سه شنبه, ۲۸ فروردین , ۱۴۰۳
درخواست تبلیغات

تزئین خانه تان را به خانم بازیگر ، السا فیروز آذر بسپارید !

اشتراک:
تزئین خانه تان را به خانم بازیگر ، السا فیروز آذر بسپارید ! مهارت های زندگی
مجله زندگی ایده آل: برای این که توصیه‌هایی درباره نحوه چیدمان وسایل خانه و حتی رنگ هایی که بهتر است استفاده شوند داشته باشیم چه کسی بهتر از السا فیروز آذر که هم رشته تحصیلی‌اش به این موضوع ربط دارد و هم این که به خوش سلیقه بودن معروف است! خانه‌تان را طبق توصیه های […]

مجله زندگی ایده آل: برای این که توصیه‌هایی درباره نحوه چیدمان وسایل خانه و حتی رنگ هایی که بهتر است استفاده شوند داشته باشیم چه کسی بهتر از السا فیروز آذر که هم رشته تحصیلی‌اش به این موضوع ربط دارد و هم این که به خوش سلیقه بودن معروف است!

خانه‌تان را طبق توصیه های السا بچینید تا تغییر را به بهترین شکل احساس کنید!

بزرگ‌ترین مشکل خانه ما ایرانی‌ها!

از نظر من مهم‌ترین مسئله ای که در خانه اکثر ایرانی‌ها به چشم می‌خورد، انباشتگی وسایل کنارهم وگاه روی هم است! طوری که باعث می‌شود به آرامشی که شاید در یک خانه لازم است نرسیم. البته این بحث به سلیقه هم بستگی دارد و چون سبک مورد علاقه من برای محیط اطرافم سبک مینیمالیسم است، این ازدحام و انباشتگی وسایل آزارم می‌دهد. در این مدل از خانه‌ها تفکیک وسایل از هم سخت و وسایل مورد علاقه صاحب خانه نه تنها به چشم نمی‌آید، بلکه پیدا کردن یک وسیله مورد نیاز در این خانه‌ها گاهی به راحتی ممکن نیست و اما جدا از کیفیت بصری این نوع چیدمان ، تمیزی این مکان‌ها هم به سادگی امکان پذیر نیست. تعدد وسایل و خرده ریز‌ها باعث می‌شود که ذرات گرد و غبار در لابه‌لای این اشیاء جمع شود که خود عامل افسردگی و حس کرختی است. به نظر من باید از شر هر چیزی که اضافی است حتی اگر دوستش داریم، خلاص شویم و این چیزی است که شاید درفرهنگ ما چندان جایی ندارد. این جمله را بارها از دهان خودم شنیده‌ام که: «حیف است! شاید روزی به کار بیاید!» کدام روز؟! چرا حیف! باید بتوانیم از وسایل و اشیا و حتی لباس‌هایی که استفاده نمی‌کنیم بگذریم تا جا برای وسایل بهتر و مورد نیاز روزمان باز شود. قرار گرفتن در محیط تمیز و خلوت باعث افزایش انرژی می‌شود.

 

به نور خوش آمد بگویید

مورد دیگری که در برخی خانه‌ها می‌بینم وجود پرده‌های ضخیم به خصوص برای هال و پذیرایی است که شاید ناشی از فرهنگ ما باشد. یعنی تفکیک محیط بیرونی و درونی خانه و دیده نشدن فضای داخل خانه از منازل مجاور یا خیابان و کوچه و معابر عمومی. با اینکه پرده ضخیمی که باز و بسته کردن آن به آسانی ممکن باشد برای اتاق خواب و محل استراحت می‌تواند مفید باشد ولی باید اجازه دهیم که هوای تازه و نور کافی وارد اتاق شود. پنجره‌ها را حداقل برای ساعتی در روز باز کنیم و هوای تازه و پاک را به اتاق خود راه دهیم. البته مشکل آلودگی آب و هوا هم در بعضی مناطق وجود دارد. گیاهان خانگی می‌توانند هوای اتاق را تصفیه کنند، البته در شرایطی که اتاق بزرگ و گیاهان دور از تخت خواب گذاشته شوند.

مینیمالیستی باشید!

ساده‌گرایی یا مینیمالیسم بر پایه سادگی و محیط‌های خالی از پیچیدگی است. اصول این سبک که استفاده از وسایل اصلی و ضروری و حذف سایر چیزهایی است که ممکن است بار تجملاتی داشته باشد، با طرز فکر و سلیقه من تناسب بیشتری دارد. با این سبک از چیدمان می‌توان به کیفیت ناب رنگ، فرم، فضا و ماده دست یافت. در این حالت است که اشیاء دیده می‌شوند، مهم می‌شوند و سلیقه و انتخاب‌های‌مان به چشم می‌آیند.  به نظر من افرادی که ساده‌گرایی وقرار گرفتن در چنین محیطی یعنی خلوت، ساده و متعاقب آن در آرامش، را ترجیح می‌دهند، ساده‌تر از دیگران می‌توانند خود را خوشحال احساس کنند.

شادی در اتاق من

 از آنجایی که رنگ‌ها روی انرژی ذهنی ما تاثیر می‌گذارند و بعض از آنها حتی تاثیر فیزیکی هم دارند انتخاب هر رنگ بسته به محل استفاده متفاوت است. همچنین چگونگی ترکیب این رنگ‌ها با هم اثرات متفاوتی دارد. به عنوان مثال برای اتاق خوابم از رنگ‌های آرامش دهنده و شادی بخش استفاده کرده‌ام. از رنگ‌های روشن به نسبت بیشتر و در ترکیب با رنگ‌های تند که انرژی‌زا هستند به نسبت کمتری استفاده کرده‌ام.

 

در محیطی با دیوارهای سفید و لوازمی کرم از جنس چوب وکفپوش پارکت از تابلوهایی که پوستر فیلم‌های محبوبم هستند استفاده کردم که هم موضوع آنها و هم رنگارنگ بودن‌شان به من انرژی مثبت می‌دهد. یا در کتاب خانه کرم، رنگ‌های گوناگون کتاب‌ها، اتاق را از حالت یکنواختی درآورده‌اند و به نظر خودم محیطی با نشاط را ساخته‌اند.

انباشتگی ممنوع

فنگ‌شویی به معنای باد و آب و فلسفه‌ای باستانی از چین است. در فرهنگ چینی باد و آب مظهر سلامتی و پاکی هستند. تاکید فنگ شویی بر تاثیر وسایل و معماری بر سلامتی، شادی و به طور کلی انرژی مثبت است. مهم‌ترین چیزهایی که در فنگ‌شویی نیز به آنها توجه زیادی شده، پرهیز از بی‌نظمی و هرگونه انباشتگی ، استفاده از رنگ‌های مناسب، خطوط منحنی و در نظر گرفتن جهت‌های مناسب است. البته امروزه به طور رسمی در چین آن را خرافات می‌دانند ولی با این وجود من بسیاری از موارد آن را مطابق با سلامت روان انسان امروز می‌بینم. خوب اینها از نظر من مواردی هستند که رعایت‌شان برای انسان مفید است و از نظر من سنتی نیستند: به عنوان مثال پرهیز از راکد ماندن هوا، اینکه اگر هوا نتواند جریان آزادانه‌ای داشته باشد به انرژی مخربی تبدیل می‌شود. نمونه دیگر اجتناب از بی نظمی و اتاق نامرتب و کپه‌های لباس، وسایل بی مصرف در کیف یا در راهرو و تراس ساختمان است.

اتاق کار من

بر عکس اتاق کارم که محیطی است با رنگ خنثی، خاکستری متعادل‌کننده و آرامش دهنده باعث تعادل ذهنی می‌شود و در ذهن آرامش برقرار می‌کند. البته این رنگ را در ترکیب با رنگ خلاقیت‌زای بنفش که در خلاقیت و نوآوری بسیار تاثیرگذار است ترکیب کرده‌ام. با دانستن اینکه رنگ بنفش حس کنجکاوی را بر می‌انگیزد و کنجکاوی یک محرک عالی برای ذهن‌های خلاق است این ترکیب با رنگ سفید که کتابخانه سراسری اتاق و یکی از دیوارها را پوشانده، محیطی مطابق با سلیقه‌ام ایجاد کرده است. همه این رنگ‌ها به علاوه کرکره‌هایی زرد که مکمل رنگ بنفش به حساب می‌آید به این رنگ‌های سرد گرما می‌بخشند و به تعادل آن کمک می‌کنند.

 

پرهیز از اضطراب با فنگ شویی

فنگ شویی اصول دیگری را هم یاد آوری می‌کند مثل اجتناب از خطوط نوک تیز برای وسایل خانه. مثلا اثاثیه‌ای که لبه گرد دارند بهتر از وسایل نوک تیز هستند. در قسمتی از سینما، بخش مربوط به عناصر بصری خوانده‌ام که استفاده از خطوط و وسایل نوک تیز احساس اضطراب و خشونت را با خود به همراه می‌آورد که در سبک اکسپرسیونیسم یا هیجان نمایی از آن استفاده می‌شود بنابراین در محیط خانه که باید محلی آرامش‌دهنده و شاید در مقیاس فیلم شبیه به فیلم‌های کلاسیک یا رومانتیک باشد استفاده از خطوط منحنی و نور پردازی ملایم و رنگ‌های آرامش دهنده مناسب است.

مطمئنا به دست آوردن اطلاعات در مورد محیط زندگی و اطراف و شرایط ،به تغییر سلیقه و فکر ما منجر می‌شود. چشم انسان هر چقدر به دیدن زیبایی‌ها بیشتر عادت کند و آنها رابیشتر بشناسد نسبت به آنها حساس‌تر خواهد شد، مثل کسی که الفبا را بشناسد و با دیدن کلمه‌ای با املای اشتباه متوجه خطای آن شود یا کسی که ادبیات را بشناسد، به صحبت کردن و استفاده دیگران از لغات دقت بیشتری خواهد کرد. مسلما کسی که تبحر بسیار زیادی در این زمینه داشته باشد و دایره لغات ذهنش وسیع باشد حتی در انتخاب ۲ کلمه با معنای مشابه هم نسبت به اختلاف‌هایی که در کاربردشان است حساس می‌شود.

من سعی می‌کنم با دیدن، دقت کردن و خواندن از لحاظ تئوری، کاربردی و زیبایی شناسی ذهنم را حساس‌تر کنم چراکه خود سینما و کارگردانی از نظر من مجموعه‌ای از همین حساسیت در درک زیبایی، داشتن سلیقه خوب یا خاص و دانستن کاربرد عناصر بصری و تاثیر آن بر روان انسان‌هاست. احتمالا امروز چشمان حساس‌تری دارم نسبت به دیروز و امیدوارم کور رنگی داشته باشم نسبت به چشم فردایم.

 

کاور رنگی برای چراغ​ها

به نظر من با خلاقیت و صرف کردن وقت، می‌توانیم دکوراسیون خانه مان را تغییر دهیم، آن هم بدون تحمل هزینه زیاد! معمولا در مدتی که صرف این کارها می‌شود، فکرمان آزاد است و روح ما مثل کودکی سرگرم بازی است که به علایق خود می‌پردازد و سرحال می‌آید. با کارهایی مثل استفاده دوباره و لکه گیری وسایل و حتی رنگ کردن مجدد می‌توانیم جلوه تازه‌ای به وسایل بدهیم. کارهای دیگر در این زمینه می‌توانند موارد زیر باشند:

  1.     تعویض مکان اشیا و مبلمان و حتی گاهی تغییر کاربری‌شان
  2.     نقاشی روی دیوار
  3.     تغییر در نورپردازی، مثلا داشتن چراغ مطالعه، چراغ خواب یا شمع و همچنین داشتن کاورهای رنگی برای چراغ اصلی اتاق و استفاده متنوع از آنها می‌تواند ظاهر فضا را با توجه به موقعیت و حال و هوای حسی مان تغییر دهد.
گردآوری:
اخبار مرتبط:
فیلم پرشین وی
آرون گروپ
مهارت های زندگی
بیشتر >
آرون گروپس