دوشنبه, ۱۹ شهریور , ۱۴۰۳
درخواست تبلیغات

شکایت از کارفرما و چگونگی ثبت دادخواست آن

اشتراک:
شکایت از کارفرما خانواده
شکایت از کارفرما بهتر است تحت نظر وکیل قانون کار انجام بگیرد تا بتواند شخص کارگر را برای دریافت حق و حقوقش راهنمایی کند. سامانه وکیل کار 24 با بهترین وکلای اداره کار همکاری دارد و می‌تواند مرجع مناسبی برای یافتن وکیل شکایت از کارفرما باشد. 

هر کسی برای آنکه بتواند از پس مخارج زندگی خود بربیاید و زندگی خوبی داشته باشد باید کار کرده و کسب درآمد کند.

سال‌های زیادی است که شغل‌ها از حالت فردی بودن خارج شده و تعداد شرکت‌ها و کارگاه‌ها افزایش یافته است. هرچقدر که کسب و کارها توسعه پیدا کرد، نیاز به افراد جویای کار و همچنین کارهای گروهی نیز بالا رفت.

کسب و کارها بنا به نیاز خود اقدام به استخدام افراد جویای کار می‌کنند تا به این طریق از علم و تخصص و یا نیروی بدنی آن‌ها در کار بهره ببرند.

در این میان کسی باید وجود داشته باشد که این افراد را استخدام کرده و وظایفی را به آنها محول کند و بر آنها نظارت داشته باشد. این شخص کارفرما است.

کارفرما خود در قبال کارگران و نیروهای کارش وظایفی دارد که اگر آن‌ها را انجام ندهد، کارگر می‌تواند اقدام به شکایت از کارفرما کند.

شکایت از کارفرما بهتر است تحت نظر وکیل قانون کار انجام بگیرد تا بتواند شخص کارگر را برای دریافت حق و حقوقش راهنمایی کند.

سامانه وکیل کار ۲۴ با بهترین وکلای اداره کار همکاری دارد و می‌تواند مرجع مناسبی برای یافتن وکیل شکایت از کارفرما باشد.

 

شکایت از کارفرما

کارگر کیست؟

کارگر به شخص حقیقی گفته می‌شود که موضوع حق و تکلیف قرار می‌گیرد. کارگر در ازای تکلیفی که برای صاحب کار انجام می‌دهد مزد و سایر مزایا دریافت می‌کند.

میان کارگر و صاحب کار رابطه کارگر و کارفرمایی ایجاد می‌شود. قانون کار ایران تنها اشخاص حقیقی را کارگر می‌شناسد و شخص حقوقی یا همان شرکت‌ها را کارگر نمی‌داند.

حتی اگر اشخاص حقوقی وظایفی را برای صاحب کار انجام دهند، بازهم کارگر به حساب نمی‌آیند.

کارفرما کیست؟

طبق تعریفی که در ماده ۳ قانون کار آمده، کارفرما به شخص حقیقی یا حقوقی گفته می‌شود که وظایفی را برعهده کارگر قرار می‌دهد و در ازای انجام آن وظایف به او دستمزد پرداخت می‌کند.

زمانی که کارفرما یک شخص حقوقی یعنی یک شرکت یا کارگاه باشد، مسئولان و افرادی که وظیفه اداره آن شرکت یا کارگاه را دارند، نماینده کارفرما محسوب می‌شوند و کارفرما در برابر کارگر مسئول تعهداتی است که نماینده در برابر کارگر به عهده گرفته است.

یعنی اگر نماینده تعهدی خارج از اختیاراتش برعهده گرفت و کارفرما آن را نپذیرفت، کارفرما در برابر کارگر مسئول انجام تعهد است و نماینده نیز در برابر کارفرما ضامن خواهد بود.

مراحل شکایت از کارفرما

گفتیم که علاوه بر آن که کارگر باید وظایفی را انجام دهد، کارفرما نیز در برابر کارگر وظایفی دارد که اگر به آن عمل نکند کارگر می‌تواند از او شکایت کند.

اما شکایت از کارفرما مراحلی دارد که ممکن است یک کارگر به خوبی به ترتیب این مراحل آشنا نباشد. اینجا مشورت با وکلای حرفه‌ای سایت وکیل کار ۲۴ می‌تواند بسیار مفید باشد.

برای شکایت کردن از کارفرما لازم است تا کارگر از اداره کار و امور اجتماعی فرم‌های مخصوص را گرفته و در ستون‌های آن موارد شکایت و حقوقی که فکر می‌کند از او ضایع شده است را علامت بزند.

این فرم‌های شکایت در ابتدا به مرجع رسیدگی بدوی یعنی هیئت تشخیص فرستاده می‌شود تا با توجه به اسناد و مدارک ارائه شده و یا نظر بازرسانی که به محل اعزام شده‌اند رای صادر کند.

البته اگر کارگر بیمه داشته باشد بهتر است که در ابتدا به شعبه کارگزاری بیمه تامین اجتماعی مراجعه و از طریق آن مرجع سوابق بیمه خود را جمع آوری کرده و آن را به اداره کار تحویل دهد.

این نکته را لازم است ذکر کنیم که این روزها برای آن که کار ثبت دادخواست با سهولت بیشتری انجام بگیرد و حجم مراجعه کنندگان حضوری کمتر شود، دادخواست را می‌توان به صورت الکتریکی ثبت کرد. در شیوه الکتریکی کارگر باید آدرس کارفرما و اسناد خود را اسکن کند.

اداره کار باتوجه به دادخواست، نامه سازش صادر می‌کند و جلسه سازش برگزار می‌کند تا دو طرف دلایل و مدارک خود را ارائه دهند. اگر به نتیجه رسیدند شکایت بسته می‌شود در غیر این صورت به جلسه تشخیص ارجاع داده می‌شود.

در جلسه تشخیص به موضوع رسیدگی می‌شود و اگر هر یک از طرفین به رای صادر شده از سوی تشخیص اعتراض داشت موضوع به هیئت حل اختلاف ارجاع داده خواهد شد. هیئت حل اختلاف هر رایی در رابطه با این پرونده صادر کند، قطعی و نهایی خواهد بود

شکایت از کارفرما

 

اهمین داشتن وکیل برای شکایت از کارفرما

بعضی از کارگران هستند که از بدیهی‌ترین حقوق خود ناآگاه هستند و اگر حق آن‌ها از سوی کارفرما ضایع شد، اقدامی انجام نمی‌دهند.

به همین دلیل توصیه ما این است که هرگاه کارگر حس کرد که حق و حقوق او در حال تضییع است بهتر است پیش از آن که اقدامی انجام دهد با یک وکیل باتجربه کار مشورت کرده و راهنمایی دریافت کند.

سایت وکیل کار ۲۴ بستری را فراهم کرده تا افراد بتوانند با وکلای متخصص در زمینه حقوق کار ارتباط برقرار کرده و با آن‌ها هم به صورت حضوری و هم به صورت آنلاین مشاوره حقوقی کنند و متوجه شوند که چه حق و حقوقی به آن‌ها تعلق می‌گیرد.

گردآوری:
اخبار مرتبط:
فیلم پرشین وی
فیلم پرشین وی
خانواده
بیشتر >