چهارشنبه, ۲۸ شهریور , ۱۴۰۳
درخواست تبلیغات

چگونه یک “BRAND” واقعی باشیم

اشتراک:
چگونه یک “BRAND” واقعی باشیم مهارت های زندگی
برند دارایی نامشهود (نهفته) یک محصول یا یک سرویس است، که شامل نام، اصطلاحات، علائم، نماد، آرم، سابقه ذهنی مشتریان و مصرف‌کنندگان، ماندگاری در بازار، اعتبار، اصالت (کپی صرف نبودن) است در طول تاریخ، به‌ویژه در عصر صنعتی توسط مخترعین، صنعت‌گران، تجار و سرمایه‌گذاران محصولات و خدمات گوناگونی به جامعه متقاضیان و مصرف‌کنندگان عرضه شده […]

برند دارایی نامشهود (نهفته) یک محصول یا یک سرویس است، که شامل نام، اصطلاحات، علائم، نماد، آرم، سابقه ذهنی مشتریان و مصرف‌کنندگان، ماندگاری در بازار، اعتبار، اصالت (کپی صرف نبودن) است

در طول تاریخ، به‌ویژه در عصر صنعتی توسط مخترعین، صنعت‌گران، تجار و سرمایه‌گذاران محصولات و خدمات گوناگونی به جامعه متقاضیان و مصرف‌کنندگان عرضه شده است، با نگاهی گذرا بر روند پدیدار شدن شکل‌گیری، تولید انبوه این سازه‌ها و سرویس‌ها در می‌یابیم که از میلیون‌ها پدیده پدیدار شده، فقط تعداد محدودی موفق شدند که مرزها را در نوردیده و جهانی شوند و حتی زیاد نبودند و نیستند بنگاه‌ها و کارخانجاتی که در بازارهای داخلی و محدوده کشورشان بیش از یک دهه تداوم فعالیت داشته باشند. می‌بینیم که دفعتاً محصولی به یمن تبلیغ، جایزه و طرفندهای دیگر در بازار مصرف ظاهر می‌شود، تعدادی مصرف‌کننده جذب آن می‌شوند ولیکن در کوتاه مدت و حداکثر در میان مدت از بازار مصرف دفع می‌شوند و فراموش می‌شوند. فاکتورهایی که می‌تواند به مقبولیت و حضور مستمر یک محصول یا یک سرویس در فضای کسب و کار تداوم بخشد، علمی پیچیده و مبتنی بر تخصص، تجربه و توجه به شاخه‌های متنوعی از فنون تولید و بازارسنجی، بازاریابی و فروش می‌باشد.

ارزش‌های غیرسرمایه‌ای یک محصول یا یک سرویس که تداوم حضور و توسعه آن را در بازارها تضمین می‌نماید در مقوله‌ای با نام “BRAND” متجلی می‌شود. برند دارایی نامشهود (نهفته) یک محصول یا یک سرویس است، که شامل نام، اصطلاحات، علائم، نماد، آرم، سابقه ذهنی مشتریان و مصرف‌کنندگان، ماندگاری در بازار، اعتبار، اصالت (کپی صرف نبودن) است که گاه ارزش این دارایی نامشهود BRAND VALUE چندین برابر دارایی مشهود ASET است.

محصولی را می‌توان “BRAND” نامید که از ارزش اعتباری و اجتماعی بالا برخوردار باشد و با رعایت اصول متنوعی که منجر به رضایت مستمر مشتریان می‌شود اعتماد بازار مصرف را به خود جلب کرده باشد.

کیفیت و ثبات کیفی، قیمت مناسب و نوسان پایین آن، دسترسی آسان به خدمات بعد از فروش، عدم نگرش سودآوری صرف مالکین در عرضه عمومی محصول و به طور کلی توانمندی و صداقت حرفه‌ای دست‌اندرکاران می‌تواند محصولی را به یک “BRAND” تبدیل نماید.

امروزه، ممالکی را توسعه یافته و دارای اقتصاد قوی می‌بینیم که در چرخه تولید آن‌ها محصولات و خدماتی که به یک “BRAND” تبدیل شده باشند زیاد می‌شود. کشور آلمان به اتکاء برندهایی چون مرسدس بنز، بی‌ام‌و و انگلستان در سایه برندهای بیمه‌ای و بانکی خود چون لویدز و کره با برندهایی چون هیوندای و ال‌جی و سامسونگ و ژاپن با برندهایی چون تویوتا، سونی، پاناسونیک و فرانسه با برندهایی چون ایرباس، صنعت عطر و ادکلن و لباس، پژو و پورشه و آمریکا با برندهایی چون جنرال موتور، جنرال الکتریک، کاترپیلار، و کوکاکولا، مایکروسافت، آی‌بی‌ام و هلند با برندی چون فیلیپس و سوئیس با برندی چون نستله و هند بر مبنای صنعت چای و برنج خود و برندهایی از این دست، حجم عظیمی از بازار مصرف را در اختیار خود گرفته‌اند. از ۲۱ برند خوشنام در جهان ۱۲ برند آمریکایی، ۳ مورد ژاپنی، ۳ مورد آلمانی و بقیه متعلق به سایر کشورها است.

BRAND VALUE کوکاکولا در سال ۲۰۰۹ شصت و هشت میلیارد دلار، دایملر بزند ۲۴ میلیارد دلار، سونی ۱۲ میلیارد دلار، آدیداس ۵/۵ میلیارد، رولکس ۵ میلیارد، شل ۳ میلیارد دلار است.

متأسفانه ما در کشورمان به دلایل مختلف به موضوع برند و برندسازی در جهت حضور مستمر در بازار داخلی و نفوذ در بازارهای بین‌المللی بی‌توجه بوده‌ایم. نظر به عدم تعریف مسؤولیت برای سازمان‌ها و هسته‌های نظاره‌گر، به هر محصول و سرویس فاقد مختصات و مشخصات لازم فرصت داده‌ایم که با تبلیغ نادرست، ترتیب همایش‌های خودفرمایشی، خرید عناوینی چون برترین و بهترین نه تنها مصرف‌کنندگان داخلی را گمراه نمایند بلکه لطمه و صدمه قابل توجهی به بازارهای صادراتی محدود پیرامون خود بزنیم، که آذربایجان، ارمنستان، افغانستان و اخیراً عراق از مثال‌های بارز آن هستند.

علی‌رغم این‌که هستند محصولاتی و تولیداتی که دارای مزیت‌های بسیار برای مطرح شدن و مطرح بودن برای عرضه بیشتر، در عرصه مصرف داخلی و خارجی هستند، لکن چون متوسل به ترفندهای تبلیغاتی صرف نمی‌شود، از حمایت‌های مالی و پشتیبانی‌های لازم برخوردار نیستند از دستیابی به حقوق استحقاقی خود باز می‌مانند و کشور را از دستیابی به کسب نام و درآمد محروم می‌کنند.

برای ساماندهی و نظم بخشی به بی‌ترتیبی‌های موجود در بازار تولید و خدمات و تقویت و پشتیبانی واحدهایی که درخور برند بودن و برند شدن محصول و خدمت هستند به استناد تصمیم نمایندگان ویژه رئیس جمهور (وزیر بازرگانی، وزیر صنایع، وزیر جهاد کشاورزی، وزیر دادگستری) در کارگروه کنترل بازار که به استناد اصل ۱۲۷ قانون اساسی مشکل گرفته است، در سازمان توسعه تجارت کمیسیون به‌نام کمیسیون “BRAND” با حضور نمایندگان وزارتخانه‌های بازرگانی، صنایع، جهاد و کشاورزی، دادگستری، ثبت اسناد و املاک، صداوسیما، اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران و اتاق تعاون رسمیت یافته و جلسات منظمی را در این زمینه برگزار کرده است.
بی‌تردید همکاری و همراهی اندیشمندان، دست‌اندرکاران وادی تولید و صادرات می‌تواند کمیسیون را در دستیابی به اهداف ملی خود یار و مددکار باشد. مشارکت و مساعدت خود را از کمیسیون دریغ نفرمایید.

منبع: روزنامه دنیای اقتصاد

گردآوری:
اخبار مرتبط:
فیلم پرشین وی
مهارت های زندگی
بیشتر >