خیرخواه یکدیگر باشیم
خیرخواه یکدیگر باشیمدر اکثر مکاتب، یکی از مظاهر بشری خیرخواهی و طلب خیر و برکت برای دیگران است.
اما به راستی برای چه باید به دوستان و اطرافیان این قدر توجه داشته باشیم و برایشان دعای خیر کنیم؟
نخست اینکه ما در صورتی به رشد و کمال می رسیم که امکان رشد برای دیگران نیز مهیا باشد وگرنه به تنهایی نمی توانیم کارهای بزرگی انجام دهیم.
دوم اینکه چنانچه دیگران هم از زندگی راضی باشند در تعاملات و ارتباطات اجتماعی بهتر ظاهر می شوند و محیط بهتری برای زندگی ایجاد می شود.
در عین حال وقتی ما با دوستانمان اهداف مشترکی داشته باشیم برای رسیدن به آنها رقابت بیشتری کرده و انگیزه بیشتری داریم به همین دلیل زودتر به موفقیت دست می یابیم.
از نظر روحی نیز وقتی ما برای دیگران طلب خیر می کنیم و آنها را دوست می داریم راحت تر و آزادتر زندگی کرده و موهبت های بیشتری به زندگی مان وارد می شود. حتی اگر برای افرادی که ناآگاهانه ما را رنجانیده اند طلب خیر کنیم به طور غیرمستقیم موجب اصلاح رفتارشان در قبال خودمان می شویم.
در ضمن وقتی خودخواه باشیم و همه چیز را فقط برای خود بخواهیم امکان کمتری برای رشد و پیشرفت خواهیم یافت و به طور عجیبی با مشکلات درگیری بیشتری پیدا خواهیم کرد و کوچکترین موانع ما را باز می دارند.
آنچه ما می خواهیم
به راستی چرا ما این قدر منتقدانه و سخت گیرانه عمل می کنیم؟ جالب است بدانید که تمام آن چیزهایی را که بد و مانع می نگریم مربوط به نگرش و دید خودماست و اگر نگرش خود را تغییر دهیم خواهیم دید که تمام موانع تبدیل به تخته پرش ما می شوند. وقتی ما عزت نفس داشته باشیم دیگران و موفقیتهایشان را عاملی بازدارنده برای خود نمی بینیم و از موفقیت هایشان شاد می شویم و برایشان بیشتر دعا می کنیم.
هرگز فکر نکنید که از بدخواهی وایجاد مشکل برای دیگران به جایی خواهید رسید و چنانچه عرصه را برای کسی تنگ کنی راه برای خودتان باز می شود. زیرا هر اتفاقی برایتان بیفتد فقط خودتان مسئول آن هستید.
هیچ کس نمی تواند برایتان مشکل ایجاد کند و یا راه موفقیت تان را هموار نماید غیر از خودتان. افکار خودخواهانه و حسد نسبت به دیگران فقط مانعی برای پیشرفت خودما می باشد.
بهترین راه برای رسیدن به اهداف طلب خیر و محبت برای دیگران و عدم توجه به موانع و بعضا افرادی که ما آنها را دشمن می پنداریم است.
محققان معتقدند صدمات و آسیبهایی که دیگران برای ما ایجاد می کنند صرفا بسته به نوع تغییر ماست. و مهم ترین عوامل در دوستی صمیمیت و حمایت و خیرخواهی است.
پس در نهایت آنچه ما می خواهیم خیر و خوشی و سلامت و… همه و همه در گرو آرامش فکری ما و دوستی با خلق خداست.
البته بد نیست که در برخی موارد و با برخی افراد کمی فاصله حفظ شود و صمیمیت بیش از حد نباشد اما این به معنی دشمنی و بدخواهی و حسادت نسبت به آنها نیست.
صرفا اینکه آنها را همان گونه بپذیریم و در رابطه با آنها مراقب خود باشیم کافی است.
هرگز تصور نکنید که منابع محدود است و اگر دیگری که حتی علاقه ای هم به شما ندارد بیشتر بگیرد نصیب شما کمتر است. این نتیجه تفکر صرفا مادی است. زیرا اگر پروردگار را قادر بر همه چیز بدانید به راحتی تسلیم امر او می شوید و مطمئن خواهید بود هر آنچه مقدر باشد برایتان پیش می آید و هیچ کس قادر به تغییر آن نیست.
به دشمنی ها پایان دهید
رویارویی با موانع و دشمنی ها در زندگی طبیعی است اما آنچه اهمیت خاصی دارد این است که بپذیریم تمامی آنها برای ما لازم و احتمالا بهتر است. در بسیاری موارد دشمنی ها موجب ایجاد انگیزه در ما برای ارائه کارهای بهتر می شود. پس شاید دشمنی ها برای موفقیت ما لازم باشد.
بدترین ها می تواند بهترین باشد
گاهی اوقات همه چیز خراب می شود تا دوباره درست شود. پس دید خود را به نزدیک و زمان حال محدود نکنید و همواره امیدتان به آینده باشد.
موفقیت طرف مقابل بر شما هم تاثیر می گذارد.
وقتی دوست شما به خوبی فکر کند و در کمال آرامش به طرف موفقیت رود مطمئن باشید که پرتو آن آرامش و دید باز و موفقیت بر شما نیز گسترده می شود پس از آن خوشحال باشید.
از دید دیگران هم به موضوع بنگرید.
گاهی اوقات دوست شما هم همان چیزی را می خواهد که شما می خواهید. فقط راه او از شما جداست و یا نحوه کار و عملکرد او با شما متفاوت است. پس شما نیز خوشحال باشید و مرتب در پی انتقاد نباشید.
حسد و دشمنی انرژی ها را هدر می دهد
تفکرات منفی و دشمنی با دیگران همواره ما را از رسیدن به موفقیتهایمان باز می دارد. در چنین شرایطی دیگر انرژی و قدرتی برای پیگیری آنچه دوست دارید هم برایتان نخواهد ماند. پس اگر دشمنی ها را کنار گذاشته و دیگران را ببخشید و دوست داشته باشید متوجه می شوید که راهتان در کار و امور زندگی هموار شده و بهتر پیش می روید.
افکارتان را ارزیابی کنید.
وقتی با فردی مشکل دارید یک کاغذ و قلم بردارید و مسائل را در دو ستون بنویسید. یک ستون مربوط به آنچه نمی پسندید و ستون دیگر در ارتباط با آنچه خوب است و در او وجود دارد. اینکار به شما کمک می کند که فقط جنبه های بد دیگران را نبینید و به عبارت دیگر آنها را درشت نمایی نکنید بلکه بدانید که در هر فردی یا مسئله ای دوجنبه خوب و بد در کنار هم قرار دارد فقط گاهی یک جنبه برجسته تر به نظر می رسد.
به آینده بنگرید.
گاهی اوقات ما چنان به مسائل کوچک توجه می کنیم و به آنها دقت می کنیم که امکان تفکر به موارد و مسائل کلی و مهم تر از میان می رود. به این فکر کنید که آیا ارزش دارد دوستی ها از بین برود و با نگرانی و دلخوری سلامت خود را نیز دستخوش تغییر و نقصان کنید که فقط نشان دهید از موردی ناراحت هستید و یا به عبارت دیگر آن مورد مطابق میل شما نبوده است. بدانید که شما هرگز قادر به کنترل دیگران و افکارشان نیستید پس واقع گرایانه به موضوع بنگرید!
روزنامه کیهان