شنبه, ۳۱ خرداد , ۱۴۰۴
درخواست تبلیغات

راهنمای سفر به مراغه ؛ لذت گردش در زیباترین و باستانی ترین شهر آذربایجان شرقی

گردشگری
آذربایجان شرقی یکی از استان‌های شمال غربی ایران است. این استان با جمهوری آذربایجان، ارمنستان، استان‌های اردبیل و زنجان همسایه است و مرکز آن شهر تبریز است. دومین شهر بزرگ این استان مراغه است که از زیبایی و جاذبه های زیادی برخوردار است.

مراغه از شهرهای باستانی ایران است که قدمت آن به دوران پیش از اسلام می‌رسد. همیشه در دوران های تاریخی نام این شهر به میان آمده است و موقعیت استراتژیک آن باعث شده است بسیاری از حوادث تاریخی با آن گره خورده است. راهنمای سفر به مراغه را در پرشین وی ببینید.

راهنمای سفر به مراغه

مراغه کجاست؟

مراغه دومین شهر بزرگ استان آذربایجان شرقی و مرکز شهرستان مراغه است که در کنار رودخانه صوفی‌ چای و در ۱۴۰ کیلومتری جنوب مرکز استان (تبریز) قرار دارد. طبق سرشماری سال ۱۳۹۵، جمعیتی بالغ بر ۱۷۵٬۲۵۵ نفر در این شهر ساکن هستند که به زبان ترکی آذربایجانی صحبت می‌کنند و اکثر آن‌ها مسلمانان شیعه هستند. ضمن اینکه زبان ارمنی در بین ارامنه این شهر رواج دارد.

مراغه از دوران قبل از اسلام جزو شهرهای آباد بود؛ اما شهرت آن به دوران پس از اسلام و زمان حکومت ایلخانان مغول برمی‌گردد. در دوره قاجار نیز جزو ۱۰ شهر بزرگ و پرجمعیت ایران بود و در این دوره اولین کارخانه اسلحه‌سازی ایران در مراغه تاسیس شد.

فاصله مراغه تا تبریز با قطار

فاصله زمینی بین مراغه و تبریز حدود ۱۳۸ تا ۱۳۹ کیلومتر است. زمان تقریبی رانندگی بین این دو شهر حدود ۱ ساعت و ۴۰ دقیقه برآورد شده است. سفر با قطار از تهران به مراغه بیش از ۱۰ ساعت طول می‌کشد. با توجه به اینکه مسافت بین مراغه و تبریز کمتر از فاصله تهران تا مراغه است، می‌توان حدس زد که سفر با قطار بین مراغه و تبریز زمانی کمتر از ۱۰ ساعت خواهد داشت.

کرایه تبریز مراغه

کرایه تبریز به مراغه به نوع وسیله نقلیه ای که انتخاب می کنید بستگی دارد:

اتوبوس:

ارزان ترین گزینه اتوبوس است. قیمت بلیط اتوبوس تبریز به مراغه از ۱۰,۰۰۰ تومان تا ۱۵,۰۰۰ تومان متغیر است.

سفر با اتوبوس حدود ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه طول می کشد.

می توانید بلیط اتوبوس را به صورت آنلاین از وب سایت هایی مانند سفر۷۲۴، پایانه ها و مِستربلیط خریداری کنید.
همچنین می توانید بلیط را به صورت حضوری از ترمینال مسافربری تبریز تهیه کنید.

تاکسی:

تاکسی گزینه سریعتر اما گرانتر است. کرایه تاکسی از تبریز به مراغه حدود ۲۰۰,۰۰۰ تومان تا ۳۰۰,۰۰۰ تومان است.
سفر با تاکسی حدود ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه طول می کشد.

می توانید تاکسی را از خیابان یا از طریق برنامه های تاکسی آنلاین مانند اسنپ و تپسی بگیرید.

ماشین شخصی:

اگر ماشین شخصی دارید، می توانید با طی مسافتی حدود ۱۲۰ کیلومتر از تبریز به مراغه بروید.
سفر با ماشین شخصی حدود ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه طول می کشد.

نزدیکترین مسیر تبریز به مراغه

فاصله زمینی بین تبریز و مراغه حدود ۱۲۵ کیلومتر است.

نزدیک‌ترین مسیر بین این دو شهر، جاده اصلی تبریز-مراغه است که از مسیر آذرشهر و عجب‌شیر می‌گذرد.

زمان تقریبی رانندگی در این مسیر حدود ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه است، البته بسته به شرایط ترافیک و آب و هوا ممکن است متغیر باشد.

این مسیر یک جاده دو طرفه است که از مناطق کوهستانی و دشت عبور می‌کند.

در طول مسیر شهرهای آذرشهر و عجب‌شیر قرار دارند که می‌توانند نقاط توقف مناسبی برای استراحت باشند.

این جاده یکی از مسیرهای اصلی ارتباطی در استان آذربایجان شرقی محسوب می‌شود و معمولاً در وضعیت مناسبی نگهداری می‌شود.

مراغه قدیم

مراغه قدیم نام یکی از محله‌های تاریخی شهر مراغه در استان آذربایجان شرقی است. این محله در دامنه شمالی کوه سهند و در مجاورت رودخانه صوفی‌چای واقع شده است.

مراغه قدیم در طول تاریخ از شهرهای مهم ایران بوده و آثار تاریخی و باستانی بسیاری در آن وجود دارد. از جمله مهمترین این آثار می توان به موارد زیر اشاره کرد:

رصدخانه مراغه: این رصدخانه در زمان هلاکوخان مغول توسط خواجه نصیرالدین طوسی بنا شده است و یکی از مهمترین رصدخانه های جهان در قرون وسطی بوده است.

گنبد کبود: این بنا آرامگاه مظفرالدین هلاکوخان، پسر هلاکوخان مغول، است و به دلیل کاشی کاری های زیبای فیروزه ای رنگش به این نام معروف است.

مقبرهٔ شیخ برهان الدین: این مقبره محل دفن شیخ برهان الدین زکریا، عارف و شاعر قرن هفتم هجری، است.

مسجد جامع مراغه: این مسجد یکی از قدیمی ترین مساجد ایران است و در دوره سلجوقیان ساخته شده است.

موزه سنگ نگاره ها: در این موزه مجموعه ای از سنگ نگاره های دوران پیش از تاریخ تا دوره قاجار به نمایش گذاشته شده است.

مراغه قدیم علاوه بر آثار تاریخی و باستانی، دارای جاذبه های طبیعی و گردشگری دیگری نیز مانند کوه سهند، چشمه معدنی کشکناب، و پارک جنگلی لاله زار نیز می باشد.

وجه تسمیه:

نام مراغه از واژه ماراغه به معنی محل مار گرفته شده است.

تاریخچه:

مراغه در طول تاریخ از شهرهای مهم ایران بوده است. این شهر در دوره مادها، هخامنشیان، ساسانیان، و سلجوقیان پایتخت ایران بوده است.

در دوره مغول، مراغه به یکی از مراکز مهم علمی و فرهنگی جهان تبدیل شد. خواجه نصیرالدین طوسی در این دوره رصدخانه مراغه را بنا کرد و دانشمندان زیادی از سراسر جهان به این شهر آمدند.

مراغه در دوره قاجار رو به افول گذاشت و از اهمیت آن کاسته شد.

وضعیت فعلی:

مراغه قدیم در حال حاضر یکی از محله های قدیمی و تاریخی شهر مراغه است. این محله دارای بافت سنتی و ارزشمندی است و بسیاری از بناهای تاریخی آن به خوبی حفظ شده اند.

مراغه قدیم به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و از جمله جاذبه های گردشگری مهم استان آذربایجان شرقی به شمار می رود.

آدرس:

مراغه قدیم در استان آذربایجان شرقی، شهرستان مراغه، و در دامنه شمالی کوه سهند واقع شده است.

شهرهای بین تبریز تا مراغه

شهرها و مناطق اصلی بین تبریز و مراغه در مسیر جاده‌ای به ترتیب عبارتند از:

خسروشاه

ایلخچی

آذرشهر

عجب‌شیر

بناب

این شهرها و مناطق در مسیر اصلی جاده تبریز به مراغه قرار دارند. همچنین، برخی روستاها و مناطق دیگر نیز در این مسیر وجود دارند که شامل:

خاصبان

حوالی ممقان

روستای چراغیل

روستای خانمیر

تقاطع جاده روستای خانقاه

تقاطع مسیر رحمانلو

این مسیر از آزادراه کنارگذر جنوبی تبریز شروع شده و پس از عبور از مناطق ذکر شده، به مراغه می‌رسد. توجه داشته باشید که این مسیر حدود ۱۴۱ کیلومتر طول دارد و معمولاً با خودرو حدود ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت زمان می‌برد، البته این زمان بسته به شرایط ترافیک و آب و هوا ممکن است متغیر باشد.

آب و هوای مراغه

شهر دیدنی مراغه به‌دلیل قرارگیری در مجاورت رودخانه صوفی چای و دامنه جنوبی کوه سهند، از تابستان‌های معتدل و زمستان‌های سردی برخوردار است. بیشینه دما در تابستان‌ها حدود ۳۵ درجه بالای صفر و کمینه آن در زمستان‌ها حدود ۲۰ درجه سانتی‌گراد زیر صفر می‌شود. به این ترتیب، فصل‌های بهار و تابستان بهترین زمان سفر به مراغه هستند.

جاهای دیدنی در سفر به مراغه

طبیعت دلکش و دل‌فریب در سفر به مراغه به لطف آب‌های سهند، بخش مهمی از جاهای دیدنی آن را تشکیل می‌دهد. در زیر می‌توانید چندتا از بهترین‌های این منطقه را بهتر بشناسید.

– رودخانه صوفی چای مراغه

مهم‌ترین رودخانه مراغه، رودخانه صوفی چای از جاهای دیدنی مراغه است. این رودخانه ۷۰کیلومتری، در مسیر خود جذاب‌ترین طبیعت را ایجاد کرده و ۱۲ هکتار باغ و کشاورزی را آبیاری می‌کند.

بدون شک برای سفرهای بهاری و تابستانی سفر و بازدید از این قسمت مراغه، تجربه جالبی خواهد بود. بخصوص که آب رود به سد علویان می‌ریزد و خود سد و روستاهای اطرافش هم مقاصد گردشگری جذابی‌ است.

آبشار گور داغ مراغه

آبشار گور داغ یا به‌قول محلی‌ها آبشار کوره چکان از جاهای دیدنی مراغه منظره‌ای چشم‌نواز را تقدیمتان می‌کند. آب آن از ارتفاعات سهند می‌آید و خنکی‌بخش روزهای طولانی و گرم تابستان خواهد بود.

کنار این آبشار می‌توانید آبتنی کنید و از طبیعت زیبایی منطقه حسابی لذت ببرید. اگر تابستان گذرتان به اینجا افتاد بدانید که آب از برف‌های آب شده می‌آید و حسابی خنک است.

– چشمه ساری سو

چشمه ساری سو یا آب زرد از جاهای دیدنی مراغه چشمه‌ای با خاصیت درمانی است و هرساله به‌دلیل گوگردش مردم زیادی به آن مراجعه می‌کنند. گوگرد برای پوست مفید است. در کنار آن، طبیعت اطراف چشمه هم بسیار دیدنی است و زیبایی‌های آن دلکش و دل‌فریب است. به‌خصوص که اگر فصل بهار خود را به اینجا برسانید.

– چشمه شورسو چایباغی

چشمه شورسو چایباغی چشمه درمانی دیگری است که آب آن سرشار از مواد معدنی مانند آهن، منزیم، کلسیم، کلسیت بی‌کربنات و … است. مردم از شهرهای اطراف برای است حمام و استفاده از خواص درمانی چشمه شورسو چایباغی از جاهای دیدنی مراغه به این منطقه می‌آیند و از آن لذت می‌برند.

– چشمه ایستی بلاغ

بهار و تابستان در سفر به مراغه زیبا است و این زیبایی را می‌توانید در چشمه ایستی بلاغ کاملا ببینید. ایستی بلاغ یا چشمه گرم، خاصیت‌های زیادی دارد و مردم برای زانو درد و رماتیسم زیاد از آن استفاده می‌کنند.

آب‌تنی در آب این چشمه از جاهای دیدنی مراغه شادی‌آور است و کسالت‌های روحی را هم تا حد زیادی برطرف می‌کند. این چشمه در نوروز خیلی شلوغ است. اگر شلوغی زیاد را دوست ندارید، اواخر تابستان به آن سفر کنید.

راهنمای سفر به مراغهجاهای دیدنی مراغه

– راهنمای سفر به مراغه , چشمه قره پالچیق

سیاه گل یا قره پالچیق از جاهای دیدنی مراغه جزو چشمه‌هایی است که خاصیت درمانی ویژه‌ای دارد. این چشمه مانند چشمه‌های دیگر مراغه برای بیماری‌های پوستی و رماتیسم مفید است. منطقه بکر و زیبایی‌های اطراف چشمه هم خود جاذبه گردشگری دیگری در مراغه است.

– منطقه حفاظت شده‌‌ سهند

یکی از بزرگ‌ترین مناطق حفاظت‌شده در ایران، منطقه سهند از جاهای دیدنی مراغه است. این منطقه در سال ۱۳۹۰ به‌صورت حفاظت‌شده و شکار ممنوع درآمد و محل زندگی حیوانات وحشی، پرندگان و جوندگان جذاب است. این منطقه در ارتفاعات سهند است و در محدوده شهرهای مراغه، بناب، عجب شیر، تبریز و اسکو قرار دارد.

رودهای قلعه چای، چوان چای، لیقوان و… منابع آب اصلی و دائمی منطقه‌اند و گیاهان و حیوانات زیادی هم به لطفشان در منطقه وجود دارد.

غار هامپوئیل (غار کبوتر)

اگر عاشق غارنوردی هستید، غار کبوتر یا غار هاپوئیل یکی از بهترین مقاصد و از جاهای دیدنی مراغه برای شماست. جلوی در ورودی غار، دسته‌ای از کبوترهای وحشی وجود دارد به همین دلیل به آن غار کبوتر می‌گویند.

این غار ۵ طبقه از جاهای دیدنی مراغه بسیار جالب است ولی یادتان باشد که برای سفر به آن نیازمند مهارت و تجربه‌اید و باید امکانات غارنوردی حرفه‌ای همراه داشته باشید.

– رصدخانه مراغه

اولین و بزرگ‌ترین رصدخانه ایران، رصدخانه تاریخی مراغه از جاهای دیدنی مراغه است. این رصدخانه در زمان حکومت ایلخانان و با نظارت دقیق خواجه نصیر‌الدین طوسی درست شد.

آسمان شب و هزاران ستاره‌ای که در آن می‌درخشند جذاب‌ترین صحنه‌ای است که می‌توانید در این رصدخانه ببینید. اگر گذرتان به مراغه افتاد، در لیست جاهایی که باید بازدید کنید، حتما رصدخانه مراغه را در آن اول اول لیست بگذارید.

رصدخانه مراغهرصدخانه مراغه

– گویجه قلعه از جاهای دیدنی مراغه

گویجه قلعه یک شاهکار ۳ هزارساله سنگی از جاهای دیدنی مراغه است. این قلعه کار دست گذشتگان است و حجاری‌های کم‌نظیر آن تماما توسط کسانی که زمانی اینجا زندگی می‌کردند، انجام می‌شد. این قلعه حالا در لیست آثار ملی ایران قرار دارد و مردم زیادی هم به این منطقه می‌آیند تا تونل‌ها و دالان‌های قلعه را ببینند و هنر دست گذشتگان را حسابی ببینند.

– مزارهای پنج‌گانه

مزارهای پنج‌گانه یا گنبد‌های مراغه، در واقع ۵ گنبد یا برج مهم از جاهای دیدنی مراغه است که قبل و بعد از اسلام درست شده و نمایانگر معماری آن است. به‌دلیل وجود آن‌ها هم شهر مراغه را به شهر برج‌ها نیز می‌شناسند. این‌گنبدها شامل گنبد سرخ، گنبد مدور، گنبد کبود و گنبد غفاریه است.

– معبد مهر مراغه

مهر در آیین باستان منظور همان خورشید بود. معبد مهر، یکی از جاهای دیدنی مراغه است و زمانی محل پرستش خورشید بود. آیین‌های مهرپرستی در این معبد برگزار می‌شد. این معبد زیرزمینی درست شده و به‌صورت صخره‌ای است. پیشینه تاریخی آن به ۳ هزار سال پیش بازمی‌گردد و در زمان اشکانیان در اوج شکوه و عظمت خود بود.

– خانه اشرف‌الملوک نبئی وند

خانه اشرف‌الملوک نبئی وند یا خانه حیدرانلو از جاهای دیدنی مراغه جزو بافت قدیمی مراغه است. این خانه نزدیک مسجد شیخ بابا است که تاریخی است. این خانه اواخر قاجار و اوایل پهلوی اول در دو طبقه درست شد. شکل قدیمی و تاریخی آن انگار شما را به وسط تاریخ می‌کشاند. مطمئنم عبور و گذر از آن را دوست خواهید داشت.

پل سرچشمه روستای مردق

پل سرچشمه روستای مردق، یادگار دوران صفوی است. معماری این پل از جاهای دیدنی مراغه به‌صورت ۳ دهانه‌ای است و با سنگ‌های بومی همان منطقه درست شده است. معماری آن هم شبیه به دوران ایلخانی است و از نظر تاریخی اهمیت زیادی دارد. این پل سالیان زیادی است که شهرهای میانه و هشترود و مراغه را بهم وصل می‌کند.

– پل خانقاه

یکی از قدیمی‌ترین پل‌های تاریخی مراغه، پل خانقاه از جاهای دیدنی مراغه است. این پل دو دهنه از آجر و سنگ است و به زمان ساخت آن به دوره ایلخانی برمی‌گردد. این پل مراغه را به ملکان، میاندوآب و شاهین دژ مرتبط می‌کرد.

– موزه تخصصی ایلخانی

موزه تخصصی ایلخانی از جاهای دیدنی مراغه به‌صورت تخصصی با تزیینات و جذابیت‌های بصری که دارد، کاملا معماری دوره‌های ایلخانی، اشکانی و ساسانی را تداعی می‌کند. این موزه برای گردشگری و به‌هدف نشان دادن این دوره تاریخی در سال ۶۴ تاسیس شد.

– موزه‌ سنگ‌نگاره‌‌ها (مقبره آقالار)

یکی از جذاب‌ترین موزه‌های شهر مراغه، موزه سنگ‌نگاره‌ها از جاهای دیدنی مراغه است. این دیدنی مراغه، در محل مقبره آقالار سال ۱۳۸۱ تاسیس شد. قبرهای مرمرین و تاریخی جذابیت ویژه این محل است.

– آرامگاه شیخ رکن‌الدین مراغه‌ای

اگر از ادب و عرفان و شعر و معماری خوشتان می‌آید، حتما از آرامگاه شیخ رکن‌الدین مراغه‌ای از جاهای دیدنی مراغه بازدید کنید. آرامگاهی که در کنار موزه ایلخانان است و جذابیت تاریخی و مذهبی زیادی دارد.

– کلیسای سن هوهانس

کلیسای سن هوهانس یا هوهانس مقدس، یکی از کلیساهای ارمنی‌ کاتولیک از جاهای دیدنی مراغه است و از نام یکی حواریون حضرت عیسی یعنی هوانس گرفته شده است. هوهانس مقدس تنها کلیسایی است که در مراغه وجود دارد و بسیاری از مردم برای بازدید از آن هر روزه اقدام می‌کنند. شکل ساده و آجری کلیسا و شباهت آن به دیگر سازه‌های قدیمی مراغه جذاب و دیدنی است.

– کلیسای سن هوهانس– کلیسای سن هوهانس

– مسجد شیخ بابا

یکی از جالب‌ترین سازه‌های مذهبی و جاهای دیدنی مراغه، مسجد شیخ بابا است. از مسجد شیخ بابای اصلی تنها چند ستون سنگی باقی مانده که به زمان قرن ۸ و ۹ شمسی برمی‌گردند. این مسجد حالا محلی برای عبادت و لذت بردن از جاذبه‌های دیدنی آن است.

جاهای تفریحی در سفر به مراغه

مراغه است و بوستان‌ها و پارک‌های سرسبزش. چه جایی بهتر از آن‌ها برای تفریح؟ در ادامه چند مورد از جاذبه های تفریحی مراغه که خیلی معروفند را معرفی می‌کنم.

– پارک قزل ارسلان

اگر دنبال یک پارک خوب برای استراحت و بازی بچه‌ها هستید، پارک قزل ارسلان از جاهای دیدنی مراغه انتخاب خوبی برایتان خواهد بود. آدرس آن سرراست است؛ امکانات بهداشتی خوبی دارد و چندین بوفه هم همان نزدیکی است.

– پارک مسافر 

یکی از جذاب‌ترین مکان‌های دیدنی مراغه پارک مسافر است. جایی که بهترین محل اسکان برای مسافران هم به حساب می‌آید. اینجا مسافران می‌توانند در چادرهایشان شب را سر کنند و از امکانات رفاهی مانند سرویس بهداشتی و بوفه آن استفاده کنند.

– پارک و پیست قای‌قرانی صوفی

دنبال یک جای خانوادگی و آرام در مراغه هستید؟ پارک و پیست قای‌قرانی صوفی از جاهای دیدنی مراغه محیطی لذت‌بخش و دوست‌داشتنی دارد که گزینه خوبی برای لذت بردن از یک روز خوب بهاری یا تابستانی است.

خنکی آب رودخانه صوفی چای و زیبایی مناظر طبیعی اطراف پارک، به جذابیت ظاهری آن افزوده است. برای ورود به پارک هزینه ورودی پرداخت نمی‌کنید، اما برای استفاده از قایق‌ها باید بلیط تهیه کنید.

– پارک ساحلی یادگاران

بوستان ساحلی یادگاران پارکی خانوادگی با طبیعتی زیباست که در روز و شب جذاب است و می‌توانید ساعات خوشی را در آن بگذرانید. روزهای آن خنک و شب‌هایش نورانی و چراغانی است. حتی می‌توانید نزدیکی آن بمانید و چند ساعت از مناظر اطراف حسابی لذت ببرید.

 پارک ساحلی یادگارانپارک ساحلی یادگاران

مراکز خرید مراغه

سفر که بدون خرید مزه نمی‌دهد. چند مرکز خرید خوب مراغه را هم معرفی می‌کنم که حسابی از بازارگردی در آن‌ها لذت ببرید.

– بازار مراغه

دوست دارید بیشتر با مردم بومی منطقه و بازار آن آشنا شوید؟ پس به بازار مراغه سری بزنید. بازاری که می‌توانید حسابی در آن گشت‌وگذار کنید و محصولات محلی و بومی را هم ببینید.

– مجتمع تجاری پاساژ آتیه

اگر دنبال خرید لباس‌های ارزان و باکیفیت یا به‌صورت عمده هستید، مجتمع تجاری پاساژ آتیه انتخاب خوبی برایتان خواهد بود.

– بازار اوحدی

بازار اوحدی، بازاری سنتی از جاهای دیدنی مراغه است و مردم وسایل همیشگی خود را اینجا تهیه می‌کنند. برای خرید سوغاتی به اینجا سر بزنید که کلی جنس باکیفیت و قیمت مناسب پیدا می‌کنید.

– مرکز خرید سیتی استار

این مرکز خرید، به‌صورت اختصاصی برای پوشاک، مراکز تجاری و فرش طراحی شده و می‌توانید هر چیزی که بخواهید را با قیمت مناسب بخرید.

بهترین فصل سفر به مراغه

بهترین فصل سفر به مراغه به سلیقه شما بستگی دارد.

اگر به دنبال آب و هوای خنک و مطبوع هستید، بهار (فروردین تا خرداد) و پاییز (مهر تا آبان) بهترین زمان برای سفر به مراغه هستند. در این فصول هوا دلپذیر و آفتابی است و می توانید از گشت و گذار در طبیعت و بازدید از جاذبه های گردشگری این شهر لذت ببرید.

اگر به دنبال جشنواره ها و رویدادهای فرهنگی هستید، می توانید در تابستان (تیر تا شهریور) به مراغه سفر کنید. در این فصل، جشنواره های مختلفی مانند جشنواره انگور و جشنواره گردو در مراغه برگزار می شود.

آب و هوای خنک و مطبوع: بهار و پاییز

تفریحات زمستانی: زمستان

جشنواره ها و رویدادهای فرهنگی: تابستان

خاطرات یک سفر ۷ روزه به مراغه در نوروز از تهران

روز اول:

صبح زود از تهران به سمت مراغه حرکت کردم. سفری حدوداً ۶ ساعته در پیش داشتم و با شور و اشتیاق عازم سرزمینی کهن و تاریخی بودم. من عاشق سفر در نوروز هستم و این بار تصمیم گرفته بودم به شهر زیبای مراغه سفر کنم.

بعد از ظهر به مراغه رسیدم و در هتلی سنتی در بافت تاریخی شهر اقامت گزاشتم. قدم زدن در کوچه پس کوچه های این محله و حس و حال نوستالژیک آن، سفرم را آغاز کرد.

غروب آفتاب را به تماشای گنبد کبود، نگین فیروزه‌ای آذربایجان، اختصاص دادم. شکوه و عظمت این بنای تاریخی مرا به وجد آورد و غرق در تاریخ و هنر ایران شدم.

شب را در رستورانی سنتی گذراندم و از طعم لذیذ غذاهای محلی مراغه لذت بردم. صحبت با اهالی خونگرم و مهمان نواز این شهر، خاطره‌ای خوش از اولین روز سفرم را رقم زد.

روز دوم:

صبح زود به سمت رصدخانه مراغه، یادگار دوران طلایی علم و دانش ایران، رهسپار شدم. گویی در گذر زمان به عقب برگشته بودم و در میان دانشمندان و منجمان ایرانی قدم می‌زدم.

بعد از ظهر از موزه سنگ نگاره ها دیدن کردم و با تماشای نقش و نگارهای بر روی سنگ ها، به سفری در اعماق تاریخ رفتم. هر سنگ نگاره داستانی برای گفتن داشت و مرا به دنیای رازآلود گذشته می برد.

غروب آفتاب را در دامنه کوه سهند، بام ایران، سپری کردم. تماشای منظره ی برفی قله سهند و دشت های سرسبز اطراف آن، روحم را جلا داد و خاطره ای به یاد ماندنی خلق کرد.

شب را در اقامتگاهی بوم‌گردی در کوه سهند گذراندم. سکوت مطلق کوهستان و آسمان پرستاره، آرامشی وصف ناپذیر به من هدیه داد.

روز سوم:

صبح زود با طلوع خورشید از خواب بیدار شدم و به پیاده روی در طبیعت بکر کوه سهند پرداختم. تنفس هوای پاک و خنک کوهستان، انرژی مضاعفی به من داد.

بعد از ظهر به روستای کندوان، روستای منحصر به فرد با خانه های کندویی، سفر کردم. قدم زدن در این روستای تاریخی و تماشای معماری خاص آن، حس و حالی عجیب داشت.

غروب آفتاب را در بازار کندوان گذراندم و از صنایع دستی و سوغات این روستا خرید کردم. گپ و گفت با اهالی روستا و شنیدن داستان های زندگیشان، سفرم را غنی تر کرد.

شب را در هتلی سنتی در شهر مراغه اقامت گزاشتم. خستگی روز را از تن بیرون کردم و برای ادامه ی سفرم آماده شدم.

روز چهارم:

صبح زود به حمام مظفری، شاهکاری از معماری دوره قاجار، رفتم. گشت و گذار در این حمام تاریخی و تماشای تزئینات و نقاشی های زیبای آن، مرا به دنیای تاریخ و هنر قاجار برد.

بعد از ظهر از مسجد جامع مراغه، یکی از قدیمی ترین مساجد ایران، دیدن کردم. عظمت و شکوه این مسجد، مرا مجذوب خود کرد و به عمق معنویت و تاریخ این سرزمین برد.

غروب آفتاب را به تماشای بازار تاریخی مراغه اختصاص دادم. گشت و گذار در این بازار پر رونق و خرید سوغات و یادگاری، خاطره ای خوش از این شهر برایم به یادگار گذاشت.

شب را در رستورانی مدرن در مراغه گذراندم و از طعم غذاهای ایرانی و بین المللی لذت بردم. گفتگو با مسافران دیگر و شنیدن تجربیات آنها از سفر به مراغه، سفرم را پربارتر کرد.

روز پنجم:

صبح زود به سمت دشت لاله های شهرستان ورزقان حرکت کردم. منظره ی خیره کننده ی دشت پر از گل لاله، روحم را نوازش داد و خاطره ای بی نظیر در ذهنم نقش بست.

بعد از ظهر از آبگرم جوشان، یکی از معروف ترین چشمه های آبگرم ایران، دیدن کردم. خواص درمانی این آبگرم و لذت غوطه ور شدن در آن، خستگی سفر را از تنم بیرون کرد

روز ششم:

صبح زود به شهر تبریز، پایتخت تاریخی آذربایجان، سفر کردم. گشت و گذار در بازار تبریز، موزه مشروطیت و عمارت ائل گلی، خاطرات این روز را به یادماندنی کرد.

بعد از ظهر از مقبره الشعرا، آرامگاه مشاهیر شعر و ادب ایران، دیدن کردم. قدم زدن در این آرامگاه و قرائت فاتحه بر مزار شاعران بزرگ، حس احترام و ارادت من به فرهنگ و ادب ایران را برانگیخت.

غروب آفتاب را در دامنه کوه عون بن علی، کوهی با چشم اندازهای زیبا، سپری کردم. تماشای منظره ی شهر تبریز از فراز این کوه، زیبایی بی نظیری داشت.

شب را در هتلی در شهر تبریز اقامت گزاشتم. خستگی روز را از تن بیرون کردم و برای ادامه ی سفرم به مراغه آماده شدم.

روز هفتم:

صبح زود به سمت مراغه بازگشتم و از جاذبه های باقی مانده ی این شهر مانند برج ایلخانی و موزه مردان نمکی دیدن کردم. هر کدام از این جاذبه ها، داستان ها و حقایق جالبی را برای من آشکار کرد.

بعد از ظهر به گشت و گذار در خیابان های شهر مراغه و خرید سوغات و یادگاری پرداختم.

غروب آفتاب را در کنار رودخانه صوفی چای گذراندم و به صدای آرامش بخش آب گوش فرا دادم.

شب را در رستورانی سنتی در مراغه گذراندم و از طعم لذیذ غذاهای محلی این شهر لذت بردم.

صبح روز بعد با خاطرات خوش و به یاد ماندنی از سفر به مراغه، راهی بازگشت به تهران شدم.

این سفر ۷ روزه به مراغه، سفری پر از تجربیات جدید و خاطرات خوش بود. گشت و گذار در جاذبه های تاریخی و طبیعی این شهر، آشنایی با فرهنگ و آداب و رسوم مردم آذربایجان و چشیدن طعم غذاهای محلی، سفری به یاد ماندنی را برای من رقم زد.

امیدوارم روزی دوباره به این شهر زیبا سفر کنم و از زیبایی ها و جاذبه های آن بیشتر لذت ببرم.

گردآوری:

برچسب ها:
اخبار مرتبط: