کتری را با آب گرم پر کنیم یا با آب سرد
سماور و کتری معمولا به دلیل استفاده به طور مداوم رسوبات زخیمی در آن به وجود می آید، برای تمیز کردن رسوب کتری و سماور چندین روش مناسب و کاربردی وجود دارد.
روش رفع رسوب کتری را در پرشین وی ببینید.
روش رفع رسوب کتری
آیا فرقی می کند که کتری را با آب گرم پر کنیم یا با آب سرد ؟ آیا با آب گرم پر کردن ضرری دارد؟ پاسخ : سلام دلیل اینکه گفته می شود کتری با آب سرد پر شود ایناست که آب گرم در لوله های رادیاتور شوفاژ یا آب گرم کن می چرخد و ممکن است دارای رسوبات و املاح این لوله ها باشد که برای سلامتی بدن خوب نیست.پس همیشه با آب سرد کتری را پر کنید.برای از بین بردن جرمهای آهکی به وجود آمده در درون کتری و سماور میتوانید آن را بر روی شعله بگذارید و اجازه دهید تا مقداری داغ شود و سپس آب سرد را به درون آن بریزید. بعد از دقایقی شاهد شکسته شدن گچهای آهکی و از بین بردن رسوب کتری و سماور خود میشوید.
نکته: توجه داشته باشید که کتری یا سماور بیش از حد داغ نشود، زیرا باعث بروز مشکلات جبرانناپذیری میشود.استفاده از سرکه به طور حتم استفاده از سرکه بین این رسوبات، روشی آسان و بی هیچ دردسری است. برای انجام این کار مقداری سرکه را همراه با آب درون کتری بریزید و بگذارید تا به نقطه جوش برسد، بعد از لحظاتی شاهد حل شدن این رسوبات در آب هستید. بعد از خالی کردن آب حاوی سرکه، بار دیگر کتری را پر از آب کنید و روی شعله قرار دهید تا بوی سرکه از بین برود.
استفاده از حلال های آهک
استفاده از گوشماهی یا فلس صدفاگر کتری جدید خریداری کرده یا کتری قدیمی خود را تمیز کردهاید و دیگر نمیخواهید دچار این مشکل شوید، میتوانید چند عدد گوشماهی یا فلس درون آن قرار دهید تا همه رسوبات را به خود جذب کند و از گچگرفتگی جلوگیری شود. استفاده از سیب زمینی رنده شده یکی از روشهای مؤثر که شاید خبر نداشته باشید، استفاده از سیب زمینی رنده شده است. برای انجام این کار ابتدا بسته به گنجایش کتری خود، تعدادی سیب زمینی رنده کنید و همراه با آب درون کتری بجوشانید. بعد از دقایقی مقداری زاج نیز به آن اضافه کنید و اجازه دهید دقایقی با زاج نیز جوشیده شود. بعد از پایان کار، کتری را با آب پر کنید و بجوشانید. بعد، آب آن را خالی کنید.
استفاده از جوش شیرین جوش شیرین در بسیاری موارد به کمک بانوان میرسد. برای از بین بردن رسوبات کتری میتوانید ۱ یا ۲ قاشق غذاخوری جوش شیرین به آب درون کتری اضافه کنید و بر روی شعله قرار دهید تا بجوشد. اگر در دفعه اول این کار انجام نشد، چند مرتبه این عمل را تکرار کنید.اگر گچ کتری شما نازک است یا مقدار آن بسیار نیست، میتوانید درون آن را آب کنید و نصف روز درون یخچال قرار دهید. بعد از خارج کردن آن از یخچال، رسوب کتری و سماور از بین خواهند رفت.
داغ کردن کتری
برای رسوب زدایی کتری و سماور مقداری سرکه درون آنها بریزید و بگذارید ۱۰ دقیقه بجوشد. سپس آب آن را خالی کرده و بشویید دوباره کتری را از آب پر کنید و اجازه دهید ، بجوشد تا بوی نامطبوع سرکه از داخل کتری رفع شود.برای از بین بردن رسوب کتری و جلوگیری از رسوب مجدد آن ، درون کتری یا سماور فلس صدف یا همان گوش ماهی بریزید تا آهک موجود در آب را به خود جذب نمایند. برای اینکه کتری های نو رسوب را به خود جذب نکنند ، می توانید از این روش استفاده کنید.
تبیان – خبرگزاری صدا و سیما