقعی صرف شده برای دریافت منبع از سرور، تاخیر شبکه را نیز شامل میشود.
جدول زیر نمونه ای از یک نتیجه آزمایش عالی TTFB را برای یکی از وب سایت های مشتری نشان میدهد. پنج مورد اول نشان داده شده امور مربوط به شبکه هستند. مورد بعدی، “انتظار”، زمان واقعی صرف شده توسط سرور برای پردازش درخواست است. آخرین مورد زمان ارسال اولین بایت داده در پاسخ به درخواست را نشان میدهد.
سایت های تست عملکرد وب سایت توصیه میکنند زمان پاسخگویی اولیه سرور را کاهش دهید تا تجربه بهتری را برای بازدیدکنندگان وب سایت خود ارائه دهید.
چرا زمان پاسخگویی سرور اهمیت دارد؟
یک سرور در پاسخ به درخواست هایی که دریافت میکند باید وظایف زیادی را انجام دهد. پس از دریافت درخواست، فایل های لازم را بارگذاری میکند، دستورالعمل های موجود در آن را میخواند و آن را اجرا میکند. اسکریپت های کدگذاری شده ضعیف به طور قابل توجهی بر عملکرد سرور تأثیر میگذارد. همچنین سایر عوامل افزایش زمان لود سایت عبارتند از پرس و جوهای پایگاه داده ناکارآمد و سخت افزار فیزیکی و منابع شبکه. این عوامل باعث کندی وب سایت شما و در نتیجه کاهش رتبه سئو شما خواهد شد. همچنین این امر بر تحربه کاربری نیز تاثیر به سزایی دارد چرا که کاربران ترجیح میدهند بجای صبر کردن برای لود شدن سایت شما به سایت سایر رقبای شما مراجعه نمایند.
روشهای کاهش زمان پاسخ سرور
اکنون شش روش مهم برای کاهش TTFB سایت را بررسی میکنیم.
۱. از یک میزبان وب سریع استفاده کنید
انتخاب یک میزبان وب با سخت افزار و معماری شبکه خوب برای ارائه محتوای پویا به سریع ترین روش ممکن ضروری است. سختافزار ضعیف، مانند سختافزارهایی با هارد دیسکهای کند، پردازندههای پرکار، یا نداشتن حافظه کافی برای مدیریت فرآیندها، به طور قابلتوجهی بر سرویسدهی صفحات وب شما تأثیر میگذارد. ترافیک سنگین شبکه در تخصیص پهنای باند کم، مانند مواردی که در سرویسهای میزبانی مشترک یا شبکههای پیکربندی نادرست که منجر به مسیریابی بد میشود، نیز بر سرعت پاسخگویی سرور شما به درخواستها تأثیر خواهد داشت.
۲.از حافظه پنهان استفاده کنید
حافظه پنهان (cashing) احتمالاً مهمترین عامل برای TTFB است زیرا میتواند مدت زمان را تا ۹۵٪ کاهش دهد. وردپرس صفحات پویا را ارائه میدهد و در نتیجه ساخت HTML برای ارسال سریع به مرورگر زمان بر است. افزونه های کش HTML صفحه ساخته شده را میگیرند، نسخه کش یا ذخیره شده صفحه را روی دیسک یا حافظه ذخیره میکنند و در درخواست های بعدی که منجر به بارگذاری سریعتر صفحه وب میشود، آنها را ارائه میدهند.
یکی دیگر از مواردی که میتوانید در انتخاب یک میزبان وب سریع در نظر بگیرید، کش کردن در سطح سرور است. برخی از هاستها LiteSpeed، Nginx، Apache/Nginx یا Varnish را ارائه میدهند که امکان ذخیره سازی صفحه را فراهم میکند. سایت هایی که بر روی PHP اجرا میشوند نیز در صورتی که سرور دارای کدهای کش مانند OpCache، Zend یا XCache باشد، سود خواهند برد. TTFB پایینتر را میتوان با ارائه صفحاتی که قبلاً در حافظه پنهان هستند بهجای تولید پویا صفحات در هر درخواست به دست آورد.
۳.از CDN استفاده کنید
یک شبکه تحویل محتوا (CDN) زمان پاسخگویی سرور شما را با ارائه محتوای ثابت مانند تصاویر و اسکریپتها از طریق شبکه ای از سرورهای واقع در سراسر جهان بهبود میبخشد. این سیستم با داشتن سروری که از نظر جغرافیایی نزدیکترین به کاربر شماست، این فایلها را تحویل میدهد و در نتیجه تاخیر شبکه بین وبسایت و کاربران شما را کاهش میدهد.
اگرچه همه CDNها به یک اندازه خوب نیستند. یکی را با یک نقطه حضور (PoP) در نزدیکی کاربران خود که روی یک شبکه خوب اجرا شود را انتخاب کنید. برخی از این CDNها نیز فایروال هایی را برای مسدود کردن دسترسی از منابع مخرب ارائه میدهند.
CDN های محبوب Cloudflare CDN، RocketCDN، StackPath و Bunny CDN هستند.
۴.پایگاه داده خود را بهینه کنید
پایگاه داده وب سایت شما به احتمال زیاد بر روی MySQL یا سورس منبع باز آن MariaDB اجرا میشود. وب سرور شما باید آخرین نسخه MySQL/MariaDB را اجرا کند، زیرا این به روز رسانیها معمولاً شامل بهینه سازی عملکرد و امنیت میشوند. نسخه به روز شده به معنای ویژگی های جدید و بهبودهای کلی در موارد موجود است. اگرچه ممکن است به برخی از این ویژگیهای اضافی نیاز نداشته باشید، نسخههای اخیر MySQL/MariaDB بهتر بهینهسازی شدهاند، سریعتر اجرا میشوند و ایمنتر هستند.
با گذشت زمان، یک پایگاه داده میتواند دارای محتوای قدیمی، بازبینی پست ها، محتوای حذف شده یا پنهان شده، نظرات اسپم و فایل های موقت مورد استفاده افزونهها باشد. این بار روی سرعت پردازش تأثیر میگذارد و برای بهبود زمان پاسخدهی سرور باید مرتباً حذف شود، و ترجیح داده میشود که بهطور خودکار این موارد بهطور مرتب حذف شوند.
۵.از یک سرویس DNS Premium استفاده کنید
جستجوهای DNS در زمان پاسخگویی اولیه سرور نقش دارند. هنگامیکه کاربر از وب سایت شما بازدید میکند، جستجوی DNS برای تعیین آدرس واقعی وب سایت شما انجام میشود. ارائه دهندگان سریع و کندی وجود دارد، و برای کاهش زمان جستجوی DNS باید یک ارائه دهنده سریع انتخاب کنید.
یک گزینه رایگان خوب CloudFlare است که عملکرد چشمگیری دارد و روی سخت افزار ممتاز اجرا میشود. سرویس DNS پریمیوم Amazon Route 53 سرعت بسیار خوبی دارد. به طور معمول، ارائه دهندگان خدمات DNS ممتاز عملکرد بهتری در مقایسه با موارد رایگان دارند.
۶.سیستم خود را به روز نگه دارید
برخی سایتها نظیر وردپرس روی PHP اجرا میشود و برای بهترین عملکرد به آخرین نسخه PHP نیاز دارد. بیش از ۶۲ درصد از تمام وب سایت های وردپرس هنوز بر روی نسخه قدیمیPHP اجرا میشوند که خطر امنیتی ایجاد میکند و بر عملکرد تأثیر میگذارد. بر اساس تست های عملکرد انجام شده توسط Cloudways، میانگین زمان پاسخ برای PHP 7.4 بیش از دو برابر سریعتر از PHP 5.6 است. بنابراین، نسخه PHP سرور خود را بررسی کنید، و اگر آخرین نسخه را اجرا نمیکند، توصیه میکنیم آن را ارتقا دهید. وردپرس توصیه میکند حداقل نسخه PHP 7.4 را اجرا کنید.
کلام آخر
درک دلایل کندی زمان پاسخ سرور و نحوه بهبود TTFB برای افزایش عملکرد وب سایت شما ضروری است. بهینهسازیهای ذکر شده در این مقاله TTFB شما را کاهش میدهد و بر بقیه عناصر تأثیر مثبت میگذارد. این عناصر شامل Core Web Vitals هستند، مانند س
رعت بارگیری یک صفحه، سرعت تعامل کاربر با وب سایت شما، و پایداری وب سایت شما هنگام بارگیری در مرورگر. جهت نیاز به هرگونه مشاوره و راهنمایی در این زمینه میتوانید با کارشناسان مجرب وبرمز تماس حاصل نمایید.