میکرونیدلینگ روشی برای جوانسازی و درمان جای جوش

میکرونیدلینگ روشی است که اساس کار آن ایجاد سوراخهای بسیار ریز و میکروسکوپی در پوست و در نتیجه تحریک کلاژنسازی است.
این روش نتایج درخشانی در درمان ضایعات پوستی و جوانسازی پوست دارد. میکرونیدلینگ به طور شگفتانگیزی باعث تحریک کلاژنسازی و لایهبرداری ملایم پوست و در عین حال منظم شدن رشتههای کلاژن و الاستین (Remodeling) در پوست آسیب دیده میشود. نتیجه بهبود بافت و استحکام پوست و همچنین کاهش جای زخم، منافذ باز و چین و چروک است.
در ادامه به نحوه انجام میکرونیدلینگ و پاسخ به سوالاتی که در مورد آن مطرح است میپردازیم.
میکرونیدلینگ چیست و چگونه انجام میشود؟
میکرونیدلینگ توسط دکتر پارسیان فر یک عمل زیبایی است که در آن از سوزنهای کوچک و استریل شده برای سوراخ کردن پوست استفاده میکنند. در این روش پس از بیحسی موضعی با کرم (برای بیحسی هیچگونه تزریقی انجام نمیشود) با دستگاهی مخصوص منافذ و کانالهای بسیار ریزی در پوست ایجاد میشود.
این کار پوست را وادار به ساختن مقادیر بالای کلاژن میکند و البته اگر نقصی مانند اسکار آکنه یا اسکار سوختگی یا ترک پوستی هم وجود داشته باشد، این مشکل هم به بهترین نحو ممکن برطرف میگردد. استفاده همزمان از فاکتورهای رشد پلاکتی یا همان PRP به صورت تزریقی یا موضعی و یا داروهای مزوتراپی میتواند نتایج شگفتانگیز این درمان را افزایش دهد که به این کار مزونیدلینگ گفته میشود.
کاربردهای میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ یک درمان همه کاره در نظر گرفته میشود که میتواند در قسمتهای مختلف بدن از جمله صورت، گردن و دکلته انجام شود:
- درمان اسکار جوش، جراحی و سوختگی
- درمان چروک و خطوط ریز پوستی
- جوانسازی پوست
- درمان استریا یا ترک پوستی
- کوچک کردن منافذ باز پوستی
- درمان خطوط اطراف لب در افراد سیگاری
مزایای میکرونیدلینگ
اکنون بیایید ببینیم میکرونیدلینگ چه مزایایی دارد؟
- روش فیزیولوژیک و در نتیجه بدون عارضه است.
- بدون درد است.
- مقرون به صرفه است.
- برای پوستهای نازک نیز میتوان از این روش استفاده کرد.
- دوره بهبودی بعد از پروسیجر کوتاه است.
- میتوان تا به دست آمدن نتیجه دلخواه آن را تکرار کرد.
- در تمام مناطق بدن، صورت و گردن میتوان آن را به کار برد.
- ریسک تغییر رنگ پوست (Hypo or Hyper Pigmentationl) بسیار کم است.
میکرونیدلینگ بهتر است یا درماپن؟
میکرونیدلینگ به دلیل کارایی آن در درمان طیف وسیعی از مشکلات پوستی، محبوبیت بسیار زیادی دارد. اما با ظهور درماپن که شکل پیشرفتهتری از میکرونیدلینگ است، بسیاری از افراد میپرسند کدام روش بهتر است؟
میکرونیدلینگ یا درمان القای کلاژن، یک روش زیبایی کمتهاجمی است که با استفاده از دستگاه مجهز به سوزنهای ظریف انجام میشود. این سوزن ها سوراخهای ریزی را در لایه بالایی پوست ایجاد میکنند که موجب آغاز فرآیندهای طبیعی بهبود زخم از جمله تولید کلاژن و الاستین میشود.
درماپن یک شکل تخصصی از میکرونیدلینگ است که از یک دستگاه خودکار برای سوراخ کردن دقیقتر و کنترل شده پوست استفاده میکند. در واقع برخلاف غلتکهای میکرونیدلینگ سنتی، درماپن با عمق سوزن قابل تنظیم به صورت عمودی پوست را سوراخ میکند و در نتیجه با این روش امکان درمانهای متناسب با مشکلات و نواحی خاص پوست فراهم است.
نفوذ سوزن کنترل شده و مداوم میتواند اثربخشی درمان را افزایش داده و زمان بهبودی را کاهش دهد. درماپن اغلب به دلیل توانایی آن در هدف قرار دادن نواحی حساس مانند اطراف چشمها، لبها و بینی انتخاب میشود.
در جدول زیر به مقایسه میکرونیدلینگ و درماپن پرداختیم:
ویژگی | میکرونیدلینگ | درماپن |
اثربخشی | تحریک کلاژن و بهبود پوست | تحریک کلاژن، نتایج هدفمندتر، مناسب برای نواحی حساس |
زمان ریکاوری | معمولاً زمان ریکاوری بیشتری دارد | زمان ریکاوری کوتاهتر به دلیل آسیب کمتر به پوست |
هزینه | عموماً هزینه کمتری دارد | هزینه بالاتر به دلیل تکنولوژی پیشرفتهتر |
راحتی | ممکن است ناراحتی بیشتری داشته باشد | ناراحتی کمتر به دلیل سیستم خودکار |
مزایای درماپن نسبت به درمارولر
درماپن و درمارولر هر دو نوعی میکرونیدلینگ هستند که با خراش دادن پوست توسط میکرو سوزنها، بدن را وادار به تولید کلاژن برای ترمیم خود میکنند؛ اما تفاوتهایی با هم دارند:
- دستگاه Dermapen نسبت به Dermaroller بهروزتر و پیشرفتهتر است. درمارولر امروزه منسوخ شده و از دستگاههای بهتر و پیشرفته استفاده میشود.
- درمارولر نسبت به درماپن دردناکتر است؛ زیرا درماپن باعث ترومای کمتر به اپیدرم میشود و بنابراین درد و ناراحتی به حداقل میرسد.
- غلتک از طریق یک حرکت زاویهای باعث پاره شدن سطح پوست و افزایش احتمال عوارض جانبی و زمان بهبودی میشود.
- به خاطر داشتن سوزن یک بار مصرف خطر انتقال عفونت وجود ندارد.
- به خاطر تکنولوژی پیشرفته جهت استفاده در اطراف چشم، لب و بینی کاملاً مطمئن است.
با در نظر گرفتن همه این عوامل، میکرو نیدلینگ با درماپن نتایج پیشرفتهتر، مؤثرتر و سریعتری نسبت به درمارولر ارائه میدهد.
میکرونیدلینگ و سابسیژن چه تفاوتی دارند؟
در حال حاضر سابسیژن و میکرونیدلینگ از بهترین روشهای کلاژنسازی هستند که با توجه به هزینه بسیار کم، بسیار مورد توجه قرار گرفتهاند.
میکرونیدلینگ موجب بهبود تدریجی عوارض پوستی سطحی خفیف تا متوسط میشود، در حالی که سابسیژن مشکلات خاص و عمیق اسکار را هدف قرار میدهد.
آیا میکرونیدلینگ درد دارد؟
خیر، این کار با استفاده از بیحسی موضعی به شکل پماد و پوشش نایلونی انجام میشود.
این پروسیجر برای چه کسانی مناسب است؟
میکرونیدلینگ برای کسانی که بیماری خاصی ندارند یا تحت درمان خاصی نیستند و تمایل به جوانسازی و شفاف کردن پوست دارند، بدون محدودیت قابل انجام است.
تعداد جلسات میکرونیدلینگ چند جلسه است؟
به پاسخ بدن و سن فرد بستگی دارد. مثلاً کسانی که سیگار مصرف نمیکنند پاسخ بهتری دارند ولی به طور معمول ۴ تا ۶ جلسه میکرونیدلینگ نیاز خواهید داشت. فاصله بین جلسات، بسته به نظر پزشک از ۲ هفته تا ۴۵ روز متغیر است.
آیا میکرونیدلینگ عارضه دارد؟
میکرونیدلینگ روشی کمتهاجمی و یکی از کم عارضهترین پروسیجرهای زیبایی است، البته در صورتی که توسط کلینیک دکتر پارسیانفر و به شیوه درست انجام شود. فقط ممکن است تا چند روز بعد قرمزی و سوزش جزئی را تجربه کنید که طبیعی است.
توجه داشته باشید که با توجه به منابع، این روش ممکن است برای افرادی که از داروهای خاص آکنه استفاده میکنند، افرادی که آکنه فعال دارند، یا افرادی که پسوریازیس یا اگزما متوسط تا شدید دارند، ایمن نباشد.
بعد از میکرونیدلینگ چه کارهایی باید انجام داد؟
همانطور که اشاره شد کمی قرمزی و التهاب بعد از انجام میکرونیدلینگ ممکن است وجود داشته باشد که معمولاً پس از ۲۴ ساعت برطرف میشود. همچنین سوزش مختصر بعد از این پروسیجر ۲ تا ۴ روز بعد از بین میرود. مراقبتهای بعد از میکرونیدینگ شامل موارد زیر است:
- تا ۸ ساعت ترجیحاً دوش نگیرید و پس از آن فقط با آب سرد شستوشوی دهید.
- تا ۴۸ ساعت از مواد آرایشی و ضد آفتاب رنگی استفاده نکنید.
- از تماس با آفتاب خودداری کنید. در طول هفتههای بعد از درمان از یک ضد آفتاب بدون مواد شیمیایی با حداقل SPF 30 استفاده کنید.
- کرمهای تجویزی را به صورت منظم استفاده نمایید. با استفاده از یک سرم مرطوب کننده ملایم پوست خود را هیدراته نگه دارید.
- از رتینول و اسیدها مانند اسیدهای گلیکولیک و سالیسیلیک اجتناب کنید.
سخن پایانی
میکرونیدلینگ یک روش سرپایی ایمن است. تعداد دفعات مورد نیاز میکرونیدلینگ به شدت مشکلات پوستی شما بستگی دارد. اگر پوست شما به طور کلی خوب است و از آن مراقبت میکنید، میتوانید با مشورت با پزشک هر سه تا شش ماه یکبار میکرونیدلینگ انجام دهید.