چگونه در اولین برخورد دیگران را به خود علاقه مند کنیم
اولین دیدار مهمترین دیدار است چرا که تصویر ما برای همیشه ثبت خواهد شد.
دیگر نگران این نباشید که مورد بی توجهی و بی اعتنایی قرار گیرید زیرا با به کارگیری رموز روانشناسی زیر قادر خواهید بود که همیشه در اولین برخورد تاثیری عمیق از خود بر جای گذارید. این رموز در مسائل شخصی یا حرفه ای به شما کمک می کند که همیشه پیروز میدان باشید.
لبخند بزنید!
لبخند زدن چهار خصوصیت برجسته را نمایان می سازد که عبارتند از: اعتماد به نفس، خوشحالی، اشتیاق و مهمتر از همه پذیرش افرادی که لبخند می زنند دارای اعتماد به نفس تلقی می شوند زیرا هنگامی که ما عصبانی می شویم یا نسبت به خودمان یا اطرافیانمان مطمئن نیستیم به لبخند زدن تمایلی نداریم. همچنین لبخند زدن نشانه خوشحالی و شادی است و همگی ما به افراد شاد گرایش داریم. داشتن اشتیاق، جهت ایجاد یک تاثیر مثبت ضروری است زیرا اشتیاق امری مسری بوده و به فرد مقابل سرایت می کند. لبخند شما نشانگر این است که از مکانی که در آن هستید و فردی که ملاقات کرده اید خوشنود هستید و او نیز به نوبه خود از ملاقات شما خوشنودتر می شود. سرانجام لبخند نشانه پذیرش است بنابراین بگذارید که فرد مخاطب بداند که شما بدون قید و شرط، او را پذیرفته اید. پس اگر شما هم مانند سگ ها دم دارید آن را تکان دهید و اگر نه، لبخند بزنید. البته برای آن که در اولین برخورد تاثیری عمیق بر جای گذاریم تنها نباید به لبخند زدن بسنده کنیم. پس اجازه بدهید تا ادامه دهیم.
در اولین برخورد و تاثیر گذاری، چیزی به نام اثر اولیه وجود دارد:
اولین تاثیری که دیگری از خود بر جای می گذارد ما را بر آن می دارد که رفتارهای متعاقب وی را براساس همان تاثیر اولیه بسنجیم و تعبیر کنیم. به عبارت ساده تر، تاثیر اولیه (در اولین ملاقات) به قدری مهم است که هر آن چه پس از آن می بینیم و می شنویم از فیلتر تصور اولیه ما می گذرد و در واقع در اولین برخورد تصویری از فرد مورد نظر در ذهن شما حک می شود که رفتارهای بعدی وی از طریق این تصویر استنباط می شود. بنابراین چنانچه در اولین ملاقات، تاثیری مطلوب بر فرد مقابل بر جای گذارید رفتارهای بعدی شما نیز در نظر وی مطلوب جلوه خواهد کرد.
اثر اولیه به اندازه ای با اهمیت است که حتی ترتیب اطلاعاتی که درباره یک نفر به ما منتقل می شود تصور ما را نسبت به وی دگرگون می سازد. لطفاً به دو سطر زیر، توجه نمایید:
الف- آدمی نجوش، جدی، قاطع، سختکوش، با اراده
ب- آدمی خونگرم، جدی، قاطع، سختکوش، با اراده
در تحقیق بالا که توسط هارولد کلی (Harold Kelley) در سال ۱۹۵۰ صورت گرفت دانشجویانی که خصوصیات فرد سخنران در سطر (الف) را خوانده بودند تصور نامساعدتری نسبت به وی داشتند تا دانشجویانی که خصوصیات همین فرد در سطر (ب) به ایشان عرضه شده بود. به طوری که ملاحظه می کنید تمامی کلمات دو سطر به استثناء کلمه اول مشترکند. زمانی که کلمه اول را می خوانیم تمام خصوصیات دیگر از فیلتر تصور اولیه ما نسبت به فرد عبور کرده و ما او را فردی نجوش یا خون گرم تصور می کنیم.
در اولین لحظه ملاقات خود بسیار خوب جلوه کنید تا ادامه گفتگوی شما از این فیلت عبور کرده و تاثیری مطلوب از خود بر جای بگذارید. در اینجا اهمیت لبخند زدن دوباره نمایان می شود. تنها با انجام همین عمل ساده خصوصیات مثبت خود را به فرد مقابل خاطر نشان سازید. بنابراین اگر می خواهید از خود تاثیری مطلوب بر شخص باقی بگذارید بهتر است که آن شخص اخیراً کلمات مثبتی نسبت به شما در ذهن خویش داشته باشد. مثلاً اگر می خواهید در محلی استخدام شوید در سابقه و مشخصات شما باید ویژگی های مثبتتان قید شود (از قبیل: دارای اعتماد به نفس، پر انرژی، مصمم، پرشور، مبتکر و …) و به جای آن که تنها به معرفی خود یا حرفه ای که در آن تخصص دارید بسنده کنید، دقیقاً توانایی ها و استعدادهای مثبت خود را با قاطعیت و به روشنی عنوان کنید. در این صورت هنگامی که مصاحبه کننده شما را پذیرفت، با نگاهی مختصر به برگه سوابقتان، این خصوصیات از پیش در ذهنش تداعی شده و با شما پیوند داده می شود.
منبع: خانواده ما