تشخیص شپش سر از شوره سر
در واقع شوره سر همان لایه پوسته پوسته شده کف سر است که لایه مرده محسوب می شود و همراه با چربی کف سر را احاطه می کند و تقریبا ضرر خاصی برای بدن و سر ندارد اما شپش سر موجود زنده بسیار خطرناکی است که باعث خون خواری کف سر و تولید تخم شده و بسیار کثیف و نا سالم است در ادامه مطلب پرشین وی فرق شپش و شوره را باهم مورد بررسی قرار خواهیم داد
فرق شپش و شوره چیست
شوره سر مشکل شایعی است که شامل ه های خشک سر است و خیلی نگران کننده نیست.ولی در مقابل، شپش سر خیلی رایج نیست و نگرانی فرد را هم به دنبال دارد.شپش و شوره سر هنگامی که لکه های سفید روی سر خود می بینید، فرق شپش و شوره باید بتوانید بین شوره سر و شپش فرق بگذارید.
۱- بهتر است به سر خود در مقابل آینه نگاه کنید.بهتر است این کار در مقابل نور کافی انجام گیرد، زیرا تشخیص بین شوره سر و شپش در نور کم
میسر نخواهد بود.
۲- لکه های سفیدرنگ روی موهای خود را پیدا کنید.معمولا لکه های روشن تر، شوره سر هستند.اما باید توجه کنید که این کار را باید دقیق و نزدیک به آینه انجام دهید.
۳- سر خود را شانه بزنید فرق شپش و شوره است.
اگر در حین شانه زدن، تکه های سفیدرنگ بر روی موهایتان حرکت کردند، به احتمال زیاد شوره سر هستند، ولی اگر به صورت محکم روی موهایتان چسبیده بودند، احتمال این که شپش باشد، بسیار است.
۴- سر خود را با شامپو بشویید و این کار را چندین مرتبه انجام دهید.معمولا با یکبار شامپو زدن به سر، شوره از بین می رود.اگر پس از چند بار شامپو زدن، لکه های سفیدرنگ موهایتان از بین نرفت، بخصوص در مناطق نزدیک به ریشه مو، احتمال شپش زیاد است.
در صورت طولانی شدن مشاهده شوره سر باید آن را جدی گرفته و به پزشک متخصص و مو مراجعه کنید،زیرا سر در این شرایط میتواند میزبان بسیاری از باکتری ها و قارچ ها شود ۵- به تمام خارش های سطح سرتان توجه کنید و حساس باشید.اگر چه شوره سر می تواند خارش بیاورد، ولی خارش حاصل از شوره سر خفیف می باشد.ولی خارش ناشی از شپش شدید است.
بهترین راه برای تشخیص بین شوره و شپش چیست
چند نکته
۱- به محض آگاه شدن از وجود شپش، درمان را شروع کنید و کودک خود را تا پایان
درمان، از رفتن به مدرسه منع کنید.
در برخی از کشورها ، قانونی مبنی بر ممنوعیت رفتن بچه های مبتلا به شپش به مدرسه وجود دارد، زیرا
احتمال سرایت به کل بچه های مدرسه وجود دارد .
۲- هر چند وقت یکبار از عدم وجود شپش در موهای خود، به خصوص کودکانتان مطمئن شوید.
۳- اگر در موی سرتان یا سر کودکتان تشخیص شپش داده شد، حتماً به پزشک مراجعه کنید تا مراحل درمان
را طی کرده و از شامپوهای ضد شپش که به این منظور وجود دارد استفاده کنید.
۴- در صورت طولانی شدن مشاهده شوره سر باید آن را جدی گرفته و به پزشک متخصص و مو مراجعه
کنید، زیرا سر در این شرایط میتواند میزبان بسیاری از باکتری ها و قارچ ها شود.
۵- بهترین راه برای عدم ابتلا به شپش سر، رعایت بهداشت فردی به ویژه استحمام و استفاده از آب گرم
و صابون میباشد.
تعویض لباس های زیر، کوتاه کردن موها، رعایت اصول بهسازی محیط و در موقع اضطرار جوشاندن لباس ها در حرارت بالای ۶۰ درجه و ترجیحاً اتو کردن آنها مفید میباشد.
از درمان های خانگی شوره سر بیشتر بدانید
۱- سرکه سیب: سرکه سیب و آب گرم را به طور مساوی مخلوط کنید. سپس آن را روی موهای خشک خود ریخته و ماساژ دهید. توجه داشته باشید که این محلول پوست سر شما را به طور کامل بپوشاند. پس از چند دقیقه موی خود را با آب شستشو دهید. این کار را هفته ای دو بار تکرار کنید.
اسیدیته سرکه سیب میزان PH پوست سر را تغییر می دهد در نتیجه رشد قارچ سر سخت می شود.
۲- جوش شیرین: این ماده اثرات بسیار قوی و مثبتی را بر روی شوره سر دارد. یک قاشق غذاخوری جوش شیرین را با یک فنجان آب مخلوط کرده و همانند شامپو از آن استفاده کنید. طی مدت چند روز شاهد معجزه آن خواهید بود.
فرق شپش و شوره سر
در یک روش دیگر هم می توانید پس از مرطوب کردن مو، مقداری جوش شیرین به موها بمالید. سپس با آب بشویید. جوش شیرین، قارچ های بیش فعال را که باعث ایجاد شوره سر می شوند فرق شپش و شوره کاهش می دهد. احتمالا در روزهای اول موها خشک می شود، اما پس از چند هفته، پوست سر شروع به تولید روغن طبیعی خواهد کرد که موها را نرم می کند.
جوش شیرین اثرات بسیار قوی و مثبتی را بر روی شوره سر دارد
۳- شنبلیله: مواد مغذی موجود در شنبلیله رشد سالم موها را تشدید کرده و پوسته پوسته شدن سر را برای همیشه از بین می برد.
دو قاشق غذاخوری از دانه های شنبلیله را در آب به مدت یک شب خیس کنید. سپس دانه ها را از آب جدا کرده و آسیاب کنید.
ماده خمیری به دست آمده را به مدت ۴۵ دقیقه به موی سر خود بزنید و بعد با شامپو بشویید.
بخش سلامت تبیان / سلامت نیوز