فواید فوق العاده چای دارچین ؛ درمان آکنه و جوانی و شادابی پوست تا تقویت سیستم ایمنی و کاهش وزن
چای دارچین دارای خواص آنتی اکسیدانی و ترموژنیک است، بنابراین می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند، از پیری زودرس جلوگیری کند و باعث کاهش وزن شود. فواید چای دارچین همچنین شامل خواص ضد درد، باکتری کش و ضد التهابی است که می تواند به تسکین دردهای قاعدگی، جلوگیری از پوسیدگی دندان و درمان التهاب لثه کمک کند.
این چای را می توان با پودر دارچین یا چوب دارچین تهیه کرد. چوب دارچین معمولاً حاوی روغنهای ضروری و خواص مفید بیشتری است. در ادامه فواید چای دارچین و خواص آن برای سلامتی را در پرشین وی مشاهده کنید.
فواید چای دارچین برای سلامتی
۱- کمک به کاهش وزن
چای دارچین حاوی مقدار زیادی سینامالدهید است، ترکیبی زیستفعال با خاصیت گرمازا که متابولیسم را افزایش میدهد. این فرآیند به سوزاندن چربیها کمک کرده و میتواند در کاهش وزن مؤثر باشد.
۲- تسکین دردهای قاعدگی
به دلیل داشتن ترکیبات زیستفعال مانند اوژنول و لینالول که خواص ضددرد دارند، چای دارچین میتواند به کاهش دردهای قاعدگی کمک کند. همچنین علائم دیگر دوران قاعدگی مانند میزان خونریزی قاعدگی، فراوانی استفراغ و شدت تهوع را در دوران قاعدگی را کاهش میدهد.
۳- جلوگیری از پیری زودرس
چای دارچین با دارا بودن آنتیاکسیدانهای قوی، از پوست در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد محافظت کرده و از افتادگی و چینوچروک پوست جلوگیری میکند. دارچین با تحریک تولید کلاژن و افزایش الاستیسیته و آبرسانی پوست، به کاهش ظاهر پیری کمک می کند.
۴- حفظ سلامت دهان و دندان
یکی دیگر از فواید چای دارچین، ترکیبات سینامالدهید، لینالول و اوژنول در چای دارچین دارای خاصیت باکتریکشی هستند که به حفظ سلامت دهان و مقابله با بوی بد، پلاکهای دندانی و التهاب لثه کمک میکنند.
۵- کنترل دیابت و کاهش قند خون
برخی مطالعات نشان میدهند که چای دارچین میتواند به کنترل دیابت کمک کند، زیرا این نوشیدنی عملکرد انسولین را بهبود میبخشد و سطح قند خون را در محدوده طبیعی نگه میدارد. همچنین هضم کربوهیدراتها را کند کرده و از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری میکند.
ترکیبات موجود در دارچین میتوانند به کاهش مقاومت به انسولین کمک کرده و در نتیجه اثربخشی انسولین را افزایش دهند.
دارچین همچنین میتواند به کند کردن تجزیه کربوهیدراتها در روده کمک کند، که از افزایش ناگهانی قند خون بعد از غذا جلوگیری میکند.
سایر خواص مصرف دارچین
۶- سرشار از آنتیاکسیدانها
آنتیاکسیدانها با اکسیداسیون ناشی از رادیکالهای آزاد مقابله میکنند، مولکولهایی که به سلولها آسیب رسانده و به بیماریهایی مانند دیابت، سرطان و بیماریهای قلبی کمک میکنند.
دارچین بهویژه غنی از آنتیاکسیدانهای پلیفنولی است. مطالعهای که فعالیت آنتیاکسیدانی ۲۶ ادویه را مقایسه کرده، نشان میدهد که دارچین پس از میخک و پونه کوهی قرار دارد.
علاوه بر این، چای دارچین میتواند ظرفیت کلی آنتیاکسیدانی (TAC) بدن را افزایش دهد، که معیاری برای سنجش مقدار رادیکالهای آزادی است که بدن میتواند با آنها مبارزه کند.
۷- کاهش التهاب و بهبود سلامت قلب
التهاب به عنوان یکی از عوامل اصلی بسیاری از بیماریهای مزمن، از جمله بیماریهای قلبی در نظر گرفته میشود و ترکیبات موجود در دارچین ممکن است به کاهش علائم التهاب کمک کنند.
دارچین فشار خون، سطح تریگلیسرید و کلسترول LDL (کلسترول بد) را در برخی افراد کاهش می دهد.
علاوه بر این فواید چای دارچین، سطح کلسترول HDL (کلسترول خوب) را افزایش دهد، که به بهبود سلامت قلب کمک میکند و با حذف کلسترول اضافی از رگهای خونی، سلامت قلب را تقویت میکند.
دارچین کاسیا به ویژه حاوی مقدار زیادی کومیکمی طبیعی است، گروهی از ترکیبات که به جلوگیری از تنگ شدن رگهای خونی و ارائه حفاظت در برابر لختههای خونی کمک میکند.
با این حال، مصرف بیش از حد کومیکمیها ممکن است عملکرد کبد را کاهش داده و خطر خونریزی را افزایش دهد، بنابراین بهتر است دارچین را به طور معتدل مصرف کنید.
۸- مقابله با باکتریها و قارچها
دارچین دارای خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی قوی است.
تحقیقات آزمایشگاهی نشان میدهد که سینامالدهید، ترکیب اصلی فعال در دارچین، رشد انواع مختلفی از باکتریها، قارچها و کپکها را متوقف میکند. این شامل باکتریهای شایع مانند استافیلوکوکوس، سالمونلا و ای.کولی است که میتوانند باعث بیماریهای مختلف در انسان شوند.
علاوه بر این، اثرات ضدباکتریایی دارچین ممکن است به کاهش بوی بد دهان و جلوگیری از پوسیدگی دندانها کمک کند.
۹- خواص ضدسرطانی
طبق تحقیقات آزمایشگاهی فواید چای دارچین مشاهده کردهاند که عصارههای دارچین ممکن است به کشته شدن برخی از سلولهای سرطانی، از جمله سلولهای سرطان پوست، کمک کنند.
۱۰- حفظ عملکرد مغز
تحقیقات آزمایشگاهی و حیوانی نشان میدهد که دارچین ممکن است از سلولهای مغزی در برابر بیماری آلزایمر محافظت کرده و عملکرد حرکتی را در مبتلایان به بیماری پارکینسون بهبود بخشد.
۱۱- مقابله با HIV
مطالعات آزمایشگاهی گزارش میدهند که عصارههای دارچین ممکن است به مبارزه با شایعترین نوع ویروس HIV در انسانها کمک کنند.
۱۲- کاهش آکنه
تحقیقات آزمایشگاهی نشان میدهد که عصارههای دارچین میتوانند با باکتریهای ایجادکننده آکنه مقابله کنند.
مضرات مصرف زیاد چای دارچین
نوشیدن تا چهار فنجان چای دارچین در روز معمولاً بیخطر است و برای استفاده تا شش هفته ایمن است.
با این حال، مصرف مقادیر زیاد چای دارچین میتواند باعث تحریک دهان و لبها، عرق کردن، آبریزش بینی، هیپوگلیسمی، مسمومیت کبدی، افزایش ضربان قلب و نرخ تنفس شود.
آیا نوشیدن چای دارچین در شب خوب است؟
چای دارچین بدون کافئین است، به این معنی که میتوانید بدون نگرانی از اثرات کافئین، با یک فنجان گرم از آن در رختخواب آرامش یابید. بهخاطر ادویه ملایم و عطر شیرینش، میتواند نوشیدنی خوبی برای قبل از خواب باشد.
آیا میتوانم در دوران بارداری چای دارچین بنوشم؟
میتوانید در دوران بارداری (البته بهطور معتدل) چای دارچین بنوشید و سیستم ایمنی خود را تقویت کنید. برخی از افسانههای قدیمی معتقدند که چای دارچین میتواند زایمان را تحریک کند اگر شما از موعد مقرر خود عبور کردهاید، اما شواهد علمی واقعی برای حمایت از این ادعا وجود ندارد.
آیا چای دارچین کافئین دارد؟
خبر خوب برای کسانی که به دنبال یک فنجان چای بدون کافئین هستند این است که دارچین بهطور طبیعی بدون کافئین است.