چگونه سبدهای حصیری را رنگ کنیم؟
رنگ کردن می تواند صنایع دستی شما را متفاوت تر از آنچه در بازار است تبدیل کند. اما برای رنگ کردن ابزار و وسایلی نیاز است که با آن می توان جلوه ای تازه به اشیا ببخشید. با نحوه رنگ کردن سبد حصیری در پرشین وی آشنا شوید.
رنگ کردن سبد حصیری
رنگ کردن سبدهای حصیری با فرو بردن سبدهای حصیری داخل رنگ، جلوهای تازه به آنها دهید. با این روش سبدهایی که به مرور بدرنگ شدهاند را نو کنید.
ابزار و وسایل مورد نیاز :
– چوب برای هم زدن
– رنگ لاتکس حلال در آب
– ظرف پلاستیکی بزرگ سبد حصیری
– قلممو فوم
– سبد حصیری
طرز کار :
۱ – رنگ را خوب هم بزنید و داخل ظرف بزرگ پلاستیکی بریزید. با دقت سبد را داخل رنگ فرو ببرید. این کار را به آرامی انجام دهید چون همزمان با فرو رفتن سبد ، رنگ با فشار تا کنارهها بالا
میآید. به محض رسیدن رنگ به خط مورد نظر، سبد را از داخل رنگ بیرون آورید.سبد
۲ – اگر میخواهید رنگ از این سطح بالاتر بیاید، از قلمموی فوم مانند برای رنگ کردن تا خط جدید استفاده کنید.
۳ – سبد را آویزان کنید تا کاملا خشک شود.
نکته :
۱ – نگران دقیق نبودن خط رنگ نباشید.
۲ – در صورت اضافه ماندن رنگ، میتوانید از آن برای پروژههای بعدی استفاده کنید.
۳ – در صورت نداشتن رنگ به مقدار کافی، از فوم برای رنگ کردن استفاده کنید.
حصیر بافی، هنر اصیل مردمان جنوب
یکی از صنایع دستی و هنرهای بومی و روستایی ایران، حصیربافی است. این هنر روستایی از زمانهای گذشته تا به الان در کشورهای متفاوت جهان، خصوصا آفریقا، کشورهای جنوب شرق آسیا مانند اندونزی، تایلند و ایران مرسوم است. این هنر بومی به صورت فعالیت خانگی در خیلی از نقاط کشور به ویژه مناطق جنوبی و شمالی ایران مرسوم است. زنان و مردان برای پر کردن اوقات فراغت و تامین منابع مالی خود در جهت گذراندن مخارج زندگی محصولات حصیری که بسیار کاربردی است و ظاهری زیبا دارد را به روش های مختلف و گوناگون تولید می کنند و در نهایت به فروش می رسانند، مانند:سینی کپوبافی، زنبیل کپوبافی و حصیری، گلدان حصیری، سبد حصیری و …
حصیر بافی چیست؟
به درهم تنیدن و پیچاندن رشتههای گیاهی و بافتن در شکلهای گوناگون، به روشهای ساده و طرح دار به کمک دست و پا را حصیربافی میگویند.
از حصیربافی برای درست کردن ظروف (سبد، زنبیل و غیره)، کلاه، زیلو، پرده و … استفاده میکنند که هر یک بیشتر در منطقه خاصی از ایران تولید میشود. تولید و بهرهگیری از این محصولات در نقاط شمالی و جنوبی کشور به دلیل دسترسی راحتتر به مواد اولیه نظیر نی، نخل، داز و… و سازگاری با شرایط اقلیمی است که هرکدام برای یک سبک حصیربافی کاربرد دارد.
ارزان بودن مواد اولیه و فراوانی آن دلیل رونق این هنر روستایی است که آن را تبدیل به یکی از صنایع دستی محبوب شمال و جنوب ایران کرده است. امروزه قسمتی از این کالاهای زیبا به عنوان اشیای کاربردی و تزئینی در زندگی شهری مورد استفاده قرار میگیرد، خصوصا در این چند سال در دکور خانههای مدرن بسیار از آن الهام میگیرند.
آفتاب ـ همشهری انلاین