بیگلربیگی کرمان، تبدیل به باغ شد!
اوایل اردیبهشت تا اواخر خرداد بهترین آبوهوا را در سیرجان و کرمان و باغ فتح آباد شاهدیم. زمان مناسب برای بازدید از بیگلربیگی کرمان عمارتی زیبا و جذاب که در دوره قاجار ساخته شده است. است. تصاویری از عمارت یگلربیگی کرمان را در پرشین وی ببینید.
بیگلربیگی کرمان
بیگلربیگی عمارت
بیگلربیگی (فتح آباد) مربوط به دوره قاجاره که در ۲۵ کیلومتری کرمان و در روستای اختیارآباد واقع شده. این عمارت از یادگارهای فضل علی خان بیگلربیگی، یکی از حکمرانان کرمان، ست که الگوی احداث باغ شاهزاده ماهان هم بوده.
عمارت بیگلربیگی (فتح آباد) مربوط به دوره قاجاره که در ۲۵ کیلومتری کرمان و در روستای اختیارآباد واقع شده سال گذشته این عمارت وضع اسفباری داشت، قنات باغ خشک و محوطه کاملا تخریب شده بود، دیوار حوض فروریخته و رهگذران هم با دیوار نوشته هایی باعث شده بودن این وضعیت بدتر بشه. اما خوشبختانه با پیگیری رزم حسینی استاندار کرمان، اردیبهشت ماه سال ۹۳ عملیات بازسازی و مرمت این باغ تاریخی آغاز شد.
عمارت بیگلربیگی کرمان در روستای اختیارآباد واقع شده عمارتهای مختلف در این مجموعه مطابق با اصالت اولیه بازسازی و احیاء شده و در اطراف این باغ نیز کلکسیونی از گیاهان دارویی کرمان کشت شده، برای عملیات آبرسانی بنا هم چاهی احداث شده و حالا باغ زیبای ایرانی که در معرض نابودی بود، دوباره جان گرفته…
عمارت بیگلربیگی کرمان در روستای اختیارآباد
عمارت بیگلربیگی کرمان در روستای اختیارآباد اگه به کرمان سفر کردین، بازدید از باغ زیبای بیگلربیگی رو هم تو برنامه هاتون بذارین که خالی از لطف نیست.
موزه حکام
اگر به تاریخ علاقه دارید، این اتاق شما را به سفری تاریخی در کرمان دعوت میکند. این قسمت از باغ به موزه حکام اختصاص دارد که زندگینامه و تصاویری از حاکمان قبلی کرمان را به تصویر میکشد.
اتاق نقاشی
اتاق نقاشی که در عمارت اصلی قرار دارد، در زمانهای قدیم محل اقامت حاکم کرمان بود و در سراسر اتاق نقاشیهای نفیسی به چشم میخورد که با آب طلا کشیده شدهاند.
عمارت چهار فصل بیگلربیگی کرمان
عمارت چهار فصل ۳۰ متر بعد از عمارت اصلی در سمت شرق قرار دارد؛ عمارتی یک طبقه با گنبد مرکزی و ایوانهای ستوندار که دارای آجرکاری و گچکاری بسیار زیبا است.
باغ فتح آباد
باغ فتح آباد در گذشته محل تجمع معتادان و اراذل و اوباش به حساب میآمد و به ویرانهای تبدیل شده بود؛ تا اینکه استاندار کرمان از باغ فتح آباد بازدید کرد و دستور ویژه برای بازسازی بنا داد تا برای نخستین بار یک گام اساسی برای مرمت باغ فتح آباد برداشته شود.
علیرضا رزم حسینی، استاندار وقت کرمان، در بازدید از باغ گفته بود:
این باغ ۱۸۰ سال قدمت دارد و برای نخستین بار که از آن بازدید کردم، لودری برای تخریب بخشی از این اثر تاریخی حضور داشت. از کسی که قصد تخریب بنا را داشت، دلیل این کارش را پرسیدیم، مشخص شد این فرد به این دلیل که گمان میکرد، خشتهای بنا برای زمین کشاورزی مناسب است، میخواست خشتها را به باغش انتقال دهد.
خوشبختانه با تدبیر صورت گرفته و پس از اجرای عملیات بازسازی، باغ فتح آباد به یکی از زیباترین باغهای ایران تبدیل شده است که چشم هر بینندهای را به خود خیره میکند. قنات موجود در این بنا بهکلی خشک شده بود؛ گرچه با احداث چاه و نصب آب شیرینکن و اجرای کامل طرح همیار آب، آبرسانی در این بنا انجام شد. در بازسازی این بنا، مرکزی به وجود آمده که بهلحاظ تاریخی از اهمیت ویژهای برخوردار است و همچنین به یکی از مراکز تحقیقاتی، کشاورزی و تفریحی مردم تبدیل شده است. در محوطه سبز باغ فتح آباد ۴۰۰ گونه گیاه دارویی استان کرمان کشت میشود که میتواند به بانک گیاهی قابل توجهی در کشور منتهی شود.
همگردی ـایران گردی