گوشهایی که وزوز میکنند! / علل ، پیشگیری ، درمان وزوز گوش
وزوز گوش مشکلی است که خیلی از ما افراد با آن یکبار در طول عمر خود دست و پنجه نرم کرده ایم. ما در این مطلب از پرشین وی قصد داریم هر آنچه پیرامون عفونتهای گوش و سینوس و وزوز گوش درمان آن را باید بدانید برایتان به اشتراک گذاریم.
وزوز گوش درمان
گوشهایی که وزوز میکنند یک متخصص گوش، حلق و بینی عوامل دخیل در ایجاد وزوز گوش را توضیح داد و
راهکارهای موثرجهت رفع این عارضه را عنوان کرد.عوامل مختلفی را در ایجاد وزوز گوش موثر دانست و افزود: پیرگوشی یکی از این عوامل است؛ به طوری
که به مرور با آسیب
دیدن عصب گوش، صدایی وزوز مانند در گوش افراد ایجاد میشود.
همچنین مشاغل پر سر و صدا و صداهای مهیب مانند
صدای انفجار میتوانند با آسیب به عصب گوش صدای
وزوز را در گوش ایجاد کنند.
این متخصص گوش عفونتها را هم تا حدی
در ایجاد وزوز گوش دخیل دانست و اظهار کرد: برخی بیماریهای
خاص مانند «مینیر» نیز یکی از علائم مشخصهشان وزوز گوش است.
وی همچنین برخی تومورهای گوش را مورد اشاره قرار داد و گفت: در برخی موارد نیز بیماریهایی که مربوط به
گوش نبوده مانند برخی اختلالات عصبی و روانی میتواند عامل به وجود آوردن وزوز گوش باشد.
اعتمادی با بیان اینکه درمان وزوز گوش مستلزم تشخیص علت آن است، اظهار کرد: با توجه به نوع علت،
درمانهای مختلفی برای وزوز گوش تجویز میشود.
در مواردی مانند پیرگوشی و نیز زمانی که فرد در معرض صدای شدید قرار گرفته، به علت آسیب به
عصب گوش درمان خاصی را نمیتوان برای فرد تجویز کرد.
در اینگونه موارد درمانهای نگهدارنده توصیه میشود و چنانچه آسیب عصب شدید باشد،
سمعک نیز تجویز میشود.
به گفته این متخصص گوش، حلق و بینی در سایر موارد ماند عفونتها و اختلالات عصبی و روانی
باید
این عفونت و نیز این بیماریها درمان شده تا وزوز گوش قطع شود.
بیشتر بدانید از دلایل وز وز کردن گوش
چرا شما وزوز گوش دارید
وزوز گوش یا احساس صدای زنگ در گوشها میتواند به دلایل مختلفی بوجود آید. اما آن بیماری نیست، بلکه نشانهای از بیماریهای دیگر است.
چه عواملی باعث احساس صدای زنگ در گوش میشوند؟
معمولا علتش آسیب به سلولهای موئی در گوش داخلی شماست. این آسیب، سیگنالهای که سلولهای موئی به مغز شما میفرستند را تغییر میدهد. وزوز ممکن است موقتی یا دائمی باشد و تا پایان عمر همراه شما باشد.
• پیر گوشی:
در بیشترافراد، با بالا رفتن سن شنوایی بدتر میشود. این فرایند معمولا از حدود ۶۰ سالگی شروع میشود و هر دو گوش را تحت تاثیر قرار میدهد. فرد در شنیدن صداهای دارای فرکانس بالا مشکلاتی دارد.
• صداهای بلند: صداهای بلند علت اصلی وزوز گوش هستند. آن ممکن است صداهایی باشد، که شما هر روز میشنوید یا صدایی باشد که فقط یکبار اتفاق میافتد. این صداها ممکن است شامل صداهای کنسرت و رویدادهای ورزشی تا صدای بلند موتورها و ماشینها باشد. آنها میتوانند یک یا هر دو گوش را تحت تاثیر قرار داده و باعث کم شنوایی و درد شوند. آسیب ممکن است دائمی یا موقت باشد.
• جرم گوش خیلی زیاد:
بدن شما موادی برای گیرانداختن گرد و خاک و محافظت از گوش تولید میکند. اگر این مواد از گوش خودشان خارج نشوند و خیلی روی هم انباشته شوند، آن ممکن است منجر به صدای زنگ یا کم شنوایی شود. پزشک شما میتواند جرمها را از گوش شما خارج کند. از گوش پاک کن برای این کار خودداری کنید و به پزشک گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.
• داروهای خاص: داروهای تجویزی و همچنین داروهای بدون نسخه پزشک میتوانند باعث صدای زنگ یا تشدید آن شوند. این داروها شامل آسپرین، دیورتیکها، داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs)، داروی حاوی ماده کنین (برای درمان مالاریا)، آنتیبیوتیکهای مشخصی (پلیمیکسینبی، اریترومایسین، وانکومایسین، نئومایسین)، داروهای ضدافسردگی و داروهای مربوط به بیماران سرطانی هستند. معمولا با دوز بالاتر، احتمال بوجود آمدن مشکل بیشتر میشود. اغلب با قطع دارو، نشانههای وزوز گوش هم از بین میرود. اگر شما فکر میکنید که علت وزوز دارو است، به پزشکتان مراجعه کنید. اما بدون دستور پزشک مصرف دارو را قطع نکنید.
• عفونتهای گوش و سینوس: شما ممکن است متوجه وزوز گوش بشوید، وقتی که شما مبتلا به سرما خوردگی میشوید. آن میتواند ناشی از عفونت گوش یا سینوس باشد که شنوایی شما تحت تاثیر قرار داده و باعث افزایش فشار در سینوسها میشود. این حالت نباید طولانی شود، اگر بعد از یک هفته یا بیشتر بهتر نشدید به پزشک مراجعه کنید.
ایسنا / سمعکی