مهم ترین اثرات دیابت براعصاب و روان که باید بدانید!
شاید این موضوع شما را متعجب کند. آیا میدانستید که دیابت میتواند بر اعصاب و روان شما تاثیر بگذارد؟ مغز شما به میزان گلوکز (قند) دریافتی حساس است. هم قند خون بالا و هم پایین میتوانند به رگهای خونی مغز آسیب برسانند. با مشاوره با دکتر مغز و اعصاب آنلاین در دکترتو یاد بگیرید که چگونه مدیریت قند خون میتواند به سلامت بدن و مغز شما کمک کند.
رابطه دیابت با مغز از نظر دکتر مغز و اعصاب آنلاین
دکتر آنلاین غدد میگوید مغز، مرکز فرماندهی بدن شماست. این بخش از سلولهای عصبی تشکیل شده است که حتی در زمان خواب نیز باعث فعالیت درست بدن میشود. این عضو همچنین بر احساسات، یادگیری و حافظه کنترل دارد. برای انجام تمام این کارها، مغز از قند موجود در خون بهعنوان سوخت استفاده میکند.
مغز پرمصرفترین عضو بدن به شمار میرود و برای عملکرد صحیح به نیمی از کل انرژی قند موجود در بدن نیاز دارد. اگر سطح قند خون شما از محدوده طبیعی خارج شود، میتواند این مرکز فرماندهی را دچار اختلال کند. دیابت علاوهبر آنکه باعث آسیب عصبی به چشمها، پاها و دستها میشود، میتواند با آسیب رساندن به اعصاب و رگهای خونی بر مغز نیز تاثیر بگذارد.
این امر میتواند منجر به مشکلات حافظه و یادگیری، تغییرات خلقی، افزایش وزن، تغییرات هورمونی و در نهایت با گذشت زمان، بیماریهای جدی دیگری مانند آلزایمر بینجامد. به گفته دکتر مغز و اعصاب آنلاین، ازآنجاییکه هم قند خون بالا و هم پایین میتوانند باعث این آسیبها شوند، کنترل قند خون در محدوده هدف برای افراد دیابتی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
دیابت و تغییرات سریع خلقوخو
تحقیقات در مورد ارتباط بین خلقوخو و قند خون نتایج متفاوتی نشان داده است، اما برخی شواهد حاکی از وجود ارتباط احتمالی بین این دو هستند. نوسانات قند خون، چه بالا و چه پایین، میتواند باعث ایجاد طیف وسیعی از علائم جدی شود که تغییرات خلقی نیز یکی از آنهاست.
از نظر دکتر غدد آنلاین علائم افت قند خون که میتواند بر خلقوخوی فرد تاثیر بگذارد عبارتند از:
- سردرگمی
- اضطراب یا نگرانی
- احساس گرسنگی
- مشکل در هماهنگی، تمرکز و تصمیمگیری
- پرخاشگری، تحریکپذیری و بیحوصلگی
- تغییرات شخصیتی و رفتاری
قند خون بالا نیز میتواند باعث علائمی شود که بر خلقوخو تاثیر میگذارد، مانند:
- مشکل در دیدن یا تمرکز
- احساس ناخوشی
- احساس خستگی یا کمبود انرژی
علاوه بر این، در دوران استرس، بدن هورمون آدرنالین ترشح میکند. بدن ممکن است برای کمک به بهبودی از افت قند خون، آدرنالین ترشح کند. ترشح آدرنالین میتواند منجر به حالت “جنگ یا گریز” شود که به آن “هجوم آدرنالین” میگویند. زمانیکه بدن این پاسخ را تحریک میکند، میتواند باعث موارد زیر شود:
- افزایش سطح آگاهی
- سرگیجه
- سبکی سر
- تغییرات بینایی
- بیقراری
- تحریکپذیری
- احساس عصبی و لرزش
چگونه با تحریکپذیری و عصبانیت ناشی از دیابت مقابله کنیم؟
درک خشم و رفتار پرخاشگرانه مرتبط با دیابت به شما یا یکی از عزیزان کمک میکند تا متوجه شوید چه اتفاقی در حال رخدادن است و چگونه میتوانید برای کنترل آن در آینده اقدام کنید. هر فرد و هر شرایطی منحصربهفرد است. علاوه بر این، علت رفتار پرخاشگرانه میتواند عوامل روانی یا فیزیولوژیکی زمینهای باشد. مطابق نظر دکتر غدد آنلاین چند نکته وجود دارد که میتواند به کاهش حملات فعلی و جلوگیری از موارد جدید در آینده کمک کند:
بررسی مکرر قند خون
پرخاشگری مرتبط با دیابت احتمالا با کنترل ضعیف قند خون مرتبط است. بهطور مکرر قند خون خود را آزمایش و کنترل کنید. اگر دچار نوسانات شدید قند خون (بالا یا پایین) هستید، کنترل قند خون بهاحتمال زیاد احساسات خصومت و عصبانیت را کاهش میدهد.
مشاوره دکتر غدد آنلاین
دکتر مغز و اعصاب آنلاین شما برای ایجاد یک برنامه آزمایش و درمان موفق در کنار شماست. اگر احساس عصبانیت میکنید با دکتر آنلاین مغز و اعصاب خود در این باره حرف بزنید. احتمال دارد برای مدیریت بهتر قند خون، نیاز به تغییر رژیم غذایی یا سبک زندگی باشد.
ورزش
همگی ما از فواید ورزش در کنترل قند خون و وزن مطلع هستیم. علاوه بر این، به گفته دکتر مغز و اعصاب آنلاین ورزش روشی عالی برای رهایی از عصبانیت، آرامکردن ذهن و پاکسازی فکر است. فعالیت بدنی، چه پیادهروی، یوگا یا هر یک از ورزشهای موردعلاقه شما باشد، میتواند برای سلامت جسمی و روحی شما بسیار مفید باشد.
تکنیکهای آرامشبخش
دکتر مغز و اعصاب آنلاین معتقد است تمرینات تنفس عمیق، مدیتیشن، تای چی و یوگا همگی میتوانند به آرامش بدن و ذهن کمک کنند. بااینحال، اگر هیچ یک از آنها برای شما جذاب نیستند، تفریحات سادهای مانند گوش دادن به موسیقی، نقاشی یا حتی بازیهای ویدیویی میتوانند راههای فوقالعادهای برای هدایت احساسات خشم و خصومت بهطور سازنده باشند.
گروه پشتیبانی دیابت
شما میتوانید بهصورت آنلاین به گروههای مختلف بپیوندید یا از مشاوره آنلاین مغز و اعصاب برای عضویت در گروهی در منطقه خود درخواست پیشنهاد کنید. درهرصورت، صحبتکردن با دیگران که با بسیاری از مشکلات مشابه روبرو هستند میتواند بسیار مفید باشد.
مشاوره با روانشناس
گاهی اوقات یک درمانگر ماهر، بهویژه کسی که با مشکلات زندگی با دیابت و مسائل مربوط به عصبانیت آشنا باشد، میتواند مفید باشد. متخصص مغز و اعصاب آنلاین شما قطعا میتواند فردی را به شما معرفی کند. بسیاری از بیمارستانهای خوب اکنون مشاوران درونسازمانی نیز دارند تا به بیماران در پذیرش تشخیص خود و مدیریت زندگی با این بیماری کمک کنند.
جمعبندی
دیابت میتواند بر سلامت جسمی و روحی تأثیر بگذارد. بهعنوانمثال، نوسانات قند خون منجر به تغییرات سریع در خلقوخو میشود. علاوه بر این، مدیریت روزانه دیابت اغلب برای مبتلایان به این بیماری طاقتفرسا است و این استرس میتواند اثرات مختلفی بر سلامت روان داشته باشد. با کمک دکتر غدد آنلاین در وبسایت دکترتو و یادگیری اینکه دیابت چگونه ممکن است بر روابط تاثیر بگذارد، عزیزان میتوانند از یکدیگر حمایت کنند. تشویق به برقراری ارتباط کلید درمان این اختلالات خواهد بود.