فرشهای قبیلهای زیبا در دکوراسیون خانه های مدرن

جالب است بدانید که یک فضای داخلی دیزاین شده با فرش مدرن ایرانی، باعث به وجود آمدن یک فضای داخلی مدرن، کم نظیر و زیبا میشود ایده افزودن بافت سنتی به طرحهای مدرن، مدتی است که وجود دارد و به نظر هم نمیرسد که این روند به این زودیها از بین برود. فرش سنتی قبیله ای را در پرشین وی ببینید.
فرش سنتی قبیله ای
دکوراسیون خانهها با فرشهای قبیلهای فرشهای قبیلهای عموماً بر اساس نقوش سنتی توسط عشایر و کوچنشینان و از پشم بافته میشوند.اینگونه فرشها در مقایسه با فرشهای معاصر که طرحهای گلدار درشت دارند و در بیشتر شهرهای بزرگ بافته میشوند، دارای گرههایی کوچکتر در قسمت پایین فرش بوده و الگوهای هندسی در طراحی آنها بیشتر به چشم میخورد.
فرشهای قبیلهای سنتیتر، از پشم خالص شتر بافته شدهاند.
منشأ فرشهای سنتی و اصیل در دنیا، باز میگردد به کشور پهناور ایران.در دوره هخامنشیان قبایل کوچنشین و ترکمن، فرشهایی دستبافت با پشم شتر و گوسفند به صورت الگوهای هندسی نوک تیزمثلث و مربع بافتهاند.تراکم گرههای بکار رفته در فرشهای ایرانی بیشتر از سایر نمونههاست.در اینکه داشتن یک فرش اصیل ایرانی، رویای هر دکوراتوری از سراسر دنیاست، هیچ شکی نیست.
گذشته از صنعتفرش که امروزه به عنوان یکی از اهرمهای قوی بازرگانی کشور ایران تبدیل شده، این هنر ایرانی کارکردفرهنگی نیز به خود گرفته است؛ به طوری که طرحها و نقشهای هریک نه تنها نشاندهنده دوره ویژه تاریخی است،بلکه نمادهایی از فرهنگ بافندگان آن را که از منطقهای خاص از ایران هستند، آشکار میکند.در اینجا چند نمونه از این فرشهای قبیلهای را برای شما آماده کردهایم.
تاریخچه فرش مصری
نمونه اول، نمایی از یک فرش بیجار ایرانی است.فرشهای قبلیهای و بیجار ایرانی، بیشتر به فرشهای آهنین شهرت دارند و این به دلیل بافت مقاوم و دوامپذیر آنهاست.طراحی این فرش، از نوع گاروس بوده و از الیاف طبیعی کردی بافته شده است.به نظر میرسد با گنجاندن اینچنین فرشی سنتی در دکوراسیونهای مدرن و معاصر، یک شاهکار هنری خلق خواهدشد.به طور کلی در خانههایی که با اثاثیه آنتیک تزئین شدهاند،استفاده از فرش سنتی قبیلهای، نمایی جادویی در سراسر خانه ایجاد میکند.طبق تحقیقات اخیر، حدود یکسوم طراحان آمریکایی و انگلیسی، به وجود فرشهای قبیلهای در دکوراسیون خانهها تاکید کردهاند.
نمونه دوم را فرش سِراپی مینامند.این فرش، یک فرش آمریکایی بوده و بسیار ظریفتر از قالیچههای هِرِز است.همانطور که میبینید، اکثر فرشهای قبیلهای؛ الگوهایی هندسی دارند اما خوب که نگاه کنید میبینید موتیفهای کوچک گلدار در میانطرحهای آنها به چشم میخورد.طراحان داخلی مدرن، استفاده از این نمونه فرشهای قبیلهای را برای آشپزخانه و اتاق غذاخوری بسیار ضروری و شیک میپندارند.معروفترین خانهای که در آن به وفور از این فرش قبیلهای و سنتی آمریکایی استفاده شده، پنت هاوسی معروف به«مروارید» در هلند است.
انواع طرح فرش دستباف
نمونه سوم، فرش قبیلهای لوری است.این فرش بیشتر به دلیل طراحی کُلی خود اینچنین معروف شده است زیرا که الگوی بکار رفته که به شکلگلدانهای کوچک است، در تمام قسمتهای فرش یکنواخت بوده و رنگ گلدانها یکی در میان تغییر میکند.به هنگام تزئین اتاقها به خصوص اتاقنشیمن، هرگز فرشهای سنتی و دستبافت ایرانی با طراحی قبیلهای را از یاد نبرید.
البته لزومی ندارد فرشهای انتخابی در هر اتاق از نظر رنگ و الگوهای هندسی مشابه هم باشند.
در پایان باید خاطر نشان کرد که امروزه فرشهایی از این دورهها در موزههای بزرگ جهان از جمله موزه هنرهایزیبای بوستون، موزه ویکتوریا و آلبرت لندن، موزه لسآنجلس، موزه هنرهای کاربردی وین، موزه لوور فرانسه، موزه استکهلم و بسیاری از موزههای بزرگ جهان نگهداری میشوند.
چیدانه – دیوار