این راه پولدار شدن را هم امتحان کنید
مسئلهای که تا حالا ذهن بسیاری از افراد جامعه را به خودش مشغول کرده و حتی در بعضی موارد باعث تزلزل زندگی های مشترک شده ، بحث تامین معاش و روزی خانواده است. خیلی جالبه که افرادی که بارها و بارها در زندگیشان دیدهاند که رزق و روزیشون از جایی که فکرشو نمی کردن به دستشون رسیده اما باز هم به این جمله که رزق و روزی دست خدا است، اعتقاد پیدا نمیکنند.
جالبتر اینجا است که اکثر این افراد هم میدونند قرآن راست میگه ولی حرف قرآن رو باور ندارن! میدونند اهل بیت(ع)، شوخی نمیکنند؛ اما باز نمیپذیرند!
از همه جالب تر این که میدونند چیزهایی مثل سلامتی، خانواده، همسر خوب، فرزند صالح، جسم سالم، چهره زیبا، ذهن خلاق، تفکر زیبا و… دارند که میلیاردها ارزش داره ولی باز خدا و قدرتش رو انکار میکنند.
با وجود اینکه در اکثر دعاها و روایات و نص صریح قرآن به رزاق بودن و روزی دهنده بودن به عنوان یکی از ویژگیهای اصلی خدا پرداخته اما با این وجود باز هم ما نگران رزق و روزی خودمون هستیم.
امام صادق(ع) هم در یک حدیث زیبا حجت رو بر همه تموم کردهاند و فرموداند: اگر توکل شما به اندازه توکل پرنده بود، صبح گرسنه میرفتید و شب سیر بر میگشتید. نکنه که ما هنوز به رزاق بودن خدا ایمان نداریم ! میدونستین خدا برای مطمئنتر شدن قلب ما فرموده: « وَ ما مِنْ دَابَّهٍ فِی الْأَرْضِ إِلاَّ عَلَى اللَّهِ رِزْقُها» (هود/۶ ) و روزی دهنده بودن را بر خودش واجب کرده و در جای دیگهای از قرآن فرموده: « إِنَّ اللَّهَ هُوَ الرَّزَّاقُ ذُو الْقُوَّهِ الْمَتینُ » (ذاریات/۵۸ )
اهتمام خدای بیهمتا در مورد «رزق و روزی» به اندازهایه که اگر در این زمینه مخلوقات، سهمشون رو به طور کامل دریافت نکنند، خدای مهربان چراغ عمر انها رو، تا زمانی روشن میگذاره تا به روزی مقدرشون دست پیدا کنند.
در زمان جاهلیت بنا به دلایل واهی مثل ننگ دختر دار بودن و … دختران خود را زنده به گور میکردند؛ در جامعه امروزی هم بعضی افراد از ترس «تامین رزق و روزی» از فرزنددار شدن خود جلوگیری میکنند و در بعضی موارد به سقط جنین هم روی میآورند؛ حالا به این سوال میرسیم که این نیز نوعی جاهلیت مدرن نیست؟!
خدا رزق را برای همه تضمین کرده و ما فقط باید برای رشد الهیمون، به فکر درست قدم برداشتن در مسیر زندگی باشیم. پس رزق و روزی رو خدا میسونه چراکه خودش گفته : أَهُمْ یَقْسِمُونَ رَحْمَتَ رَبِّکَ نَحْنُ قَسَمْنا بَیْنَهُمْ مَعیشَتَهُمْ فِی الْحَیاهِ الدُّنْیا وَ رَفَعْنا بَعْضَهُمْ فَوْقَ بَعْضٍ دَرَجاتٍ لِیَتَّخِذَ بَعْضُهُمْ بَعْضاً سُخْرِیًّا وَ رَحْمَتُ رَبِّکَ خَیْرٌ مِمَّا یَجْمَعُونَ.
آیا آنان رحمت پروردگارت را تقسیم می کنند؟! ما معیشت آنها را در حیات دنیا در میانشان تقسیم کردیم و بعضی را بر بعضی برتری دادیم تا یکدیگر را مسخر کرده ( و با هم تعاون نمایند ) و رحمت پروردگارت از تمام آنچه جمع آوری می کنند بهتر است!(زخرف/۳۲).
البته این گفتهها به معنی تلاش نکردن در جهت کسب روزی حلال نیست و انسان باید از فرصتها و تواناییهایی که خدا بهش بخشیده نهایت استفاده را کند. مثلا باید در بهدنبال روزى و نیازها، سحر خیز باشد؛ چرا که حرکت در آغاز روز، مایه برکت و پیروزى است. اینطور که از احادیث هم پیدا است، صله رحم، تقوای الهی، اخلاق نیکو ، امانتداری، رعایت بهداشت و پرهیز از گناه در افزایش رزق و روزی موثراند.
اینو هم باید بدونیم رزق و روزی ، فقط پول نیست و هر نعمتی که به انسان می رسه در دایره روزیِ خدا قرار داره. مثلِ عمر، ایمان، علم، سلامتی، کار، امنیت، آرامش، پول، محبتِ زن و فرزند، دوستی، غذا، لباس و هرچیزیکه انسان از اون بهرهمند میشه. در دعاهای رسول اکرم(ص) و ائمه(ع) جملاتی که این مفهوم رو تائید میکنند زیاد دیده شده، مثل : … اللهم ارزقنا توفیق الطاعه و بعد المعصیه و…. اللهم ارزقنا حج بیتک الحرام و….اللهم ارزقنا شفاعه الحسین و…
تفکر بیخردانه و بدون اندیشهای که در زمان جاهلیت وجود داشت، متاسفانه امروزه به نوع دیگری در جامعه ما ریشه دووانده ، منظورم «زنده به گور کردن دختران» بود. تعجب نکنید، در زمان جاهلیت بنا به دلایل واهی مثل ننگ دختر دار بودن و … دختران خود را زنده به گور میکردند؛ در جامعه امروزی هم بعضی افراد از ترس «تامین رزق و روزی» از فرزنددار شدن خود جلوگیری میکنند و در بعضی موارد به سقط جنین هم روی میآورند؛ حالا به این سوال میرسیم که این نیز نوعی جاهلیت مدرن نیست؟!
در نهایت باید گفت اگر کسی از ترس روزق و روزی فرزنددار نمیشه، قطعا به خدا و مهربانیش شک داره. آنقدر خدا بر اینکه رزق و روزی دست اوست تأکید کرده که در جایی دیگر از قرآن گفته: «وَ ما مِنْ دابَّهٍ فِی الْأَرْضِ إِلّا عَلَی اللّهِ رِزْقُها وَ یَعْلَمُ مُسْتَقَرَّها وَ مُسْتَوْدَعَها کُلٌّ فی کِتابٍ مُبینٍ »
و هیچ جنبندهاى در زمین نیست مگر [اینکه] روزیش بر عهده خداست، و [او] قرارگاه و محل مُردنش را مىداند. همه [اینها] در کتابى روشن [ثبت] است. (هود/ آیه ۶)
رزق را روزی رسان پر میدهد بی مگس هرگز نماند عنکبوت
تبیان