نکات بهداشتی برای پخت و پخش غذاهای نذری
در ایام محرم تعداد بسیاری از افراد اقدام به توزیع غذاهای نذری می کنند، اما موضوع بسیار مهم این است که باید برخی نکات در پخت و توزیع غذاهای نذری رعایت کنید.در صورت رعایت نکردن این نکات بهداشتی، سلامت مصرف کنندگان به خطر خواهد افتاد. توصیه بهداشتی غذای نذری را در پرشین وی ببینید.
توصیه بهداشتی غذای نذری
در پخت غذای نذری به این نکات دقت کنیدبا رعایت نکات بهداشتی از بروز بیماریهای قلبی در ماه محرم جلوگیری کنید.کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت جنوب تهران گفت: با فرا رسیدن ماه محرم و برگزاری مراسم های مذهبی درمساجد و تکایا و همچنین توزیع نذورات و غذا در این ایام احتمال بروز بیماری های عفونی روده در مکانهایی که به صورت دسته جمعی غذا تهیه و توزیع میشوند، زیاد است.
هنگام پختن غذاهای نذری ضوابط بهداشتی را رعایت کنیدوی ادامه داد: در صورت عدم رعایت ضوابط بهداشتی، امکان مسومیت های غذایی افراد در این اماکن مقدس وجود دارد
به همین دلیل مواد اولیه برای تهیه وآماده سازی غذا از مواد اولیه سالم وبسته بندی شده استفاده کنید.این کارشناس بهداشت درباره پخش نذری در ماه محرم عنوان کرد: دریافت کارت معاینه پزشکی برای آمادگی پخش نذری درمحرم لازم است.
وی درباره رعایت نکات بهداشتی در احسان و نذری اظهار داشت: قبل از طبخ غذا و پخش چای بهداشت فردیهمچون شست و شوی دست ها را رعایت کنید و برای تهیه شربت از آب آشامیدنی تصفیه شده استفاده کنید.کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت جنوب تهران درباره مواد سرخ کردنی اظهار داشت: مواد غذایی سرخ کردنی همچون پیازو سیب زمینی را هم به جای روغن جامد در روغن مایع مخصوص سرخ کردنی تفت دهید.
نگهداری و مصرف غذاهای نذری
استفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی ممنوع!وی درباره استفاده از ظروف یکبار مصرف در ماه محرم عنوان کرد: در توزیع مواد غذایی گرم برای کاهش آسیبهای احتمالی به انسان و محیط زیست از ظروف و قاشق های یک بار مصرف گیاهی و فوم دار مخصوصاستفاده کنید.وی در ادامه اضافه کرد: استفاده از لیوان در هنگام توزیع آب، شربت و شیر و جلوگیری از ورود لیوانو پارچ به داخل ظروف نوشیدنی ها، در مراسم و دسته های عزاداری مانع بروز بیماری های عفونی در افرادمی شود.
وی به رعایت نکات ایمنی اشاره کرد و افزود: تهیه و نصب وسایل اطفا حریق، به منظور کنترل و جلوگیریاز آتش سوزی های احتمالی در اماکن برگزاری مراسم ضروری است و به منظور جلوگیری از بیماری های واگیردار پوستیوسایل و تجهیزات مشترک را جمع آوری کنید.از فرآورده های دامی مجاز استفاده کنیداین کارشناس مسئول درباره نحوه نگهداری مواد غذایی اذعان داشت: ذبح و قربانی دام در جلوی دسته های عزاداری ودر محل تکایا با هماهنگی سازمان دامپزشکی و در شرایط کاملا بهداشتی به گونه ای که خونابه آنها پخش نشودصورت گیرد.
پخت و توزیع غذا
ایشان ادامه داد: برای تهیه غذا از فرآورده های دامی با کشتار مجاز، بسته بندی شده، مورد تایید وزارت بهداشتو سازمان دامپزشکی استفاده شود و از قرار دادن مواد غذایی پخته شده در داخل یخچال خودداری کنید.وی درباره غذاهای نذری عنوان کرد: به دلیل چربی، شوری و سنگین غذاهای نذری در خوردن زیاده روی نکنید وبرای کاهش چربی و جلوگیری از بروز بیماری های قلبی هنگام مصرف از لیمو، سالاد یا سبزی استفاده کنید.
زمان نگهداری غذای نذری در یخچال حداکثر ۲ روزوی درباره زمان استفاده از غذاهای نذری ابراز داشت: غذای نذری را بیش از ۲ روز در یخچال نگه نداریدو در صورت امکان آن را بین خانواده های نیازمند یا آسایشگاه های سالمندان و مراکز بهزیستی پخش کنید.کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت جنوب تهران درباره استفاده از ظروف غذا پس از مدت طولانی، اظهار داشت: هنگاماستفاده از ظروف بزرگ برای پخت و پز غذا جهت جلوگیری از بروز آلودگی، گرد و خاک و ترشحات بدنحشرات حتما این ظروف را با آب و مواد شوینده به خوبی بشویید.
جام جم – همشهری انلاین