راهنمای سفر به قزوین ؛ قزوین بهشتی برای علاقهمندان به طبیعت و آشپزی
قزوین به دلیل موقعیت جغرافیایی خود، از آب و هوای مناسبی برخوردار است و در اطراف آن مناظر طبیعی زیبا و کوهستانی وجود دارد. این شهر مدت ها پایتخت سیاسی ایران به شمار می رفته است و به دلیل اینکه در مرکز کشور قرار گرفته است می تواند ؛ مسیر به سمت هدف هایی دیگر برای سفر نیز باشد. راهنمای سفر به قزوین را در پرشین وی ببینید.
راهنمای سفر به قزوین
چرا قزوین؟
تاریخ و فرهنگ غنی: قزوین به عنوان یکی از قدیمیترین شهرهای ایران، آثار تاریخی ارزشمندی از دورههای مختلف تاریخی را در خود جای داده است.
طبیعت بکر: اطراف قزوین مملو از طبیعت بکر و چشماندازهای زیباست که برای دوستداران طبیعت بسیار جذاب است.
غذاهای محلی خوشمزه: غذاهای محلی قزوین با طعمهای بینظیرشان، هر گردشگری را به خود جذب میکند.
مردم خونگرم و مهماننواز: مردم قزوین با آغوش باز از گردشگران استقبال میکنند و اقامتی دلپذیر را برایشان فراهم میکنند.
شهر قزوین یکی از شهرهای قدیمی کشورمان است که روزگاری پایتخت ایران بوده است. این شهر سرسبز و زیبایی جاذبههای تاریخی بسیاری دارد و به همین دلیل هر ساله گردشگران زیادی را میزبان است. شهر قزوین یکی از شهرهای توسعه یافته ایران است و به دلیل نزدیکی به کلان شهر تهران، گردشگران زیادی برای دیدن این شهر تاریخی به قزوین سفر میکنند. قزوین علاوه بر آثار تاریخی، طبیعت بینقصی نیز دارد.
قزوین که مرکز استان قزوین است یکی از شهرهای تاریخی ایران و حتی از قدیمیترین سکونتگاههای متمرکز بشری در دشت قزوین بوده است. ازاینرو صنایع دستی و محصولات فراوانی که ریشه در تاریخ کهن این شهر دارد در این شهر زیبا وجود دارد.
شهر قزوین در زمان صفوی به مدت ۵۷ سال پایتخت کشور ایران بوده است به همین دلیل غنی از آثار تاریخی و معمارهای بینظیر است. این شهر به دلیل داشتن آثار تاریخی فراوان در جهان رتبه سوم را دارد و اولین شهر تاریخی ایران محسوب میشود.
پیشینه این شهر کهن به دوران بسیار دور میرسد. روزگاری این شهر پناه خستگان کاروان جاده ابریشم بود و پس از آن نیز در دوره صفویه پایتخت ایران بود. عجیب نیست که امروزه در دل خود گنجینههای ارزشمند و کهن تاریخ را جای داده است. به هر جای این شهر قدم بگذارید، با لهجه زیبای قزوین لب به گفتن تاریخ این سرزمین باز میگشاید.
جاهای دیدنی قزوین
قزوین، شهری با قدمتی طولانی و فرهنگی غنی، یکی از مقاصد جذاب گردشگری ایران است. این شهر که در گذشته پایتخت ایران بوده، آثار تاریخی، طبیعی و جاذبههای فرهنگی بسیاری را در خود جای داده است. در این راهنمای سفر به قزوین ، شما را با جاذبههای گردشگری قزوین آشنا میکنیم تا بتوانید سفری خاطرهانگیز به این شهر داشته باشید.
مسجدالنبی قزوین
مسجدالنبی یا مسجد شاه قزوین که یکی از جاهای دیدنی شهر قزوین است، بنا به کتیبهای که بالای سردر این مسجد نصب شده، زمان ساخت آن به دوره فتحعلی شاه قاجار برمیگردد، اما برخی بر این باورند که مسجد شاه قزوین یادگار دوران صفویه است.
این مسجد بزرگ و باشکوه مساحتی حدود ۱۴۰۰۰ هزار متر مربع دارد و دارای سه درب ورودی است که سردرهای زیبا با طاقهای ایرانی دارد که توجه شما را به خود جلب خواهد کرد.
سردرهای مسجد با کاشیکاری و خط نستعلیق مزین شده است. اگر با این راهنمای قزوین گردی در شهر گشتوگذار میکنید، از در که عبور کنید وارد حیاط بزرگی میشوید و ایوان بزرگ مسجد را خواهید دید که بالای آن مکانی برای موذن ساخته شده است. در مرکز حیاط حوضی فیروزهای میبینید که فواره کوچکی در وسط آن وجود دارد.
کاروانسرای سعدالسلطنه
این بنای با شکوه و کهن که از زمان قاجارها پا بر جا ایستاده و از کوران حوادث مختلف جان سالم به در برده، به دستور سعدالسلطنه حاکم وقت قزوین ساخته شده که بر فراز آن یک گنبد بزرگ و کاشیکاری جلوهفروشی میکند. در طرفین این گنبد بزرگ، چهار گنبد کوچک نیز وجود دارد که گنبد مرکزی را در دل خود گرفته است. در راهنمای قزوین گردی این کارونسرا محبوبیت زیادی دارد.
مساحت کاروانسرای سعدالسلطنه بیش از شش هکتار است که یکی از بزرگترین بازارهای سرپوشیده ایران محسوب میشود. جنس بنا از آجر ساده است و دارای درها و پنجرههای چوبی و ظریف است. کاروانسرای سعدالسلطنه از بخشهای مختلفی تشکیل شده که از جمله آنها میتوان به حیاط، آبراه فیروزهای، سرای قیصریه و چارسوق است.
دره گرماگلو
با هم به جایی میرویم که شاید در فیلمها و یا شاید در خواب فقط دیده باشید. این سرزمین اسرارآمیز قسمتی از بهشت است؛ بهشتی در قزوین. پس از اینکه از دره گرماگلو قزوین دیدن کنید، افسوس خواهید خورد که چرا زودتر از اینها به اینجا نیامدهاید.
در حوالی قلعه الموت روستایی به نام گازرخان وجود دارد که به زبان شیرین تاتی حرف میزنند. در نزدیکی این روستا دره گرماگلو وجود دارد که شکلی عجیب و با شکوه دارد و روی این دره نیز پلی فلزی برای عبور و مرور احداث شده است.
در عمق این دره سرخرنگ رودخانهای زلال جاریست که اگر خوب گوش کنید صدای شرشر آن را میشنوید. اینجا دره گرماگلوی قزوین عزیز است. اگر از دور به دره نگاه کنید خواهید دید که صخرههای سرخرنگی روستا را محکم بغل کرده است.
کاروانسرای حاج رضا
کاروانسرای حاج رضا که احتمالا بانی آن شخصی به نام حاج رضا بنایی بوده از زمان قاجارها تا کنون پابر جا مانده اما امروز حالش خیلی خوب نیست و مورد بی مهری و بیتوجهی قرار گرفته است. کاروانسرای حاج رضا که قطعا یکی از دیدنی های قزوین است در سال ۱۳۸۴ به ثبت ملی رسیده ولی همچنان به حال زار خود رها شده است.
بنای این کاروانسرا حدود ۲۰۰۰ متر مربع وسعت دارد و در دو طبقه بنا شده است. وارد حیاط وسیع آن که بشوید این بنا را میبینید که شما را یاد پیرمرده خسته و خمیدهپشت میاندازد؛ پیرمردی که هنوز صلابت و رمق ایستادن بر روی پای خود را دارد ولی باید کمکش کرد.
باغستان سنتی قزوین
باغهای جنوب شهر قزوین که قدمت آنها به بیش از هزار سال و وسعت ۲۵۰۰ هکتار میرسد، از مکان های دیدنی قزوین است که حتما باید آن را ببینید. در قدیم مساحت این باغ چندین برابر آن چیزی بود که امروزه از آن باقی مانده؛ به طوری که ناصر خسرو از وسعت و سرسبزی این باغستان در سفرنامه خود نام برده است. راهنمای قزوین گردی بازدید از این باغ را به گردشگران پیشنهاد میکند
کلیسای کانتور
کلیسای کانتور یا برج ناقوس یکی از خاصترین جاهای دیدنی قزوین است. این کلیسای کوچک و زیبای ارتدکس یادگار دوره قاجارهای ایران است. داستان ساختن این کلیسا به دست روسها به اینجا میرسد که شاه قاجار طی سفرهایی که به سرزمین اروپا کرده بود تصمیم به ساخت جادههایی در ایران میگیرد.
دروازه درب کوشک
دروازه کوشک که یکی از قدیمیترین دروازههای شهر قزوین و از جاهای دیدنی قزوین است با کاشیکاریهای فیروزهای دستان مهربانش را به روی شما گشوده است. این دروازه به سوی الموت، رودبار و کوشک گشوده میشود و از دور قاجارها باقی مانده است.
شهر قزوین از قدیم دارای دروازههای بسیاری بوده که دروازه کوشک یکی از آنهاست، اما برخی دروازههای دیگر از میان رفته است. در دو طرف دروازه کوشک دو طاقنما وجود دارد و بنا از آجر ساده ساخته شده است و چهار مناره با گنبدهای کوچک کاشیکاری دارد. محال است نقش و نگار این کاشیها از یادتان برود.
مسجد جامع عتیق
مسجد جامع قزوین یا مسجد عتیق قزوین یکی از قدیمیترین و زیباترین مساجد جهان مسلمین به شمار میرود. این مسجد قدیمی که در آغاز بر روی آتشکدهای که از دوران ساسانی بر جای مانده بود بنا شده، یکی دیگر از جاهای دیدنی قزوین است.
خیابان سپه قزوین
خیابان سپه قزوین نخستین خیابان ایران و یکی دیگر از جاهای دیدنی قزوین است که از دوره صفویان بر جای مانده. طول این خیابان ۵۰۰ متر است که سردر عالی قاپو را به مسجد جامع متصل میکرده است. در زمان قاجارها اداره مهمانخانه، اداره تلگراف و چند ساختمان دولتی دیگر در این خیابان احداث شد که برخی از آنها در دوره پهلوی اول به علت توسعه خط آهن تخریب شد.
امروز دورازه عالی قاپو در یک سوی این خیابان وجود دارد و خیابان به همان شکل قدیمی سنگفرش شده است. این خیابان شما را یاد اصفهان خواهد انداخت. بنا به قولی میدان نقش جهان اصفهان نمونه کامل شده این طرح است که پس از انتقال پایتخت صفویان از قزوین به اصفهان این طراحی در آنجا به شکل کامل اجرا شد.
امامزاده شاهزاده حسین قزوین
از جاهای دیدنی مذهبی و زیارتی قزوین میتوان به امامزاده شاهزاده حسین اشاره کرد. حرم و آرامگاه شاهزاده حسین قزوین تزیینات مختلفی مانند آینهکاری، کاشیکاری، گچبری و… دارد و در فهرست آثار ملی ایران جای گرفته است. قدمت یکی از درهای چوبی منبتکاری بارگاه این امامزاده به سال ۹۶۷ هجری قمری میرسد و کتیبههای این زیارتگاه که با رنگهای طلایی، لاجوردی و خط نسخ کار شدهاند، بسیار دیدنی هستند. این امامزاده با این بنای باشکوه یکی از معروفترین جاهای دیدنی قزوین است
عمارت شهرداری قزوین
یکی دیگر از جاهای دیدنی قزوین، عمارت شهرداری قزوین است که قدمت آن به دوره قاجار می رسد. البته این عمارت را اول روسها ساختند و بعدها به حکم رضاشاه به ساختمان بلدیه تبدیل شد.
عمارت شهرداری قزوین که جزو آثار ملی ایران است، همچنان بهعنوان ساختمان شهرداری به کار میرود و بخشی از آن به موزه بلدیه تبدیل شده است.
پارک جنگلی باراجین و دهکده طبیعت
یکی از دیدنیهای قزوین که از بهترین گرینههای تفریحات قزوین هم بهشمار میآید، پارک جنگلی باراجین و دهکده طبیعت است. این پارک که در گذشته هم محلی برای گشتوگذار و طبیعتگردی مردم بوده، با اضافه شدن امکانات رفاهی مثل آلاچیق و سرویس بهداشتی، زمین چمن، پیست دوچرخه و موتور سواری، شهربازی، باغ وحش و… برای استفاده مردم بهینهسازی شده است.
دریاچه اوان قزوین
دریاچه اُوان در۲۰کیلومتری الموت و ۷۵ کیلومتری قزوین قرار گرفته است. این دریاچه که توسط چهار روستای اوان، وربن، زواردشت و زرآباد احاطه شده، بهعنوان میراث طبیعی ایران توسط سازمان میراث فرهنگی در فهرست میراث طبیعی ایران ثبت شده است.
کاخ چهلستون قزوین
کاخ چهلستون قزوین حدود ۵۰۰ مترمربع مساحت دارد و در دو طبقه ساخته شده است. قدمت این کاخ به اواسط قرن دهم هجری قمری و دوره صفوی برمیگردد و درواقع تنها کوشک باقیمانده از مجموعه کاخهای سلطنتی شاه تهماسب است.
جاهای دیدنی قزوین در بهار و تابستان
قزوین یکی از شهرهای نیمه کوهستانی ایران است که آبوهوایی سرد و خشک دارد. در فصل بهار تا نیمههای اردیبهشت هوا همچنان سرمای خود را حفظ کرده ولی بعد از آن سفر به قزوین دلنشینتر است.
جاهای دیدنی قزوین در بهار و تابستان میتواند حسابی شما را هیجانزده کند. فصل بهار و تابستان بازدید از دریاچه اوان، قلعه الموت و بازدید از باغ عمارتها و خانه های تاریخی پیشنهاد مناسبی برای قزوینگردی و راهنمای سفر به قزوین است.
جاهای دیدنی قزوین در راهنمای سفر به قزوین در فصل پاییز و زمستان
اگر از طرفداران زمستان و سرما و برف و باران هستید، بازدید از جاهای دیدنی قزوین در پاییز و زمستان میتواند برای شما بسیار مناسب و خاطرهانگیز باشد. بارش برف و باران در وقت از سال گشتوگذار در سفر به قزوین را برای شما رویایی میکند.
بازدید از فضاهای سبز شهری و پارک جنگلی باراجین، اسکی در پیست اسکی قزوین، قدم زدن اطراف چشمه الله بلاغی گردش در هوای سرد قزوین را برای شما به تجربهای خاص و فراموش نشدنی تبدیل میکند.
اقامت در قزوین
قزوین هتلها و مهمانخانههای متنوعی را برای اقامت گردشگران فراهم کرده است. شما میتوانید با توجه به بودجه و سلیقه خود، مکانی مناسب برای اقامت انتخاب کنید.
برنامه سفر یکروزه از تهران به قزوین
صبح
حرکت از تهران: صبح زود به سمت قزوین حرکت کنید. فاصله تهران تا قزوین حدود ۱۴۰ کیلومتر است و با خودروی شخصی، این مسیر تقریباً ۲ ساعت طول میکشد.
بازدید از مسجد جامع قزوین (مسجد عتیق): پس از ورود به قزوین، اولین توقف خود را در مسجد جامع قزوین داشته باشید. این مسجد یکی از قدیمیترین مساجد ایران است که بر روی بقایای یک آتشکده ساسانی ساخته شده است.
ظهر
گشت و گذار در بازار قزوین: بعد از بازدید از مسجد، به بازار قزوین بروید. این بازار تاریخی مکانی عالی برای خرید سوغاتی و تجربه فرهنگ محلی است.
ناهار در رستوران محلی: برای ناهار میتوانید به یکی از رستورانهای محلی بروید و غذاهای سنتی قزوین مانند قیمه نثار یا باقلوای قزوینی را امتحان کنید.
بعدازظهر
کاخ چهلستون: بعد از ناهار، به کاخ چهلستون بروید. این بنا یکی از مهمترین آثار تاریخی دوران صفویه است و معماری زیبایی دارد.
سرای سعد السلطنه: سپس به سرای سعد السلطنه مراجعه کنید که یکی از بزرگترین کاروانسراهای ایران است و اکنون به عنوان مرکز فرهنگی و تجاری فعالیت میکند.
عصر
بازدید از حسینیه امینیها: در پایان روز، حسینیه امینیها را ببینید که نمونهای زیبا از هنر معماری ایرانی است و دارای تزئینات منحصر به فردی میباشد.
دریاچه اوان (اختیاری): اگر وقت کافی دارید، میتوانید به دریاچه اوان بروید که در فاصله کمی از قزوین قرار دارد و مناظر طبیعی زیبایی دارد.
بازگشت
حرکت به سمت تهران: پس از یک روز پرماجرا، به سمت تهران بازگردید.
این برنامه سفر یکروزه به شما این امکان را میدهد که با تاریخ، فرهنگ و طبیعت زیبای قزوین آشنا شوید و تجربهای خاطرهانگیز داشته باشید.