مضرات مصرف گوشت مرغ
مصرف بیش از اندازه گوشت مرغ مضر است! بله درست خواندید: مضر است!!! همیشه متخصصان تغذیه ای و پزشکان، مصرف گوشت سفید را به جای گوشت قرمز، توصیه میکنند. اما گوشت سفید تنها گوشت مرغ نیست! مصرف بیش از اندازه گوشت مرغ مضرات زیادی دارد که در این مقاله به بررسی مهمترین آنها خواهم پرداخت.
ماده مغذی موجود در ۱۰۰ گرم گوشت مرغ:
کالری ۲۳۹ کیلو کالری
پروتئین ۲۷ گرم
چربی ۱۴ گرم
چربی اشباع ۴ گرم
کلسترول ۸۵ میلی گرم
آهن ۱٫۳ میلی گرم
روی ۱٫۵ میلی گرم
ویتامین B12 ۰٫۳ میکرو گرم
ماده مغذی موجود در ۱۰۰ گرم گوشت قرمز:
کالری ۲۵۰ کیلو کالری
پروتئین ۲۶ گرم
چربی ۲۰ گرم
چربی اشباع ۸ گرم
کلسترول ۸۷ میلی گرم
آهن ۲٫۱ میلی گرم
روی ۳٫۵ میلی گرم
ویتامین B12 ۲ میکرو گرم
افزایش خطر بیماری های قلبی با مصرف گوشت مرغ
غذاهایی مانند گوشت قرمز، گوشت سفید و تخممرغ، کلسترول و چربی اشباع شده بسیار بالایی دارند.
گوشت مرغ بر خلاف تصور عموم مردم کلسترول بالایی دارد. در هر ۳٫۵ اونس از گوشت مرغ بدون پوست، حدود ۸۵ میلی گرم کلسترول وجود دارد. این در حالی است که در همین اندازه از گوشت گاو ۸۹ میلی گرم کلسترول وجود دارد.
بر اساس اعلام مراکز مطالعاتی، کلسترول باعث افزایش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی میشود و یکی از اصلی ترین علل مرگ و میر در جهان است.
بنابراین خوردن بیش از حد مرغ می تواند کلسترول را در بدن افزایش دهد، که موجب افزایش ریسک ابتلا به بیماری های قلبی می شود.
البته لازم به ذکر است که نوع تجهیزات مرغداری، تغذیه و … نیز میتواند باعث کاهش و یا افزایش کلسترول در مرغ گردد.
گوشت مرغ های هورمونی دارای باکتری های مختلف است
بر اساس آزمایشات و مطالعات انجام شده، در برخی از اندام های مرغ، مانند سینه، باکتری های E.coli، انتروکوک و سالمونلا وجود دارد که مصرف بیش از اندازه مرغ باعث بروز بیماری های خطرناکی می شود. حدود ۹۷ درصد از مرغ ها دارای این باکتری های مضر هستند که علت آن استفاده از هورمون های رشد، جهت تسریع رشد مرغ، می باشد.
محل تجمع این هورمون ها غالبا در پوست، بال و ران مرغ می باشد و با مصرف بیش از اندازه مرغ، این هورمون ها و آنتی بیوتیک ها وارد بدن انسان شده و در دراز مدت باعث ایجاد مشکلاتی عدیده ای از جمله مقاومت بدن در مقابل آنتی بیوتیک و به هم خوردن هورمون بدن می شود.
پروتئین بیش از حد
در حالت نرمال، بین ۱۰ تا ۳۵ درصد از کالری دریافتی روزانه باید از پروتئین تشکیل شود. مصرف بیش از حد پروتئین باعث می شود بدن این ماده را به عنوان چربی ذخیره نماید و باعث افزایش وزن و چربی خون بالا شود.
افزایش مقاومت در برابر آنتی بیوتیک ها با مصرف گوشت مرغ
یکی از عمده مشکلات مصرف گوشت مرغ، ابتلا به عفونت باکتریایی مقاوم به آنتی بیوتیک می باشد. همچنین استفادهی گسترده از آنتی بیوتیک در مرغها برای کاهش خطر عفونتها، نه تنها نتوانسته از مشکلات بکاهد بلکه به آنها نیز افزوده است. افزون بر این، اخباری مبنی بر وجود باکتریهای سالمونلای مقاوم به آنتی بیوتیک نیز در مرغ وجود دارد.
برای آشنایی بیشتر در مورد انواع بیماری های موجود در مرغ میتوانید مقالات مفید و کاربردی درباره جوجه کشی را نیز مطالعه کنید.
خوردن پوست مرغ ممنوع
یکی از چرب ترین قسمت های مرغ که محل تجمع هورمون ها نیز می باشد، پوست آن است. مصرف پوست مرغ برای خانم ها خطرات و مضراتی نظیر آکنه، ایجاد کیست تخمدان و رویش سریع موهای زائد و در آقایان باعث ایجاد جوش های پوستی و نارسایی در هورمون های جنسی می شود.
پس بهتر است از مصرف پوست مرغ جدا خودداری نمایید و حتی قبل از پختن مرغ پوست آن را جدا کرده و به جای سرخ کردن از روش های سالم تری مانند گریل کردن، آب پز کردن و بخار پز کردن استفاده نمایید.
نحوه پخت مرغ
در رستوران ها و فست فودها انواع غذاها با استفاده از گوشت مرغ تهیه می شود که به صورت صحیح و اصولی پخت نمی شود. زیرا در مدت زمان کم و عمدتا در روغن های سوخته، پخته می شود.
گوشت مرغ به واسطه انواع هورمونها و آنتی بیوتیک هایی که توسط مرغداران دریافت می کند ممکن است حاوی باکتری هایی مانند سالمونلا یا کمپیلو باکتر باشد؛ لازمه از بین بردن این باکتری ها پخت اصولی و صحیح مرغ می باشد.
اصولی ترین و بهترین روش پختن گوشت مرغ به صورت گریل و بخار پز می باشد. که می توانید در خانه به راحتی آن را تهیه و نوش جان نمایید و استفاده از غذاهای فست فودی و رستورانی بپرهیزید.
کسانی که کلسترول بالایی دارند تا جای ممکن نباید از گوشت مرغ استفاده نمایند، و در صورت استفاده، آن را به صورت کباب شده یا آب پر مصرف کنند و از سرخ کردن مرغ پرهیز نمایند.
جایگزین های گوشت مرغ
با توجه به خطراتی که مصرف بیش از حد گوشت مرغ دارد بهتر است از گوشتهای سفید جایگزین استفاده نمایید. در پایین تعدادی از گوشت های جایگزین را برای شما آورده ایم :
- گوشت گوسفند
- گوشت بوقلمون
- بلدرچین
- شتر
- شترمرغ
- کبک، کبوتر و پرندگان حلال گوشت
- ماهی
سخن نهایی
نحوه پرورش مرغ یکی از مواردی می باشد که میتواند در سالم و یا غیر سالم بودن گوشت مرغ تاثیر داشته باشد که میتوان برای آشنایی با نحوه پرورش این طیور به آموزش رایگان جوجه کشی مراجعه کنید تا اطلاعات جامع و کاملی از این روند داشته باشید.
با توجه به خطراتی که در مصرف بی رویه گوشت مرغ وجود دارد بهتر است از آن در برنامه غذایی روزانه خود کمتر استفاده نمائید و در صورت استفاده حتما مواردی همچون پختن گوشت مرغ به صورت گریل، آب پز و بخار پز را جدی بگیرید.
بیشتر خانواده ها از آب مرغ پخته شده برای تهیه سوپ استفاده می نمایند که بهتر است آب مرغ را حتما دور بریزند و از مصرف آن خودداری نمایید.
می توانید گوشت گوسفندی، بوقلمون، بلدرچین، ماهی، شترمرغ و … را جایگزین گوشت مرغ نمایید و حدالامکان از مصرف گوشت مرغ هورمونی پرهیز نمایید.