جمعه, ۳۰ شهریور , ۱۴۰۳
درخواست تبلیغات

عکس و مکث عاشورایی ! / شور حسینی با علم های ۱۰۰ میلیونی!

اشتراک:
عکس و مکث عاشورایی ! / شور حسینی با علم های ۱۰۰ میلیونی! مهارت های زندگی
تصاویر نه چندان مناسبی که این روزها از کنارشون میگذریم را از زاویه ای دیگر ببینید. در محفل آقا نشستن و حرمت شکستن؟؟ یه قاشق نذری لطفا حرمت غذای نذری رو حفظ کنید سرت را میشکنی یا دل امام را !!!! باور کنید رفتگر شهرداری جزء یزیدیان نبوده بعضی ها هم با نوشتن فحش و […]

تصاویر نه چندان مناسبی که این روزها از کنارشون میگذریم را از زاویه ای دیگر ببینید.

در محفل آقا نشستن و حرمت شکستن؟؟

یه قاشق نذری

لطفا حرمت غذای نذری رو حفظ کنید

سرت را میشکنی یا دل امام را !!!!

باور کنید رفتگر شهرداری جزء یزیدیان نبوده

بعضی ها هم با نوشتن فحش و بد و بیراه به یزید و شمر و …. عزاداری میکنند

این حجاب عاشورایی است ؟!

آشنایی های محرمی دختر پسرها!


شور حسینی با علم های ۱۰۰ میلیونی!

 

بازار جای سوزن‌انداختن نیست. فقط باید مشتری باشی تا فروشنده سرش را بگرداند و از بین این‌همه پر و کلاه و طبل و سنج جوابت را بدهد. راسته بازار از انتهای ناصرخسرو تا حوالی چهارراه سیروس، پر است از آدم‌های سیاه‌پوشی که مشغول خرید‌و‌فروشند. یکی زنجیر قیمت می‌کند و دیگری طبل را یکی صدای سنج را در‌آورده و دیگری صدای صاحب مغازه را.

 

یک ردیف از مغازه‌ها همه پر از وسایل عزاداری محرم است. هر مغازه چندین فروشنده دارد و ده‌ها خریدار. جلوی برخی از مغازه‌ها هم صف است. برخی‌ها قیمت‌ها را روی اجناس زده‌اند که فروشنده زیاد مجبور به جواب‌دادن نباشد و بتواند با سرعت، جواب مشتری را بدهد تا مشتری‌های دیگر را هم راه بیندازد. دسته‌دسته لباس سیاه و پرچم است که از مغازه‌ها بیرون می‌رود و شال‌های سبزی که خریده می‌شود و فروشنده‌ها فقط پول‌ها را می‌شمارند، خدا برکتی می‌گویند و نوبت مشتری بعدی فرا می‌رسد. خستگی از صورتشان می‌بارد. اما بازارشان سکه است.
عَلم‌های راسته ناصرخسرو بسیار کوچک است. برای پیداکردنشان باید حوالی چهارراه سیروس و مولوی را بگردی. در ساخت عَلم، آنچه پرکارتر و سخت‌تر است؛ ساخت همان تمثال‌ها یا مرغ‌های نشانده‌شده روی عَلم است. اگرچه تیغه‌های عَلم در چهار راه سیروس از یکی،دوماه مانده به محرم ساخته می‌شود اما ساخت تمثال‌ها بیشتر کار تبریزی‌ها و اصفهانی‌هاست.

روی تیغه‌ها معمولا نقش و نگارهایی وجود دارد و برخی خمیدگی‌هایی دارد که کار قلم، چکش و در واقع کار دست است. پس از آنکه تیغه‌های مرغ‌نشان روی بدنه اصلی سوار شد؛ آن‌وقت نوبت به نصب پارچه و پر می‌رسد که کار هنرمندانی است که ذوق را چاشنی کار می‌کنند.

عَلم در بازار تهران تیغه‌ای ۱۸۰ تا ۲۲۰هزارتومان و پر آن، بین سه تا ۵۰هزارتومان به فروش می‌رسد. به‌عنوان مثال قیمت متوسط یک عَلم ۳۰تیغه شش‌میلیون می‌شود و اگر هم عَلم پر بخواهی قیمتش می‌شود یک‌ونیم‌میلیون‌تومان. اما اینها کمترین قیمت‌هاست و کوچک‌ترین عَلم‌ها را شامل می‌شود

«قیمت عَلم بستگی به نوع سفارش مشتری دارد.» این موضوعی است که فروشنده‌ها می‌گویند. چندتیغه‌بودن عَلم و متعلقات آن، همه در تعیین قیمت نهایی تاثیر دارد. فروشنده می‌گوید: عَلم در بازار تهران تیغه‌ای ۱۸۰ تا ۲۲۰هزارتومان و پر آن، بین سه تا ۵۰هزارتومان به فروش می‌رسد. به‌عنوان مثال قیمت متوسط یک عَلم ۳۰تیغه شش‌میلیون می‌شود و اگر هم عَلم پر بخواهی قیمتش می‌شود یک‌ونیم‌میلیون‌تومان. اما اینها کمترین قیمت‌هاست و کوچک‌ترین عَلم‌ها را شامل می‌شود.

 برخی عَلم‌ها ۲۰میلیون‌تومان است و برخی تا صدمیلیون هم می‌رسد. صدمیلیونی‌ها آن عَلم‌هایی است که کار دست استاد است و هیات‌های بسیار بزرگ آن را سفارش می‌دهند که حتی ممکن است از صدمیلیون هم بیشتر شود. عَلم‌ها همینجا سر هم می‌شود؛ در کارگاه‌های اطراف بازار تهران.
قیمت اقلام عزاداری

قیمت لوازم و ادوات عزاداری ازمغازه‌یی به مغازه دیگر تفاوت چندانی ندارد، ‌به عبارتی دیگر رقابت آنها بایکدیگر بیشتر در تنوع و نوع محصولات است تا نوع قیمت.

میانگین قیمت پرچم‌ها براساس نوع کار، مخمل و پارچه به کارگرفته شده درآن و میزان نقش و نگار گلدوزی شده بر روی آنها تعیین می‌شود، ‌این درحالی است که به گفته سیاه فروشان خیابان ناصرخسرو قیمت پارچه در سال جاری نسبت به سال قبل حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد و قیمت لوازم و ادوات عزاداری نیز به همین میزان رشد داشته است. با این حال قیمت‌ها متقاوت است. قیمت پرچم سینه علامت طلا کوب شده ۱۸ تا ۵۰ هزار علامت درسال جاری به فروش می‌رسد، درحالی که نسبت به سال قبل درحدود ۱۰ هزارتومان رشد داشته است.

پرچم کتل درمیان مغازه‌های با انواع پارچه‌ها دیده می‌شود، اگر این نوع پرچم از نوع ساتن باشد، جفتی ۵۰ هزارتومان، ‌ازنوع مخمل جیر۱۰۰ هزارتومان و مخمل کاشان نیز ۱۳۰ هزارتومان عرضه می‌شود که درمقایسه با سال قبل حدود ۳۰ هزارتومان رشد قیمت داشته است، چرا که در سال گذشته این نوع پرچم از۴۰ تا ۱۰۰ هزارتومان عرضه می‌شد.

پرچم سه گوش، ازپرچم‌های پرطرفداری است که اکثر سیاه فروشان در سایزهای مختلف درقفسه‌های خود دارند، ‌و انواع مدل آنها از شاخه درختان و سردرمغازه‌ها با نوشته‌های مختلف آویخته است، که براساس اندازه قیمت ۱۰ تا ۹۰ هزارتومان قیمت دارد که قیمت این نوع پرچم نسبت به سال گذشته تفاوت قابل توجه‌یی داشته و درحدود ۳۰ هزارتومان افزایش قیمت داشته است.

پرچم دوچوبه، ‌اگردرسال گذشته ۶۵ تا ۳۰۰ هزارتومان به فروش می‌رفت، درسال جاری میانگین قیمتی معادل ۱۰۰ تا ۴۰۰ هزارتومان را دارد. پرچم ستونی نیز قیمت‌های متفاوتی رادربازار دارد که میانگین پنج تا ۲۰ هزارتومان است. اما قیمت این نوع پرچم درسال گذشته سه تا شش هزارتومان بوده است.

ازدیگر پرچم‌های پرطرفدار در بازار، پرچم بادی نام داردکه قیمتش براساس سایز، نوع گلدوزی و میزان کاری که برده است به‌طور میانگین ۳۰ تا ۹۰ هزارتومان بفروش می‌رسد. همچنین عزاداران وسیاه پوشان ماه محرم درسال جاری هربیرق یک متری مخمل جیر۲۰۰ هزارتومان و هیاتی را۱۵۰ هزارتومان تومان خریداری می‌کنند.
طبل‌های وارداتی همیشه بوده است

چند مغازه هم طبل دارد و سنج و زنجیر. قیمت‌ها هم بسته به سایز مختلف است. طبل‌های کوچک از ۵۰هزارتومان شروع می‌شود تا ۴۰۰ و ۵۰۰هزارتومان. برخی مغازه‌ها هم طبل‌های یک‌میلیونی دارند. اکثرا تولید داخل است. این را دو، سه‌نفر از فروشندگان می‌گویند.

بازار جای سوزن‌انداختن نیست. فقط باید مشتری باشی تا فروشنده سرش را بگرداند و از بین این‌همه پر و کلاه و طبل و سنج جوابت را بدهد. راسته بازار از انتهای ناصرخسرو تا حوالی چهارراه سیروس، پر است از آدم‌های سیاه‌پوشی که مشغول خرید‌و‌فروشند. یکی زنجیر قیمت می‌کند و دیگری طبل را یکی صدای سنج را در‌آورده و دیگری صدای صاحب مغازه را
 در جواب این سوال «شرق» که آیا وارداتی است یا تولید داخل می‌گوید: طبل‌های بزرگ تولید داخل است. کوچک‌ترها وارداتی است و گران‌تر از بقیه. از چین آمده. می‌پرسم امسال اولین سالی است که طبل‌های چینی وارد شده می‌گوید: نه، همیشه طبل را وارد کرده‌ایم. از قبل انقلاب این دستگاه‌ها وارد می‌شده و اکنون چندسال است که ما خودمان شروع به ساخت طبل کرده‌ایم. مدل طبل‌های وارداتی نشان می‌دهد با بقیه فرق دارد. می‌گوید همان دستگاه‌های جاز دیگر کشورهاست. اما اکنون ۸۰درصد طبل‌ها تولید ایران است و ۲۰درصد هم وارداتی.

ایرانی‌بودن اکثر طبل‌های محرم را علی شربیانی، عضو هیات‌رییسه اتحادیه صنف فروشندگان دستگاه‌های صوتی و تصویری می‌گوید: طبل‌های دست‌ساز ساخت ایران است. او با رد این خبر که طبل چینی وارد کشور می‌شود، توضیح می‌دهد که ممکن است پوست‌های روی طبل را از سایر کشورها مثل مالزی، اندونزی و چین وارد کنیم اما این به مفهوم واردات طبل چینی نیست. به‌گفته شربیانی طبل‌ها اگر هم وارداتی باشند محصول کشورهای ژاپن و کره‌جنوبی است و اغلب مارک یاماها را روی خود نشان می‌دهد.

حتی آن دسته از طبل‌هایی که دست‌ساز ایران است نیز همین آرم روی آن حک می‌شود. یعنی بدون اجازه و به‌صورت تقلبی طبل‌های ایرانی به‌نام کره به مشتریان عرضه می‌شود. وی با اشاره به اینکه ساخت طبل‌ها در بهارستان انجام می‌شود، می‌گوید: سالیان سال است که ساخت این نوع ادوات در بهارستان و چهارراه سیروس توسط خود ایرانی‌ها انجام می‌شود. پوست‌های طبل اغلب مصنوعی است و از نوعی پلاستیک تهیه می‌شود.

منابع : فرارو / نویدار/ تبیان

گردآوری:
اخبار مرتبط:
فیلم پرشین وی
مهارت های زندگی
بیشتر >