رهبر انقلاب از دهه ۴۰ تا دهه ۸۰/ عکس
به گزارش خبرآنلاین، آیین رونمایی از کتاب «شرح اسم: زندگینامه آیتالله سید علی حسینی خامنهای (۱۳۵۷- ۱۳۱۸)» نوشته هدایتالله بهبودی که از سوی مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی منتشر شده، چهاردهم مرداد ماه ۹۱ با حضور سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از شخصیتهای فرهنگی در تالار مهر حوزه هنری برگزار میشود.
در این آیین که ساعت ۱۱ چهاردهم مرداد ماه آغاز میشود، "حجتالاسلام رسول جعفریان"، رییس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، "علیرضا کمری"، پژوهشگر تاریخ و ادبیات، "استاد علی معلم"، رییس فرهنگستان هنر، "رضا امیرخانی"، نویسنده و "عباس سلیمی نمین" کارشناس و پژوهشگر تاریخ سخنرانی میکنند.
کتاب «شرح اسم» شرحی بر زندگی آیتالله سیدعلی حسینی خامنهای از تبار و تولد تا سالهای کودکی و نوجوانی و کارنامهای از مبارزات سیاسی و فعالیتهای اجتماعی ایشان تا پیروزی انقلاب اسلامی را در بر دارد. اسناد ساواک، شهربانی و دادرسی ارتش شاه درباره دوران مبارزه و تبعید آیتالله خامنهای نیز در این اثر گردآمده است.
نخستین بار کتاب «شرح اسم: زندگینامه آیتالله سید علی حسینی خامنهای (۱۳۵۷- ۱۳۱۸)» در بیستوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ارایه شد اما به دلیل نیاز به اصلاحاتی که از سوی دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری و پس از قدردانی از نویسنده و ناشر کتاب اعلام شد، عرضه گسترده کتاب و آیین رونمایی از آن به آینده موکول شد.
تصویر سمت راست مربوط است به سال ۴۲ و تراشیدن محاسن رهبر انقلاب در زندان
در مقدمه کتاب آمده است: «…بیتردید نمیتوان این پژوهش را فاقد دشواریهای خاص دانست؛ از کمبود منابع گرفته، تا امساک برخی مراکز دستاندرکار، و پریشانی و پراکندگی اسناد موجود، موجب شد که با مرارت فراوان هر برگی از جایی گردآوری شود، و شد. اخلاق حرفهای ایجاب میکرد که موقعیت کنونی حضرت آیتالله خامنهای بر این کار سایه نیفکند و این پژوهش با دیگر تحقیقهای علمی، در روش، جملات، عبارات و تعبیرات همسان باشد. بر این باور هستیم که در این امر موفق بودهایم. گرچه اسناد استفادهشده قادر نیست تمامی زوایای پیدا و پنهان زندگی شخصی و مبارزاتی ایشان را روشن سازد؛ اما مصداق بیان «سرّی» است در «حدیث دیگران». پژوهش درباره افراد و رویدادهایی که کنشگران آن در قید حیات هستند، این امتیاز را دارد که به سرعت در بوته نقد و بررسی و تکمیل و تصحیح قرار گیرد. بیگمان مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی از هر نقد و نظر و بررسی درباره این اثر استقبال میکند. زندگینامهنویسی تفصیلی گرچه یکی از زیرشاخههای تاریخنگاری به شمار میآید، اما استعداد بهرهمندی از سلیقههای ادبی را نیز دارد؛ چنانکه هدایتالله بهبودی توانسته است سبک نگارش لطیف و جذاب خود را در خدمت یک پژوهش عالمانه و مستند قرار دهد، که امید است مقبول طبع اهل نظر افتد.»
کتاب «شرح اسم» با این سرفصلها همراه است: «خاندان، تولد، کودکی، حوزه علمیه مشهد، حوزه علمیه قم، آشنایی با امام خمینی (ره)، آغاز مبارزه، زندان اول، بازگشت به قم، زندان دوم، بازگشت به مشهد، فرزند صلبی و کتبی، زندان سوم، تنگنای زیستن، نوشتن و گفتن، جست سیاسی، زندان چهارم، زندان پنجم، فلاتی میان دو زندان، زندان ششم، فلاتی میان زندان و تبعید، تبعید و تا پیروزی.»
این کتاب مستند و خواندنی که در میان روایت های سوم شخص، روایت اول شخص رهبر انقلاب را نیز قرار داده در ۷۶۰ صفحه همراه با آلبوم تصاویر و فهرست اعلام تهیه و تنظیم و با قیمت ۱۵هزار تومان منتشر شده است.