جمعه, ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳
درخواست تبلیغات

پل خشتی لنگرود

اشتراک:
پل خشتی لنگرود گردشگری
پل خشتی لنگرود یکی از نماد های زیبای شهرستان لنگرود است که یادگار به جا مانده از عصر قاجار است در ادامه با این بنا بیشتر آشنا خواهیم شد

ما در این مطلب از پرشین وی قصد داریم شما عزیزان را با یکی از
پل های بسیار زیبا و خاص در شهرستان لنگرود استان گیلان آشنا
کنیم پل خشتی لنگرود نمادی از این شهر بسیار زیبا و توریستی است که آثار
به جا مانده از دوران فتحعلی شاه است در ادامه با این پل زیبا بیشتر آشنا خواهیم
شد

پل خشتی لنگرود

پل خشتی لنگرود روی رودخانه لنگرود و از خشت و آجر ساخته شده است.این پل، معروفترین بنای تاریخی لنگرود است
و با نام محلـی «خشته پورد» معروف است.

این رودخانه از یکی از آبراه‌های سفیدرود سرچشـمه می‌گیرد و کامـلا از مرکز شهر لنگرود می‌گذرد.

پل خشتی لنگرود از آنجا که در مرکز شهر و در جای منـاسبی قرار دارد کماکان از اهـمیت رفت و آمـد خاصی برخوردار است.
این پل به خـاطر جنس مواد به کاررفته و شکل خاص آن، همیشه مورد توجه و اهمیت بوده است.

طول این پل بیشتر از ۳۷ متر و عرض آن ۴٫۵ متر و ارتفاع بلندترین نقطه پل از سطـح رودخانه
۹٫۷۵ سانتی مترمی باشد و دارای ۲ دهانه فراخ است.

پل خشتی لنگرود، «فشکالی محله» را به «راه پشته»؛ دو تا از محله‌های بزرگ شهر لنگرود، وصل می‌کند.
پل خشتی لنگرود را شخصی به نام حاجی آقا پرد و به دستور حاجی آقا بزرگ منجم باشی، در زمان
سلطنت فتحعلی شاه، ساخته است

پل خشتی لنگرودپل خشتی لنگرود

پل خشتی لنگرود، روی رودخانه لنگرود در مسیر راه قدیمی لاهیجان به لنگرود و در مرکز شهر، در زندگی بازار ساخته شده است. این پل، «فشکالی محله» را به «راه پشته» دو تا از محله‌های بزرگ شهر لنگرود، وصل می‌کند. پل خشتی لنگرود را شخصی به نام حاجی آقا پرد و به دستور حاجی آقا بزرگ منجم‌باشی، در زمان سلطنت فتحعلی شاه، ساخته است. این پل که از خشت و آجر ساخته شده است، معروف‌ترین بنای تاریخی لنگرود و نماد این شهر است است و در گویش گیلکی لنگرودی، به آن خَشته‌پٌل و خَشته‌پورد می‌گویند. پل خشتی لنگرود در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

نیلوفر آبی نیلوفر آبی

بیشتر بدانید از شهرستان لنگرود

شهرستان لنگرود با وسعتی حدود ۹۰۰ کیلومترمربع در ناحیه شرق گیلان قرار گرفته است و فاصله آن با مرکز استان ۶۰ کیلومتر است. لنگرود از شمال به دریای خزر، از جنوب و غرب به لاهیجان و از شرق به رودسر منتهی می‌گردد.

لنگرود دارای قدمت تاریخی زیادی است و نام آن حدود ۹۰۰ سال قبل (۵۱۲ هجری قمری) در کتب تاریخی آمده است. بافت قومی مردم لنگرود گیلک و به زبان گیلکی با لهجه بیه پس تکلم می‌کنند. از نوشته‌های تاریخی چنین استنباط می‌شود که زمین‌های اطراف لنگرود باتلاقی بوده و ساخت و ساز را دچار مشکل می‌نموده اما به مرور زمان و توسعه تجارت در گیلان، لنگرود هم رونق یافته و در زمینه‌های کشاورزی خصوصاً کشت کنف از شهرهای مهم محسوب گردیده، همچنین در زمینه صنعت دارای صنایع فلزی از جمله تفنگ سازی (شکاری) بوده که به علت مرغوبیت و کیفیت، خریدران زیادی داشته است.

رابینو جهانگرد معروف درخصوص لنگرود چنین می‌نویسد: «کناره‌های رودخانه لنگرود زیباترین منظره‌ای است که من در ایران دیده ام». لنگرود دارای هشت محله به نام‌های فشکالی محله، سوتال محله، درب مسجد، کاسه‌گر محله، قصاب محله، گشته مردخال، انزلی محله و راه پشته است که هر یک دارای اعتبار خاصی است.

پل خشتی لنگرودپل خشتی لنگرود
آشنایی با بندر چمخاله

بندر چمخاله که در شش کیلومتری لنگرود قراردارد از جاذبه‌های گردشگری است و همانند دیگر بنادر دارای فعالیت‌های تجاری بوده که در حال حاضر بسیار محدود است.

طبیعت مناسب سبب گردیده مردم لنگرود به کارهای کشاورزی علاقه‌مند باشند. از محصولات عمده لنگرود می‌توان انواع برنج، چای، صیفی‌جات را نام برد. همچنین صید ماهی در این شهر رایج است. بازار هفتگی لنگرود در روزهای شنبه و چهارشنبه با استقبال فراوان برگزار می‌گردد  لنگرود با وسعتی حدود ۹۰۰ کیلو متر مربع و جمعیتی بالغ بر ۱۴۰۰۰۰ نفر در فاصله ۵۰ کیلو متری رشت , در دشت باز وسیعی واقع شده که با دریا حدود ۱۰ کیلو متر فاصله دارد .

چمخاله یکی سواحل زیبای این خطه محسوب می شود که در پانزده کیلومتری شهرستان لنگرود واقع شده و ساحل نیلگون و آرام آن استراحتگاه مسافران  بسیاری  در فصل تابستان است.

شهرستان لنگرود با ۴۴۱ کیلومتر مربع وسعت، دارای سه شهر به اسامی لنگرود، کومله، شلمان و یک بخش مرکزی است و بخش مرکزی از ۶ دهستان ۲۳۱ آبادی (شامل روستا و مزرعه). تشکیل شده است که عبارتند از:  ۱- چاف با ۱۵ آبادی،۲-دریاسربا ۹۰ آبادی،۳-دیوشل با ۲۳ آبادی،۴-کومله با ۱۱۱ آبادی،۵-گل سفیدبا ۱۴ آبادی، ۶-لات لیل با ۵۷ آبادی.

پل خشتی لنگرودپل خشتی لنگرود

همشهری آنلاین / لنگرود

گردآوری:
اخبار مرتبط:
فیلم پرشین وی
آرون گروپ
آرون گروپس