دوشنبه, ۱۶ مهر , ۱۴۰۳
درخواست تبلیغات

قهوه و سرماخوردگی، تاثیر مصرف قهوه در سرماخوردگی

اشتراک:
قهوه و سرماخوردگی خواص خوراکیها
این سوال برای همه پیش می‌آید که آیا قهوه برای سرماخوردگی و عفونت‌های ویروسی خوب است یا خیر؟ در این مقاله به این سوال پاسخ داده می‌شود.

قهوه یکی از نوشیدنی‌های محبوب در میان افراد است که علاوه‌بر طعم لذیذ آن، دارای خواص مثبت بسیار زیادی برای بدن است. از جمله خواص شگفت‌ انگیز قهوه می‌توان به افزایش تمرکز، افزایش سوخت و ساز بدن و کمک به تقویت سیستمی ایمنی را می‌توان نام برد.

علاوه‌بر این نوشیدن قهوه برای سرماخوردگی به‌صورت تلخ به‌دلیل آنتی اکسیدان‌هایی که دارد بدن را دربرابر ویروس‌های دیگر ایمن می‌کند. به‌دلیل افزایش نوشیدن قهوه در فصل زمستان، این سوال برای همه پیش می‌آید که آیا قهوه برای سرماخوردگی و عفونت‌های ویروسی خوب است یا خیر؟ در این مقاله به این سوال پاسخ داده می‌شود.

آیا قهوه برای سرماخوردگی خوب است یا مضر

قهوه برای سرماخوردگی

نوشیدن قهوه به یکی از عادت‌های روزانه بسیاری از افراد تبدیل شده است. اما در فصل زمستان به دلیل افزایش بیماری های واگیرداری مانند سرما خوردگی و آنفولانزا این تصور در ذهن آن‌ ها به وجود می‌آید که نوشیدن قهوه برای سرماخوردگی مناسب نیست. اگر بخواهیم از نظر علمی به قهوه برای سرماخوردگی نگاه کنیم، به‌دلیل وجود مواد تقویت کننده سیستم ایمنی، آنتی اکسیدان‌ها و اسیدها نوشیدن قهوه برای سرماخوردگی نه‌تنها مضر نیست، بلکه مفید هم است.

اسیدهای موجود در قهوه باعث افزایش حرارت بدن می‌شوند. با توجه به اینکه ویروس‌ هایی مانند سرما خوردگی و آنفولانزا نسبت به دمای بالا حساسند، نوشیدن قهوه برای سرماخوردگی نقش مهمی داشته باشد.  میل کردن قهوه برای سرماخوردگی همچنین به دلیل داشتن کافئین فراوان، باعث افزایش هوشیاری و نشاط در ذهن می شود. پس نوشیدن قهوه برای سرماخوردگی، در زمان ابتلا به عفونت های ویروسی که انرژی بدن را می کاهند موضوع بسیار مثبتی است.

فواید قهوه برای سرماخوردگی

  • قهوه سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها است که به تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با عفونت‌ها کمک می‌کند.
  • کافئین موجود در قهوه می‌تواند باعث افزایش هوشیاری و تمرکز شود و علائمی مانند خستگی و کسالت را که در سرماخوردگی شایع هستند، کاهش دهد.
  • قهوه دارای خواص ضد التهابی است که می‌تواند به تسکین درد و التهاب گلو و سینوس‌ها کمک کند.
  • قهوه می‌تواند به عنوان یک خلط آور عمل کند و به دفع خلط و ترشحات مجاری تنفسی کمک کند.

مضرات قهوه برای سرماخوردگی

  • کافئین موجود در قهوه می‌تواند باعث بی‌خوابی شود که می‌تواند روند بهبودی را مختل کند.
  • کافئین می‌تواند باعث تحریک‌پذیری و اضطراب شود که در افراد بیمار می‌تواند تشدید شود.
  • قهوه می‌تواند باعث کم‌آبی بدن شود که می‌تواند علائم سرماخوردگی گلودرد را بدتر کند.

نکاتی برای مصرف قهوه و سرماخوردگی

  1. نوشیدن بیش از دو فنجان قهوه در روز می‌تواند مضر باشد.
  2. اگر به کافئین حساس هستید، می‌توانید از قهوه‌های بدون کافئین استفاده کنید.
  3. شیر و شکر می‌توانند اثرات تحریک‌کننده قهوه را کاهش دهند.
  4. برای جلوگیری از کم‌آبی بدن، به مقدار کافی آب بنوشید.

ویتامین های موجود در قهوه

ویتامین های گروه ب که در نوشیدن قهوه برای سرماخوردگی به بدن می‌رسند، به بازسازی مخاط تنفسی و کمک به بهبود علائمی مانند سرفه، آبریزش بینی و عطسه می شود. استفاده از قهوه برای سرماخوردگی باعث جذب پروتئین و آمینو اسیدهای فراوانی می‌شود که باعث می شوند آنتی بادی های سیستم ایمنی که از جنس پروتئین هستند، بیشتر تولید شوند. لازم به ذکر است با نوشیدن قهوه برای سرماخوردگی، املاح معدنی از قبیل سدیم، پتاسیم و منیزیوم وارد بدن می‌شوند.

این موضوع ارتباط مستقیمی با افزایش فشار خون دارد. به‌همین دلیل بهتر است درصورت نوشیدن قهوه برای سرماخوردگی، مقادیر زیادی آب نیز برای کنترل فشار خون خود بنوشید. هنچنین بهتر است نوشیدن قهوه برای سرماخوردگی را پس از خواب کامل شبانه انجام دهید تا به استراحت کافی شما در حین سرماخوردگی لطمه‌ای وارد نکند. نوشیدن قهوه برای سرماخوردگی باید کاملاً کنترل شده باشد. به‌همین دلیل مصرف زیاد قهوه برای سرماخوردگی توصیه نمی‌شود.

آیا قهوه برای سرفه ضرر دارد؟

قهوه برای سرفه

نوشیدن قهوه برای سرماخوردگی باعث مقاومت بدن دربرابر بسیاری از بیماری‌های عفونی دیگر هم می شود. قهوه برای سرماخوردگی شبیه به یک مسکن عمل می‌کند و دردهای گلو را کاهش می دهد. نوشیدن روزی یک فنجان قهوه برای سرماخوردگی کاملاً مناسب است و باعث کاهش سرفه‌ های ناشی از سرماخوردگی می شود.

شما می‌توانید علاوه‌بر میل کردن فنجانی قهوه برای سرماخوردگی، از دم نوش‌های طبیعی مانند گل گاو زبان، آویشن و نعناع استفاده کنید. دقت داشته باشید که استفاده افراطی از قهوه برای سرماخوردگی توصیه نمی‌شود و باعث تحریک بیشتر مخاط گلو خواهد شد.

همچنین استفاده از شیرین کننده‌های مصنوعی در قهوه برای سرماخوردگی پیشنهاد نمی‌شود.

سخن پایانی

نوشیدن قهوه در حد اعتدال (۱ تا ۲ فنجان در روز) در زمان سرماخوردگی می‌تواند مفید باشد. قهوه می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش التهاب، افزایش انرژی و تسکین درد کمک کند.

دقت داشته باشید بهتر است برای استراحت کافی میل کردن قهوه برای سرماخوردگی را به‌صورت متعادل انجام دهید، برای افزایش اثربخشی قهوه برای سرماخوردگی می‌توانید آن را با شیر مخلوط کنید.

گردآوری:
اخبار مرتبط:
فیلم پرشین وی
خواص خوراکیها
بیشتر >
ترک اعتیاد