نکات امنیتی برای در استفاده از دستگاه خودپرداز
شاید شما نیز از جمله کسانی هستید که هنگام استفاده از دستگاه های خودپرداز بانکی یا همان ATM بر اثر اشتباهی کوچک مجبور بوده اید زمان زیادی را برای دریافت پول و رفع آن اشتباه صرف کنید. ایران ناز، در برخی موارد حتی وضع بدتر از این نیز می شود و ممکن است کارت بانکی شما غیرقابل استفاده شود و تعویض کارت بانکی تنها راه پیش روی شما باشد.
دریافت پول, دریافت رسید, گزارشگیری از وضعیت موجودی و تراکنش های حساب, انتقال وجه, پرداخت قبوض, تغییر رمز کارت و تهیه رمز دوم، از جمله خدمات این دستگاه ها است که استفاده مناسب از آنها می تواند باعث کاهش چشمگیر شلوغی شعب و صرفه جویی در وقت شما شود.
چند لحظه صبر کنید
یکی از اشتباهات رایج هنگام استفاده از دستگاه خودپرداز پرداخت پول در دو مرحله است. مثلا اگر قصد شما برداشت ۸۰ هزار تومان است دستگاه ممکن است ۵۰ هزار تومان آن را در مرحله اول و ۳۰ هزار مابقی را چند لحظه بعد تحویل دهد اما برخی افراد بدون توجه به صفحه مانیتور، برای رفع مشکل خود یا به بانک مراجعه می کنند و یا غافل از اینکه دستگاه با چند ثانیه تاخیر بقیه پول درخواستی شان را پرداخت می کند محل را ترک می کنند.
رسیدتان را بردارید
بعد از انجام تراکنش فورا محل را ترک نکنید. دستگاه خودپرداز برای انجام هر عملیاتی به شما رسید تحویل می هد. چنانچه هر اشتباهی هنگام انجام تراکنش رخ داده باشد با این رسید راحتتر می توانید موضوع را پیگیری کنید.
پرداخت قبوض، خرید شارژ، انتقال وجه
پرداخت قبوض، خرید شارژ،انتقال وجه، سه تراکنشی هستند که موارد انجام آن ها با استفاده از دستگاه خودپرداز بسیار زیاد است. اما در هنگام خرید شارژ حتما به مبلغ خرید که به ریال است توجه کنید و مثلا بجای ۲۰ هزار ریال ۲۰۰ هزار ریال را انتخاب نکنید.
هنگام پرداخت قبوض نیز باید توجه کنید که شناسه قبض حتما درست باشد چون دستگاه به شما اخطار "شناسه اشتباه" را نمی دهد به این ترتیب ممکن است شما قبض دیگری را پرداخت کرده باشید. همچنین در هنگام انتقال وجه علاوه بر مبلغ مورد انتقال، توجه به اسم شخصی که قرار است پول را به کارت او منتقل کنید بسیار حائز اهمیت است.
انتخاب رمز و زبان مناسب
انتخاب رمز مناسب و بخاطر سپردن آن مشکلات شما را در استفاده از دستگاه خودپرداز کمتر می کند. مثلا رمزی انتخاب کنید که اگر کارت بانکی تان را گم کردید دسترسی به رمز آن راحت نباشد. همچنین نباید هرگز رمز خود را در کنار کارتتان نگه دارید. انتخاب زبان فارسی کار با دستگاه را برای شما راحت تر می کند چون به این ترتیب احتمال انتخاب گزینه نادرست را کاهش می دهد.
و نکته آخر اینکه بعد از سه بار اشتباه کارت شما می سوزد و برای تعویض آن باید به یکی از شعب بانکی مراجعه کنید که کارت تان به نام آن بانک است نه بانکی که از خودپرداز آن استفاده کرده اید.
ایران