کاریکاتور آخرین وضعیت دلار!

دکتر حسن روحانی در جریان انتخابات ریاست جمهوری برای دولت دوازدهم، موضع گیریهای قابل تاملی درباره علل افزایش قیمت ارز داشت. در همین رابطه کاریکاتور دلار را در ادامه میبینید.
کاریکاتور دلار
در حاشیه افزایش قیمت دلار، ابولفضل رحیمی این کاریکاتور دلار را منتشرکرد.
جزئیات بیشتر درباره علل واقعی افزایش قیمت دلار از زبان حسن روحانی
آقای روحانی شما در مورد افزایش دلار در دولت احمدی نژاد گفتید: «مشکل عدم مشورت، مشکل خودشیفتگی، مشکل عدم استفاده از ابزار علمی برای اداره کشور، مشکل بیثباتیها، این ثباتی چگونه به مردم اطمینان خواهد داد، آرامش خواهد داد؟ مردم مدیریت، مدیریت کارآمد؛ مردم ثبات، مردم آرامش، قدرت آینده و قدرت آینده نگری میخواهند…»!آیا اکنون هم مشکل افزایش افسار گسیخته ارز و طلا همان هاست که فرمودید!؟
دکتر حسن روحانی در جریان رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری با مردم درباره افزایش قیمت ارز سخن گفت و ضمن انتقاد از افزایش قیمت ارز در دوران دولت احمدی نژاد به علل آن اشاره کرد؛ عللی که اکنون باید پرسید برای این دوران نیز صادق است؟
سیاستهای تثبیت قیمتها و کنترل بازار ارز در دولتهای نخست روئسای جمهور ایران در دستور کار قرار میگیرد اما با توجه به اینکه چنین روشی به جمع شدن فنر و شکل گیری قیمت کاذب ارز منجر میشود، در دولت دوم روئسای جمهور ایران شاهد افزایش چشمگیر قیمت ارز بوده ایم.
بی ثباتی قیمت دلار
پس از ثبات نسبی قیمت ارز در دولت نهم، در دولت دهم که دولت دوم احمدی نژاد بود، قیمت دلار تا ۳۴۰۰ تومان بالا رفت و با روشهای غیراقتصادی بازار کنترل شد. اکنون پس از ثبات نسبی قیمت ارز در دولت یازدهم، در دولت دوازدهم شاهد جهش فنر ارز هستیم و این بار نیز همان سیاستهای دولت احمدی نژاد برای کنترل بازار ارز در دستور کار قرار گرفت که طبیعتاً به کنترل موقت ارز منتهی شد و شاهد افزایش مجدد قیمت ارز بودیم.
دکتر حسن روحانی در جریان انتخابات ریاست جمهوری برای دولت دوازدهم، موضع گیریهای قابل تاملی درباره علل افزایش قیمت ارز داشت که اکنون بسیاری از منتقدان سیاستهای اقتصادی دولت کنونی این پرسش را مطرح میکنند که آیا عللی که روحانی درباره افزایش قیمت ارز در آن سخنرانیها مطرح کرد، به شرایط کنونی نیز قابل تسری است؟
روحانی در بخشی از سخنرانی انتخاباتیاش درباره علل افزایش قیمت ارز گفت: «مشکل کجاست؟ مشکل عدم مشورت، مشکل خودشیفتگی، مشکل عدم استفاده از ابزار علمی برای اداره کشور، مشکل بیثباتیها، این ثباتی چگونه به مردم اطمینان خواهد داد، آرامش خواهد داد؟ مردم مدیریت، مدیریت کارآمد؛ مردم ثبات، مردم آرامش، قدرت آینده و قدرت آینده نگری میخواهند…»
خوب است واکنش سیف به دلار ۵۰۰۰ تومانی را بدانید
سال جدید با افزایش قیمت دلار و عبور از نرخ ۵۰۰۰ تومان آغاز شد و بازار با این روال پیش رفت. رییس کل بانک مرکزی در اولین واکنش خود با ارزیابی مثبت از وضعیت تراز ارزی و اعلام کوتاه مدت بودن نوسانات بازار، امیدوار است مانند جریان ارزی سال ۱۳۹۲ بازار به آرامش برگردد.
به گزارش ایسنا، قیمت دلار برخلاف تصوراتی که برای روال معمول هر ساله یعنی افت قیمت در روزهای پایانی سال وجود داشت به این روال اهمیتی نداد و سال جدید را هم با افزایش قیمت شروع کرد. دلار در نیمه دوم سال گذشته با نوسان تندی مواجه شد و از حدود ۳۸۰۰ تومان در شهریور ماه تا مرز ۵۰۰۰ تومان هم پیش رفت. با این حال بعد از سیاستهایی که بانک مرکزی به مرحله اجرا در آورد و البته با نقدهایی هم از سوی کارشناسان همراه بود، قیمت کمی افت کرد و تا ۴۸۰۰ تومان کاهش یافت. با این حال در روزهای اخیر و در آغاز شروع روزهای کاری دلار بار دیگر دچار نوسان قیمت شد و با عبور از نرخ ۵۰۰۰ تومان برای امروز تا ۵۱۰۰ تومان نیز قیمت خورده است.
در حالی بانک مرکزی طی روزهای اخیر واکنشی به جریان بازار نداشت که رییسکل بانک مرکزی در تازهترین اعلام نظر خود در یک یادداشت تلگرامی در این باره اظهاراتی داشته است. البته آنچه ولیالله سیف اعلام کرده، حرفای چندان تازهای نسبت به اعلام نظرهای قبلی وی
همزمان با تند شدن نوسان بازار ارز نیست؛ اما تا حدی قابل تامل است.
رییس کل بانک مرکزی بار دیگر وضعیت ارزی را مثبت ارزیابی و اعلام کرده است که
نوسان کوتاه مدت بازار به زودی میتواند تعدیل شود.
عامل اصلی دلار ۵۰۰۰ تومانی
وی البته از وجود انتظارات به عنوان عامل اصلی برای مصارفی که اکنون در بازار واقعی نیستند
سخن گفته و تاکید کرده است که حساسیت زیادی به تحولات غیراقتصادی وجود دارد و
عملا نوسانات کوتاه مدت بازار را این بخش از تقاضا تشکیل میدهد.
سیف با اعلام اینکه تحولات مختلف از کانال انتظارات این قابلیت را دارند که به سرعت
بر بازار ارز اثرگذار باشند و متناسب با این تحولات، تحلیل و ارزیابی وضعیت بازار میتواند
ظرف مدت کوتاهی تغییرات اساسی را تجربه کند، گفته که از این نظر لازم است ناظران
و کارشناسان اقتصادی با توجه به پویایی که در بازار ارز وجود دارد بازار
و سیاستهای بانک مرکزی را رصد و تحلیل کنند.
وی با اشاره به اینکه تقاضای موجود در بازار که بخشی از آن از محل انتظارات نشات گرفته
موقتی است، به جریان سال ۱۳۹۲ در بازار ارز گریزی زده و یادآور شده که قیمت ارز
با برچیده شدن چنین تقاضایی در آن زمان نیز افت کرد بنابراین انتظار میرود با بهبود شرایط
این امر تکرار شود چرا که این تحولات از طرف عوامل بنیادی اقتصادی پشتیبانی نمیشوند.
خبرآنلاین و تابناک و ایسنا