سفره هفت سین ساده و زیبا

سفره انداختن اصطلاحی برای قرار دادن چند سین و شمع و تخم مرغ رنگی و ماهی قرمز تنگ بلورین است. استفاده از اینه و شمع و قرآن هم که جز جدا ناپذیر سفره های ماست که هر ساله موقع سال تحویل کنار آن قرار می گیریم. انواع تزیین سفره هفت سین را در پرشین وی ببینید.
انواع تزیین سفره هفت سین
سبدهای یکدست کوچک تهیه کرده و داخل آن را با پوشال یا برگهای گلهای خشک کرده مانند برگ گل رزیا لاله پر کنید و از یک طرف دسته های سبد را با کنف گیس بافت شده یا طناب بپیچیدتا دسته ها را کاملا بااین کار پوشش دهید.تزیین ساده سفره هفت سینمیتوانید با گلهای خشک صحرایی یا میوه های کاج کوچک از یک طرف از داخل بهسمت بیرون تمامی سبدها را تزیین نمایید و مواد خشک را به راحتی درون سبدها بگذارید .
تزیین ساده سفره هفت سینسرکه و سمنو را درون ظروف کوچک گذاشته و درون سبد قرار دهید و با برگهایگل یا پوشال اطراف آنرا خوب پوشش دهید.سبزه را نیز باید در ظرفی پلاستیکی به اندازه ی سبدها سبز کرده و سپس درون یکی از این سبدهاقرار دهید.تزیین ساده سفره هفت سینبرای شمع میتوانید از شمع های استوانه ای پهن در سه سایز مختلف استفاده کرد
یک چهارم شمع را با کنف به صورت دایره پوشش داد .تزیین ساده سفره هفت سینچیدن این میزها به دلخواه صورت انجام میپذیرد و وابسته به فضاییست که مورد استفاده قرارمیگیرد .نکته : فراموش نکنید که در این نوع سفره ها بهتر است از آینه های کوچک و ساده استفاده شود
زیین سفره هفت سین
«هفتسین» احتمالاً رسم کهنی است که در بعضی ریشه یابی های دیگر، هفت سین را به هفت «سینی» ربط دادهاند، یا اصلش را «هفت میم» دانستهاند یا آن را از ریشهٔ «هفتچین» به معنی هفت چیدنی نامیدهاند که این ریشه یابی نیز از سوی محققین جدی گرفته نمیشود. ولی جدا از یک مورد اشارهٔ مبهم و مشکوک به این سفره در منبعی منتسب به دورهٔ صفوی، از هفتسین حتی در نوشتههای مورخین و سیاحان قرن نوزدهم میلادی هم اثر چندانی نیست. تنها هاینریش بروگش که در دوره ناصرالدین شاه سال ۱۸۶۰ میلادی از تهران بازدید کردهاست مینویسد که ایرانیان برای نوروز گلهایی میکاشتند که نامشان با سین آغاز میشدهاست.
اما از طرف دیگر، اگر عناصر دیگر سفره را هم در نظر بگیریم، میتوان آسانتر سفرهٔ نوروزی را (منهای «هفت» ش و «سین» ش) به سنتها و باورهای ایرانی متصل کرد. امشاسپندان و نمادهایشان در این سفره حضور دارند (شیر به نشانهٔ وهومن، سپند و بیدمشک به نشانهٔ سپندارمذ ظرف آب و سمنو به نشانهٔ آناهیتا، و …). مثلاً سمنو را که تقویت کنندهٔ قوای جنسی شمرده میشده تنها به این دلیل نباید نشانهٔ آناهیتا دانست، بلکه میتوان به این نکات نیز توجه کرد که در مراسم آیینی تهیهٔ سمنوی نوروزی، فقط زنان باید حضور داشته باشند و مردان راهی به آن ندارند.
مدلهای تزیین سال نو
دیگر این که در آیین نوروزی ساسانیان، عدد «هفت» اهمیت داشتهاست. مثلاً در کتاب المحاسن و الاضداد (به عربی، منسوب به جاحظ)، آمدهاست که ساسانیان در نوروز هفت دانه را بر هفت ستون میکاشتند یا نانی میپختند از هفت غلهٔ مختلف ولی «هفتسین» را پدیدهٔ پیوستهای بازمانده از دوران پیش از اسلام دانستن در حالی که اشارهای به آن در دوران اسلامی (چه در میان فارسها و مسلمانان و چه در میان کردها و زرتشتیان) تا قرن بیستم میلادی باقی نیست، ادعایی بیمدرک است.
ایدهٔ «هفت شین» توسط بعضی ایرانیان پشتیبانی میشود که از جمله میگویند شراب به دلیل باورهای اسلامی جایش را به سرکه دادهاست و هفت شین به هفت سین تبدیل شدهاست. این نظریه به دلیل این که نام اجزا را به عربی میآورد. و از اجزای ویژهای چون سمنو نام نمیبرد رد شدهاست. در مجموع، هرچند اجزای سفرهٔ نوروزی، باستانی و معنادار هستند و ریشه در سنتهای ایرانی دارند بهطور مشخص نظریه «هفت» جز آغازشونده با «سین»، جدید است و احتمالاً در قرن بیستم میلادی به کمک رسانههای جمعی پا گرفته و فراگیر شدهاست.
ستاره – راسخون