بیوگرافی محسن تنابنده اعجوبه سینما ؛ از زندگی شخصی تا بازیگری و کارگردانی و شهرت و حواشی
بازیگر نویسنده و کارگردان پرطرفدار ایرانی است که با ایفای نقش های کمدی و طنزآمیز خود جایگاه ویژه ای در دل مخاطبان ایرانی پیدا کرده است و بیشتر به خاطر بازی در نقش نقی معمولی در سریال پایتخت شناخته می شود. در ادامه عکس ها و بیوگرافی محسن تنابنده را در نیک صالحی مشاهده کنید.
بیوگرافی محسن تنابنده
محسن تنابنده متولد ۲۶ فروردین سال ۱۳۵۴ در تهران است و فرزند دوم یک خانواده پر جمعیت بهشمار میرود که سه برادر و سه خواهر دارد و خانواده اش به دلیل شغل پدر به پیکان شهر می روند و بعد از مدتی در اسلام شهر، یکی از شهرهای حاشیه تهران ساکن می شوند.
وی مقاطع راهنمایی و دبیرستان خود را در اسلامشهر سپری کرد و پس از آن از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران فارغ التحصیل رشته بازیگری شد.
زندگی شخصی آقای بازیگر
محسن تنابنده تا سن ۴۰ سالگی مجرد بود. او در ۲۳ بهمن سال ۱۳۹۴ با همسر خود روشنک گلپا ازدواج کرد. خانم روشنک گلپا همسر محسن تنابنده هستند و هیچگونه سابقه بازیگری ای ندارند.
اختلاف سنی محسن تنابنده و همسرش هیچوقت مشخص نشد اما به نظر نمیرسد که زیاد باشد. این بازیگر دو فرزند دارد. اولین فرزند محسن تنابنده نامی نام دارد که در سال ۱۳۹۶ متولد شد و دومین فرزند محسن تنابنده نیز در سال ۱۴۰۰ به دنیا آمد.
شروع فعالیت هنری
او در دوران دانشجویی نیز با حضور در تئاتر مهارتهای بازیگری خود را افزایش داد و سرانجام در سال ۱۳۸۲ با بازی در فیلم «دانههای ریز برف پا» به عرصه سینما و فیلمسازی گذاشت. در سال ۱۳۸۴ برای فیلم «چند می گیری گریه کنی» فیلمنامه نوشت و بدین ترتیب علاوه بر بازیگری به نوشتن فیلمنامه برای کارگردان های مختلف مشغول شد.
وی در سال ۸۴ در فیلم جنجالی جعفر پناهی به نام «آفساید» نقش بلیط فروش استادیوم آزادی را بازی کرد. تنابنده به ترتیب در فیلمهای «اگه میتونی منو بگیر»، «استشهادی برای خدا»، «پسرها سرباز به دنیا نمیآیند» و «هفت دقیقه به پاییز» فیلمنامه نوشت. حضور او در تلویزیون نیز با نویسندگی و نوشتن فیلمنامه برای سریال «زندگی به شرط خنده» آغاز شد.
این بازیگر از ۱۳۹۴ به بازی در نقش های متفاوت تری می پردازد. از جمله این فیلمها باید به فیلم های «شکستن همزمان بیست استخوان»، «سه کام حبس» ،«عنکبوت» و «جنگ جهانی سوم» اشاره کنیم.
بیوگرافی محسن تنابنده و آغاز فعالیت و شهرت در تلویزیون
فعالیت محسن تنابنده تنها به فیلمهای سینمایی محدود نشد و حضور پررنگ او در سریالهای تلویزیونی باعث ایجاد یک جریان جدید در ژانر سریالهای کمدی شد. اولین فعالیت او در سریالهای تلویزیونی، در سال ۱۳۸۵ اتفاق افتاد؛ او نویسندهی سریال «زندگی به شرط خنده» به کارگردانی مهدی مظلومی بود.
پس از آن در دومین تجربهی خود این بار نویسندگی سریال «پیامک از دیار باقی» به کارگردانی سیروس مقدم را برعهده گرفت. اولین تجربهی بازیگری او در یک سریال تلویزیونی به سال ۱۳۸۷ برمیگردد.
حضور او در سریال «مامور بدرقه» به کارگردانی سعید سلطانی یکی از عوامل موفقیت آن سریال به شمار می رود. وی در این سریال نقش افشین را بازی می کند و در کنار بازیگرانی مانند سیروس گرجستانی، جواد رضویان و بهاره رهنما، به ایفای نقش می پردازد.
محسن تنابنده در دهه ۱۳۸۰ با بازی در فیلمهایی مانند چند کیلو خرما برای مراسم تدفین و استشهادی برای خدا توانست توجه منتقدان را جلب کند و جایگاه خود را بهعنوان بازیگری توانمند تثبیت کند. در این دوره، او جوایزی مانند سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را از جشنواره فیلم فجر دریافت کرد.
شهرت گسترده او اما با نقش آفرینی در مجموعه تلویزیونی پایتخت در سال ۱۳۸۹ آغاز شد، جایی که علاوه بر بازی در نقش نقی معمولی، مسئولیت نویسندگی و بازیگردانی این سریال را نیز برعهده داشت. محبوبیت این سریال که در شش فصل ادامه یافت، باعث شد تنابنده به یکی از چهره های اصلی تلویزیون ایران تبدیل شود.
توانایی او در خلق شخصیت های ماندگار و روایت داستان هایی با جذابیت برای مخاطبان عام، نقش کلیدی در موفقیت او داشته است.
فعالیت در عرصه کارگردانی
در ادامه بیوگرافی محسن تنابنده وی فعالیت خود در عرصه کارگردانی را با ساخت فیلم گینس در سال ۱۳۹۳ آغاز کرد. وی همچنین در دومین تجربه کارگردانی خود، در سال ۱۳۹۷، فیلم قسم را ساخت.
قسم یک درام اجتماعی است که در سی و هفتمین جشنوراه فیلم فجر رونمایی شد و محسن تنابنده برای این فیلم نامزد دریافت جایزه بهترین فیلمنامه شد. مهناز افشار، سعید آقاخانی و حسن پور شیرازی از جمله بازیگران فیلم قسم به کارگردانی تنابنده هستند.
محسن تنابنده در جشنوارهی فیلم فجر حضور پررنگی داشته است. در سال ۱۳۸۸ و برای بازی در فیلم «استشهادی برای خدا»، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را کسب کرد تا اولین جایزهی رسمی خود را در سینما تلویزیون ایران بهدست آورده باشد.
دو سال بعد و در سال ۱۳۸۸ برای بازی در فیلم های «سنگ اول» و «هفت دقیقه تا پاییز» توانست سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را کسب کند و در سال ۱۳۹۵ برای بازی در فیلم «فراری» بار دیگر موفق به کسب این جایزه شد. او همچنین در سال ۱۳۸۹ برای بازی در فیلم «ندارها» دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را به خود اختصاص داد.
محسن تنابنده برای بازی در فیلم «شکستن همزمان بیست استخوان» موفق شد جایزهی بهترین بازیگر مرد را در جشنوارههای فیلم استرالیا و هند کسب کند.
آقای تنابنده در جشنوارههای فیلم بین المللی هم عناوین زیادی را از آن خود کرده است؛ کسب تندیس بهترین بازیگر مرد، برای بازی در فیلم «شکستن همزمان بیست استخوان»، در مراسم اهدای جوایز هشتمین جشنوارهی فیلم استرالیا در سال ۱۳۹۸ و کسب جایزهی بهترین بازیگر مرد برای بازی در همان فیلم در جشنوارهی بین المللی فیلم دیورامای هند در سال ۱۳۹۷، از مهمترین افتخارات بین المللی این بازیگر توانای ایرانی محسوب می شوند.
بیوگرافی محسن تنابنده بازیگر فیلم زودپز
هنرنمایی محسن تنابنده و نوید محمدزاده
محسن تنابنده ثابت کرده است در ایفای آثار کمدی توانایی زیادی در زوجسازی دارد. به خوبی می تواند در شکل گیری یک اثر کمدی، با بازیگری دیگر همراه شود و کاری کند علاوه بر خودش، بازی دیگری هم بسیار درخشان به نظر برسد.
یکی از عوامل موفقیت فیلم «زودپز» به کارگردانی رامبد جوان، بازی محسن تنابنده و نوید محمدزاده در کنار هم است. محمدزاده پیش از این تجربهای در ایفای نقشهای کمدی نداشته و جنس بازی اش با محسن تنابنده متفاوت است. با اینحال با کنار هم قرار گرفتن این دو بازیگر، اتفاق مهمی رقم خورده و «زودپز» به کمدی بامزه ای تبدیل شده است.
نوید محمدزاده در «زودپز» برای اولین بار با محسن تنابنده هم بازی شد و در همراهی با این بازیگر، اولین تجربه ایفای نقش کمدی اش را از سر گذراند. این دو بازیگر در نقش دو باجناق به نام های سیروس و شاهین به میدان آمدهاند و در فضای دهه شصتی این فیلم، امضای قابل قبولی از خود برجا گذاشتهاند.
فیلم از ترکیدن یک زودپز شروع می شود و این زوج به نحوی زندگی شان با ماجرای مرگ پدرزنشان گره میخورد. موشک باران و نگرانی مردم از نابودی خانههایشان به بستر مهمی برای روایت این کمدی بدل میشود.
این دو شخصیت برای لاپوشانی کارهایشان مدام خرابکاری های بیشتری می کنند و وضعیت را برای خودشان سخت و سختتر میکنند. تنابنده و محمدزاده در اولین تجربه زوجسازی شان، توانسته اند با ویژگی های منحصر به فردی که دارند یکدیگر را پوشش دهند.
گریمها و لباس های جالب آنها از مدل موهای قدیمی شان گرفته تا شلوارهای پیله دار، پیرهن های گشاد و … باعث شد مخاطبان خیلی بیشتر بتوانند آنها را در این جایگاه بپذیرند.
حواشی بازیگر مشهور سینما
در ادامه بیوگرافی محسن تنابنده وی در سریال شاهگوش ایفای نقش داشت و گریمی شبیه به یکی از خوانندگان لس آنجلسی یعنی ابراهیم حامدی (ابی) داشته که جنجال های زیادی برای این بازیگر به همراه داشت.
اما آقای تنابنده در پاسخ به این حواشی گفت که نقش او در سریال فردی است که دوست دارد ادای این خواننده را در بیاورد و اگر می خواست صرفا شبیه او شود، در نقش خود این کار را اعمال می کرد.
حاشیه دیپلم افتخار هومن برق نورد
در چهل و یکمین جشنواره فجر، هومن برق نورد برای دریافت دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد در فیلم «سینما متروپل» انتخاب شد. در این زمان محسن تنابنده خطاب به این بازیگر و با لحنی طعنه آمیز پستی در اینستاگرام منتشر کرد و دیپلم او را دچار خط خوردگی خواند. این پست جنجالهای زیادی به همراه داشت و بعد از آن دبیر جشنواره تصویر اصلی دیپلم را معرفی کرد.
حواشی پخش پایتخت ۷
پس از پایتخت ۶ و افت کیفیت زیاد آن هم از جانی مردم و هم مسئولین فشارهای زیادی بر عوامل سریال وارد بود. زیرا فصل ششم پایتخت نه برای مخاطب جذابیتی داشت و هم به دلیل مغایرت برخی مسائل مورد انتقاد صدا و سیما قرار گرفت.
شایعات مبنی بر آن بودند که یک فیلم سینمایی برای نوروز ۱۴۰۳ و فصل هفتم پایتخت برای نوروز ۱۴۰۴ در راه خواهد بود. در فضای مجازی نیز حواشی زیادی پیرامون این اثر وجود دارد. از حذف سارا و نیکا فرقانی اصل از سریال و جایگزین شدن دوقلوهایی دیگر گرفته تا عوض شدن بازیگر بهتاش و بازگشت بابا پنجعلی!
در نهایت هیچ فیلم سینمایی ای برای پایتخت منتشر نشد اما محسن تنابنده با انتشار فیلمی در صفحه اینستاگرام خود از ساخت فصل هفتم پایتخت خبر داد. این مجموعه تلویزیونی در نوروز ۱۴۰۴ پخش خواهد شد.
بیوگرافی محسن تنابنده بازیگر جنگ جهانی سوم و عنکبوت
برخی می گفتند بازی محسن تنابنده در فیلم «جنگ جهانی سوم» به قدری جذاب بود که می توان او را با هیث لجر در نقش جوکر مقایسه کرد. البته درخشان بودن بازی محسن تنابنده در کنار کارگردانی و تصویر برداری این فیلم توانسته یک اثر سینمایی خوب خلق کند.
روایت فیلم «جنگ جهانی سوم» درباره مردی که است که خانواده ناشنوای خود را از دست داده است. او آواره و سرگردان کارگری می کند و با یک دختر ناشنوا آشنا شده که برادرش او را آزار می دهد.
اما، نقطه عطف زندگی شکیب (محسن تنابنده) آن جا است که او کارگر یک صحنه سینمایی شده و کارگردان او را به عنوان بازیگر نقش هیتلر انتخاب می کند.
فیلم عنکبوت
ماجرای سعید حنایی سوژهی بسیار جذابی برای ساختن یک فیلم سینمایی است و سینمای ایران که در تولید فیلم های بیوگرافی کمبود و ضعف دارد، می تواند سرنوشت چنین آدمی موضوع خوبی برای پردازش و روایت برایش باشد.
بازی باورپذیر محسن تنابنده موجب نزدیک شدن تماشاگر به شخصیت سعید حنایی میشود. بازی تنابنده در فیلم به قاعده است و در طول فیلم میتوان توازن میان قاتل بودن و پدر بودن را برقرار کند.
تنابنده به درک درستی از شخصیتی حنایی رسیده و با جنس بازی خونسردانه اش، تصویرگر خوبی از شخصیت قاتل است. اگر تنابنده ظرافتهای چنین شخصیتی را درک نمیکرد و در بازی اش در نمی آورد، به روند کلی داستان نیز آسیب می زد و آن معمولی بودن را از قاتل می گرفت.
بازیگر سریال رهایم نکن
در ادامه بیوگرافی محسن تنابنده بازی وی در سریال “رهایم کن” از جمله نقاط قوت این مجموعه به شمار می رود. تنابنده در نقش حاتم نایب سرخی، پسر ارشد خانواده ای ثروتمند که بار مدیریت معدن و خانواده بر دوشش است، توانسته با ارائه یک بازی پیچیده و احساسی، تحسین منتقدان و تماشاگران را به دست آورد.
او شخصیت مردی تودار و شکننده را به تصویر می کشد که هم در عشق و هم در مسئولیت هایش به تدریج تنها و خسته می شود. این نمایش از تنهایی و رنج حاتم، یکی از جنبه های برجسته بازی تنابنده است و به گفته منتقدان، او به خوبی توانسته تحولات درونی شخصیتش را در طول داستان پرورش دهد.
همچنین، رابطه تنابنده با سایر بازیگران به ویژه هوتن شکیبا و هدی زین العابدین، نیز یکی از عوامل موفقیت سریال است. تنابنده در نقش حاتم، به خوبی توانسته تضاد بین قدرت و ضعف های عاطفی را به نمایش بگذارد و این امر باعث شده که شخصیت او در کنار سایر بازیگران درخششی خاص داشته باشد.
روزیاتو , پلازا , فیلم نیوز , ایسنا , آخرین خبر , مهر , اینستاگرام