شنبه, ۲۴ شهریور , ۱۴۰۳
درخواست تبلیغات

راهنمای سفر به بیستون ؛ جاهای دیدنی بیستون ؛ شهر داستان‌های عاشقانه و تاریخی

اشتراک:
راهنمای سفر به بیستون گردشگری
بیستون، نامی آشنا برای علاقه‌مندان به تاریخ و باستان‌شناسی است. این منطقه تاریخی که در استان کرمانشاه واقع شده است، گنجینه‌ای از آثار باستانی با قدمت چند هزار ساله را در خود جای داده است.

بیستون برای ما بسیار اهمیت دارد, بیستون تنها یک منطقه گردشگری نیست، بلکه نمادی از تاریخ و هویت ایرانی است. این منطقه به عنوان یکی از مهم‌ترین سایت‌های تاریخی ایران، در فهرست میراث جهانی یونسکو نیز ثبت شده است.یکی از مهم‌ترین دلایل شهرت بیستون، کتیبه تاریخی آن است که به دستور داریوش بزرگ هخامنشی حکاکی شده است. این کتیبه، یکی از مهم‌ترین منابع تاریخی برای شناخت تاریخ ایران باستان محسوب می‌شود.راهنمای سفر به بیستون را در پرشین وی ببینید.

راهنمای سفر به بیستون

محوطه بیستون یکی از مهم‌ترین آثار تاریخی ایران است که در تاریخ ۱۵ دی ماه سال ۱۳۱۰ ثبت ملی شده و در نشست‌ سی‌ام سال ۲۰۰۶ نیز به ثبت میراث جهانی یونسکو درآمده است و الان یکی از جاهای دیدنی کرمانشاه شده است.

تاریخچه بیستون کرمانشاه

بیستون کرمانشاه به‌عنوان بزرگ‌ترین‌ سنگ‌نبشته جهان از جمله آثار تاریخی مربوط به دوره هخامنشیان است که در حدود سال ۵۲۰ پیش از میلاد ساخته شده. این سنگ‌نبشته در ۳۰ کیلومتری شهر کرمانشاه و در شهر بیستون از توابع شهرستان هریسن روی دامنه کوه پرآو بیستون قرار دارد.

بیستون یکی از مهم‌ترین اسناد تاریخی در زمان هخامنشیان است که به نمایش شرح پیروزی داریوش در مقابل گئومات مغ و در نهایت به بند کشیدن یاغیان می‌پردازد. بنابراین می‌توان علت ساخت بیستون را به نمایش گذاشتن قدرت داریوش کبیر و ارتشش دانست.

سنگ‌نبشته بیستون کرمانشاه در سه نسخه زبان فارسی باستان، زبان ایلامی و زبان اکدی به خط میخی نگاشته شده و در نتیجه یکی از عوامل مؤثر در رمزگشایی از زبان فارسی باستان و خط میخی بوده است چرا که تمامی این متن‌ها هم معنی بوده و با دانستن یکی، به‌راحتی می‌توان دیگری را نیز ترجمه کرد و به معنی لغات پی برد.

تاریخچه بیستون کرمانشاهتاریخچه بیستون کرمانشاه

همان‌طور که اشاره کردیم، سنگ‌نبشته بیستون کرمانشاه بر دامنه کوه پرآو ساخته شده و در ارتفاع بیش از ۱۰ متر قرار دارد، بنابراین سنگ‌تراشان برای ایجاد این اثر زیبا باید به نحوی به این ارتفاع دست پیدا می‌کردند. آثار به‌جا مانده از تعدادی پلکان در قسمت بالایی کوه، گواه مسیری است که سنگ‌تراشان طی می‌کردند تا نقش‌ها را روی بستر سخت کوه بتراشند.

البته تنها نشانه‌هایی از پلکان وجود دارد، چرا که پس از اتمام کار و به منظور عدم دسترسی افراد به این اثر، پلکان خراب شده است.

علت ساخت بیستون در این منطقه از کرمانشاه

بیستون کرمانشاه از جمله مهم‌ترین محدوده‌های تاریخی در کرمانشاه است و بنا به دلایل مختلفی، داریوش بزرگ برای ساخت این کتیبه، این منطقه را انتخاب کرده است. از جمله مهم‌ترین دلایل این تصمیم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

شرایط آب و هوایی مطلوب در سفر به بیستون

موقعیت جغرافیایی عالی و نزدیکی به بین‌النهرین و ارتباط راحت با مسیرهایی چون جاده ابریشم و جاده ماد به بابل

مسیر عبور کاروان‌های مختلف و محل عبور نظامیان

با توجه به دلایل فوق، این ناحیه عملا یک منطقه استراتژیک برای پادشاهان بود تا قدرت خود را به نمایش گذارند. به همین دلیل، غیر از داریوش بزرگ، پادشاهان دیگری نیز برای به نمایش گذاشتن عظمت خود در قالب نقش‌برجسته و کتیبه، این محل را انتخاب کرده‌اند.

جاهای دیدنی بیستون

کوه بیستون

یکی از جاذبه های بسیار دیدنی این منطقه، کوه بیستون می باشد که در محدوده کوه‌ های کوهستان پرآو و در نزدیکی شهر بیستون و ۳۲ کیلومتری شرقی شهر کرمانشاه جای گرفته ‌است.

وجود نقش های برجسته کوه بیستون تاریخچه آثار باستانی موجود را آشکار می‌ کند. در این نقش برجسته‌ ها داریوش اول پادشاه هخامنش را به همراه کتیبه ای از او می‌ توان دید. دیواره بیستون که سنگ‌ نبشته بیستون بر روی آن کنده‌ کاری شده با بلندای ۱۲۰۰ متر و پهنه‌ بیش از ۵۰۰۰ متر، از مهم ‌ترین عوامل جذابیت این محوطه برای ساخت آثار تاریخی می باشد و مرتفع‌ ترین دیواره ایران و پنجمین دیواره مرتفع جهان است.

شرایط آب و هوایی بیستونشرایط آب و هوایی بیستون

تا کنون ۲۸ اثر از آثار تاریخی کوه بیستون در فهرست آثار ملی ایران و ۱۳ اثر همراه سنگ‌ نبشته بیستون در سال ۲۰۰۵ در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت جهانی رسیده‌ اند.

داستان کوه بیستون کرمانشاه

کوه بیستون در استان کرمانشاه، یکی از مهمترین آثار تاریخی ایران است که داستانهای عاشقانه و افسانهای زیادی در پیرامون آن وجود دارد. مهمترین داستان مربوط به این کوه، ماجرای عشق فرهاد به شیرین است که در منظومه خسرو و شیرین اثر نظامی گنجوی به تصویر کشیده شده است. بر اساس این افسانه، خسروپرویز پادشاه ساسانی که خود نیز عاشق شیرین بود، به فرهاد دستور داد تا برای به دست آوردن شیرین، کوه بیستون را از جا بکَند.

خسروپرویز بر این باور بود که فرهاد هرگز نمیتواند این کار را انجام دهد. اما فرهاد با تلاش و کوشش فراوان، شروع به تراشیدن کوه کرد تا اینکه زمانی که به آب دست یافت، خبر مرگ شیرین به او رسید. داستان این تراش عظیم در دل کوه هر چه باشد، امروزه یکی از دیدنیهای بیستون و از جاذبههای تاریخی کرمانشاه به حساب میآید. بر روی این کوه، سنگنبشتهای به فرمان داریوش بزرگ به سه خط میخی اکدی، عیلامی و پارسی باستان نوشته شده که مهمترین اثر تاریخی به جا مانده در کوه بیستون است.

در پای کوه عظیم بیستون و در مقابل صخره فرهاد تراش، یک کاروانسرای زیبا و تاریخی وجود دارد که امروز به یکی از جذابترین اقامتگاههای کرمانشاه تبدیل شده است. این بنا در دوره صفویه ساخته شده و بر اساس کتیبه موجود در آن، شخص شاه عباس دستور ساخت آن را داده است.

ترجمه کتیبه بیستون: پنجره‌ای به تاریخ هخامنشی

کتیبه بیستون یکی از مهم‌ترین و ارزشمندترین آثار تاریخی ایران است که به دستورات داریوش بزرگ، شاهنشاه هخامنشی، نگاشته شده است. این کتیبه که در سه زبان پارسی باستان، عیلامی و اکدی نوشته شده، روایتی از چگونگی به قدرت رسیدن داریوش و سرکوب شورش‌های پس از آن است.کتیبه بیستون، بزرگ‌ترین سنگ‌نبشته جهان، به فرمان داریوش بزرگ هخامنشی بر روی کوه بیستون در کرمانشاه حکاکی شده است. این کتیبه به سه زبان میخی (فارسی باستان، عیلامی و اکدی) نوشته شده و شامل شرح رویدادهای مهم دوران داریوش، از جمله سرکوب شورش‌ها و توطئه‌ها است.

اهمیت ترجمه کتیبه بیستون:

درک تاریخ: ترجمه این کتیبه به ما کمک می‌کند تا به درک عمیق‌تری از تاریخ ایران باستان، خصوصاً دوران هخامنشی برسیم.

شناخت داریوش بزرگ: این کتیبه به ما تصویری روشن از شخصیت، اندیشه‌ها و سیاست‌های داریوش بزرگ ارائه می‌دهد.

آشنایی با زبان‌های باستانی: ترجمه این کتیبه به ما کمک می‌کند تا با سه زبان مهم باستانی یعنی پارسی باستان، عیلامی و اکدی آشنا شویم.

محتوای کلی کتیبه:

معرفی داریوش: داریوش خود را به عنوان شاهنشاه هخامنشی معرفی کرده و نسب خود را به کوروش بزرگ می‌رساند.

شورش‌ها و سرکوب آن‌ها: داریوش از شورش‌هایی که پس از مرگ کمبوجیه دوم رخ داده بود سخن می‌گوید و چگونگی سرکوب این شورش‌ها را شرح می‌دهد.

اهمیت اهورامزدا: داریوش در این کتیبه بارها به اهورامزدا، خدای یکتای ایرانیان باستان، اشاره کرده و پیروزی خود را مدیون او می‌داند.

ساختار حکومتی: داریوش در این کتیبه به ساختار حکومتی خود و تقسیمات کشوری اشاره کرده است.

چرا باید از بیستون دیدن کرد؟

سفر به گذشته: با بازدید از بیستون، می‌توانید به هزاران سال پیش سفر کنید و از نزدیک با تاریخ و تمدن ایران باستان آشنا شوید.

تماشای طبیعت زیبا: علاوه بر آثار تاریخی، بیستون طبیعتی زیبا و بکر دارد که می‌تواند برای دوستداران طبیعت جذاب باشد.

تجربه آرامش: با قدم زدن در مسیرهای کوهستانی بیستون و تماشای مناظر اطراف، می‌توانید از شلوغی شهرها دور شوید و لحظاتی آرام را تجربه کنید.

آثار تاریخی در سفر به بیستون

منطقه تاریخی بیستون از متمدن‌ترین نقاط جهان است. بقایای آثار تاریخی بیستون به گستره زمانی وسیعی از زمان مادها تا دوران صفویان مربوط می‌شوند و تعداد این آثار نشان‌دهنده اهمیت تاریخی بیستون است. بیش از ۳۰ اثر برجسته در محوطه بیستون قرار دارند که بازدید از همه آن‌ها شاید در یک سفر کوتاه میسر نباشد. در این قسمت به معرفی برجسته‌ترین آثار تاریخی بیستون می‌پردازیم.

کتیبه بیستون

کتیبه بیستون بخشی از سنگ نبشته بیستون است که در جهان شهرت زیادی دارد. این کتیبه بیش از ۲۰ متر طول و نزدیک به ۹ متر ارتفاع دارد و به دستور داریوش شاه در ارتفاع ۱۰۰ متری کوه بیستون ساخته شده است. در دنیا این کتیبه رابا نام‌هایی نظیر «لوح روزتا آسیا» و «ملکه کتیبه‌های شرقی باستان» می‌شناسند. کتیبه بیستون در فهرست آثار ملی ایران و به‌عنوان میراث تاریخی جهانی در فهرست یونسکو، ثبت شده است.

کاخ ساسانی

کاخ ساسانی بیستون بنایی نابود شده در جوار سنگ نوشته بیستون و بین کوه و سرآب بیستون است. کاخ بیستون چشم‌انداز مناسبی از فرهاد تراش کوه بیستون دارد. در طول سال‌های اخیر کاوش‌های باستان شناسی در محوطه کاخ دستاوردهای تاریخی چشمگیری داشته‌اند. بررسی کاوشگران تاریخی در محوطه کاخ نشان می‌دهند که  این بنا در مراحل ابتدایی ساخت طراحی کاخ داشته است، اما آن را نیمه کاره رها کرده‌اند.

در دوره‌ ایلخانیان ساختمان نیمه کاره کاخ را به کاروان‌سرا تبدیل کردند. اتاق‌های آجری ساخته شده در این بنا در زمان ایلخانیان، به جهت تغییر کاربری کاخ صورت گرفت. به همین علت این بنا را با نام «کاروانسرای ایلخانی» نیز می‌شناسند. در زمان قاجار روستاییان در محوطه کنونی کاخ ساکن شدند. اما امروزه بقایای کاخ ساسانی بیستون در اختیار و انحصار سازمان میراث فرهنگی قرار دارد و در محدوده کاخ کاوش‌های باستان شناسی ادامه دارند.

ورودی کاخ بیستون در ضلع شرقی بنا قرار گرفته است. از برجسته‌ترین نقاط معماری این کاخ می‌توان به سنگ‌های تراش خورده و صیقلی یک دست بنا اشاره کرد. نوع ابزار مورد استفاده در ساخت کاخ ساسانی هنوز برای باستان شناسان مشخص نیست. متاسفانه در زلزله سال ۱۳۹۶ بنای باقی مانده کاروان‌سرا ویران شد و سنگ‌های بزرگ بنای کاخ فرو ریختند. در حال حاضر تنها سنگ‌های بزرگ کاخ در محوطه باقی مانده‌اند.

تندیس هرکول بیستون

تندیس هرکول مجسمه‌ای به طول دو متر و ۲۰ سانتی‌متر است که در حالت خوابیده به پهلو پیاده‌ای در دست دارد. این تندیس نزدیک به یک متر و نیم طول دارد و از سنگ کوه تراشیده شده است. در پشت مجسمه کتیبه‌ای به زبان یونانی به چشم می‌خورد و نقش‌هایی نیز حک شده‌اند. نقش‌های پشت مجسمه یک درخت زیتون با کمان و تیردان آویخته و گرز مخروطی شکل در کنار آن را نشان می‌دهند. زیر تنه تندیس هرکول، نقش شیری نیز حک شده است. مجسمه هرکول فردی عریان و تنومند با موهای مجعد را نمایش می‌دهد.

تندیس هرکول بیستونتندیس هرکول بیستون

 فرهاد تراش

در غرب نقش برجسته داریوش در کوه بیستون، دیوار حجاری شده بزرگی به چشم می‌خورد. این دیوار با نام فرهاد تراش شناخته می‌شود و ابعادی در حدود ۲۰۰ در ۳۶ متر دارد. در دامنه فرهاد تراش سکویی خاکی قرار دارد و در مقابل قسمت‌های حجاری شده،‌ سکوهای پله دار نیز به چشم می‌خورند. باستان شناسان معتقدند این سنگ‌ها و سکوها محل قرار گرفتن حجاران و تراشیدن کوه بوده است. از فرهاد تراش با عناوینی مانند «فرا تاش»، «فرای تاش» و «تخت فرهاد» نیز یاد می‌شود.

برخلاف باور عموم مردم از کوه کنی فرهاد، که ریشه در ادبیات ما دارد، باستان شناسان تاریخ شکل‌گیری فرهاد تراش را به صورتی دیگر ارزیابی می‌کنند. برخی از محققان معتقد هستند که تاریخ ساخت این اثر به دوره داریوش هخامنشی باز می‌گردد و داریوش شاه به‌دنبال ثبت وصیت نامه‌اش در این مکان بوده است.

نیایشگاه بیستون

نیایشگاه مادی بیستون بقایای صفه‌ای (تالار شاه نشین) به بلندی یک و نیم متر، طول ۱۰ و نیم متر و عرض هفت متر است. این اثر تاریخی زیر سنگ نبشته داریوش قرار دارد و راهرویی با عرض یک و نیم و طول هفت متر، این صفه را به دو بخش تقسیم می‌کند. دو ردیف پلکان در ورودی صفه دسترسی به این بنا را میسر می‌کنند.

نقش برجسته مهرداد دوم

نقش برجسته مهرداد دوم در پایین نقش برجسته و کتیبه داریش در کوه بیستون قرار دارد. قدمت این اثر تاریخی به حدود ۱۰۰ سال پیش از میلاد باز می‌گردد. در نقش برجسته مهرداد تصویر مهرداد اشکانی و چهار ساتراپ(حاکم ایالت‌های ایران باستان) در پشت سر او به‌ترتیب جایگاه آن‌ها، قرار گرفته است. در این عکس مهرداد و بزرگان اطرافش به نشانه احترام به هم دست‌هایشان را بالا برده‌اند. نقش گودرز دیگر پادشاه اشکانی نیز در قسمت دیگر نقش برجسته مهرداد حجاری شده است. در این نقش، گودرز با سیمای زره پوش و نیزه‌ای بلند به سواری دیگر حمله و او را واژگون کرده است.

کاروانسرای شاه عباسی بیستون

کاروانسرای شاه عباسی بیستون در مقابل فرهاد تراش، در محوطه بیستون قرار دارد. معماری این بنای تاریخی بسیار جالب توجه است و داخل آن را حجره‌های سرپوشیده جناغی شکل در دورتادور پوشانده‌اند. این کاروان‌سرا به دستور شاه عباس صفوی ساخته شده است و در زمان سلطنت ناصرالدین شاه قاجار نیز آن را مرمت کرده‌اند.

تپه نادری

تپه نادری در قسمت شرقی مجموعه بیستون قرار دارد. این تپه مساحتی در حدود ۳۶۰ هزار متر مربع دارد و دلیل نام‌گذاری آن کشف بقایایی از قلعه‌های ساخته شده در دوران نادر شاه افشار است.

جاذبه های طبیعی در سفر به بیستون

منطقه بیستون کرمانشاه به‌دلیل قرار داشتن در موقعیت مناسب جغرافیایی و هم جواری با کوهستان‌های انبوه، جاذبه‌های طبیعی زیادی دارد. این منطقه از گذشته‌های بسیار دور پناهگاه انسان‌های نخستین بوده است که نشانه‌های سکونت آن‌ها در غارهای کوه بیستون به چشم می‌خورند. ظرفیت‌های برجسته طبیعی در این منطقه دلیل اصلی سکونت حکومت‌های باستانی در دوره‌های مختلف تاریخی به شمار می‌رود. در سفر به بیستون می‌توانید در کنار لذت بردن از جاذبه‌های تاریخی، زمانی را نیز به گشت و گذار در طبیعت زیبا و سرسبز بیستون اختصاص دهید یا با کوهپیمایی سبک در کوه بیستون، از غارهای باستانی این منطقه دیدن کنید.

سراب بیستون

از دیگر جاذبه های زیبا و بسیار دیدنی بیستون، می توان سراب بیستون را نام برد. سراب بیستون، چشمه ای است که از دل زمین می جوشد و آب آن در برکه ای نه چندان بزرگ جمع می شود. وجود این سراب یکی از دلایل اصلی استقرار های انسانی از دوره پارینه سنگی تا عصر حاضر در این نقطه بوده است.

سراب بیستونسراب بیستون در سفر به بیستون

در دوران تاریخی نیز به عنوان محل اتراق مسافران و کاروانیان در مسیر مرکز و غرب ایران به بین النهرین مورد استفاده قرار می گرفت. بیشتر آثار تاریخی بیستون پیرامون این سراب قرار دارند. سراب بیستون در محوطه تاریخی و فرهنگی بیستون واقع شده و در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۸۰ با شماره ثبت ۵۰۲۰ به ‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

کاروانسرای بیستون

کاروانسرای بیستون از قرن ۱۷ میلادی تاکنون پا بر جا می باشد. این کاروانسرا به دستور شاه عباس صفوی ساخته شده و در زمان شاه سلیمان به پایان رسیده است. دور تا دور آن را ۴۷ اتاق احاطه کرده که در پشت این اتاق‌ ها ۴ اصطبل دراز قرار دارند. این کاروانسرا پس از مرمت به مهمانسرای لاله بیستون تغییر کاربری داده است.

مهمانسرای لاله با طراحی سنتی و امکاناتی نظیر کافی شاپ، رستوران غذاهای ایرانی و خارجی در کنار سیستم‌ های مجهز سرمایشی و گرمایشی آماده پذیرایی از گردشگران داخلی و خارجی است.

غارهای بیستون

بر دامنه کوه بیستون تعدادی غار مربوط به دوره پارینه سنگی میانی وجود دارند، که غار شکارچیان، کهن ‌ترین سند سکونت انسان در منطقه بیستون است. در کاوش‌ های باستانی انجام شده در این غار اشیائی مانند: سفال، ابزار سنگی و قطعات استخوانی حیواناتی مثل گوزن، غزال، گاو وحشی، پلنگ، شغال، گراز، روباه قرمز و ابزارهایی مانند تبر، تیغه‌ های سنگی و چند قطعه استخوان انسان مانند دندان پیشین و استخوان ترقوه به دست آمده‌ و قدمتی بین ۴۰ تا ۷۰ هزار سال برای آن ها ت خمین زده اند.

از غار های دیگر که در مجموعه بیستون وجود دارند، می توان غار های مر تاریک، مر خر، مر دو در و مر آفتاب را نام برد. در این غارها هم باستان شناسان، ابزار آلات سنگی مربوط به دوران پارینه سنگی میانی کشف کرده‌ اند.

آثار های دیگری از جمله غار شکارچیان، تپه نادری، جاده حاشیه سراب، بقایای گورستان قدیمی، دژ تاریخی مدفون، نیایشگاه شاهنشاهان ماد، نقش برجسته داریوش بزرگ، مجسمه هرکول، نقش برجسته میتریدات دوم شاهنشاه اشکانی، نقش برجسته گودرز، سنگ بلاش، پرستشگاه شاهنشاهان پارتی، بقایای شهر باستانی هخامنشیان و پارتیان، بقایای بناهای ساسانی، کتیبه فرهاد کوه کن، بقایای پل ساسانی، بقایای سد ساسانی، سنگ های تراشیده ساسانیان، کاروانسرای ایلخانی، بنا های ایلخانی، کاروانسرا های صفوی، وقف نامه شیخ علی خان زنگنه، پل بیستون، شیر سنگی بیستون، گور دخمه برناج و گور دخمه سرخ ده در این مجموعه وجود دارند که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند و هر بیننده ای مات و مبهوت می کنند.

شرایط بازدید از بیستون

برای بازدید از مجموعه بسیار دیدنی بیستون می توانید از ساعت ۸ الی ۲۰ به آن جا بروید. با پرداخت کردن مبلغ ۵۰۰۰ تومان برای گردشگران داخلی و ۳۰۰۰۰ تومان برای گردشگران خارجی می توانید از این مجموعه دیدن فرمایید.

همچنین در نزدیکی در ورودی محل مناسب برای پارک خودرو وجود دارد و از آن جا که محوطه بیستون در دامنه کوه قرار گرفته و مکان‌ های دیدنی آن با هم فاصله دارند در روزهای پر بازدید هم مشکلی برای گردشگران برای بازدید به وجود نمی‌ آید.

راه های دسترسی به بیستون

محوطه تاریخی و فرهنگی بیستون در دامنه کوه بیستون در شهر بیستون و در کنار راه باستانی و کهن کرمانشاه به همدان جای گرفته‌ است و شما می توانید با هرگونه وسیله مسافربری که دوست داشتید، به این شهر سفر کنید.

سوال متداول درباره سفر به بیستون

۱٫ بیستون کجاست و چه جاذبه هایی دارد؟

بیستون در استان کرمانشاه و در ۳۰ کیلومتری این شهر واقع شده است. مهمترین جاذبه بیستون، سنگ‌نبشتهٔ بیستون به فرمان داریوش بزرگ است که به سه خط میخی اکدی، عیلامی و پارسی باستان نوشته شده است. همچنین افسانه عشق فرهاد به شیرین در اینجا شکل گرفته است.

۲٫ چه زمانی بهترین زمان سفر به بیستون است؟

بهترین زمان سفر به بیستون فصول بهار و پاییز است. در این فصول هوا معتدل بوده و امکان بازدید از جاذبه‌های طبیعی و تاریخی بیشتر فراهم می‌شود. تابستان ها هوا گرم و زمستان ها سرد است.

۳٫ چگونه می‌توان به بیستون رفت؟

برای سفر به بیستون می‌توان از شهر کرمانشاه به سمت شهر هرسین حرکت کرد. بیستون در ۳۰ کیلومتری کرمانشاه و در مسیر جاده هرسین قرار دارد. همچنین تورهای گردشگری مختلفی از شهرهای اطراف به بیستون وجود دارد.

۴٫ چه امکاناتی در بیستون وجود دارد؟

در پای کوه بیستون یک کاروانسرای تاریخی وجود دارد که امروزه به اقامتگاه گردشگری تبدیل شده است. همچنین امکاناتی مانند پارکینگ، رستوران و سرویس بهداشتی در این منطقه وجود دارد.

۵٫ آیا می‌توان در بیستون اقامت کرد؟

بله، می‌توان در کاروانسرای تاریخی پای کوه بیستون اقامت کرد. این بنا در دوره صفویه ساخته شده و امروزه به یکی از جذاب‌ترین اقامتگاه‌های کرمانشاه تبدیل شده است.

۶٫ چه فعالیت‌هایی در بیستون می‌توان انجام داد؟

علاوه بر بازدید از سنگ‌نبشته و کاروانسرا، می‌توان به پیاده‌روی در مسیرهای طبیعی پیرامون کوه بیستون پرداخت. همچنین عکاسی از مناظر زیبای این منطقه یکی دیگر از فعالیت‌های محبوب گردشگران است.

۷٫ آیا امکان صعود به قله بیستون وجود دارد؟

صعود به قله بیستون نیاز به تجهیزات و مهارت کوهنوردی دارد. این کوه به دلیل ارتفاع زیاد و شیب تند، یکی از چالش‌برانگیزترین قله‌های کرمانشاه محسوب می‌شود. صعود به قله بیستون تنها با همراهی راهنمای کوهستان امکان‌پذیر است.

۸٫ چه هزینه‌هایی برای سفر به بیستون باید پرداخت شود؟

هزینه‌های سفر به بیستون شامل هزینه‌های حمل‌ونقل، اقامت و پذیرایی است. اگر با تور گردشگری سفر کنید، هزینه‌های بیشتری باید پرداخت شود. اما در صورت سفر شخصی، هزینه‌ها به مراتب کمتر خواهد بود. ورود به محوطه تاریخی بیستون رایگان است.

۹٫ آیا بیستون برای کودکان مناسب است؟

بیستون به دلیل وجود مسیرهای پیاده‌روی طبیعی و جاذبه‌های تاریخی، برای کودکان نیز مناسب است. اما توجه به نکات ایمنی در هنگام پیاده‌روی در مسیرهای کوهستانی ضروری است. همچنین کودکان باید تحت نظارت والدین باشند.

۱۰٫ چه لباس و تجهیزاتی برای سفر به بیستون نیاز است؟

برای سفر به بیستون پوشیدن لباس‌های راحت و مناسب فصل ضروری است. همچنین کفش مخصوص پیاده‌روی، کلاه، عینک آفتابی، کرم ضد آفتاب و آب کافی توصیه می‌شود. در صورت قصد صعود به قله، تجهیزات کوهنوردی نیز لازم است.

گردآوری:
برچسب ها:
اخبار مرتبط:
فیلم پرشین وی